Jordbær i en poseEn deilig jordbær vil vokse på din dacha hvis du mestrer teknologien for å dyrke jordbær i poser. Det er nødvendig å forberede et sted for frøplanter, for å gjøre jordbærplanting riktig i poser, for å sikre vanning, belysning og nødvendig temperatur. La oss ta en nærmere titt på hvordan å organisere alt riktig og få et utmerket resultat!

Hvordan vokse jordbær i poser

Det er mange forskjellige triks og wisdomer som brukes av erfarne gartnere i sine tomter for å oppnå høyeste kvalitet og godt utbytte. Gradvis førte disse metodene til fremveksten av en ny teknologi for dyrking av jordbær.

Jordbær i små poserNesten alle som prøvde denne metoden for å dyrke jordbær, ikke gå tilbake til tradisjonelle metoder, men bare eksperimentere med ulike typer unike måter:

  • Poser installert på gulvet;
  • poser på stativer;
  • poser suspendert over bakken.

Men teknologien for alle disse artene er den samme.

For å få en god høsting av jordbær, vokse det bedre i drivhusene, men om sommeren, med godt vær, vil høstene glede deg og i friluft.

Og selvfølgelig, det som allerede er klart fra navnet på teknologien, må du forberede sekker til frøplanter, så vel som frøplanter og jord.

Vi lister alt som er nødvendig for høsting av jordbær i poser:

  1. Jordbær i drivhusetdrivhus. Hvis du ønsker å få en veldig god høsting av jordbær, bør den være i drivhuset. For en varm sesong vil det være nok å tildele det mest vanlige sommerhuset med god ventilasjon. Og hvis du ønsker å høste hele året, må du bruke et hovedhus drivhus med tvungen oppvarming. For å dyrke jordbær i et drivhus i poser, er det nødvendig å også utstyre drivhuset med hyller og støtter med bagholdere.
  2. Vesker til jordbærVesker. Du kan kjøpe ferdige sekker til å dyrke jordbær, som i et stort utvalg selges i spesialforretninger for dachas eller hage. Og du kan lage dem selv. For å gjøre dette må du ta store poser, kan være laget av mel eller sukker, laget av capron, og kutte hullene til plantene alene. Du kan også dyrke jordbær i plastposer, bare i dette tilfellet bør de være sterke nok. For rationell bruk av området, må posene være høye og små i diameter, så de kan huse flere planter.
  3. Jorden. Jordbær foretrekker en svakt sur eller nøytral jord. Ideelt for jordbær er jorda, hvis du blander torv og perlit. Men en slik sammensetning er ganske dyr, så den brukes hovedsakelig bare for individuelle busker. Med store plantasjer av jordbær vil det være mer lønnsomt å forberede substratet selv. For å gjøre dette, trenger du torv land, elv sand, liten sagflis og humus.
  4. JordbærplanterFrøplanter. Du kan ta frøplanter fra dine egne gamle busker, men bare hvis du er helt fornøyd med smak og utbytte. Ellers er det bedre å kjøpe nye frøplanter i en spesialbutikk. Det er ønskelig at sorten er selvbestøvende, og plantene har et godt rotsystem.

Related  Hvordan forplante kosebær stiklinger?

Planting jordbær i poser

Vi tar pre-forberedte poser, fyll dem opp med et spesielt substrat. Men det er uforglemmelig før det, på bunnen, for å helle claydite. Dette er nødvendig for å sikre god drenering, fordi jordbær ikke liker overdreven fuktighet. Deretter i poser, på fire sider, lage slisser, plasser dem i et sjakkbrettmønster. Klipp vertikalt, sporets lengde er ca 8 cm, og avstanden mellom sporene skal være 20-25 cm.

Slots for seedlingsI hullene plantes vi en jordbærbuske. Du kan også legge noen busker på den øvre, åpne delen av posen. Vi legger poser med frøplanter på enkelte steder: på gulvet, på spesielle stativer, eller vi henger dem på kroker. På en kvadratmeter kan du ikke ha mer enn tre poser. På denne landingen slutter, trenger du bare å vanne, luft og vente på høsten.

Jordbær irrigasjonssystem i poser

Dråpe vanningÅ dyrke jordbær i poser, vanningsteknologi er bedre å bruke drypp. Et slikt system vil lette arbeidet ditt, og vil også være mest nyttig for jordbær, som ikke liker mye fuktighet. Drypp vanningsanlegg ser ut som en rørledning som leverer vann. Fra ham til alle posene er pipet, i enden av hvilke er det drippere. For å produsere et slikt system hjemme, er en vanlig sykehusdråper egnet.

Rørledningen selv er festet over rekkene, antall avhenger av posens høyde og kan variere fra to til fire stykker. Den ene er installert øverst, og resten ligger en halv meter ned til enden. Mengden vann som leveres av systemet, skal være slik at det på en 30 liters pose er ca. 2 liter vann per dag. I vann er det også mulig å legge til gjødsel og annen topp dressing.

Jordbær på bordet hele året

Jordbær i en polyetylenposeDenne metoden for å dyrke jordbær er i stand til å organisere en avling jordbær hele året. I sommersesongen vil jordbær vokse både i det åpne bakken og på balkongen, og til og med på vinduet. Men resten av tiden må du ta vare på jordbærene og få nok varme og lys. For dette brukes drivhuse med oppvarming. Men plantene må være forberedt på forhånd, slik at det er herdet og tilgjengelig på lager, slik at det kan erstattes med en gammel hver gang etter høsting.

Related  Tips – hvordan bli kvitt bladlus på dill

For å lage ekstra busker blir unge busker plassert i et spesielt mikroklima, hvor de forblir, men utvikler seg ikke.

For slik oppbevaring kan en vanlig kjeller eller kjeller, samt kjøleskap, brukes, det viktigste er at temperaturen alltid skal være 0 + 2 grader, og fuktighet i området 90%. For lignende oppbevaring av frøplanter, legg det bedre i plastposer.

Voksende jordbær hele året rundt – video