columnar pære på stedetHvis forstadsområdet er miniatyr, vil den kolonformede pære bli en dekorativ dekorasjon og behandle den med saftige frukter. Utvalgstrærne fra MV Kachalkin representerer dvergtrær som ligner koloniale epletrær. Det vanlige navnet ble tildelt pæren. Trærne reproduseres ved podning på vinterherdede grunnstammer – kvede og irgu. Men du kan vokse et frøfrø.

Beskrivelse av dvergpæren

Kolonformede frukttrærEt kompakt lavt tre er verdsatt for god overlevelse, enkelt vedlikehold. Et tre dyrket fra en frøplante begynner å bære frukt i et annet år. I det første året gir kolonipæren opptil 3 kg store frukter. Alle varianter av dverger er preget av vinterhardhet og upretensiøsitet til jorden.

Noen trær vokser med 2,5 meter, for det meste vokser kolonnene til 1,5 meter, men dekkes av frukt. Det virker som pærene sitter fast på kofferten. Faktisk er de bundet på små kvister. Kronen er ikke dannet.

fordeler:

  • enkelhet;
  • avlingsutbytte;
  • motstand mot ugunstige forhold
  • kompakthet;
  • høyt utbytte.

Treet krever regelmessig beskjæring, rikelig vanning, ekstra befruktning av en voksen pære.

Treet vil føle seg godt på en smal plattform, hvis bare nordvinden ikke gjør det rystende. Det beste plantematerialet er klargjærene av tykktarmen, som er kjøpt i barnehagen.

Planten kan forplantes med grønne stiklinger. Kultivert frø fra frø skal plantes, ellers vil den ville vokse.

Varianter av dvergpærer er få, men de er forskjellige. Kolonformede pærer med forskjellige modenhetsdager tilbys fra tidlig på sommeren, med kort holdbarhet, til vinteren, og får en smak i sofaen. Frukt brukes friskt og i alle bevaringsmetoder.

Imidlertid lever dverger ikke lenge. Frukting kan vare 7-15 år. Varigheten av vareperioden påvirkes av vilkårene for frihetsberøvelse.

Betingelser for planting og dyrking av dvergpærer

dvergpære landingPæreplanter plantes om våren, i godt forberedt siden høsten. I dette tilfellet fylles landet fra høsten kun med organisk gjødsel. Gruven har en dybde på 50 cm, avstanden mellom trærne er 1 – 1,5 m. En bøtte med vann helles i søppelet, komprimert om vinteren. På den impregnerte hagen planten en pære, rette røttene. Strø med sand, ¼ bestående av granulert superfosfat. Mens treet ikke overlever, trenger du ofte vanning. Nettstedet til scion i bakken er ikke begravet.

Ved siden av røttene må det være et næringsrikt land, og sand er bare et pulver. Vann et ungt tre er nødvendig systematisk.

Denne enkle plantingen av en kolonneformet pære og omsorg for den gjør planten til en favoritt i mange hager i Moskva-regionen. Hvis blomstene vises i plantingsåret, må de fjernes helt, slik at alle krefter er rettet mot utviklingen av rotsystemet. Det neste året, la noen frukter. For det tredje året vil kolonnen gi full høst.

Related  De beste varianter av stikkelsbær og deres spesielle egenskaper

beskjæring av en kolonnepæreKutting av en kolonnepære kreves hvert år. Men jo dypere beskjæringen, jo mer ung ser det ut. Den gylne middel er å forkorte sidegrenene til den andre nyren. Den fruiting tree elsker organisk nitrogen og mineral gjødsel. Egnet slurry og fersk kuryak, men i første halvdel av sommeren.

Tre-timers fôring med urea er en godbit for en søyleformet pære. Første gang sprøytet på de unge bladene. Foliar topp dressing gjentas ytterligere to ganger med et intervall på 2 uker.

Hvis pærene begynner å smelte, blir treet overbelastet med avlingen. Neste sesong må du gjøre justeringer for ikke å tømme treet.

Forberedelse av en kolonneformet pære til vintering er nødvendig, til tross for den erklærte vinterhardheten i nesten alle varianter. Den mest motstandsdyktige beholder fruktknopper fra frysing ved -25 C. Men i forstedene er temperaturen lavere, og unge trær er mindre vinterharde.

Beskyttelse er skapt av tørre materialer ved hånden:

  • granbar;
  • halm;
  • sagflis;
  • nonwoven geotextile.

Beskyttelse mot mus og harer vil bli bundet til bunnen av den spiny lapnik. Den beste snøen kan være en snødrift.

Den beste typen pærer i forstedene

pære hvitrød sentSe nøye på bildet av en kolonneformet pære – et uvanlig prydplante brukes i hekker og utformingen av forstadsbesittelser. Hvis vi vurderer at ruddy væskepærer gleder seg fra juli til midten av september, er det vanskelig å forlate den kompakte hagen. Et kompetent utvalg av varianter vil bidra til å skape en pæretransportør.

Vintervarianter er de som vokser fra november til januar og lagres nesten hele vinteren. De inkluderer varianter Dalikor, Sapphira G1, Lyubimitsa Yakovleva G3.

Related  På det russiske landet hus må vokse pepperrot

Pærer som høstes i august og begynnelsen av september, lagres i omtrent en måned. De er søte, flyter med juice. Et eksempel på slike varianter er: Høstdrøm, Tenderness, Decor. I august kan du spise en kolonneformet pære G322. Sorten er selvbefruktet, upretensiøs. Frukt av gul farge, noen ganger ruddy flekker bagasjen helt. Du kan holde avlingen i en uke. Vekten av en pære er ca. 200 gram. G333 representerer allerede et høstvariant med enestående smakegenskaper.

pære av safirSiden begynnelsen av juni kan du spise de kolonformede pærene Carmen, klasse G5, Medova. Fruktene når 300 g og er svært velsmakende. Honningpæren slått i 1964 av sovjetiske oppdrettere er slående. Frukt 290 – 540 g med saftig sødmasse fikk et estimat på 4,92 poeng på en fempunkts skala. Vinterhårdhet er over gjennomsnittet. Produktivitet opptil 110 kg fra ett tre. Pære Honning er motstandsdyktig mot store sykdommer, og frukten fortsetter til februar. Kulturen anbefales for dyrking i forstedene.

Uansett hva slags kolonner pærer for Moskva-regionen vurderes, er deres utbytte mye høyere enn det viltvoksende store treet, med tanke på det okkuperte området. Men omtanke for kompakte trær er det mye lettere å beskytte dem mot frost. Det faktum at dvergenpæren er tidlig i fruiting glatter ut mangelen på det korte livet på treet. Du kan raskt vente på høstingen fra de unge plantene, avgang med det gamle treet.

pære G5For industrielle frukthager er Carmen-varianten ideell. Opptil to tusen planter kan plantes på en hektar. Mørk rød 300 gram frukt selges som varme kaker. En pære Decora har gul frukt med duft av en rose. Sorten er svært motstandsdyktig overfor store sykdommer, det tolererer klimaet i Moskva-regionen jevnt.

Related  Foto med beskrivelser og måter å behandle sykdommer av en filtkirsebær

Video om miniatyrpæren