ampelian petuniaDronning av hagen betraktet som en rose. Men, definitivt, petunia – hennes første vicevennlige hushjelp! En av de mest interessante arter av petunia hang-Downing er petunia, som har grasiøs langstrakt hengende skyter med ekstravagante farger. Det er umulig å overvurdere unike og skjønnhet av amelie petunia. Når å se fossen svaiende kranser av lyse farger, er det umulig å ha til å glemme dette showet. Ampelnaya petunia kombinerer slike bemerkelsesverdige kvaliteter som enkel upretensiøsitet og utsøkt skjønnhet.

Vurderer funksjonen ampelnoe petunia, er det vanligvis dyrket på balkonger, brukes til den vertikale planting blomsterbedet, når du plasserer terrasser kafeer og restauranter. Organiske og elegant utseende hang-Downing petunia i rock hager, hvor prolifererende på bakken med sine lange badebukser, med mye farger, perfekt setter av skjønnheten i andre planter og tiltrekker seg oppmerksomhet.

De beste varianter av petunia ampelnaya

Utvalget av varianter av ampel Petunia kan tilfredsstille smaken av noen, selv den mest betjente blomsterhandleren. Typer av ampelske petunia er ganske forskjellige. La oss dvele på noen av dem:

 • “Snow Queen”, en hybrid. Skjønnheten i snøhvit blomster med en unik aroma fascinerer og skaper en følelse av lyshet og renhet. Stalkerne er 80 cm lange.
 • Diamond Pearly Shedes. Den myke rosa fargen på blomstene fyller miljøet med friskhet og eleganse. Lengden på kuffertene er 100 cm.
 • Petunia ampel “Explorer”. En av de vanligste artene. Har et bredt spekter av farger. Lengden på skuddene oppnår en rekordstørrelse på opptil 1,5 m. Den sterke strukturen av skuddene gjør det mulig å overføre sterke vindstød. Blomstene er store, har en uvanlig voksstruktur som beskytter mot regn.
 • Lakseskinnfløyel. Har en veldig sjelden, uvanlig for petunia abrikosfarge. Et nytt utvalg, oppdrettet av tsjekkiske oppdrettere.
 • Easy Wave Red. Lengden på stilkene er 80-100 cm. Lysere røde knopper på de grønne skuddene skaper sjarmen til ferien for å øke stemningen.
 • Petunia ampelnaya “Catherine”, en hybrid. Blomster mettet laksfarge med striper opp til 6 cm i diameter. En kaskade med magiske lyse farger skaper en unik komfort og hygge.
 • Petunia «Svetlana». En slags petunia ampelnaya med elegant, opp til 1 m, lange frodige forgrenede stilker. Blade på middels lengde petioles arrangeres i neste rekkefølge. Blomstene er bølgende, har en traktform, 5-5,5 cm i diameter, med lys rosa årer.
 • “Masha”. Ampel type med stengler opp til 80 cm lang, som henger med tette kjoler. Brosjyrer på petioles av middels lengde, ordnet i neste rekkefølge. Den har traktformede blomster, 6-7 cm i diameter, lys rosa med et lysgult senter.
 • Rambling Neon Rose – En ekte skjønnhet, eieren av meget spektakulære storblomstrende former. Den særegne variasjonen er at den stiger kun 35 cm, men strekker seg nesten til siden og faller ned en kraftig kaskade.
 • «Svart fløyel» – En fantastisk hybrid, fantastisk fantasi! Uvanlig fargetone fløyelsaktig svart blomster, diameter 8 cm, tett dekke silnovetvisty busk høyde på 25-35 cm. Darkly grasiøs og mystisk petunia veldig vakker også i kombinasjon med andre petunia varianter ampelnoe.

Foto av petunias med navn

explorer

Catherine

Varianter Mashenka og Svetlana

Typer av Neon Rose og Black Velvet

Etter å ha lest noen av de varianter av petunia hang-Downing, for de som hadde et stort ønske om å bli eier av en slik skjønnhet kan kjøpe blomster i en butikk, og du kan jobbe litt og vokse selv.

For å dyrke en ampelsk petunia må du umiddelbart ta hensyn til at dette lysende anlegget. Det anbefales å dyrke det på en vindusstolpe mot sør. Hvis dette ikke er mulig, er det nødvendig å gi ytterligere lynnedslag fra 14 til 20 timer per dag.

Ampelnoe petunia er dyrket av frø, dessuten av god kvalitet. Det beste er frøene til vestlige produsenter, kvaliteten er avkrysset etter tiden. Etter å ha valgt det mest egnede sortet, fortsetter vi med å plante

Petunia utvikler sakte, og slik at det på sommeren er lykkelig med blomstrende knopper, er det nødvendig å begynne å plante veldig tidlig, helst i februar. Denne typen plante for spiring foretrekker sandaktig, lammende jord, og for bedre blomstring trenger den å gi næringsrik, løs jord.

Hvordan dyrke et eple petunia fra frø?

For å så så frøene til ampelia petunia, må du følge flere prinsipper:

 • lag en beholder der vi planlegger å plante frø
 • Forvar de tilberedte jordene i en panne eller i en ovn;
 • fyll i jorden med en sterk løsning av kaliumpermanganat;
 • vent litt for landet å tørke ut litt;
 • forsiktig sprer frøene på overflaten av jorda, ikke prisypaya topp;
 • Dekk beholderen med glass og legg det på et mørkt, varmt sted;
 • når du oppstår, kan du fjerne dekselet og bestemme kapasiteten med skuddene til et godt opplyst sted;
 • vanning utføres regelmessig som jorda tørker ut;
 • Mineral gjødsel med høyt nitrogeninnhold blir brukt to ganger i måneden. Denne prosedyren er nødvendig for å sikre rikelig blomstring;
 • Transplanterte ferdige frøplanter kan allerede være i mai, så snart trusselen om frost forsvinner.

Med ytterligere omhu for ampelia petunia, bør spesiell oppmerksomhet gis på økoskudd i den første måneden. I løpet av denne perioden er skuddene spesielt utsatt for en sykdom kalt “svart ben”.

“Black leg” er en slags soppsykdom som påvirker unge skudd. Bare å ha passert, begynner de å rote på selve overflaten, falle og tørke opp. For å unngå dette, er det nødvendig å vanne med en svak løsning av kaliumpermanganat.

For å skape en frodig blomstform, skal bakken i potten helles med kanten av potten, noe som forhindrer ytterligere brudd på de hengende grenene.

Under veksten av ampelia petunia er det tilrådelig å klemme skuddene. Denne prosedyren fremmer spiring av nye skudd, noe som gir anlegget en prakt og dekorativitet.

 Video: Fôring av frøplanter av ampelske petunier