Sunn busk av druerDet siste kvartalet på XIX-tallet forberedte seg til Europas vinkulturere seriøse tester i form av tidligere ukjente kulturssykdommer, blant annet det var også dunkel mugg. I den gamle verden ble studiet av mugg, en farlig sykdom med drueblad og hele anlegget som en helhet startet i 1878, og 18 år senere ble det første tilfellet av en vingård registrert i Russland.

Fra sedimenteringen på druene til den mikroskopiske sopp Plasmopara viticola lider hele den overjordiske delen av busken.

Ukontrollert utvikling av sykdommen truer tørking av skudd og blader, bær dannes mye mindre, og den fremvoksende eggstokken råtner og faller. For å takle en alvorlig fiende og ikke å miste en stor del av avlingen kan bare klart presenterer et bilde av sykdommen, dens utvikling, og følger alle tiltak for å bekjempe mugg på druer.

Bilde mugg på druer: foto og beskrivelse

Meldug-berørte bladerDe første tegnene på mugg oppstår ofte på bladene. Migrering av sopp i begynnelsen av vekstsesongen er indikert av oljete spor på sin øvre overflate og et knapt merkbart hvitt belegg på baksiden av bladplaten. Videre er en bestemt fluff, som betyr sporulering, mer merkbar på unge deler av skudd og blader. Avhengig av fuktighet og temperatur i luften, plantesortet og scenen av sykdomsutviklingen, er druebladene midt i skyten dekket av rødlige eller gulaktige flekker av forskjellige former og størrelser.

Da svampen oppløses og sprer seg, begynner nekrose av bladplaten, fører tapet av løv til generell svekkelse av busken og en forringelse i bærens kvalitet.

Meldug påvirker alle deler av busk drueneInntrengningen av soppen på skuddene blir ikke ledsaget av oljeaktige flekker. Her kan du umiddelbart legge merke til grå eller brune spor av lungevev. Mest raskt mugg av druer, som på bildet, påvirker blomstrer, unge deler av skudd og eggstokk som ennå ikke har nådd størrelsen på en ert. I et fuktig miljø kan et spesifikt hvitt belegg helt dekke de blomstrende børster og bunter med eggstokken, som blir brun og dør raskt.

Blomstring av blomstrer og eggstokkeneBær som er berørt av sopp på fete eller modningstrinn, mørkere, rynke og tørke opp. Og på allerede modnet fruktmugg vises som presset inn i kjøttet, et misfarget sted i peduncleområdet. Over tid blir slike bær brune og smuldre.

Forårsakende middel for drue blader sykdom

Strukket av mugg ung skytespillMeldug eller falsk puddermugg er forårsaket av en sopp, i form av sporer som vinterer rett under druerbusken, i fallet løvverk på høsten. På grunn av den motstand mot frost dunmeldugg patogen trygt venter kalde årstid, og allerede ved en temperatur på 8 ° C og aktivert med vind eller regndråper avsettes på de grønne deler av hylsene.

Sirkelen av infeksjon av planten med en soppInfeksjon av planten oppstår når zoosporen finner en stomata på bladvevet og er løst. For å forstå sykdommen av druer, og hva du skal behandle blader og andre deler av busken berørt av mugg, er det viktig å finne ut syklusen av infeksjon og reproduksjon.

Varigheten av reproduksjonsperioden for den skadelige soppen avhenger av temperaturen, og dens gunstige utfall fra luftfuktigheten. For utvikling av mugg på druer, kan de optimale forholdene betraktes som temperaturen 20-27 ° C og perioden når busken forblir fuktig i mer enn fire sammenhengende timer.

På denne tiden er inkubasjonsperioden for sykdommen av druebladene kraftig redusert. I løpet av sesongen forårsaker patogen 6 til 8 generasjoner, mens inkubasjonsperioden på begge bladene og bærene, i august, blir merkbart kortere. Inntil temperaturen faller til +12 ° C i nattetid, vises en hvitaktig fuzz over stomata, som er en klynge av sporophorer. Får med vinden på de nye seksjoner av anlegget, særlig i fuktig vær, sporangia slippe nye zoosporer, og området fra drue dunmeldugg infeksjon, som i bildet, blir gjentatt.

Related  De beste varianter av stikkelsbær og deres spesielle egenskaper

Beskyttende tiltak mot mugg på druer

Moldova er motstandsdyktig mot muggDe første tiltakene for å beskytte mot en farlig sykdom gartner kan holde selv på scenen for å legge en vingård. Ikke alle varianter har samme følsomhet for dunkle mugg. Så langt tilbake som året før sist ble det klart at en sopp, som forårsaket alvorlig skade på europeiske plantasjer, ikke kan påvirke avkastningen og levedyktigheten til amerikanske druer. Og i planter som er motstandsdyktige mot mugg, hvis penetrasjon av sporer inn i vevet oppstår, følger ikke videre utvikling av svampen dette. For ikke å observere levende manifestasjon av sykdommen av drue sykdommer representert i bildet, og ikke rart, enn å behandle blader og skudd, bedre å velge varianter, sjelden mugg.

I dag tilbyr oppdrettere relativt motstandsdyktig mot dunet mugg av druer, både bord og universal, og også for tekniske formål.

Slike planter inkluderer karakteren av Murom, i de tidlige stadiene av å gi dessert mørke bær, Muscat Dnestr, druer Høst rosa, Moldova klasse Gift Magaracha og andre arter.

Men selv med dyrking av resistente varianter uten obligatoriske forebyggende tiltak for å bekjempe mugg i druer kan det ikke.

MeldugbladVine dyrkere har lagt merke til at de er oftere påvirket av falsk pulverformig mugg:

 • Unge busker og bare frøplanter plantet fra skolen;
 • planter som regelmessig befruktes med midler som inneholder nitrogen, men mangler kalium;
 • landing med lufttett og solstrammet krone;
 • busker, under hvilke ugress er bevart og de fallne bladene ikke fjernes;
 • vingårder i regioner med fuktig varmt klima.

Selv om de viktigste tiltakene for å beskytte muggdruer innebærer bruk av kjemiske behandlingsmidler, kan effekten av slike preparater økes ved regelmessig vedlikehold av plantingsarbeid.

En busk av druer traff muggReduser risikoen for elveblest vil hjelpe:

 • lokalisering av trellis langs retningen av de rådende vindene i en bestemt lokalitet;
 • enhet bred mellomrute;
 • Beskjæring av druer, som sikrer ventilasjon av alle skudd;
 • regulering av lasten på planter;
 • Kvalitetsklær skudd, rusk, jakt og pasynkovanie;
 • rettidig fjerning av ugress og pløying eller innsamling av fallne blader.

Related  Sykdommer av kirsebær og kampen mot dem: foto og beskrivelse

Men hvordan bestemmer du tidspunktet for å behandle bladene av druer fra sykdommen, og hva skal du behandle planten hvis de første tegnene på sykdommen allerede har dukket opp?

Sprøyting av druer fra mugg, som et tiltak for å bekjempe en farlig sykdom

Det er presserende å begynne å bekjempe sykdomTidspunktet for kjemisk bearbeiding av muggugngården er hovedsakelig avhengig av utseendet på de grønne delene av planten, oljete flekker. Effekten av beskyttelse vil være størst dersom sporophorene vises, vil overflaten av bladene, blomstringene og skuddene bli fullstendig dekket med stofflaget. Dette betyr at behandlingen skal utføres kort tid før den hvite plakken blir merkbar på baksiden av bladverket.

Den første sprøyting er gjort før i begynnelsen av blomstringen, og hvis i det siste året, syke drue blader var alvorlig, spesielt viktig å behandle vingården når temperaturen stiger over 8 ° C, og vil slippe den første regnskyll.

Å velge tid for den første behandlingen av busker, kan du fokusere på utseendet på de første 3-4 bladene, og videre sprøyting er planlagt basert på utseendet på vintreet og utviklingen av soppen.

Behandlingen av buskene etter blomstring er rettet mot å beskytte eggstokken, etter at blomsterkoppen er mest utsatt for sykdommen. Hvis tegn på sykdommen blir synlige, når druene blomstrer aktivt, blir behandlingen ikke utsatt, men med midler som ikke inneholder kobber. Når eggstokkene blir vist på hendene, behøves behandlinger avhengig av været og manifestasjonen av sykdommen.

Bordeaux blanding for behandling av druer fra dunkle mugg

Det eldste og mest beviste middel for å bekjempe meldug er Bordeaux-væsken, som er en blanding av løsninger av hurtiglime og kobbersulfat. I tillegg til nedsatt mugg, brukes agenten mot anthracnose og andre druesykdommer, slik at den kan brukes som et mål for komplisert forebygging og behandling. For å lage en blanding, kan du ta både ferdige, masseproducerte produkter og bruke separate komponenter.

Hvis behandlingen utføres før nyrene åpnes, er konsentrasjonen av vitriol i løsningen 3%, men når sprøyting av bladene og grønne deler av planten, vil et slikt aktivt element innhold føre til en alvorlig brenning.

Krever behandling med en Bordeaux-blandingDerfor, for en senere behandling og behandling av druer Bordeaux blanding umiddelbart før prosedyren gjør en en-prosent sammensetning.

Fra 5 liter varmt vann og 100 gram kobber vitriol, rør om grundig, lag en løsning. Deretter i en separat beholder i 10 liter vann, 75 gram kalk og også grundig omrørt. Løsningen av kobbersulfat helles forsiktig inn i melken av kalk, resulterende blandes og filtreres.

Bordeaux-blandingen til behandling av druer bør brukes uten forsinkelse, det bør huskes at dets beskyttende egenskaper går tapt etter det første regnet, og derfor må behandlingen bli gjentatt. Ved sprøyting legges det særlig vekt på ung vekst og baksiden av bladverket.

Related  Detaljert instruksjon for å dyrke en tomat på vinduskarmen om vinteren og sommeren

Svampemidler – preparater mot soppsykdommer

Ingen soppdrepende midler er uunnværligeFor å behandle vintreet med en Bordeaux-blanding var mer effektivt, kan løsningen blandes med kolloidalt svovel, som ikke skader en person med gulaktig pulver, som har en levende effekt mot sopp og mider. I dette tilfellet svekker svovel den giftige effekten av kobberpreparatet, og vintreet får beskyttelse, ikke bare fra mugg, men også fra den sanne pulverformige mugg.

Perklorsyre kobberoksyd – er den viktigste aktive ingrediensen i slike fungicider som ABIG topp og Hom brukt mot oidium, drue dunete mugg og anthracnose. Delan er et effektivt medikament mot den forårsakende agenten av dunkel mugg.

Dag for behandling av bladskimmel, med unntak av Bordeaux fluidet i winegrower arsenal det finnes en rekke effektive legemidler som inneholder i sin blanding, kobberet og på grunnlag av de andre aktive bestanddeler.

Som en erstatning for Bordeaux-blandingen, kan en lime-svovelbuljong brukes til å behandle druer eller supplere dem. Brunlig eller mørk orange væske med en dominerende lukt av hydrogensulfid, ISO, også aktive overfor midd og skade drue sopp.

Alirin-B og Planriz – de er representanter for en klasse av mikrobielle midler som er anbefalt for behandling av vinstokker mot botrytis, meldugg og bladskimmel.

Strobe for druer

Bekjempelse av druesykdommerVirkestoffet i dette moderne organ som er fiksert på de behandlede deler av anlegget i flere uker blir frigjort og ikke spirer sporer av soppen, som bærer en lang og pålitelig beskyttelse av vinstokker fra mugg og oidium.

Motstandsdyktig mot regn og ikke farlig for druer Strober:

 • beskytter ikke bare planter fra sopp som spretter oidium og mugg, men fremmer også modning av skudd;
 • gyldig fra 8 til 12 dager;
 • kan brukes sammen med andre legemidler.

I dette tilfellet er mer enn tre behandlinger av Strobi druer per sesong ikke tillatt.

Ridomil Gold for forebygging av mugg på druer

Manuell behandling av druer med soppdrepende midlerDette systemiske fungicidet brukes profylaktisk mot downy mugg og andre druesykdommer. Legemidlet er litt giftig og kompatibelt med andre legemidler, og med veksling med kontaktsvampicider er Ridomil Gold mest effektive.

Behandling av et sunt vintre, med risiko for muggsinfeksjon, utføres i tørt, vindløst vær, når det ikke er fare for forbrenning for busken.

Sprayingen virker fra 7 til 10 dager. Fordelene med å bruke Ridomil Gold på druer er det:

 • et verktøy som har tørket opp på løvverk og skudd, vaskes ikke av dugg og sedimenter;
 • beskyttelse strekker seg til ubehandlede deler av vintreet, inkludert den resulterende inkrementelle veksten.

Hvis det er tegn på sykdom på bladene på druene, er det nødvendig å behandle planten med et fungicid med helbredende effekt, og bare deretter på en uke, bruk Ridomil Gold.

Sykdommer av druer mugg – video