Vakker sammensetning av hyacinterVåren taper gradvis sine lyse farger og rundt er kledd i sommer pastellfarger. En nær ankomst til sommervarmen er bekreftet av de blekne hodene til vårblomster. De har allerede mistet sin skjønnhet og forbereder seg på å forny sine krefter, slik at de neste år vil glede oss med en ny, enda bedre, blomstring.

Den siste av vårblomstene, i slutten av mai, blir hyacintene forsvunnet. Dette er skjebnen til denne planten: Blomstrer en av de første og holder blomsten til den siste. Det er da mange dyrkere står overfor et problem: hyacint fades, hva skal jeg gjøre med pæren? Blomstersengen bør alltid se festlig ut, og de skummelblomstrende hyacinterene ødelegger hele arten. Det er et ønske om å grave en plante og plante på sitt sted noe mer estetisk, med elegante lysblader. Bare ikke haste, fordi en plante, som en person, etter en vanskelig jobb, er det nødvendig å spise deilig og gjenoppta styrke.

Hyacinthen falmer

Blomstrende hyacint på sengenHva å gjøre neste, når hyacintene fades, vil de gi råd fra fagfolk og amatørblomstavlere.

 1. Klipp blomsterstammen, i selve basen, for å forhindre dannelse av frøkapsler. Når frøene riper på anlegget, bruker det mye energi. Den blomstrende hyacinten tar styrke ikke bare fra bakken, men også fra pæren og derved svekker den. En blomst fra en slik pære for neste år hvis det gjør det, blir det lite og styggt. Oftest er disse pærene påvirket av sykdom og forsvinner eller blomstre ikke.
 2. De siste dagene av våren blir ofte ledsaget av intens varme, så kveldsvann i gangene mellom hyacinter vil være nyttig for svekket pærer.

Vann skal være rikelig, mellom rader, og ikke under planten og ikke oftere enn en gang i uken. Etter at den gullige skyggen vises på bladene, bør vanning stoppes.

 1. Topp dressing med kalium og fosforgjødsel hjelper pæren til å gjenopprette raskere og har en gunstig effekt på små barn som dannes nær planten. Du kan bruke gjødsel bare noen få timer etter vanning eller kraftig regn. Ellers kan du brenne røtter av hyacinthen og skade pæren. Det er nok å matche hyacinten en gang under dannelsen av pæren. Fra en overflod av sporstoffer, er hyacintløk dårlig lagret og vinteret.
 2. Til babyen vokste stor, etter at blomsten er plantet, må den helles. Hilling vil også beskytte anlegget fra sommersolen. Poenget med vekst av peduncle bør forbli fri for jord.
 3. Når du graver hyacinter etter blomstring, vil plantens blader spørre. Jevnt gulede plater av blader tjener som et tegn på at pærene er tid å fjerne fra bakken.

Årsaken til guling av hyacintens blader kan også være waterlogging eller sykdom. Ved overmodern blir anlegget straks utgravet med jordklump, pent innpakket i en boks eller på et rutenett, plassert i et skygget, tørt rom. Etter at jordens coma tørker ut, blir pærene skilt fra jorda, plassert i en mørk løsning av kaliumpermanganat i flere minutter, tørket og sendt til oppbevaring. I tilfelle sykdom virker de på samme måte som låste planter, men pæren blir bedre behandlet med preparater fra virus. Neste år vil slike planter ikke gi full blomstring, men disse tiltakene vil bidra til å bevare sorten.

 1. Etter å ha gravd ut hyacintene, tørker de til bladene forsvinner helt og bare etter at de syr på løkene med preparater fra sykdommer og skadedyr. Dette kan gjøres ved å suge i oppløsning eller sprøyte plantematerialet fra sprøyten.Forberedelse av pærer til oppbevaring
 2. Inntil september bør pærene lagres i nettposer i suspendert tilstand på et mørkt, tørt sted. Det er ønskelig å kalibrere plantematerialet. Store løk er alltid sunne og mindre sannsynlig å bli rammet av sykdommer, skadedyr under lagring.

Related  Foto og beskrivelse av vanlige typer og varianter av spindelblad

Hva skal jeg gjøre når hyacintene i blomsterknappen fades bort?

Fantastisk skjønnhet i husetHvis alt er klart med gressplanter, hva skal man gjøre når hyacintene i blomsterknappen forfall i juni eller september? Det viktigste er ikke å kaste bort gryten med planten – det vil fortsatt være så snill med skjønnhet. Du kan gjøre det på flere måter:

 1. Trim blomsterstammen og ta vare på hyacinten, som et vanlig husplante, og reduserer gradvis vannet i en måned, til bladene blir helt gule. For å mate keramikk hyacinth er ikke nødvendig, siden i kjøpt jord inneholder et tilstrekkelig antall mikroelementer. Etter at bladene faller av, er det nødvendig å sette potten med jorda på et mørkt tørt sted og lagre det til våren. Om våren, ved omlastning, plante planten i hagen. Ofte gjøres dette med hyacinter, med sommer eller høstblomstring.
 2. Hvis hyacinten i gryten ble donert til vårferien og bleknet til begynnelsen av mai, da etter bløtende blader, ble løkene fjernet fra jorden, tørket og lagret i kjøleskapet til september. På høsten blir det plantet i jorden på nivå med andre.

Med regelmessig rikelig vanning i blomsterkrukken, kan hyacint blomstre igjen, men dette vil definitivt tømme pæren. Det vil ikke lenger være egnet for landing.

Er det nødvendig å grave hyacinter etter blomstring: for og imot

Pære, stamme og hyacintblomstOfte begynner gartnere plager av tvil: om det er nødvendig å grave hyacinter etter blomstring, fordi de ikke vil forsvinne fra jorda hvor som helst og vil blomstre igjen om våren. Det stemmer, planter vil blomstre om våren, men ikke så vakkert. Regelmessig graving av vårpærer utføres for å:

 • få mer plantemateriale ved hjelp av barn, og om sommeren i jorden dør de fleste av dem fra varme eller vannlogging;
 • beskytte plantemateriale mot forfall og sykdom;
 • hindre degenerasjon av variasjonen som oppstår når infisert med virus.

Related  Hvordan og hvorfor er kalkende fiskedammer

Slike friske og syke planterDet er også viktig å vite når du skal grave opp hyacintløk. Den beste tiden er det andre tiåret av juni. Ikke grav opp pærer umiddelbart etter store regn, da de inneholder mye fuktighet og i en periode med intens varme. Det er bedre å gjøre det etter lunsj eller på en overskyet dag.

Med riktig pleie av hyacint etter blomstring, vil pæren alltid være stor og sunn, med en betydelig mengde store babyer, som vil blomstre allerede neste vår. Nå spørsmålet om hva du skal gjøre når hyacintene fades bort, vil ikke sette noen i en blindgyde. Det er viktig ikke bare å kjøpe en plante, men også å lære alt om betingelsene for dyrking.

Hyacintpleie etter blomstring – video