en rekke petunierUlike i form og farge, fremmer blomster fryd, og mange produsenter har en tendens til å dyrke denne planten alene.

Når skal du så petunier på frøplanter?

For en uerfaren gartner er det viktig å riktig bestemme tidspunktet for å plante en blomst for plantene. Tiden for ønsket blomstring av planten bestemmer når man skal plante frøene til petunia. For å få en rikelig blomstrende plante allerede i mai-juni, bør frøene til frøplanter bli sådd i slutten av februar – de første ti dagene i mars. Hvis plantingsdatoen er tidligere, må plantelysene bli lettet.

For såing bruk jorda tilberedt siden høsten. Jordblanding består av humus, hagejord og sand, tatt i forholdet 1: 1: 2. Det helles i beholdere hvor petunia vil vokse og la seg fryse. Noen dager før når du sår petunier, blir beholderne tatt inn i huset for opptining. Før sådd blir jorden ytterligere desinfisert fra skadedyr og patogen flora.

Velg frø

frøGode ​​frøplanter vil bli oppnådd bare hvis frø av høy kvalitet ble brukt til planting. En voksen plante må oppfylle alle egenskapene til et bestemt utvalg. Det vil si at blomsten skal ha størrelse og farge som er iboende av et gitt utvalg, være i en viss grad motstandsdyktig mot vekstforholdene etc.

Du kan plante petunia med frø av to typer:

  1. belagte tabletter;
  2. net.

Skallet gir en rekke fordeler: Frøene er beskyttet mot skade og sykdommer, de er lettere å så i jorden. Rene frø, berøvet skjell, er mye billigere, og hvis det er riktig sådd med petunia, vil spiring bli høy. Merking lar deg gjenkjenne karakterene av farger.

Related  Hvordan håndtere en farlig skadedyrsløv bladlus

Korrekt såing av petunia – fra “A” til “I”

skudd av petuniaDen tilberedte jorden må fuktes, hvorpå frøene til petunia blir sådd på den. Strøm jorden med det sådde materialet er ikke nødvendig, trykk bare det lett.

Et spørsmål kan oppstå: Hvordan sår du en petunia jevnt, fordi frøene er svært små? Oppgaven blir forenklet dersom frøene blandes med sand i forholdet 1: 5. Umiddelbart etter sådd blir jorda spilt med en løsning av forløper (0,1%) for å beskytte skuddene fra soppen. For ikke å vaske små frø, desinfiser jorda med vanning gjennom en fin sil.

Inntil fremveksten av frøplanter, er beholdere med plantings dekket med glass eller et stykke polykarbonat. Vann jorden om nødvendig med en sprøytepistol.

De første skuddene vises på dag 5. Tykt planting bør tynnes, for hvilket overskytende planteløp blir plukket.

For normal vekst av petuniaplanter trenger man en temperatur på 20-22 grader. Med fremveksten av petunia-skudd, blir lyet fjernet og beholderne overført til et rom hvor temperaturen ikke overstiger 18 grader.

Hvis petunia er riktig sådd og optimal betingelser for vekst av skudd opprettes, etter 3 uker kan spire vokst opp dives.

I blomsterpotter blir plantene dyket 3 uker etter den første transplantasjonen. Diameteren av potten skal være 8-10 cm, som et substrat brukes et substrat som er rik på mikro- og makroelementer. Transplanterte plantene tåler et rom med en temperatur på 20 grader i løpet av dagen og 18 om natten, deretter ble temperaturen skal senkes ytterligere ved 4 grader.

Såing i granulat?

Mange dyre varianter av petunier selges i pellets. Hvordan sår petunia i dette tilfellet?
I en eske med jord er det nødvendig å kutte grunne spor, det er godt å kaste dem og sette striper kuttet av papirservietter. Frø i granulater fordeles pent på fuktige striper. De vil ikke gå tapt, fordi de på en pålitelig måte knytter seg til vått papir. Som med såing med rene frø trenger du ikke å helle granulatene med jord. Avlinger må spilles gjennom en forstøver, boksene dekkes med en film og forlates på et varmt sted før fremveksten.

Perioden av veksten av petunia i granulatene er noe større – 10-20 dager når lysstofrøret lyser. Det er viktig at de fremkomne spirene umiddelbart mottar nok lys for å hindre at de strekker seg.

petuniaVed dannelsen av det første virkelige bladet blir petuniaavlingen luftet, filmen er fjernet og temperaturen redusert til 16 grader. Når et tredje blad ser ut, blir plantene fortynnet og plantet overflødige planter. Du må vite hvordan du skal plante en petunia riktig og ta vare på den. Ikke overmå jorden i planting – vanning utføres hver 3. dag, da jorda tørker tørr. Et slikt regime stimulerer utviklingen av rotsystemet, og frøplanter er mer levedyktige. De dyrkede plantene plukkes, noe som forårsaker petunia til grenen. Hvis petunia blir sådd tidlig, kan den apikale delen være rotfestet.

Related  Lære å vokse og ta vare på aspargesbønner

Rikelig blomstrende petunia kan oppnås hvis visse betingelser er oppfylt: potten må være av passende størrelse, tidspunktet for vanning og dressing, fjerning av falmede blomster.

Når skal du sitte pepper? – les vår neste artikkel!

Når skal du plante petunia på frøplanter? – her!

Video: dyrking petunia frøplanter fra frø