God høst av eplerGartnere med erfaring, spesielt oppmerksom på frukttrær i hvilken som helst sesong. Sommer beskjæring av eple trær er obligatorisk, da det gir mange fordeler for både treet og horticulturist.

Viktigheten av sommerbeskjæring

Sommer beskjæring av epletrærHovedformålet med beskjæring er å gi appleblomstrer senere. Dette forhindrer mulig skade på knyttede knopper fra sen vårfrost og tåke.

Flere argumenter til fordel for sommerbeskjæring:

 • Fjerning av raskt voksende skudd øker tilførsel av essensielle næringsstoffer til voksende frukter.
 • Det er lettere å danne kronen på et tre for å sikre at fruktene blir forsynt med tilstrekkelig sollys og skape mulighet for høsting av gartneren.
 • Fjerning av skudd forynger det gamle treet og revitaliserer det unge epletreet.
 • Tynning gir bedre penetrasjon av sollys inn i kronen, noe som påvirker bedre modning av epler, og forhindrer dannelsen av ondartede lesjoner på bladene
 • Beskjæring av epletrær på sommeren påvirker positivt utseendet på nye nyrer, stimulerer veksten og hindrer spiring.

Effekt av beskjæring på fruiting

Kronformasjon etter sommeren beskjæringEr det mulig å beskjære eple trær om sommeren? Ikke bare er det mulig, men det er også nødvendig! Fra graden av tynning vil timingen av fruiting av treet avhenge. Svak og sjelden beskjæring – vil akselerere utseendet til avlingen, en sterk en – vil forsinke modningen av frukten i minst 1 år. Fjerning av grener fremkaller en sterk vekst av nye skudd i nærheten av kuttet. Beskjæring endrer forholdet mellom rotsystemet og den ovennevnte kronen. Nødvendige stoffer fra rotmaten minker vekstpunkter. Dette medfører en økt, rask vekst av nye skudd.

Noen epletrær vokser sterkt, men går ikke inn i fruiting. Gartnere bemerker at visse varianter har spesifikke egenskaper – en lang uproduktiv spedbarnsperiode. Apple trær som utvikler seg under gunstige forhold og har tilstrekkelig mengde mineral, for det meste nitrogenholdige næringsstoffer, legger ikke blomsterknopper.

Related  Nye og gamle druesorter (del 3)

Avvik og fiksering av grener i horisontal, hengende stilling vil sikre forsinkelsen av assimilerer i den overliggende delen av treet.

Denne prosedyren bør utføres i slutten av juni. Omtrent en fjerdedel av grener (ikke skjelett og halvskjelett) er festet med garn eller tape. 

Denne manipulasjonen svekker grener og oppfordrer dem til å danne blomsterknopper.

Apple-treet ryddet av overskytende skuddFørste gang beskjæring av epletrær om sommeren for nybegynnere virker vanskelig og plagsomt. Ja, det er, men bare i begynnelsen, så lenge manipulasjoner utføres på det “uberørte” treet. Gartneren må overvåke unødvendige fete prosesser (topper) på stammen og fjerne dem i tide. Det legges merke til at den ødelagte prosessen er mye lettere og raskere å helbrede, i stedet for å kutte av en pruner eller en hacksaw.

På disse stubber kan du plante andre varianter av eple trær eller andre fruktgrøder. Hvis det ikke er behov for en klutnekke, er de skadede stedene “dekket” med mastikk eller oljemaling.

De grunnleggende reglene for beskjæring av epletrær

Før du begynner å jobbe nøye, undersøk treet, og start deretter. Hold deg til den gylne middelværdien. Fjern mange grener – risikoen for ikke å få en avling, noe som gir mye overskudd – ikke oppnå det ønskede resultatet.

Kronformasjon

Dannelse av kronen til et ungt treEt bestemt sett med manipulasjoner gir epletreet et ferdig utseende og en krone. Etter at det unge treet er plantet i hagen, vil det få den første beskjæringen som bestemmer høyden på stammen. Senere manipulasjoner for å kutte skudd må sikre riktig dannelse av skjelettgrener og forgreninger.

Varigheten av kronens dannelse varer i flere år. Det vil ta 4 år for en palmetto, for en langline og en koppformet form, er minst 8 år kreves.

Fra riktigheten til arbeidet, vil utbyttet av treet avhenge av. Erfarne gartnere anbefaler forsiktighet og forsiktig behandling. Det vil ikke legge stress på treet, og det vil ha tid til å gjenopprette til høsten.

Trellis trimningKronformasjon ved trellis landingUnge epler, som ennå ikke har vært fruktbare, trenger spesielt beskjæring. Hvert påfølgende år oppdaterer bare beskjæringen. Voksen trær, er denne metoden nødvendig for å øke utbyttet.

Stempel – høyden på stammen fra rotenhalsen til den første skjelettgrenen. For en amatørhage er småstemplede epletrær (40-60 cm) å foretrekke.

foryngelse

Forynge kronen av et gammelt treBeskjæring er i stand til å gi det gamle treet et nytt liv og få det til å bære frukt. Vanlige sparsomme manipulasjoner på kronenes dannelse fornyer bæreren, noe som gjør at epletreet gir en kvalitativ høst. Andelen av eggstokkene øker under blomstringen flere ganger. Foryngende beskjæring begynner først etter at veksten er slått og tørkingen av øvre del av eplekronen.

Ideelt sett utføres “foryngelse” 2 ganger i året (om sommeren og om vinteren).

Vurder resultatet på flere grunner:

 • Ekstern tilstand av treet.
 • Farge, struktur av eplebladet.
 • Barken på stammen er hel, tett, uten sprekker.
 • En økning i eggstokkene på treet.

Related  Tips om hvordan du plantet høybærbær på riktig måte

Samtidig modning av eplerGjennomføring av sommerbeskjæring utføres i henhold til visse regler:

 • Under arbeidet fjern konkurransedyktige grener, topper, dyrker dypt inn i epletrønnene, fortykkende grener.
 • Stiklinger er avskåret, som avviker fra skjelettgrenen eller kofferten i skarp vinkel.
 • Plasseringen av grenene vil bestemme mengden av modning av eplene, så de horisontale fruktene vil produsere frukt tidligere og i større mengder.

Forskjeller i beskjæring av gamle og unge trær

Det er noen nyanser i beskjæring av epletrær om sommeren, ordningen vil være forskjellig for trær av forskjellig alder.

For unge mennesker

Kronen av et ungt treTrær som ennå ikke har tatt en avling, bør bare bli utsatt for sparsom trim, hovedmålet – for å sikre aktiv vekst. Grunnlaget er skjelettgrenene. I henhold til ordningen, fjern appendasjene som forstyrrer levetiden til eplet, kutt i spiss vinkel. Ta aktivt av grenene som hindrer at hovedmassen vokser. Gjenta prosedyren etter 2-3 år.

Korrekt formet krone vil gi bekvemmelighet ved høsting og god modning i solen. Uten sommer beskjæring kan ikke gjøre, hvis du ikke vil samle små, smakløse epler fra treet ditt i hagen. På samme tid, kutte av de syke, tørre skuddene. Hvis dette ikke er gjort, tar de næringsstoffene fra de friske grenene.

Til epletreet er ikke berørt av rikelig høst, det er nødvendig å fjerne en del av blomstermarkusstokkene.

For gammel

Kronen av et gammelt treDu må vite hvordan du skal klippe eplet på riktig måte i voksen alder. Hovedtegnet at treet trenger foryngende beskjæring er en nedgang i skuddvekst (mindre enn 30 cm) og dårlig høsting. Grenene, som ligger i en skarp vinkel mot stammen, er gjenstand for fjerning. De som vokser vertikalt, kutte veksten i 2 år.

Related  Hva kalles et brød tre

Erfarne gartnere insisterer på at et voksen tre ikke får lov til å vokse opp. Dette forverrer kvaliteten på treet og avlingen. Grener som er over 3 år må kuttes i en høyde på 6 cm. Når de vises på dem, velger skudd den kraftigste, som kan erstatte fjerngrenen. Denne prosedyren vil sikre høsting av høykvalitets frukter på det foreldede treet.

Deler av tre med en diameter på mer enn 1 cm må glattes med en kniv og males over med oljemaling på lakk. Dette vil beskytte det løse treet fra forfall.

 Sommer beskjæring vil forbedre epletrær og øke utbyttet i hagen din.

Sommer trimning av frukttrær – video

Første del

Del to