Riot av rosa blomstHvem er ikke enig i at roser har erobret hjertene til mange blomsterhandlere. Dessverre blomstrer de bare i den varme årstiden, så det er viktig å vite når og hvordan man skal kutte roser til vinteren. Det avhenger av deres uberørte skjønnhet, og om de vil blomstre igjen neste år.

Med hvilken fryd ser blomstermusikene på de myke knoppene blomstrer. Hvilke forskjellige former og nyanser fyller hjemmehagen. En delikat aroma, som kommer fra majestetiske blomster, gir ekte tilfredshet. Og alt dette krever mye innsats og innsats.

Beskjæring av rosenbusk – En seriøs hageprosedyre

Den beskjærte bushen er klar til vinteringÅ konstant overveie den frodige blomstringen i hagen din, må du utføre beskjæring av roser for vinteren. I utgangspunktet kan det virke som jo flere grener, jo flere farger. Men dette er bare en illusjon. Rydde busker blomstre mye bedre.

Noen typer roser blomstrer bare en gang i løpet av sommeren. Derfor klarer hagen av en blomsterbush å modne før vinteren.

Bestem rosens motstand mot forkjølelse, hjelper fargen på knoppen. Gule blomster anses å være de mest delikate og skjøre. Hvite knopper tåler frost opp til 10 grader. Rød eller rosa – overleve i alvorlige frost.

beskjæring av en rosebusk av William Shakespeare's utvalgDerfor oppstår spørsmålet om når du skal kutte roser om høsten, for ikke å skade planten. Den optimale perioden er i november, før du gjemmer buskene til vinteren. Det anbefales å velge en klar, vindløs dag.

En slik radikal prosedyre gjør det mulig å styrke anlegget fra innsiden. Beskjæring gir anlegget uhindret tilgang til lys. Om vinteren blir trimmede grener og begynnende knopper jevnt ventilert. Dette øker også frostmotstanden på bushen.

Å bli kvitt gamle grener påvirker dannelsen av unge skudd og nye knopper. Med oppkomsten av varme, vil de oppløse med nye krefter for å tilfredsstille sine fans. Klippingen av roser som vises på videoen om vinteren, gjør at du kan gjøre prosedyren riktig uten å skade anlegget:

Praksis viser at det er nødvendig å kutte ikke bare flerårige busker, men også bare plantede roser. Denne tilnærmingen sikrer dyrking av sterke og saftige arter av roser.

For å forstå godt, når og hvordan å kutte roser til vinteren, er det viktig å vurdere slike øyeblikk:

 • fjern alle inflorescences fra busken;
 • å knuse knopper som ikke hadde tid til å modne
 • å kutte svake, umodne grener;
 • bli kvitt syke spirer.

Related  Hybrid av stikkelsbær og currant

Hvis disse elementene er igjen for vinteren, så vil de rote i lyet. Som et resultat kan bushen angripe sopp eller andre sykdommer.

For å beskytte anlegget fra forskjellige skadelige mikrober, kan kuttede grener ikke ligge nær bushen. Det anbefales å fjerne dem langt unna eller brenne dem.

Det er også viktig å desinfisere verktøyene som brukes til beskjæring med en løsning av kaliumpermanganat. Dette vil beskytte busken mot ekstern infeksjon.

Og selvfølgelig overdriver ikke hovedprinsippet om beskjæring av roser i høst for nybegynnere. Det bør tas i betraktning at volumet av rhizomet av rosen skal svare til bunnens bakste del. Ellers vil hovednæringssystemet lide. Etterpå kan planten bli syk eller dø.

Hovedprinsippene for beskjæring av roser til vinteren

roser blomstre etter riktig beskjæring i høstErfarne gartnere strever for å sikre at blomsterhagen ikke mister sin sjarm og til og med blir bedre. Derfor, hvordan og når å kutte roser til vinteren er det viktigste prinsippet om å skape en vakker hage.

ordninger for kutting av roser av forskjellige typerGitt størrelsen på busken, varianter av roser og veksthastigheten til planten, blir følgende trimingsalternativer anvendt:

 1. kort. Den brukes til roser som er utsatt for intensivert rensing. For vinteren forlater bunnen av buskene, samt 2 eller 3 sovende knopper.
 2. Sterk. Med denne prosedyren utføres beskjæring av nesten alle jordiske grener av bushen. Den er egnet for voksne te-rosenbusker, miniatyrarter og noen vevende skjønnheter.
 3. Gjennomsnitt. Moderat beskjæring involverer fjerning av svake grener, for å stimulere veksten av unge. Samtidig blir friske skudd kuttet i halve, og i grunnen går grener opptil 30 cm. Det må være 5 levende nyrer på dem.
 4. Den lange. Det kalles også et forsiktig alternativ, så det er viktig å forstå godt hvordan man skal skære roser til vinteren på denne måten. Det grunnleggende prinsippet er å fjerne bare tipsene til skuddene. Etter prosedyren er det høye grener med 10 knopper på den. Denne varianten av beskjæring stimulerer tidlig utseende av blomstrende knopper.lang versjon av trimbush

For å kvalitativt utføre beskjæring er det nødvendig å forberede egnede verktøy. For å beskytte hendene mot tornene i hagenes skjønnhet, vil lange Teflon-hansker være nyttige. Hvis du må knel mens du arbeider med en busk, kan du lage spesielle pads.

Hovedverktøyene er en sekatør og en sag. For å kunne trimme roser til vinteren er det viktig at de er skarpe. Ellers får du et ragged stykke. Enda verre, når en stump secateur gartner knuser en gren. De lemlestede stengene heler i lang tid, og før vintering er det helt ubrukelig.

Related  Torvtabletter for frøplanter av grønnsaker og blomster

Skjæringen av skytingen er gjort nær nyren, som ennå ikke har spist, i en avstand på en halv centimeter. Tette grener fjernes med en skarp sag.

kuttet er laget i en vinkelVinterbeskjæring av roser utføres i henhold til følgende regler:

 • Stammen er kuttet i en helling, slik at en væske strømmer fra den, slik at planten ikke blir syk;
 • slik at grenene ikke krysser, blir kuttet under den ytre nyren, på grunn av hvilken busken vil motta nok lys og luft;
 • stammen kuttet utføres til en hvit kjerne;
 • optimale værforhold – vindløs solskinnsdag.

Først av alt, kutt tørre grener, syke og gamle. Deretter fjern de skuddene som er i kontakt med dem. Orientering er fortrinnsvis på ytre nyre av stammen.

hvordan å klippe grener riktigLegg på hver plante ikke mer enn 5 unge grener. Hvis du vil gi bushen en original form, anbefales det å holde vakre, jevnt voksende grener.

Når det er et spørsmål: om det er nødvendig å kutte roser til vinteren, er det nok å se på den tykkede bushen og ujevne grener. Skal de dekorere hagen uten skikkelig omsorg? Og beskjæring for vinteren er en manifestasjon av omsorg for planten.

Måter å beskjære roser på vinteren

Noen dyrkere mener at det ikke er behov for beskjæring av veving av roser. Faktisk, hvis du ikke, etter noen år vil du ikke komme til det. Og for å skjule før starten av kaldt vær er det nesten umulig. Derfor er det lurt å forstå hvordan man kan trimme vevroser til vinteren.

For å gjøre dette er det ønskelig å ta hensyn til variasjonen av denne plantearten. De er av to slag: blomstrer en gang i sesongen, på gamle grener og blomstrer flere ganger på unge.

i rammerens armerTil enkeltblomstrende arter tilhører ramblere. Første gang de blomstrer etter et år etter planting. Gjentatt blomstring skjer ikke, så fjorårets grener for vinteren er helt avskåret ved roten. I stedet vil de vokse unge skudd, som vil blomstre neste år.

levende dekorasjon av hagen herding leireVifter roser, som gir blomstring flere ganger, danner grener om 5 meter med sideskudd. Disse inkluderer slike varianter som claymings og floribunds. Blomstrende busker observert i 5 år, og deretter svekket. Derfor er beskjæring for vinteren utført på slutten av det fjerde året av blomstring. Skudd fjernes under roten, og i deres sted vokse nye.

For den vakre dannelsen av busker av vevende roser er det viktig å regelmessig beskære overflødige skudd. De gamle hovedgrenene er slettet. De som forhindrer blomsten i å utvikle seg, kuttes helt. Siden fjorårets grener, klar til blomstring, er bare toppene avskåret.

Når du forbereder planten til vinter, blir beskjæring utført svært nøye. Det er tillatt å tynne buskene fortyktet med grener. Også forkorte spesielt lange skudd.

Related  Dyrking av purre på hagesenger, planting og omsorg

metode for trimning av vevroserHvis planter har tørre grener, svake eller skadede, bør de fjernes. Det er bedre å ikke forlate tørkeblomstringene for vinteren. Beskjæring utføres med skarpe verktøy for ikke å skade veksten av bushen.

Hvis prosedyren er utført uforsiktig, bryter de grunnleggende prinsippene, kan planten lider av alvorlige frost.

Et pålitelig ly for hagenes dronning

Beskyttelse av roser fra forkjølelsen begynner fra slutten av sommeren. I løpet av denne perioden er det nødvendig å stoppe fôring for å stoppe utviklingen av rosenbusken.

ro på vinterenI begynnelsen av høsten rundt planten kan du ikke løsne jorden, slik at det ikke kommer nye skudd. Dette gjelder spesielt hvis lufttemperaturen er over 20 grader.

Kompetent beskjæring av roser bidrar til å beskytte anlegget mot frost. Hovedkravet er at høyden på grenene ikke skal overstige det forberedte lyet. Alle greenene fjernes også. Etter det blir buskene i november behandlet med jernsulfat for å øke rosens motstand mot fuktighet.

Før helling, fra under plantene, rakes ulike søppel akkumulert i løpet av sesongen. Deretter blir jorden kastet på rotsystemet, som gjør en høyde på 20 cm høy. Dette holder luften i jorden, som beskytter roten mot frost.

pålitelig beskyttelse mot frostFullstendig dekke buskene av roser til vinteren, helst ikke tidligere enn stabile frost til 6 grader. Hvis du gjør prosedyren tidligere, kan unge skudd vokse, og sovende knopper kan våkne opp.

Asyl for rosenkrans er bedre å gjøre i tørt vær, for å beskytte anlegget mot soppinfeksjoner.

Selvfølgelig kan rosenbuskene ikke takke for det trygge lyet fra vinterværet. Men om sommeren vil de igjen nyte den frodige blomstrende og behagelige duften av deres konstante beundrere.

Hytter av en klatringrosa for vinteren – video