felt av vinter hveteVinter hvete er en kornavling, som er verdsatt på grunn av høy avkastning og upretensiøsitet. Kornet er brukt til å lage frokostblandinger, pasta og baking, og hvetekli går til fôr til landbruksdyr. Halm fra denne sorten representerer også en stor næringsverdi. I tillegg legges det til produksjon av papir og søppel til dyr.

Kjennetegn på kulturen og stadier av sin utvikling

Fase av utvikling av vinter hveteDenne hveten kalles vinter hvete fordi kornene er sådd umiddelbart etter høsting av forrige høst. Når kulturen kommer inn i jorden, går den videre i flere stadier. Intensiteten av veksten avhenger av klimaet, jordsammenstillingen og andre forhold. Spesialister skiller 6 faser av utviklingen av vinter hvete:

  1. Frøplanter er spiring av frø som oppstår etter sådd. Den totale perioden av perioden er fra 15 til 25, så plantene går inn om vinteren. Hvis vi plantet dem sent, fortsetter skuddene våren etter oppvarming.
  2. Fôr er prosessen med dannelse av laterale prosesser på stengler og røtter. Bushiness av planter kan påvirkes av antall frø som er sådd i bakken, så vel som dybden av deres legging.
  3. Utgang til røret er en periode som begynner når den første noden vises på hovedstammen. Prosessen foregår om våren, omtrent en måned etter fornyelsen av vegetasjonen.
  4. Earing – utseendet på spikelets på skuddene.
  5. Blomstrende begynner 4-5 dager etter utseendet av spikelets og varer i ca en uke. I et eget øre vises blomster først på underdelen, og deretter på sidene og øvre.
  6. Modning er et langt stadium hvor kornene dannes i spikelet og gradvis mister fuktighet. Innen 2 uker oppstår korn med modenhet (40-60% fuktighet). Deretter kommer voksfasen av modenhet, prosentandelen vann i korn er fra 20 til 40%. Full modenhet er scenen når et 15-20% korn består av vann og blir solid.

Related  Hva brukes kobbersulfat til og hvordan man bruker det i hagearbeid?

vår fornyelse av vegetasjon av vinter hveteVarigheten av vegetasjon av vinter hvete kan være fra 275 til 350 dager, inkludert vinterperioden. Denne perioden avhenger av tidspunktet for planting av frø i bakken og klimatiske forhold. Om våren gjenopptas prosessene når temperaturen når 5 ° C.

Teknologi for planting og omsorg

bearbeiding av vinterhveteTeknologien for dyrking av vinterhvede er en lang prosess. Utbytter betydelig økning på fruktbare jordarter i nærvær av konstant nedbør i den varme årstiden, så vel som i fravær av sterke frost.

Krav til jord- og klimaforhold

vinter hvete under snøHvet vil gi en god høst på fruktbare jordarter, hvis surhet ligger i området fra 6 fra 7,5. Tilstrekkelig fuktede chernozemer eller andre jordtyper som inneholder en stor mengde næringsstoffer, passer for den. Mengden av høsting avhenger av lettelsen. På lavmørke områder vokser og utvikler planter seg dårlig.

Moderne varianter av vinter hvete er preget av høy frostmotstand. I nærvær av et godt snølag, kan disse plantene tåle en temperaturreduksjon på -20-30 ° C. Men i fravær av snø kan planter dø selv ved -15 ° C.

For slike hvete er temperaturvariasjoner i vårperioden spesielt farlige. Hvis frysing har skjedd etter at vegetasjonsprosessene har gjenopptatt, kan de helt ødelegge avlingen.

gjødsel

vinterhvelv om vinterenUlike varianter av vinter hvete er viktig i tid og riktig befruktet, ellers vil utbyttet være mager. Det er to hovedmåter å påføre gjødsel: rotgjødsel (i bakken) og blad eller blad. Denne kulturen kan mates flere ganger avhengig av fasen av dens vegetasjon:

  • under planting – kalium, fosfor, organisk gjødsel;
  • nitrogen tilsetningsstoffer – om våren, som de er raskt vasket ut av jorda.

En av de viktigste måtene å forbedre avlingenes kvalitet ved å legge til gjødsel, er en folie topp dressing.

Leaf topp dressing av vinter hvete på våren med karbamid tillater å skaffe store tunge korn og øke tallet. I motsetning til andre ammoniakk gjødsel (ammoniakk vann og saltpeter), brenner dette stoffet ikke planter.

Behandling av sykdommer og ugressplanter

hvete etter behandling mot sykdommer og skadedyrI spisesesongen utvikler hvete dårlig hvis den hindres av ugress. Herbicider for vinterhvede er kjemiske løsninger som bekjemper ugress. Vanligvis blir de introdusert i jorda i april og mai, når aktiviteten til uønskede planter øker. Noen kombinerer bruken av nitrogengjødsel med behandling med herbicider.

Related  Jerusalem artisjokk kan og bør dyrkes i forstadsområdet

Sykdommer i vinterhvete er forskjellige bakterielle lesjoner (svart, gul, basal bakteriose), putrefaktive prosesser i røttene, sopplidelser (fusariose) og andre. Fra hver sykdom er det spesielle preparater som blir introdusert i jorden eller strøket med grønn masse.

Vinter hvete vokser i et temperert klima. Dette er en høyavkastende avling, hvor korn og stammer som brukes i næringsmiddelindustrien og landbruket. Utbyttet vil imidlertid ikke være høyt med mindre alle regler for dyrkning av hvete blir observert. Det vil vokse godt bare på bestemte jordtyper med et spesielt regime for gjødsling og vanning.

Behandling av hvete mot ugress og skadedyr – video