kirsebær kirsebær blad spotCockcomycosis av kirsebær er en av de nyeste og farligste sykdommene i steinfrukt avlinger. De første tilfellene med infeksjon av hager i Sovjetunionen ble identifisert i Latvia. Dette skjedde i 1956. Fra 1960 til 1962 opptok tegn på sykdommen i nabolandene: i Ukraina, Hviterussland og Estland. Noen få år senere ble en ukjent sykdom beskrevet av gartnere i Central Chernozem-regionen. Her ble planting i Tambov og Lipetsk-regionene utsatt for kirsebærkoccomykose.

Cucimycosis av kirsebær: hva er det?

coccomycosis i hagenSiden da har mer enn et halvt århundre passert. Infeksjon, som kom til vårt land fra Skandinavia, spredte seg over mange regioner i Russland. I dag er det velkjent at kirsebærkoccomicose er en sykdom av steinfruktkulturer av sopphelse.

Sykdommen påvirker løvverk av trær, fører til for tidlig leaffall og svekker kraftig fruiting planting.

Gartnere er kjent med tegn og konsekvensene av kirsebær blad spot infeksjon, men forskerne fortsatt ikke bestemme hva slags sopp opphisse alvorlig sykdom av frukttrær. I dag hevder to skadelige mikroorganismer å være årsaksmakten til kocomikosen av kirsebær:

 • Blumeriella jaapii, beskrevet og introdusert i den internasjonale klassifiseringen i 1961;
 • Coccomyces hiemalis, kjent siden 1847.

Uansett hvilken sopp er skyldig i sykdommen, virker den massivt og listig. Under gunstige forhold, for eksempel, en varm våt sommer, kokoskose kan påvirke store områder. Men i det første året vil horticulturisten ikke legge merke til tapet av avlingen, men bare bli overrasket over at løvet fra trærne begynner å falle allerede i midten av sommeren.

faller bladerInfisert med skadelig sopp trær i august står med bare grener. Det er dette bildet som de fleste gartnere ser i hele den sentrale delen av Russland i dag. På grunn av brudd på den biologiske syklusen har cherkomycosis av kirsebær ikke tid til å forberede seg til vintering. Frosts årsak:

 • død av en ung frøplante;
 • knekk av barken;
 • skade på blomst og vekstknopper.

I noen år er hagen som er berørt av kokosykosen betydelig tynnere og mister deres tidligere utbytte. Til dette legges en nedgang i kvaliteten på frukten, som er mye verre og langsommere helles og akkumuleres sukker.

Ved høsttiden er fruktene på grenene mer som skinnede bein enn på alles kirsebær.

Til virkningen av den forårsakende agenten av kocomicose av kirsebær var de gamle, de mest populære varianter i Russland, ikke klare. For eksempel forsvant Cherry Lubskaya og Vladimirskaya naturlig fra industri- og amatørlandinger. Og dette forholdet tvang oppdretterne til å begynne å avl nye kirsebærresistente koccomicose-varianter. Slikt arbeid fortsetter, men forskere kan ikke oppnå full immunitet ennå. Bedre enn andre, trærne av varianter Shokoladnitsa, Turgenevka, Rovesnitsa, Kharitonovskaya, Studencheskaya motstår noen av de andre svampene.

Dessverre ble det senere oppdaget infeksjonen, dens opphopning og rask spredning grunnen til at fungicider ble et uunnværlig redskap til gartneren.

Det mest aktive spredningen av soppsporer er:

 • ved en lufttemperatur i størrelsesorden 19-23 ° C;
 • i vått vær, ledsaget ikke bare av regn, men også av tåke eller dugg;
 • under sterke vind som bidrar til å spre infeksjonen.

treet trenger hjelpKirsebærplantasjer i den nordvestlige regionen, den ikke-svarte jordregionen, de nordlige områdene i den svarte jorden og de nabolandene de er mest utsatt for. Her har behandling av hager med soppdrepende midler og kobberholdige preparater blitt en rutinemessig årlig affære.

Jo lenger mot sør, der somrene er varmere og tørrere, jo mindre symptomer på sykdommen, så sprøyting av kjemikalier og andre tiltak for behandling av kirsebær kirsebær blad spot utført av nødvendighet. Sannt er oppgaven komplisert av det faktum at soppen påvirker ikke bare kirsebær frukthager, men også nær kulturer. Fra en farlig sykdom lider:

 • aprikos;
 • kirsebær plomme;
 • kirsebær;
 • fugl kirsebær;
 • avløp.

Ved de første tegn på sykdommen er alle tiltak for å bekjempe kokosykose og på kirsebær involvert i relaterte kulturer.

Livssyklusen til det kausive middelet av kirsebærkoccomiose

Svampens sporer tolererer perfekt russiske vintre og venter på kulde:

 • på fruktene og forlater igjen på grenene;
 • i sprekker i cortex, som er spesielt utsatt for tannkjøttutskillelse;
 • på planten forblir under et tre;
 • på overflaten av jorden.

berørt bladVed ankomsten av varme slippes sporer ut i luften og bæres av dråper fuktighet og vind. Vanligvis skjer dette før åpningen av nyrene, og komme på den unge fuktige løvet, spire raskt og trenge inn i plantevævet.

Den første manifestasjonen av kirsebærcanccomykose fremstår som en uventet guling eller rødhet av en del av bladene til tidlig sommer. Deretter vises små avrundede punkter med mørk eller brun farge på overflaten av bladplaten. Over tid blir flekkene større, de fusjonerer og okkuperer det meste av bladet. Etter hvert tørker og dør vevet på bladplaten.

Ved å dreie det fallne sykebladet, kan du vurdere hvite eller rosa pads med nye modne sporer.

Den kausative agensen av kirsebærkoccomikosen i løpet av sesongen er i stand til å reprodusere opptil åtte generasjoner, og derfor, uten uopsettede og avgjørende tiltak, er sjansene for å redde hagen minimal.

Kontrolltiltak mot kirsebærkoccomiose og sykdomsforebygging

Kontrolltiltak av kirsebærkoccomiose begynner med et bokmerke av hagen. I dag er det ekstremt viktig å velge ikke bare å gi, men også zoned varianter av kirsebær som er resistente mot moniliasis og kokosykose. Deres planting garanterer ikke suksess, men vil gi mindre tid til å behandle trær med kjemikalier.

kakekom på kirsebærNår det gjelder coccicomycosis, er gamle, påvist kobberholdige midler, for eksempel Bordeaux-væske og moderne systemiske fungicider aktive. Behandling av kakekomoser av kirsebær utføres i flere stadier:

 • tidlig på våren, for nyrene ikke åpnet på det grønne kegelstadiet;
 • før blomstringen eller i sine tidlige dager;
 • umiddelbart etter kronbladets fall;
 • om en måned, hvis det valgte stoffet tillater en slik prosedyre;
 • før bladet faller.

Når løvet allerede er opal, og produsenten forbereder seg på å fullføre sesongen, er kronen og kuffertene nyttige for behandling av 5% ureaoppløsning. Dette vil gjødsle anlegget og ødelegge preparerte patogener for patogener og skadedyr.sykt tre

Behandling av kocomikose av kirsebær utføres ikke med folkemidlene, men forebyggende tiltak vil være svært nyttige. De vil bidra til å redde hagen ikke bare fra denne soppsykdommen, men fra moniliose, andre sykdommer av fruktavlinger og skadedyr:

 1. Som høsten oppstår, blir løvet nødvendigvis samlet og brent. Tilsvarende kommer med ufylte frukter igjen på grenene.
 2. Under trærne om sommeren jevner vi regelmessig ut og løsner jorda.
 3. For vinterbrudd graver og beskyttende trær, beskytter mot vind, frost og vårprel.
 4. Om våren og høsten utføres helsekontrollen i hagen, alle fjernskuddene blir ødelagt.
 5. Steder av skiver, områder som er påvirket av lav eller med tegn på tyggegummi-avløp, blir rengjort og behandlet med hagesvin.

Bare etterlevelse av reglene for landbruketeknologi og konstant oppmerksomhet til tilstanden til frukttrær sikrer god høst og levetid i hagen.

Midler for å bekjempe kokosykose i hagen – video