nyttig grøt fra hvete frokostblandingerHvete grøt er et billig og veldig nyttig produkt. For å gjøre det velsmakende, må du vite noen hemmeligheter med forberedelsen. Vi har utarbeidet de beste oppskrifter som vil hjelpe deg å lage en deilig tallerken fra hvetekorn.

Funksjoner av hvete frokostblandinger

velg hvete for frokostblandingerHvete frokostblanding er en bearbeidet (knust, malt) hard hvete med store, små eller mellomstore korn. Den har en veldig rik kjemisk sammensetning:

 1. Vitaminer (grupper B, A, E, F, etc.).
 2. Mineraler (magnesium, jod, sink, kalsium, fosfor, etc.).
 3. Proteiner (16 g), fett (1 g), karbohydrater (70 g).

Kaloriinnholdet av hvete grøt på vannet er gjennomsnittlig 330 kcal.

hvete groatsHvete korn – en reell lagerbygning av næringsstoffer, slik at bruken bidrar til å gjenopprette mikrofloraen i tarmen, forbedre metabolisme, normal syre-alkaliske balanse i kroppen, redusere kolesterolnivået.

I matlaging brukes denne frokostblandingen til matlaging av første og andre retter, salater, paier, gryteretter osv. Vanligvis brukes frokostblandinger til matlaging av porrer på vann, kjøttkraft, melk. Det kan være salt, krydret eller søtt. Nedenfor er de beste oppskriftene for å lage hvete grøt som hovedrett eller garnér for fisk / kjøtt / koteletter.

Uansett den valgte oppskriften, anbefales det å skylle det før matlaging, noe som vil bidra til å kvitte seg med overflødig stivelse og forskjellige forurensninger.

På vannet

hvete grøt på vannetOppskriften på hvete grøt på vannet er ganske enkel. Dette er en universell måte å lage frokostblandinger på. Retten vil være et utmerket alternativ for frokost, lunsj eller middag. I tillegg kreves minimum ingredienser for matlaging.

Hvordan lagrer hvete grøt på vann? Før du lagrer mat, må du bestemme ønsket konsistens av ferdigproduktet.

Hvis du trenger en viskøs, flytende konsistens, og deretter koker 1 kopp kornblanding, trenger du 4 kopper vann, salt og sukker å legge til basert på smakpreferanser. Vent på forkokende vann er ikke nødvendig, det er nok å legge alle ingrediensene i pannen og rør om det ikke, for ikke å brenne. Etter koking reduser du varmen og tilbered den til klar. Kornet skal svulme og bli mykt, i gjennomsnitt tar det 40-50 minutter. Etter tilberedning for smaken kan du legge til olivenolje, stekte gulrøtter og løk, greener, etc.

Related  De beste oppskrifter av tomatjuice gjennom kjøttkvern til vinteren

krummet hvete kornblandingHvordan lagrer hvete grøt på vannet crumbly? Hvis du foretrekker en sprø konsistens av ferdigproduktet, bør du ta vann og croup i en andel på 3: 1 for matlaging. Legg ingrediensene i en gryte, tilsett salt og / eller tilsett sukker og sett på brann. Ikke dekselet på lokket. Etter koking, vent til croupen er lik vann (etter ca. 10 minutter) og tilsett smør 50 g. Kok i ytterligere 10 minutter og slå av brannen. Deksel med lokket og la det svulme underkorn i opptil 40 minutter.

Grøt av mørkt og stort bearbeidet korn vil være mer sprø enn fra lys og fint.

hvete grøt med smørFor å oppnå en tykk, tykk konsistens, er det nødvendig å redusere andelen vann til 2 glass per 1 kopp korn. Men det skal huskes at kornet i dette tilfellet vil vise seg å være underkokt og som en konsekvens fast og totalmassen vil vise seg å være ganske tørr. Men denne metoden for forberedelse har sine fordeler, fordi produktet lagrer mer verdifulle stoffer.

Etter matlaging grøt på vannet kan serveres med:

 • tørket frukt
 • frukt;
 • krem;
 • bær;
 • saus;
 • kjøtt / fisk og andre produkter.

På melk

melk grøt hveteDenne metoden for tilberedning er perfekt til frokost eller til fôring av et barn. Det er bedre å velge en middels sliping frokostblanding for å gjøre grøten myk og myk. For å forberede, tilsett 3 kopper melk, 2/3 kopper frokostblanding, salt, sukker og kok til klar (gjennomsnittlig en halv time etter koking) i pannen. I ferdigvaren tilsett smør.

For å gjøre parabolen mer velsmakende, kan du legge til rosiner, tørkede aprikoser, tørket eple, pære, biter av friske jordbær, bananer, etc. til grøten.

På buljong

hvete grøt på kjøttkraftAt parabolen viste seg så mye som mulig næringsrik, sated og velsmakende, det er bedre å lage hvete grøt på en kjøttkraft. Kylling kjøttkraft – perfekt for denne typen frokostblandinger. Å koke det vil være nødvendig:

 1. Kylling kjøtt.
 2. Vann.
 3. Salt.
 4. Pepper.
 5. Bay leaf.

Related  Billets fra barbær for vinteren

Andel kylling og vann anbefales i forholdet 1: 2. Denne buljongen vil være ganske rik, velsmakende og ikke veldig fett. Legg alle ingrediensene i en gryte og kok til kjøttet er klart. Tilberedningstiden avhenger av mengden kjøtt og vann.

Jo lengre tid å lage mat kjøtt, desto mer mettede blir kjøttkraft.

Etter dette, ta ut kyllingen og legg croupen til buljongen i et forhold på 1: 3. Smaken av hvete frokostblandinger perfekt utfyller stekte gulrøtter og løk, så mens grøten er tilberedt, er det nødvendig å lage en stek. 1 pære og 1 mellomstor gulrot vil være nok for 1 kopp kornblanding. De trenger å bli rengjort, vasket, kuttet / gni og stekt i solsikkeolje over middels varme til lys gylden skorpe vises. Deretter legges til rotet og blandes. Tilberedt kjøtt sammen med den tilberedte parabolen.

Ikke glem å røre grøt hele tiden under tilberedning, dvs. Croup vil jevnt absorbere vann og vil ikke brenne.

I den multivariate

Vi forbereder en hvete frokostblanding i en multivariateHvete grøt i multivarket – dette er en av de mest upretensiøse måtene å lage mat. Tross alt, vertinnen trenger ikke å kontrollere kokingen, beredskapen til produktet, for å forstyrre. Takket være dette er det mye ledig tid og du kan gjøre din egen virksomhet. I tillegg til at forberedelsen av grøt ikke krever vertinneens deltagelse, blir grobene veldig deilige, ømme og myke.

Hvete grøt i en multivark på vannet krever samme proporsjoner som ved matlaging i en gryte. For ingen flytende medium og tykk konsistens til 1 kopp korn krever 3 kopper vann (det bør være varmt, ellers vil anordningen ville måtte bruke ekstra tid i væsken oppvarming). Legg ingrediensene i bollen multivarka, tilsett salt / sukker, smør. Hvis ønskelig, legg til revet gulrøtter og hakkede løk. Lukk lokket og satt i riktig modus, avhengig av hvilken modell, kan det kalles “Korn”, “Kashi”, “Multipovar”, “Milk grøt” og så videre. Dersom slike regimer ikke, for matlaging korn fit “Quenching” “Tomlenie”, “suppe”. Gjennomsnittlig koketid er en halv time. Til krysset lenger hovne og mykere, kan du ikke bare åpne og la stå i 20 minutter grøt multivarka få løs og saftig.

Related  Aroma av sommer eller kompott av gul plomme

På samme måte i multivarket kan du lage grøt på melk, kjøttkraft. For en smak, kan du legge til en rekke krydder, krydder: kanel, basilikum, kardemomme, karri, paprika, laurbærblad, vanilje, ingefær, urter og mye mer.

Nå som du vet hvordan du skal lage mat hvete grøt på vannet løs, tynn eller tykk, med noen ingredienser, er dette bygg best kombinert med det som kan leveres som et ferdig produkt. Velg din favorittoppskrift og begynn å forberede denne nyttige og svært velsmakende parabolen.

Videooppskrift for matlaging av frokostblandinger