Thuya Vest-BrabantEn av de fem artene av thuja er vestlig, har en rekke varianter, blant annet thuja vestlige Brabant. Dekorativt frostresistent, raskt voksende tre med en kompakt kolonnekrone er mye brukt i landskapsarbeid.

Hovedfunksjoner

Nåler av Tui BrabantI naturen vokser den vestlige thuja, som kalles «livstreet» med god grunn, i de østlige delene av Canada og i Nord-USA. En eviggrønn plante importert til Europa i midten av 1500-tallet ble brukt til å dekorere parker. I Russland har thuya av denne arten et bredt distribusjonsområde. Den dyrkes på mange områder, inkludert Fjernøsten og Sibirien.

Etter å ha blitt kjent med beskrivelsen av Tui Brabant ser vi at denne sorten er vinterhard, tåler frost til 30-35 ° C. Anlegget passer godt til det harde russiske klimaet. Brabant – en av de raskest voksende varianter av thuya western, i et år kan veksten være 30-35 cm.

kronform Tuya BrabantI det russiske klimaet overstiger høyden på Tui Brabant ikke 3,5-4 meter. Kronform er kolonnert, kompakt. Grenene kan bøye seg ned til bakken. Barken på kofferten er rødbrun, til tider eksfolierer den. Grønne nåler er kjedelige om vinteren. I april-mai blomstrer thuja etter blomstring av små avlange brune kegler.

haircut tujaTuey Brabant og Smaragd brukes ofte til å danne hekker. Deres egenskaper trekker i stor grad sammen. Blant forskjellene mellom Tui Brabant og Smaragd kan man skille seg ut.

Vurder Brabant:

  • nåler blir brune om vinteren;
  • Kronform er kolonneformet;
  • Årlig økning er 35-40 cm;
  • Hekken vokser raskt til en tett grønn vegg.

Sort av Smaragd:

  • nåler om vinteren mister ikke farge;
  • kronens pyramideform
  • årlig økning er 10-20 cm;
  • Det er mindre forgrenet og krever ikke hyppige hårklipp.

Tuja seedlings av Golden BrabantBegge typer tuya har varianter med gyldne nåler – Golden Brabant og Golden Smaragd. For tuja er Golden Brabant preget av en gylden gul farge som er bevart om vinteren.

Unge trær har en tett konisk krone, i eldre trær blir det mer sprø.

Slik bryr du deg om Brabant

Thuya Brabant kubeSelv om Thujia West Brabant er upretensiøs i omsorg, har hun fortsatt sine egne preferanser for jordens, fuktighet, sollys og temperatur. Hvis du forsømmer grunnleggende regler når du vokser det, kan dekorative funksjoner gå tapt. Spesielt er hovedsysten å avskjære skuddene regelmessig for å danne en vakker kronform.

Når du kutter thuja, kan du velge stiklinger for å bruke dem til reproduksjon. Sett i en beholder med vann, de vil gi røtter. Røpte frøplanter kan plantes i bakken.

Sted og type jord

frøplanter for planting i friluftslivTuya refererer til fotofile planter. Det tåler ikke en døgnskygge, og taper lysstyrken på nålens farge. Samtidig er den konstante varmen til henne også skadelig. Det optimale alternativet for å velge et sted for planting vil være penumbra. På forstadsområder er det ønskelig å plante trær fra vest eller østsiden av bygninger.

Related  Hage av hagen: thuya med en sfærisk kroneform

Den gunstigste jorden for å dyrke thujaer i Vest-Brabant er loam, selv om den kan vokse på alle jordarter. På lett jord utvikler anlegget seg bedre og ser mer dekorativt ut. Plantering thuju er å foretrekke om våren eller høsten, men det er også mulig om sommeren.

landing

Tui Brabant landingEn landingskasse med en dybde på 60-80 cm, en bredde under rottersystemets størrelse, er gravd ut. Gruven er oversvømmet med vann og tillatt å absorbere fuktighet. Hvis jorda er tungt, er det nødvendig å legge minst 15 cm av dreneringslaget. Rødhalsen ligger på bakkenivå og frøplanten er dekket med en forberedt jordblanding. Det er ønskelig at det inkluderer torv, sand og arkjord i et forhold på 1: 1: 2. For å forbedre veksten blir nitroammophoska tilsatt til blandingen. Etter det, vann anlegget.

omsorg

salg av store frøplanter Tuja BradantEtter planting er vanlig vanning nødvendig, omtrent en gang i uken. Ved planting i varm tid øker frekvensen av vanning. Anlegget reagerer godt på å sprinkle. For dette kan en sprøyteslange brukes. I tørr jord utvikler thuja dårlig, nålene blir gule og smuldre.

Jorden bør løsnes til grunne dybder, siden anlegget har et overflatisk rotsystem. For å beskytte røttene mot uttørking og overoppheting, er det ønskelig å dekke jorda med mulk – torv, kompost, sagflis, bark.

Fra vinterfrostene har thuja ikke noe, men om våren kan det få solbrenthet. Spesielt er det nødvendig å beskytte unge trær og beskytte dem mot solen med et materiale som er godt for sollys. I den eviggrønne planten skjer prosessen med fotosyntese selv om vinteren. På steder der det er store snøfall, er trekronene tett strammet av et tau for vinteren.

Related  Planting og omsorg for et hjulhus i det åpne bakken

I det første året, mens røttene ikke er sterke nok, utføres befruktning opptil tre ganger per sesong. Et år etter planting, hver vår, gjødsling er gjort med en kompleks gjødsel. Beskjæring gjøres best 2-3 år etter planting. Denne prosedyren er å foretrekke å gjøre to ganger – i begynnelsen av sommeren og i slutten av august. Små justeringer til kronen er laget hele sesongen lang. Som du ser, er planting og omsorg for Tue Brabant (foto) ikke spesielt vanskelig.

Bruke Tui Brabant i Hage Design

Tui Brabant gjerdeFordelen med sorten er at den er veldig rask. Denne eiendommen til Tui Brabant i landskapsdesign er vellykket brukt. Thuya er et universelt element for å skape en enkelt ball, pen kjegle, pyramide. Ikke-standardiserte enkelte figurer laget av tre kan plantes i en hvilken som helst overflateavlastning. Men hvis en vakker geometri er planlagt fra Tui Brabant eller Smaragd, må landingsstedet ha et perfekt flatt plan.

Det er bedre å kutte tujaen i Vest-Brabant i skyfri dager. Dette vil unngå brenning av unge skudd i solen, som var skjult før hårklippene under de lange grenene.

Landet i en rekke thuja erstatte hekken. Hvis du trimmer dette gjerdet i rektangulær form, ser det helt annerledes ut. Når du planlegger å vokse en hekk fra Tui-Brabant, bør plantene graves i en avstand på ca 1 m fra hverandre, fordi på kronens basis vil være ganske bred. Over tid vil treenes kroner lukkes, og et gjerde med et tett grønt gardin vil dekke området fra nysgjerrige øyne og vil fungere som en utmerket dekorasjon.

Thuya Brabant haircut i form av et rektangelForm planten begynner når den har nådd ønsket høyde. Beskjæring Tui Brabant er den mest arbeidsomme delen i omsorgen for en plante. Skjæring utføres med en skarp beskjæring, som ikke vil kunne bruke buler på skjæreområdet. Til treet er ikke svekket, skal en tredjedel av skytingen avskjæres.

Related  Vi blir kjent med varianter av Terry Pelargonium fra bilder og beskrivelser

Thuya Brabant, som alle barrere, vil glede hele året med frodig grønt, rense luften, berikke det med oksygen. En annen fordel er dekorativitet. Kombinere ulike typer tuja med andre busker og blomster, kan du gi nettstedet en unik, unik form.

Video om Thuya Bradant