merkingDet samlede inntrykket av landplottet vil være ufullstendig hvis det ikke er dekorert med vakre og komfortable hageveier. På hvor godt de befinner seg og godt laget, avhenger ikke bare på utseendet på territoriet, men også på organisering av økonomisk aktivitet. Stiene i huset kan være laget av forskjellige materialer og på forskjellige måter.

Velger materialet til sporet i hytta

Mange gartnere lurer på: hva er den beste måten å lage stier i landet på? Svaret på dette spørsmålet er avhengig av størrelsen og personens materielle evner.

Noen spor laget av improviserte materialer har et mer attraktivt utseende enn tradisjonelle av betong- eller betongplater. Belegg på dacha skal være økonomisk, praktisk og holdbart. Materiale til hytta kan være veldig annerledes. Mest vanlige for produksjonen deres, bruker vanlige håndverktøy og byggematerialer. I de senere år produserer folk i stigende grad belegning med belegger. Alle materialer som brukes til dette formålet kan være forskjellige i farge, tekstur og dekorativitet. Ofte selvfremstillede spor med komprimert overflatelag eller med et hardt belegg.

en bane av trespill

Foto stier på dacha forundrer bare fantasien med sitt mangfold. De enkleste komprimerte sporene er laget av sand, småstein, grus, murstein. Noen gartnere bruker trepiller til dette elementet i hagen, som gir det spesielle dekorative egenskaper.

Til dette formål benyttes bare massivt trekarakterer behandlet med spesielle impregneringer.

Video: lage et dacha spor av hamp

Det harde belegget kan være laget av murstein, naturstein, betongplater, beleggplater eller monolitisk betong. Fra dette materialet kan du lage forskjellige mønstre, noe som vil gi nettstedet ekstra dekorativt. Dette sporet er mye sterkere og slitesterkt enn komprimert. Det er bemerkelsesverdig for det praktiske, men det er mye dyrere enn det som er laget av improviserte materialer.

hamp banen

En viktig rolle i å skape en gangvei i huset er spilt av en kant. Det løser ikke bare klare grenser, men beskytter også sine kanter mot ødeleggelse. Grensen spiller også en dekorativ rolle. Til tross for at kantstenen er et ønskelig element, er dets tilgjengelighet ikke ansett som obligatorisk. De fleste spor uten betong er laget av betongplater med store hull mellom dem og naturstein med en krøllet grenseoppstilling.
Med belegg laget av sand, småstein, slagg, grus, en kant er nødvendig. Den mest praktiske og slitesterke betongporselen lagt på et betongfunn. For buede stier er det bedre å velge bakken av murstein, flatt stein eller flislagt på kanten.

Related  Ideer for utformingen av hagen buen

Takket være valget av det riktige materialet, kan du lage et harmonisk system av spor, laget i en enhetlig stil og perfekt kombinert med generell visning av nettstedet.

 • Så for utformingen av området i den rustikke stilen mest passende treet.
 • Natursteinen er ideell for å lage buede stier.
 • Teglsten er perfekt kombinert med bygningene fra den. For å utføre sporene, velg spesielle typer murstein som ikke er redd for fuktighet og kulde.
 • Cobbles med forskjellige nyanser lar deg lage unike mønstre.
 • Spor av grus og småstein passer best for hagen og nær kunstige reservoarer.

I de senere år har folk muligheten til ikke bare å lage stier fra monolitisk betong, men også å gi den en original form. For å gjøre dette vil det være nok å kjøpe i spesialbutikken plastmaler med forskjellige konfigurasjoner, noe som gjør at du kan kaste betongelementer selv.

Noen materialer som brukes til å lage spor, perfekt kombinert med hverandre. Så perfekt kombinert:

 • betong og murstein;
 • flodstein og tre;
 • farget grus og naturstein.

Planlegging av feriestier

Før du lager spor på dacha, er det nødvendig å opprette en plan eller plan for plottet, for å skildre de planlagte retningene under hensyn til alle strukturer og landinger på stedet.

Når du utvikler dem, bør du ta hensyn til mengden nedbør som faller i dette området. Noen ganger er det nødvendig å lage et dreneringssystem slik at det ikke er stagnasjon av vann på stedet. Det skal også huskes at overflødig vann under frysing raskt ødelegger ikke bare tre, men også materialer som betong og murstein.

I nærheten av sporene bør store trær ikke vokse, da de kan ødelegge dem med sine kraftige røtter. Når du utarbeider en mer detaljert planplan, vil et bilde av landskapet bli presentert tydeligere, og det blir lettere å velge et eller annet byggemateriale.

Praktisk sett for alle typer dacha-spor observeres en teknologi for installasjonen. Alle verkene er delt inn i flere viktige stadier:

 1. Oppsett av tomten. På dette stadiet er sporets kontur merket med snor og pinner. På de skisserte linjene er kantene nøye laget.
 2. Ved hjelp av en skovl fjernes turen langs lengden og bredden på det tiltenkte spor. Jorden fjernes til tykkelsen på sandpute, som tjener som grunnlag for belegning. Tykkelsen på grunnlaget skal være minst 10 cm.
 3. I utgravet grøft strømmes sanden (noen ganger knust stein) og omhyggelig rammed og utjevnet.
 4. Paving legges på sanden og følger nøye med nivået på stien.

Related  Velg for utformingen av nettstedet ditt enebær skalete Blue Carpet

spor markering

Budsjettbaner i landet med egne hender

De mest populære i landet er følgende spor:

 • En sti fra grus eller små småstein. De er laget veldig raskt, men de adskiller seg ikke i holdbarhet. Jorden i grøften er behandlet med herbicider og dekket med polyetylen eller agrofiber slik at ugresset ikke spiser. Den er dekket med et lag med småstein eller grus og nivåer overflaten på banen. For at dette materialet ikke sprer seg på nettstedet, er det nødvendig å lage en ramme, for eksempel fra fliser eller murstein.
 • Stien fra tresagene. Å skape det egnede trunker og tykke grener av sagte trær av harde bergarter. De er kuttet i sirkler. Tykkelsen på materialet skal være over 10 cm. Varmtørkede logger behandles med varm linolje, som påføres med pensel over hele overflaten. Etter at impregneringen har tørket, gjentas behandlingen. Den pre-forberedte sandpute er dekket med polyetylenfilm. Hun er lagt ned med et hvilket som helst fantasimønster og avgitt av dem. Alle hulrom mellom dem er dekket av grus, sand eller jord.
 • Stenen stien kan gjøres ikke bare fra det kjøpte materialet, men også fra det som finnes i nesten alle områder. Når du velger elementer, bør du gi preferanse til steinen som har minst en flatt side. Under slike baner må skytten ha en dybde på minst 20 cm. Knust stein (10 cm) helles på bunnen. Den er rammet, og sand blir hellet på toppen (10 cm) og deretter rammet igjen. Stener legges på den forberedte sandkvalitetspute. For å fylle hulrommene mellom dem, blir sand hellet ovenfra og fylt alle hulrommene med den. På sluttrinnet blir banen grundig vannet. Det kan være nødvendig å fylle sanden igjen med hulrom mellom steinene.
 • Sti fra pavers. Dette alternativet er en av de mest optimale. Dybden på grøften for slikt materiale skal være 20-25 cm. Sandkvalitetspute er opprettet på samme måte som under steinbanen. Paving stone, mer enn 60 mm tykk, vil stikke over jorden. En slik sti er bedre å utføre med kantene. Cobbles legges på en sandbase nær hverandre. I dette tilfellet kan mønsteret være svært variert. Når du legger på, kan du ikke bruke steinstein med tegn på ekteskap, da det raskt forverres.
 • Stien er laget av murstein. Den er opprettet på samme prinsipp som fortauet. Som en fortau brukes samme murstein, legg på kanten. Spesielt attraktivt er belegget av murstein av forskjellige nyanser.

Related  Spektakulær skjønnhet lønn når som helst på året

Skjema for å lage en konkret bane
Betongbane (video):

Betongbane

Sporene på hytta av støpt betong er fortsatt populære. For å produsere dem krever en stor mengde sement, sand og grus. Men de er holdbare og praktiske. Når de utføres, må man huske en regel: jo mer sement i løsningen, jo sterkere blir betongen. For spor brukes slike mengder materialer oftest:

 • sement – 1 del;
 • knust stein – 3 deler;
 • sand – 2 deler.

For at en slik vei skal stige over bakken under den, er det nødvendig å lage en tømmer av brett. På bunnen av grøftet legger du ut steiner, murstein eller annet fast byggebrann. Løsningen helles i foringen og overflaten er jevnt. Betong kan dekoreres med fliser, mosaikker eller vakre steiner, presset inn i ikke frossen løsning.

fra monolitisk betong

Tile stier

Veldig populære spor av betongplater av forskjellige størrelser. De passer lett og preges av deres holdbarhet. Under dem arrangerer også en sandbase. Dacha-sporet av fliser på 50×50 eller 40×40 cm ser ganske imponerende ut, tar ikke mye plass og er veldig praktisk. Når du bruker fliser med mindre størrelser, kan du lage en rekke mønstre av belegningsmønstre. De kan legges i nærheten av hverandre eller med noen hull som er dekket av en liten stein eller jord. De kan bli sådd med gress.

Gangvei (video)