Thuya West BrabantEn av de fem arterna av thuja är västerländsk, har en mängd olika sorter, bland annat thuja västra Brabant. Dekorativt frostbeständigt, snabbväxande träd med en kompakt kolumnkrona används ofta i trädgårdsskötsel.

Huvudfunktioner

Needles of Tui BrabantI naturen växer västra thuja, som kallas “livsträdet”, av goda skäl, i de östra delarna av Kanada och i norra USA. En vintergrön växt som importerades till Europa i mitten av 1500-talet användes för att dekorera parker. I Ryssland har thuya av denna art ett brett distributionsområde. Den odlas på många områden, inklusive Fjärran Östern och Sibirien.

Efter att ha blivit bekant med beskrivningen av Tui Brabant ser vi att denna sort är vinterhård, klarar frost till 30-35 ° C. Växten är väl lämpad för det hårda ryska klimatet. Brabant – en av de snabbast växande sorterna av thuya western, för ett år kan tillväxten vara 30-35 cm.

kronform Tuya BrabantI det ryska klimatet överstiger Tui Brabantens höjd inte 3,5-4 meter. Kronform är kolumnar, kompakt. Grenarna kan böja ner till marken. Barken på stammen är rödbrun, ibland exfolierar den. Gröna nålar är tråkiga på vintern. I april-maj blommar thuja efter blommande liten avlång brun kottform.

haircut tujaTuey Brabant och Smaragd används ofta för att bilda häckar. Deras egenskaper sammanfaller till stor del. Bland skillnaderna mellan Tui Brabant och Smaragd kan man skilja.

Betyg Brabant:

  • nålar blir bruna på vintern;
  • Kronform är kolumnar;
  • Den årliga ökningen är 35-40 cm;
  • Häcken växer snabbt till en tät grön vägg.

Sortera av Smaragd:

  • nålar på vintern förlorar inte färg;
  • kronans pyramidform;
  • den årliga ökningen är 10-20 cm;
  • Det är mindre grenat och kräver inte frekventa hårklippningar.

Tuja plantor av Golden BrabantBåda typerna av tuya har sorter med gyllene nålar – Golden Brabant och Golden Smaragd. För tuja präglas Golden Brabant av en gyllen gul färg som är bevarad på vintern.

Unga träd har en tät konisk krona, i äldre träd blir den mer spröd.

Hur bryr du dig om Brabant

Thuya Brabant-kubenÄven om Thujia West Brabant är opretentiös i omsorg, har hon fortfarande sina egna preferenser för typen av jord, fukt, solljus och temperatur. Om du försummar de grundläggande reglerna när du växer, kan dekorativa funktioner gå vilse. I synnerhet är huvudvården att periodiskt skära av skotten för att bilda en vacker kronform.

När du skär thuja kan du välja sticklingar för att använda dem för reproduktion. Sätt i en behållare med vatten, de kommer att ge rötter. Röda plantor kan planteras i marken.

Plats och typ av jord

plantor för plantering i öppen markTuya avser fotofilösa växter. Det tolererar inte en dygnskugga, som förlorar ljusets ljusstyrka. Samtidigt är den konstanta värmen till henne också skadlig. Det optimala alternativet för att välja en plats för plantering kommer att vara penumbra. På förortsområden är det önskvärt att plantera träd från västra eller östra sidan av byggnader.

Related  Cultiveer de openluchtgovion – snoepboom

Den mest gynnsamma marken för odling av Thujas i Västra Brabant är loam, även om den kan växa på vilken mark som helst. På lätt mark utvecklas växten bättre och ser mer dekorativ ut. Plantering thuju är att föredra under våren eller hösten, men det är också möjligt på sommaren.

landning

Tui Brabant landningEn landningspit med ett djup av 60-80 cm, en bredd under rotsystemets storlek, grävas ut. Gropen översvämmas med vatten och får absorbera fukt. Om jorden är tung måste den lägga minst 15 cm av dräneringsskiktet. Rothalsen ligger på marknivå och plantan är täckt med en förberedd jordblandning. Det är önskvärt att det innefattar torv, sand och plåtjord i ett förhållande av 1: 1: 2. För att förbättra tillväxten tillsätts nitroammofoska till blandningen. Därefter vattnar växten.

vård

Försäljning av stora plantor Tuja BradantEfter plantering krävs regelbunden vattning, ungefär en gång i veckan. Vid plantering i varm tid ökar frekvensen av bevattning. Anläggningen svarar bra för att strö. För detta kan en sprayslang användas. I torr jord utvecklas thuja dåligt, nålarna blir gula och smula.

Marken bör lösas på grundvattnet, eftersom växten har ett ytligt rotsystem. För att skydda rötterna från uttorkning och överhettning är det önskvärt att täcka marken med mulk – torv, kompost, sågspån, bark.

Från vinterns frost lider inte thuja, men på våren kan det få solbränna. Speciellt är det nödvändigt att skydda unga träd, skydda dem från solen med ett material som är bra för solljus. I den vintergröna växten förekommer fotosyntesprocessen även på vintern. På platser där det är tunga snöfallar, är trädkronor tätt åtspända av ett rep för vintern.

Related  Mirakel met rode takken – paars wilg

Under det första året, medan rötterna inte är tillräckligt starka, utförs befruktning upp till tre gånger per säsong. Ett år efter plantering, varje vår, gödsling görs med ett komplext gödselmedel. Beskärning görs bäst 2-3 år efter plantering. Denna procedur är att föredra att göra två gånger – i början av sommaren och i slutet av augusti. Små justeringar till kronan görs hela säsongen. Som du kan se är det inte särskilt svårt att plantera och ta hand om Tue Brabant (foto).

Använda Tui Brabant i trädgårdsdesign

Tui Brabant staketFördelen med sorten är att den är väldigt snabb. Denna egenskap av Tui Brabant i landskapsdesign används med framgång. Thuya är ett universellt element för att skapa en enda boll, snygg kotte, pyramid. Icke-standardiserade enfigur från trä kan planteras i någon ytlättnad. Men om en vacker geometri planeras från Tui Brabant eller Smaragd, ska landningsplatsen ha ett perfekt plattplan.

Det är bättre att skära tuja i västra Brabant på molniga dagar. Detta kommer att undvika förbränning av unga skott i solen, som var gömda före hårklippningarna under de långa grenarna.

Landade i en rad av thuja ersätta häcken. Om du trimmer detta staket i rektangulär form, det ser helt annorlunda ut. När du planerar att växa en häck från Tui Brabant, bör plantorna grävas på ett avstånd av ca 1 m från varandra, för att vid kronans botten blir ganska bred. Med tiden kommer trädens kronor att stängas, och ett sådant staket med en tät grön gardin täcker platsen från nyfikna ögon och kommer att fungera som en utmärkt dekoration.

Thuya Brabant klippa i form av en rektangelForm växten börjar när den har nått önskad höjd. Beskärning Tui Brabant är den mest laborativa delen i vård av en växt. Skärning utförs med en skarp beskärningsskjuvning, som inte kommer att kunna applicera bucklor på skärplatsen. Till trädet är inte försvagat, en tredjedel av skottet ska skäras av.

Related  Welke planten het beste zijn om te kiezen voor een haag op de site

Thuya Brabant, som alla barrträd, kommer att glädja hela året med frodig grönska, rena luften och berika den med syre. En annan fördel är dekorativitet. Kombinera olika typer av tuja med andra buskar och blommor kan du ge webbplatsen en unik, unik form.

Video om Thuya Bradant