levende vegg av tuiEvergreen barnehage kulturer på grunn av deres høye dekorativitet og ubehagelige er svært populære. Blant slike planter er thujas, planting og omsorg i det åpne bakken, utover som selv nybegynnere er i stand til. I naturen har Tui, nærmeste slektning av enebær og cypres, formen av busker eller høye trær med tett krone og myke, skumlete furu nåler.

Kulturelle varianter av anlegget er mer kompakte enn vilt voksende planter, de kan ha en gylden eller sølvgrå krone, mens de ikke er lunefull, er ikke redd for forurenset luft og vinter godt i Russland.

Når og hvordan å plante en eviggrønn busk? Hvordan bryr seg om thoy i landet, og hvordan er omsorg for planten forskjellig i forskjellige regioner?

Tui med et åpent rotsystem kan plantes i jorden på vår eller høst. Det første alternativet er å foretrekke, siden anlegget har tid til akklimatisering og rooting. Om høsten, hvis forsinket med planting, er risikoen for å fryse busken stor.

frøplanter fra catteryKenneler tilbyr planter med et lukket rotsystem. Plantering av en slik plante er mulig gjennom hele den varme sesongen.

Hvordan plante en thuju om våren?

Saplings med åpent rotsystemDekorativt tuja kjærllys, men konstant eksponering for solen virker deprimerende. Denne busken blir gul, tørker opp og dvale dårlig. For å hindre at dette skjer, for Tui velg et lyst sted, beskyttet fra middagssolen og et utkast.

Beskjeden og lett å vokse på jord av forskjellig sammensetning alis mer enn andre bartrær som fuktighet, men er redd for vann stagnasjon, så før du plante Thuja fjær, riktig forberedt hull, løs luftet substrat, så vel som fremstilling av et spire.

Ground for tuja er blandet på basen:

 • 2 deler av kullet av barskog eller torv;
 • 3 deler av jord;
 • 2 deler humus;
 • 1 del av sand.

I underlaget blandet med mineralgjødsel for barrere, i henhold til gjødselprodusentens anbefalinger. Hvis jorda i landet er sand, blir ikke sand tilsatt i tillegg.

thoy med lukket rotsystemPlanter med et åpent rotsystem på vei til deres faste bolig tørker ofte ut. For å gjenopprette styrke og revitalisere thuju, vil det bidra til å nedsette røttene i stående vann ved romtemperatur, hvor det er nyttig å legge til rotstimulerende midler.

Planter med lukket rotsystem, spesielt fra fremmede planteskoler, kan bli smittet med skadelige sopp, scabies, edderkoppmite, rust og andre sykdommer.

Slik at når du plantet thuja i Sibir, som på bildet, begynte sykepleie ikke å kjempe for buskens liv, planten bør inspiseres på forhånd og behandles med rotinsekter og soppdrepende midler fra røttene til kronen.

Teknologi for å plante tui om våren: En trinnvis beskrivelse

forberedelse av et sted for planting tuiStørrelsen på landingsgraven avhenger av dimensjonene til jordkomaen og plantens rotssystem. For treplanter på 3-4 år er det nødvendig med en grop med en bredde på 50 til 100 cm og en dybde på 60 til 70 cm.

Plantegraven er laget i en avstand på 1-3 meter fra andre høstavlinger. Avstanden avhenger av valgt utvalg. Jo høyere busk, desto mer plass og ernæring kreves for overflatisk rotsystem.

Hvordan fortsette? For sommerenes innbyggere, som ikke har erfaring med voksende barrere, er en trinnvis beskrivelse av teknologien for å plante thai på våren nyttig.

 1. Hvis området er tett, tung jord, bunnen nødvendiggjør drenering av sand, mursteinsmuler eller utvidet leire et lag på 15 til 20 cm.
 2. Deretter helles en del av den tilberedte jorden på bunnen med en såmkegle med et åpent rotsystem og et jevnt lag for anlegget i beholderen.
 3. En busk med et lukket rotsystem fjernes fra beholderen og plasseres i midten av gropen. Røttene til buskingen uten beholderen er rettet og spredt jevnt over jordkeglen.
 4. Det er viktig at thuiens røde hals ikke ligger under jordnivået.
 5. Når gropen er fylt med jord, er den litt komprimert.
 6. Jorda under plantet tuja er rikelig vannet slik at jorden er våt til full dyp av gropen. Dette krever 10 til 20 liter.
 7. På slutten er den nær-stammen sirkel mulket med knust gress eller torv.

Related  Vi blir kjent med bildet og beskrivelsen av bjærbær-varianter av Tunberg-arten

thuja i det åpne bakkenLøse beskyttende lag mulches tillater å bevare fuktighet, beskytter rotsystemet fra Salduls landing Thuja og omsorg Leningrad region, samt i å fryse i kaldt vær retur i Sibir eller Ural.

Tui omsorg etter planting i det åpne feltet

tuja vanning i varmt vær

Tui svarer godt på vann. Med sin mangel på busk mister sin lysstyrke og tone, blir nålene gradvis gule, og kronen blir tynnere.

Orientering på været, fuktighet av luft og jord, blir planter i hagen regelmessig vannet. I tørre tider bør dette gjøres hver 3-4 dager. Vanning av kronen om morgenen eller kvelden vil hjelpe:

 • støtte den grønne levende og vakre;
 • aktiver pusten av skudd.

Vedlikehold av tuja i det åpne bakken etter planting innebærer fjerning av grøtplantasje og forsiktig lossing av jorda under busken. Siden røttene er overfladiske, må du ikke forstyrre jorden dypere enn 8-10 cm. Forenkle oppgaven ved å legge torv eller sagflis mulch, hvis lag er oppdatert etter behov.

Våren fôring av thuja, som utføres om våren, gir anlegget styrke for rask gjenoppretting etter vintering og aktiverer veksten av unge skudd. Som gjødsel bør komplekse formuleringer for barneavlinger med en overvekt av nitrogen brukes. Væske topp dressing påføres på morgen eller kveldstid på våt jord.

thuya med god omhuHvis gjødsel ble tilsatt til jorden, blir den første befruktningen av thai utført bare to år etter planting, når jorda helt avtar. Dette er spesielt viktig når du planter og vedlikeholder tuya i Urals, i Sibir og andre regioner med et tøft klima.

Røtter i varm jord assimilerer umiddelbart nyttige stoffer og oppmuntrer til vekst av skudd. Hvis gjødsel faller i frossen grunn, kan de forårsake rotting av rotsystemet.

Beskjæring av våren på våren

beskjæring arborvitaeEvergreen busker om vinteren endres nesten ikke. I den kalde årstiden får noen arter av thuya en brun fargetone, deres utvikling er hemmet og fornyes bare ved ankomsten av varme.

Related  Symbol av Skottland lyng – busk av utødelighet

Pleie av thai på våren inkluderer nødvendigvis sanitær beskjæring, som gjør det mulig å frigjøre kronen fra tørre og alvorlig skadede grener. Mens skuddene ikke gikk i vekst, tilbringer de kronens vårdannelse. Gjør dette forsiktig, kutte ikke mer enn en tredjedel av skuttens lengde. Derefter bidrar beskjæring til å opprettholde bushens form, og stimulerer også forgrening, noe som gjør planten mer tett, livlig, grønn.

En varm sommer kan føre til tap eller svekkelse av en del av grenene. I dette tilfellet, vent ikke på høsten. Sanitær beskjæring av thuja utføres etter behov. Hvis unnslippen ikke dør, men bare svekkes, kan hårklippet presse gjenopprettingen.

Tiden for re-formasjon av busken i midtbeltet skjer i august og varer til slutten av september. I Sibir, Uraler og regioner der de første frostene kommer tidligere, må klippingen bli gjort tidligere.Thuja under snøen

Ved høsten fryser veksten av thuya, forbereder planten seg om vinteren. Hvis jorden er tørr, blir plantene i oktober, før snøen faller, rikelig vannet.

Forbered deg på kulde og pleie om vinteren

tuya sele til vinterenDe fleste arter av thuja tolererer frost uten tap, men unge busker er bedre beskyttet mot lave temperaturer ved hjelp av billet eller andre egnede materialer. I fremtiden kan den voksende busk ikke lide av kulde, men fra kronebrudd og nåler brenner det som oppstår i februar eller mars, når snøen smelter og ikke lenger kan beskytte grenene.

I Sibirien mister barrträdene dekorativhet fra tidlig vårbrann, og fra tørking, som følge av jordfrysning. Disse farene er ofte hjemsøkt av store høye former. Planter og squat planter tolererer bedre selv de tøffeste vintrene, men de kan våren på våren med en tett krone og lang tining av jorda.

Før vinteren med omsorg for thuja:

 • utfør sanitær trimning av kronen;
 • busker vannet og høyt hult;
 • stammene er rikelig mulket med et lag på opptil 15 cm.

frostbeskyttelsePyramidale og kuleformede busker for å forebygge snegolomov-tilkobling, feste formen av tvilling, men ikke å trekke sammen for å forhindre utseendet av preli.

Vesker til eviggrønne vinterplanter er ikke dårlige. For å redde dekorativiteten til deg hjelper snø, de er rikelig overstrøket med både høye og lave planter.

Før du tar vare på thuya i landet, må du kjenne egenskapene til de ulike former for denne kulturen.

Hage tui er delt inn i lange, mellomstore prøver og bakken former. Blant de høye plantene er det best å vinter, bevare den lyse fargen på nålene og danne Bruiba Thuja opp til 20 meter i høyden. Busker med en smalere pyramideform kan brenne ut, men de kolonneplanter, selv i sibirske forhold, beholder deres dekorativitet godt. Tui Smarag er ca 2 meter høy, med en gjennomsnittlig vekst på vinteren, og om sommeren lyser den med lyse grønne nåler, men brenner ut uten tilstrekkelig forsiktighet.

Related  Et spesielt sted i landskapsdesignen til Tui Hoseri

Thuya solbrentDen mest upretensiøse og lett å ta vare på er små planter som er enkle å skjule under snø og dekker om våren for å redde fra brannskader. De er gode for planting og pleie i Urals, Sibirien og Leningrad-regionen, hvor store busker ikke alltid kan dyrkes.

Tui omsorg etter vinteren begynner i februar. Den lyse solen vekker ikke bare alt til liv, men gjør også snøen til en hard skorpe som ødelegger barken og brenner skumlete furu nåler. Derfor, før du fjerner lyet fra thujaen etter vinteren, ødelegger de isskorpen, og utfører også en rekke tiltak for å akselerere jordens tining:

 • den gamle mulken blir renset;
 • bushen er strømmet varmt vann;
 • Stammen er dekket med en film eller med et svart, ikke-vevet materiale.

Den lyse vårsolen er destruktiv for nåler, som blir gul og ofte faller av. Fra mars til mai, spesielt hvis thuja vokser på et åpent solfylt sted, er buskene dekket med pustende materiale.

Når nålene på skuddene fortsatt er skadet og tapt den tidligere storheten, mye tørket opp, blir de gulvede delene av grenene avskåret, og kronen behandles daglig, som er irrigert med en løsning av vekststimulanten.

Isplaten kan skade barken. Etter at lyet ble fjernet for vinteren, blir thuya undersøkt, og de berørte lesjonene er dekket med hagegasser.

Problemer i omsorg for thujas i det åpne bakken

tuja skadedyrProblemer i voksende thuya er oftest relatert:

 • med mangel på oppmerksomhet;
 • med feil planting eller velge et sted for bushen;
 • svekkelse av vinterfeltet;
 • skadedyr eller patogener.

Tui er påvirket av patogener av sopp- og bakterieinfeksjoner, manifestert i form av nålestråling, utseende av yellowness eller brune flekker på den. Uten skikkelig oppmerksomhet og kompleks behandling med soppdrep, vokser sykdommen og kan bli dødsårsaken til hagen tuja. Etter den første vanningen blir prosedyren gjentatt etter 2 uker.

Blant skadedyrene som er farlige for Thui:

 • skygger og falsk stillas
 • edderkoppmider
 • tuy moth;
 • bladlus,
 • bladruller;
 • Bjelkene som skader barken.

Som et forebyggende tiltak sprøytes planter med en insektmiddelløsning tidlig på våren, og gjentar behandlingen etter 14 dager.

Hvis tujaen er plantet riktig, og omsorgen for anlegget helt dekker sine behov, vokser busken godt og pryder dacha-området i lang tid.

Landing Tui – video

Touja Care – video