Grener av dillNår man nevner et dildre, tegner fantasien ufrivillig bildet av en gigantisk umbelliferøs plante med velduftende løvverk.

Faktisk har denne kulturen, som har kulinarisk, dekorativ og medisinsk verdi, delikat mange ganger kuttet greener, men til vanlig fennikel Artemisia abrotanum eller malurt har ikke et medisinsk forhold.

Beskrivelse av prosessen med å vokse dill treet og bildene er ikke så vanlig som materialer av vanlig jordbruk praksis fennikel, men utseende og egenskaper av kulturen er ikke mindre interessant. Blant mer enn hundre varianter av dill eller estragon guddommelig treet som en plante kalt av folket, skiller seg ut, ikke bare i form av blader, men også det faktum at nesten er en flerårig sub-busker. Kraftig medisinsk malurt stengler, og nådde en høyde på én og en halv, og i de sørlige områder og to meter på den andre eller tredje lignified og tykk rotstokk forgrening gjør det mulig å mate den omfattende kronen, diameter opp til 1 meter.

Dill tree: foto og beskrivelse av medisinsk, krydret smak og dekorative kultur

dill treetDill-tree er kjent i mange regioner i verden. Genus, mest sannsynlig, anlegget kommer fra landene i Asia Minor eller fra Middelhavet, men i dag kan det bli funnet i hager i europeiske land hvor anlegget ble introdusert i kulturen i 1598. På kysten av Nord-Amerika ble malurt medisin introdusert et århundre senere, og i Russland, fra Petrovsky-tider, ble et dill-tre dyrket som en medisinsk plante.

Det er interessant at fennikel i vilt form finnes i de sørlige områdene i landet, for eksempel på Svartehavskysten i Kaukasus, og også i sørvest for Sibirien.

Lys grønn løvverk av dillTil tross for sin sørlige opprinnelse og termofile karakter, er den medisinske malurt ganske upretensiøs, og det er mulig å dyrke dilltrær praktisk talt på et hvilket som helst sted. Vegetasjon av denne typen malurt begynner i den siste uken i april eller i begynnelsen av mai, og i en måned danner anlegget en vakker åpningskrone, om nødvendig, lett formet.

Silvery løvverk av dillI dag er gartnere av forskjellige dill tilgjengelig, som på bildet, med lyse grønne løvverk og med mer tradisjonelle blader av sølvmalm. Blomstring av denne arten begynner 70-140 dager etter utseendet av grønt, derfor er det ikke alltid mulig å se panikblomstringer som består av runde hvite eller gulaktige blomster i forhold til midtbåndet.

Frøene til den medisinske malurt har heller ikke tid til å knytte eller ikke modne.

Metoder for reproduksjon og planting av dill

Dill-tree i hagenHvis andre beslektede arter er lett formeres ved rotavleggere, ikke rotstokk dill treet ikke gi slike skjøt, men bøssingen lett ved stiklinger, kan plantene deles og levedyktige borekaks innhentet fra over bakken skudd.

Related  Rimelig eksotikk for hagen din – goji bær

Når i andre halvdel av juni begynner de unge grenene av dilltre å herde:

  • Skjær stikklengder fra 10 til 15 cm, med 3-4 internodder;
  • per dag for 1,5-2 cm nedsenke plantematerialet i undergrunnen eller heteroauxin for stimulering av rotdannelse og vekst;
  • stiklinger vaskes og plantes i en blanding av en del humus og to deler sand, dypere med 2-3 cm.

Dill-tree på bakgårdenUnge planter bør være under filmen i opptil 6 uker. På denne tiden blir beholderen med rotting av dill regelmessig vannet og overvåket slik at skuddene ikke råtner. I andre halvdel av august transplanteres plantene med det dannede rotsystemet inn i det åpne bakken. Vanligvis, til begynnelsen av kaldt vær, akkumulerer dillet på bildet, og klarer å gi en økning på opptil 40-50 cm i høyden.

Dersom plantematerialet er høstet på sensommeren, plantene det er bedre ikke å bære hagen og la vinter på et kjølig terrassen eller i rommet. I kalde vinter plantene vannes ikke mer enn en gang i 7-10 dager, med burot klarner vanligvis nesten alle bladene, vegetasjon opphører, og på stedet av feste av side blad knopper dannes, som er berørt av veksten i løpet av våren. Tilsvarende kan vi forplante busken terapeutiske malurt antenne via borekaks, som er skråstilt skjøt til jord, prishpilivayut til jord og stenke.

Hvis det allerede er et dildre på stedet, er det mulig å skille små deler med 3-4 grener og et ganske utviklet rhizom fra den voksne busken med en spade.

Frøplanter av frøplanterHvis gartneren var i stand til å få de små frøene til denne uvanlige planten, er det mulig å dyrke dill fra dem bare gjennom frøplanter. Når dilden vokser som romkultur, blir en raskt voksende busk nødvendigvis avskåret og aktivt tilført, fordi en ung plante i en sesong kan danne opptil 20 skudd med en lengde på 75 centimeter.

Related  Hvordan lage en blomsterbed av murstein med egne hender?

Utvalg av et nettsted for dyrking av dill

Ung dillOmrådet som helbredelsen eller, som gartnere i Europa sier, busk malurt, skal være godt opplyst, men beskyttet mot vinden. Jorden for planting dill skal være løs, ganske næringsrik og nøytral. Hvis jorda:

  • har en syrereaksjon, gjør nødvendigvis kalk- eller dolomittmel;
  • fattige i næringsstoffer, utføre graving med innføring av godt perepredshey organics;
  • For mye tett, er det nødvendig å innføre torv og sand.

Det er best å plante et dildre på sørsiden av gjerdet, høyt flerårig vegetasjon eller konstruksjon, slik at busken får nok lys og varme uten å falle under angrepet av kald vind.

I dette tilfellet kan kulturen som tåler frost til -25 ° C, vinter uten ekstra ly. Og dersom de unge tipsene på skuddene er skadet, så vil dildreet i god tid vokse godt og kompensere raskt for tapene.

Hvordan gjødsle en dill, og hvordan å bry seg om kulturen?

Heather gjerdet fra dillAnlegget reagerer perfekt på gjødsling og vokser på fruktbar jord, så før du planter en dill, er hver kvadratmeter jord:

  • 6 kg organisk gjødsel;
  • 15 gram ammoniumnitrat og kaliumklorid;
  • ca 30 gram superfosfat.

For at bushen skal ha et sted for vekst, plantes ung malurt i en avstand på ikke mindre enn en meter fra naboanlegg, bortsett fra når dillen, som på bildet, brukes til å organisere levende grønne grenser. Her er avstanden kuttet med halvparten og ser nøye på dannelsen av kronen og veksten av nye skudd.

I akklimatiseringsperioden blir plantene aktivt vannet. Voksne elveblader av medisinsk malurt kan enkelt tolerere tørre perioder, men tolererer ikke for mye fuktighet av jorda. Dill bakken under treet løsnet, frigjort av ugress og løv, og ikke glem å gjødsle dill treet, som på våren og på sensommeren i behov av mineralgjødsel og organisk materiale av planter innført i høst.

Related  Planting og omsorg for lyng på bakgården

Nyttige egenskaper og bruk av dillgrønne

Dillgrønn er brukt til kulinariske og medisinske formålVanligvis har denne kulturen nesten ingen interesse i skadedyr, slik dyrking av fennikel treet ikke bringe problemer selv for nybegynnere. Men fylte 10 busker vil være en god kilde til grønt, ikke bare rik på eteriske oljer som gir løvverk duft frisk dill, kamfer notater, sitrus og til og med nåler, men også den naturlige bitterhet, coumarins, flavonoider, tanniner og mineraler og vitaminer.

For kulinariske og medisinske formål bruk de øvre delene av skudd og ung løvverk av dill, på bildet, den mest rike på aktive stoffer.

Vegetabilsk rå fennikel tre i tradisjonell medisin blir brukt som et middel for anemi, parasittinfeksjoner og smerter av annen art, grønn anvendes som et middel for forstuing og slag, inflammasjon og forstyrrelser i nervesystemet. I Tyskland, hvor Dill treet er vokst sammen med de vanlige urter, blader frisk eller tørket form ble lagt til retter av kjøtt og viltretter, sauser og supper. God grønn malurt og marinader, bakverk, grønnsaker og sopptikkler. På spirer og blader av medisinsk malurt gjør alkohol tinkturer og lage te.

Unge blader med duftens duftDuften, som ligner lukten av dill, er kun bevart i unge blader, da blir det mer mettet, og i det er de sanne tonene av malurt dominerende. Når du bruker denne planten til mat, er det viktig å huske at det, som alle slags malurt, inneholder alkaloider og i store mengder kan forårsake helseproblemer.

Hvordan vokse en duftende fennikel – video