Lägga ägg för inkubationFörekomsten av en heminkubator är en riktig möjlighet att få ett starkt hälsosamt fjäderfäboskap. Kvaliteten och antalet kläckta kycklingar bestämmer emellertid i många avseenden korrekt att ägg läggs i inkubatorn hemma. Detta viktiga förfarande föregås av ett strikt urval av ägget som är avsedda för uttag, samt undersökningen av den speciella egenskapen hos inkubation av en viss fågelart.

Eftersom bokmärket och alla efterföljande processer efterliknar en naturlig inkubation är den senare omständigheten viktigast. Beroende på vilket fågelägg som ska komma in i inkubatorn beror det på:

 • temperatur och fuktighet i inkubatorn;
 • villkoren för inkubation och sagging;
 • funktioner för ventilation och kylning;
 • Layoutmetoder;
 • Tidpunkten för ytterligare genomskinliga ägg på embryot.

Urvalet av ägg av hög kvalitet är uppmärksammat, och det är nödvändigt att kontrollera tillväxten och bildandet av embryon inte bara i det preliminära skedet utan också under inkubationsprocessen. Ägg utan tecken på utveckling avlägsnas för att förhindra tillväxt av patogen mikroflora och att inte äventyra de återstående äggen.Det sista inkubationsstadiet är uttag av kycklingar

Vilka ägg kan jag lägga i inkubatorn? Hur identifierar du icke-levande ägg i utseende och andra tecken och tar bort dem från inkubatorn i tid?

Hur man kontrollerar ägg i inkubatorn på fostret?

Vid det inledande skedet utförs urval av ägg av externa skyltar. Innan du lägger ägg i inkubatorn sorteras de efter skalets form, storlek och kvalitet.

Skalet måste vara helt, jämnt, utan uttalade slingrande eller oförformade områden. Ägg med mikrorackor eller ovanliga marmorliknande skilsmässor på ytan bör inte falla in i inkubatorn.

Undersökning av ägg före inkubationOftast är sådana defekter svåra att detektera visuellt, så för att kasta ägg med hjälp av ett ovoskop eller hushållslampa. Translucensen av ägg innan de placeras i inkubatorn möjliggör:

 • Identifiera obefrukade, långlågade och redan icke-levande ägg;
 • se alla minsta defekter i skalet;
 • Bestäm lokaliseringen och dimensionerna för den luftkammare som krävs för kycklingen under de sista dagarna före kön.

Related  Bikupor för bin: Enhet, sorter, gör av egna händer

I ägg som är lämpliga för avel är en välformad äggula synlig mot bakgrund av transparent, utan utländska inklusioner, mörkare eller grumliga fläckar av protein. Gommen är i mitten av ägget, och vid skakning och vridning något skiftad från sin plats.

Undersökning av ägg med hjälp av ett ovoskopNär visuellt inspekteras och lumen på skalet inte ska ha några fel. Marmling är särskilt farlig, eftersom patogena bakterier, virus och mögel kan tränga in genom dåligt formade plåster.

Luftkammaren är placerad under trubbig kupol i mitten eller något lägre. Om luftvolymen inuti skalet är stor kan det vara ett tecken på att ägget redan har väntat för länge för att skickas till inkubatorn och dess innehåll hade tid att torka. Sådana ägg avvisas på lika villkor med obefruktad och med en osynlig äggula.

Ägget befruktas och embryot utvecklasHur man kontrollerar embryoäggen i inkubatorn? Förutom att kontrollera kvaliteten av primära ägg under inkubationstiden tillbringar 1-2 fler sådana behandlingar en veckas mellanrum. Inom 5-6 dagar efter läggning av äggen transporteras i inkubatorn, hemma med hjälp av en genomlysning lampa eller vanliga kraftfulla du kan se det nätverk av blodkärl som penetrerar vita och mörka embryo plats.

Hur lägger man ägg i en inkubator?

Till dess att äggen sätts in i inkubatorn av alla arter, bör fåglarna hållas svala. Om de omedelbart överförs till brickor och sätts i en uppvärmd kammare börjar kondensering bildas. Som ett resultat är mikroklimatet trasigt, mögel kommer att utvecklas och embryot kan dö.

Därför, innan de läggs ägg eller ägg av annat fjäderfä i inkubatorn, hålls de vid en temperatur av storleksordningen 25 ° C i ett rum som skyddas från utkast i 8-12 timmar.

Under denna tid jämställs temperaturen ute och inne i skalet, varefter äggen kan läggas ut på brickorna. Placeringen av ägg i cellerna beror på deras storlek, kvantitet och även på fågelns variation.

Related  Slik vokser du godt brødfugler i bur eller hvilke forhold det er nødvendig å lage kyllinger

Inställning av inkubationstemperaturenHur lägger man kycklingägg i en inkubator? Hönor är de vanligaste invånarna i hushållens hushus. Därför uppskattar alla nyanser av inkubation av sina ägg alltid erfarna och särskilt inledande fjäderfäbönder.

Kyckling ägg – inte den största, så det kan läggas på brickorna, både i vertikal position och horisontellt, om det inte finns någon brist på ledigt utrymme. Om det är nödvändigt att få kycklingarna hos en större fågel, är det lämpligt, för ekonomins skull, att “lägga” äggen på spetsänden eller något lutning. De bästa resultaten för uttag är dock när äggen är horisontella, som värms bättre, är mindre trångt och lättare att följa.

Egenskaper av äggläggning och vård under inkubation

Återtagande av kycklingarErfaren fjäderfäuppfödare på ett brett försöker lägga ägg i storlek. Samtidigt bör man inte lägga ägg av olika slags fåglar i närheten av varandra, även om de är helt identiska i vikt, storlek och form. Om ägg av kycklingar, gäss och annat fjäderfä samtidigt laddas, är det nödvändigt att ta hänsyn till olika inkubationsbetingelser och därmed olika förhållanden vid varje steg.

Först bör de största brickorna anlända, då, när storleken minskar, läggs medelstora och små ägg. Det genomsnittliga intervallet mellan bokmärken är fyra timmar.

På samma sätt kommer när inkubation av olika arter av fåglar. Således är det möjligt att styras av medelvärden från ett bokmärke före кклевывания chicks:

 • 17 dagar för vaktel
 • 21 dagar för kycklingar;
 • 26-28 för kalkoner;
 • 26-34 dagar för olika raser av inhemska ankor
 • 28-33 dagar för gäss.

Hemma placeras ägget manuellt i inkubatorn. Anordningen förvärmas till en förutbestämd temperatur, äggen behandlas med en antiseptisk lösning eller med hjälp av en ultraviolett lampa. Tvätta och mekaniskt rengöra skalen kategoriskt inte!

Related  Funktioner av foderblandningen för vaktel

Början av Goose Egg OutputAlla ägg i inkubatorn ska jämnt värmas och ventileras. Därför ger vissa modeller en mekanism för att automatiskt vända ägget. Om en sådan funktion inte är tillhanda, kommer poultryman 10-12 gånger om dagen att vända ägg i inkubatorn med egna händer. Denna metod kommer att säkerställa inte bara uppvärmning utan även embryos rätt position.

En vecka efter att ägg läggs, rekommenderas de att kontrollera fostret i tid för att avlägsna de som slutat utveckla och att utesluta bakterieinfektioner från det bortskämda ägget. Efter ytterligare 6-7 dagar upprepas proceduren.

För nybörjare fjäderfä bönder kommer det att vara användbart att titta på en video om hur man lägger ägg i en inkubator. Eftersom inkubationens framgång är 80% korrekt valt urval av ägg och dess bokmärke, kommer kunskapen om alla nyanser av nyanser att bidra till att undvika de många misstag som hotar kycklingens död.

Lägger ägg i inkubatorn – video