Pärlhöns i mästarens gårdExotisk fågel liknar utseendet på kyckling och kalkon. Den opretentiösa marsvinen är lätt att uppfödas och håller sig hemma. Den kungliga fågeln har speciella krav för livsmiljön, men de är genomförbara. Ytterligare information om vården av vackra användbara fåglar hjälper till att undvika misstag till nybörjaren.

Vad lockar guinea höns

Vilken sorts fågel är en pärlhöna i naturen? En stor vacker skolfolk, som bor i Afrikas skogar, i Madagaskar. Senare fåglarna togs till antikens Grekland. Flocken lyder ledaren, fåglarna sover på träden.Pärlhöns i det vilda

En sällsynt fågelslag för det moderna Ryssland har alltid varit utsmyckning av rikedomar hos rika människor i Europa och fäderneslandet. Vackra stora marsvin gräver på gröna gräsmattor och fransar, som alltid återvänder till matningstrågen vid måltiden. Totalt finns det 25 arter av exotics, men endast den inhemska grå marsvinen är lämplig för avel.

Fåglarnas förmåga att inte skada grödor används av bönder, lanserar en flock för att pricka Coloradobaggarna, insekterna och larverna i trädgården. Fjäderpärlhöna används för att göra falska ögonfransar.

Fågeln älskar frihet, rymlig promenad. I en sluten slinga utan hälsorisk kan det finnas 2 personer per kvadratmeter. Guineahöns är dåliga mödrar. Inkubationsperioden är 29 dagar. Förälderflocken kan bestå av 6 honor och en Caesar. Parning sker endast på marken. Den inseminerade kvinnan i 20 dagar bär befruktad ägg. Lämpligheten för att lägga ägg i inkubatorn med korrekt förvaring är 2 veckor.Pärlhöns

Hemma är uppfödning och underhåll av pärlhöns fördelaktigt:

 • Ägg av pärlhöns är hypoallergena och värderas på marknaden fem gånger dyrare än kycklingar.
 • Individen är större än kycklingen och köttet innehåller mer hemoglobin;
 • hållbarhet för ägg med rätt förvaring – ett år
 • Pennor av fåglar används för att göra dekorativa och konstnärliga föremål.
 • En exotisk fågel köps frivilligt och expensivt för underhåll i en lantgård.

Hur man organiserar underhåll av pärlhöns i gården

Underhåll av pärlhöna i hemmetFör produktiv odling av pärlhöna i hemmet är det nödvändigt att förvärva fullblodiga fåglar. Populär inom hushållning är sibiriska vita och zagoriska vitkroppade pärlhöns. Vid 3 månader börjar de unga redan få 1,3 kg av vikt. Vuxna individer får upp till 2 kg vikt, och honan är tyngre än hanen.

Related  Får av får för hushållsunderhåll

Höjning av pärlhöna hemma för nybörjare finns av många anledningar:

 1. För att behålla en flock behöver man inte uppvärmda rum. Fåglar kan klara avkylningen upp till -55 C, men skapar inte extrema förhållanden.
 2. Fåglar känner deras flock väl, behåller sig i grupper. De skiljer mästaren och förnekar honom inte. När man uppträder i synfältet, skrias en utomstående, så att man skyddar gården.
 3. Pärlhöns kan frigöras för att beta i trädgården, de inte inkassera marken och picka lämnar, letar efter buggar och maskar på markytan.
 4. Inte dyr mat, eftersom halva dagskursen är grön, kokta rotgrönsaker, courgetter, gurkor, pumpa.
 5. Underhåll i ouppvärmda rum med torrt sängkläder med utrustade bonar.

Baserat på villkoren för att hålla pärlhöna hemma är det möjligt att odla dem även vid dacha.

Fåglar kan gå till bete i de närliggande copsesna. Om de inte lockas till pennan med en god mat på natten, arrangeras pärlhöns för natten på träden och gradvis bawling.

Avelsvillkor

Kvinnliga kläckande kycklingarVanligtvis förvärvar de dagliga kycklingar och växer i brooder, som ersätter morhöna. Från den första dagen är de fina kycklingarna redo att flyga och de skärs omedelbart av vingarna på sina vingar.

Det är mycket intressantare att få din egen pärlhöna och med ömhet att observera familjen när mamman driver barnen. Men bland marsvinen är bra mödrar sällsynta, och hemma för produktion av pärlhöns är det nödvändigt att använda inkubatorn.

Förälderbesättningen måste bestå av flera honor och en manlig man.

Men svårigheten är hur man skiljer en kvinna från en manlig pärlhöna. De är likartade, och endast med små tecken kan du hitta en manlig. Om vi ​​anser att i förälderbesättningen måste han vara äldst i åldern, bör den väljas bland de föregående kullarnas höns.

Guineahöns med kycklingar på en promenadSökandet efter en man i en flock av vuxna fåglar kan börja med bestämning av vikten av varje individ. Ofta är tjejer märkbart tyngre, mer i storlek. Detta är det första, men inte det enda tecknet:

 1. Strukturen av fåglens huvud och näbb skiljer sig åt efter kön. Hos kvinnor är näbben liten och elegant, den håller huvudet rakt. I hanen är näbben tjock, med en väl markerad tillväxt, kullen är vikad, den ser massiv ut. Huvudet på den korta nacken sträcker sig alltid framåt.
 2. Males av Volga raser vit och Volga grädde har lättare fjäderdräkt.
 3. För att bestämma kycklingens kön måste du noga ta kycklingen, öppna försiktigt cloaca, var du hittar en liten bump. Det här är kvinnan.
 4. Örhängen under näbb av unga marsvin är ömma, och hos män är de köttiga och stora. Under årens lopp växer pärlhöna stora örhängen.
 5. Cesars, som hanar, sticker ut i en förpackningsposition. De går, det är viktigt att lyfta sin svans och huvud, medan kvinnorna måttligt hysa och leta efter mat. I det här fallet kramar manarna för varje tillfälle, och kvinnorna säger: “y-a.”

Related  Når å sette av kaniner fra en kanin – råd til nybegynnere

Ung manligSå vi hittade en man, valde 5-6 produktiva honor under det andra året av livet, och vi måste ge dem en paddock. Inomhus, dessa fåglar inte kompisar. Efter att ha organiserat förälderflocken är det nödvändigt att lagra de uppsamlade äggen vertikalt, med en trubbig ände till himlen. De borde vara rena, eftersom smuts klumpar på porerna och embryot får inte utvecklas. Det är nödvändigt att samla koppling upp till 12 på eftermiddagen.

Om bland marsvinen var en höna är det bra. Om inte, läggs äggen i en inkubator i 29 dagar med kuponger i teknik. För att avlägsna kycklingar är det nödvändigt att ge ökad luftfuktighet i inkubatorn.

Utveckling av marsvin från kläckning till höns

Hatchling höns kläckde i en inkubatorAtt sitta och växa tsesareat kan kyckling eller kalkon. De är mer omtänksamma mot barnen än pärlhönsen. Det kan vara med en kull, men om det är regn eller fara, bryr det sig bara om sig själv. Om en lamm tilldelades en fågel, är det nödvändigt att organisera en dagis. I mitten av paddocken sätter de ett tillfälligt hus – skydd mot dåligt väder och på natten för familjen. Det finns roosts där, de matar där. Moderen och kullen skyddar de första dagarna tills kesareerna får en besättningsspegel och bestämmer läraren som ledare.

Om spädbarnen hålls i brodern är det nödvändigt att organisera rätt belysning, matning, ge värme. De första 3 månaderna av kycklingar matas på en speciell diet. I vattenskålen bör alltid vara färskvatten och grus och skal i en separat matning eller i lös form.

Familj av pärlhönsTemperaturen i broodern bör vara:

 • första 3 dagarna – 360 C;
 • från 4 till 10 dagar – 30 C;
 • från 11 till 20 dagar – 27 C;
 • senare inte mindre än 18 S.

Related  Goose tilbaketrekking av kunstige midler i en inkubator hjemme

Upp till tre månader bör belysningen vara dygnet runt, sedan varje vecka, förkorta dagen i en timme, upp till 5 månader. Lägg sedan igen varje vecka i en timme, oavsett årstid, vilket ger en belysning i fjäderfähuset 17 timmar.

Ägg av pärlhöns har unika egenskaper. Proteinet har bakteriedödande egenskaper, det används som en del av ögon-potions för ögonen, mot gastrointestinala sjukdomar. Köttet innehåller 95 aminosyror och är användbart för gravida kvinnor, överflödiga kvinnor och försvagad av sjukdomar människor.

Under sådana förhållanden blir kvinnorna sexuellt mogna vid sex månaders ålder. Tiden för aktivt murverk står i proportion till den biologiska cykeln av reproduktion av avkommor.

GuineahönsäggGuinea höns börjar bära ägg aktivt när det finns ett bra väder för avelsspring.

Börjar lägga i februari, men män börjar parning bara i mars. Toppaktiviteten uppträder vid en lufttemperatur på 17-20 C och naturlig ljustid på 14 timmar.

Det är inte svårare att odla en flock marsvin än andra fjäderfän. Köttet av perlehöns är värderat, den genomsnittliga kostnaden för ett kilo är 400 rubel. Produktionen är avfallsfri, även en pärlfjäder används i konstverk och inte för kuddar.

Video om den kungliga fågeln