Koe med hemorragisk mastitt på beiteFarlige sykdommer som fører til tap av melk, uegnet melk til mat og dyrets død er mastitt, ketose, postnatal kutt, endometrit, brucellose. Hvis kuens mastitt er bestemt, vil behandling hjemme ta lang tid. Alle sykdommer er lettere å forebygge enn å håndtere behandlingen.

Årsaker og symptomer på mastitt og hvordan å behandle sykdommen

Melk av en syk ku kan ikke være fullMelk fra friske kyr er nyttig, det er lett fordøyd. Men hvis dyret er syk, kommer patogener med melk lett inn i menneskekroppen. Derfor anbefales det å bruke produktet først etter varmebehandling, slik at køers sykdommer ikke blir et problem for mennesker. Fra kyr, syk med mastitt, er melk uegnet til konsum. Men før definisjonen av betennelse er mikrober allerede der, og de brukes til mat.

Mastitt manifesteres ved grovdannelse av yveret, betennelse i brystkjertlene. Sykdommen er smittsom, forårsakende midler av stafylokokker og streptokokker. De forårsaker sykdom hos mennesker.

Behandling av mastitt hos kyr uten bruk av antibiotika vil være ineffektiv. Infeksjonen er vanskelig å utskille, behandlingen utføres i flere måneder.

Legemidlet for behandling av mastitt hos kyrÅrsaker til feil i omsorg som kan føre til sykdommen hos dyret:

 • manglende overholdelse av hygieniske forhold for vedlikehold av melkekyr;
 • feil raspoy etter kalving;
 • ubalansert fôring;
 • brudd på reglene når du starter før kalven;
 • utilstrekkelig forsiktig behandling av yveret før melking
 • sår, riper, knuste brystvorter, blåmerker av yveret.

I stallperioden for å holde kyr, opprettes forhold for penetrasjon av enhver infeksjon gjennom brystvorten inn i dyrets yver. Derfor bør kullet være tørt og varmt. Rengjøring i låven hjemme skal gjøres daglig. En skitten yver under oppstart eller amming er alltid smittekilden.

Før melk melkes, blir koder av en ku nødvendigvis vasketNår kua har gått i seng, er babyen på sikten fortsatt svak, kan ikke massere yveret. Det er i denne perioden at kolostrumet blir gitt opp, og vertinnen trenger tålmodighet med manuell rasping. Før melking blir massen massert med myke bevegelser, nipplene smøres slik at huden er elastisk og ikke skadet. Kua må selges til enden etter sugingen. Hver dag blir melk mer og mer, yveret er ikke uhøflig, noe som betyr at kua er sunn.

Related  Avl kyllinger hjemme for nybegynnere – en interessant og nyttig leksjon

De sier at en ku har melk på tungen. Men i perioden med det nye partiet er det nødvendig å redusere andelen kaloriefôr for å sprede utderen før ankomsten av stor melk. Det er melken igjen i yveret under oppstartperioden eller bringebæren som er avlsmassen for infeksjon. Åpne sår bidrar til penetrasjon av infeksjonen, ikke bare gjennom brystvorter.

Mastitt er en smittsom sykdom. Kua på tidspunktet for den akutte scenen av sykdommen må isoleres fra flokken, for ikke å la kalven.

Identifiser i kolostrum mastitt er enkelt. Det er nødvendig å helle produktet i en gjennomsiktig beholder og sett i kjøleskapet. Hvis kolostrummet eksfolieres, er infeksjon i yveret tilstede, må du umiddelbart begynne behandling uten å vente på synlige tegn.

Behandling av mastitt i en kuMastitt er bestemt av utseendet i ytre av de kondenserte områdene, som er smertefulle, reagerer kua ubehagelig når det kommer til å suges og melkes. Det er mastitt. Sykdommen kan oppstå i en hvilken som helst amming periode, være i kronisk tilstand fra det øyeblikket kua begynner å kalve.

Metoder for å behandle mastitt hos en ku hjemme er avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen:

 • En enkel form, når melken er krøllet i yveret, er uegnet, men yveret ser sunt ut;
 • moderat grad av utersykdom grov, rød, temperaturstigning, melkeblader med koagulater, mengden av det reduseres;
 • Den tunge form er ledsaget av en stratifisering av melk, overgivende serum med blod, dyrets tilstand ligner på forgiftning, den er feberaktig.

I en syk ku har melk et ubehagelig utseende og luktHvis sykdommen ble bestemt i oppstartperioden, foreskrives antibiotika for behandling av mastitt hos kyr. På denne tiden er det ingen fare for å få medisiner til melk. Under amming med akutt form for mastitt, er veterinæren tvunget til å foreskrive antibiotika, men melken er tømt for en måned, de blir ikke matet en kalv. Hvordan behandle mastitt i en melkkoe uten antibiotika? Komprimerer som er tilberedt av risstivelse, vil hjelpe, fjerne varme fra kålblad, behandle abscess med bruk av vodka-kompresser.

Related  Odling av kalkon hemma – en fråga om noggrann och intressant

I det akutte stadium av sykdommen, har melk et ubehagelig utseende og lukt. Behandling av akutt mastitt i en ku i hjemmet fører til fullstendig forsvunnelse av klumper. Etter sykdom skal dyret beskyttes mot utkast og uterskader. Behandlingen av antibiotikabehandling utføres i tørrperioden, etter diagnosen for tilstedeværelse av infeksjon.

Koen ble diagnostisert med ketose

Bestemmelse av ketoseForstyrrelser av stoffskiftet i kjøttkroppen fører til et altfor stort innhold av ketoner. Det høye innholdet av aceton i urin, blod og melk bestemmes. Dette er symptomer på ketose hos en ku, behandlingen av sykdommen er kompleks.

I tillegg til den ubehagelige smaken og lukten av melk, manifesteres sykdomsvirkningen:

 • det syke dyret mister sin appetitt, blir tynn;
 • livmoren bærer ikke en unger, et abort oppstår;
 • Kalven er født død;
 • Kua blir raskt gammel og slaktes.

Hvis kua er syk, er melken i den bitter, har en ubehagelig lukt av aceton og er uegnet for mat. Oppførselen til dyr er ustabil, fra overekspedisjon til depresjon.

Behandlingen er medisinert, syretilskuddene, konsentrater fjernes fra dietten. Intravenøse injeksjoner utføres, og oppløsningen av forbindelsene i en blanding av antibiotika og salter i henhold til Shabrabnin.

Som forebyggende tiltak mot ketose i kostholdet til dyr om sommeren inkluderer:

 • rødbeter;
 • melasse;
 • poteter,
 • gulrøtter.

Hvordan bestemme brucellose hos kyr

Definisjon av ku burokelloseSykdommen er smittsom, det forårsakende middelet er bakterien Brucella Abortus, Brucella. Det syke dyret påvirkes av bein og ledd, nervesystem, kardiovaskulær aktivitet svekkes. Sykdommen overføres når dyr spiser fecale rester i beite fra smittsomme individer. Skotniki blir smittet fra dyr gjennom slimhinner.

Bestem sykdommen kan bare etter laboratorieundersøkelser av fysiologiske materialer. Symptomer på brucellose og tuberkulose hos storfe er identiske.

Smittsomt kjøtt og melk av syke dyr. For behandling av husdyr bruker antibiotika, immunostimulerende midler, antiinflammatoriske, analgetika. Hvis ett dyr blir syk, er det isolert fra besetningen, blir kulden desinfisert.

Related  Afrikansk pest och andra sjukdomar hos grisar

Kronisk brucellose i en ku kan bestemmes ved forekomst av abort, eller leddgikt i gobies. Cure chronicles er umulig, dyrene blir ødelagt. Som forebygging er det nødvendig å gjennomføre en analyse av det biologiske materialet til dyr for sykdommen hvert år.

Hva er postpartum parese hos kyr

Kua har postpartum pareseSykdommen oppstår innen 3 dager etter kvelning og er assosiert med mangel i kalsiumkroppen. Vanligvis lider høyavkastende individer. Skiltene er:

 • tap av appetitt, tyggegummi;
 • angst;
 • kramper;
 • tap av tungen, drooling;
 • lav temperatur, skjelving.

Uten hjelp av en veterinær, dør 70% av dyrene. Førstehjelpen til denne sykdommen er intravenøs glukose. Parese kan oppstå som følge av feil uterus på livmorene:

 • overskytende konsentrater i kosten;
 • Fravær av turer i friluft under stallperioden;
 • kaldt under kalvingen;
 • forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen;
 • krenkelse av kroppens metabolske funksjoner.

For å forhindre at en ku er post-natal parese, må den tilberedes. En uke før kvelingen, gi moren en søt sirup – 300 gram sukker per liter vann, tilsett vitamin D to dager før kalvingen og fjern alfalfa og kløver fra dietten.

Endometritis hos kyr og hvordan å behandle det

Diagnose av endometritisUnder kalvingen, hvis de hygieniske forholdene ikke blir observert, forekommer infeksjonen av livmorhinden. På grunn av den inflammatoriske prosessen er akkumuleringen i livmoren dårlig, tilstanden til dyret er deprimert. Livmoren senkes, purulent og flekker blir observert.

Behandling av endometritis hos kyr er introduksjonen av et antibiotisk oksytocin, furazolidon og andre legemidler for å stoppe den inflammatoriske prosessen.

For å sikre at dyr i husholdningen er sunne, gi miljøvennlige produkter, er det nødvendig å følge anbefalingene fra innholdsspesialister. Spesiell oppmerksomhet bør gis til livmorstammen.

Diagnose av latent mastitt – video