Att lägga kalkonägg i en inkubatorUppfödning av fjäderfä är möjligt även i små hushållsplaner. Kan inte behålla en vuxenboskap, ägarna av gårdarna använder hemma kalkons produktion i inkubatorn.

Formning och utveckling av embryot börjar inuti hönsens kropp. När ägget rivs, är den framtida kycklingens fortsatta tillväxthastighet helt beroende av yttre förhållanden.

Funktioner av kalkoninkubation och förberedelse för det

Äggen för inkubation från fåglarna tas timme och överförs omedelbart till förvaring. Ägg på brickorna är placerade med en skarp ände, vilket sparar utrymme och skapar alla förutsättningar för att flytta luftlinsen i den övre, stumma delen.

För att vid tiden för att nå inkubatorn alla embryon var på samma utvecklingsstadium, och deras produktion slås maximal vänlig, ägg lagras i den svala på en konstant ventilation och fukt.

De lämpligaste förutsättningarna för detta:

 • temperatur 10-15 ° C;
 • luftfuktighet inom gränserna 60-89%.

Utseendet hos de första kycklingarna i inkubatornMan måste komma ihåg att även under de bästa förutsättningarna är tiden inte den bästa vänen hos en fjäderfäuppfödare. Ju längre ett befrukat ägg ligger, ju mindre chans att embryot måste bli en stark livskraftig kalkon. Optimal, om inkubation av kalkoner börjar senast 4-5 dagar efter att ägget har visat sig. Om uppfödningen av kalkoner går naturligt, upphettas ägget genom hönans värme.

Perfekt anpassade till denna utmanande missions fåglar bättre än någon automatisk inkubator klara av upprätthållande av erforderlig temperatur och fuktighet, är upp till 50 gånger per dag och välta rullar äggen, till hela kopplingen av ett dussin ägg värmas jämnt.

Sådant arbete är viktigast i det första fasen av embryonutveckling. Då blir äggen själva värmekällor, och här måste kalkon gå upp oftare, så att hennes framtida barn får tillräckligt med luft, boet inte riskerar att utveckla mögel och svampar.

Related  Vi gör drycker för vaktlar med egna händer

Atmosfär i en inkubator för att odla kalkoner hemma

För nybörjare fjäderfäbönder är frågan alltid aktuell: “Hur många dagar kommer kalkonerna att kläcka in i ljuset?”

Från bokmärkningstidpunkten inkubationen av kycklingens utgång från ägget passerar ett genomsnitt på 28 dagar. Det här är några dagar innan Gusat avslutas. Men en sådan tid är relativ, för en period påverkar flera faktorer på en gång:

 • dimensioner och initial kvalitet hos inkuberade ägg;
 • matchning av det faktiska och specificerat i tabellens temperaturförhållanden för kalkoner;
 • överensstämmelse med andra villkor för vård av ägget, inklusive luftning och upprätthållande av den erforderliga fuktigheten.

Inkubationssätt för kalkonägg

Som regel kan de första tecknen på utseendet av kycklingar ses på dag 26. Dessutom utsöndras lungorna i lungorna tidigare än deras stora tunga bröder.

Hemma, i inkubatorn är kalkonens produktion från den första hakningen tills den sista chicken släppts från skalet, det tar upp till två dagar. Att fördröja tidsfristerna signalerar eventuella problem.Tabell över början och slutet av produktionen av kalkoner

Urval av kalkonägg för inkubation

Åtgärderna är avsedda för inkubation av kalkonägg, så att ägget är för valt så att det pantsatta partiet är lika homogent och kvalitativt som möjligt. Kriterier för urval av ägg erfarna fjäderfäbönder tror:

 • storlekar i alltför små eller stora ägg är ibland svaga eller icke-viabla embryon;
 • form som påverkar embryos ställning, dess utveckling och framgången med återkallandet.
 • Kvaliteten på skalet, som ska vara smidigt, utan microcracks, sagging, blotchiness och andra defekter.

Noggrant urval av ägg är nyckeln till att få en hälsosam boskapUtseendet kan dock inte garantera att ägget befrukas och inte vid första anblicken har inre, osynliga defekter.

För kontroll av embryos tillstånd är mirages använd-translucens. Denna metod hjälper till att identifiera sprickor i skalet, lasterna av embryoutveckling, för att utforska omfattningen och placeringen av luftkammaren, som använder kycklingen att andas tills Pipping.

I de tidiga stadierna och före inkubationen blir äggulan föremål för studier. Ett kvalitetsägg som passar för att odla kalkoner i en inkubator hemma äggula:

 • i vila ligger i mitten;
 • har oklara fuzzy gränser;
 • som ett resultat av att ägget rör sig in i volymen, men återställer sedan sin tidigare position.

När det valda ägget kommer in i inkubatorn, ignoreras det heller inte. Utvärdera utvecklingen av embryot är fortfarande minst två gånger, men bättre att göra det varje vecka, till exempel, den åttonde, femtonde dagen, och vid tidpunkten för överlåtelsen av ägg till kläckning brickor. Detta görs den 25: e dagen efter inkubationens början.

Hur går det att odla kalkoner i en inkubator hemma?

Aktiveringen av embryot vid inmatning av inkubatorn sker på grund av en ökning av temperatur och fuktighet. Artificiellt skapade förhållanden efterliknar inkubationen av ägg med en kalkon. Men om i den naturliga miljön faller de största bekymmerna på fågeln, då hemma, när kalkonen kläcker i inkubatorn, tar personen ledningen.

Related  Att veta honunggräset för bin, kan du stadigt få en bra muta

I inkubatorn är det nödvändigt att bibehålla en viss temperatur och luftfuktighetHuvuduppgiften är underhåll och korrekt korrigering av temperatur och fuktighetsnivå. För att göra detta är det lämpligt att använda ovanstående tabell med temperaturer som utvecklats för kalkons ägg i inkubatorn. I det här fallet är det nödvändigt:

 • regelbundet övervaka statusen för bokmärket;
 • tills överföringen till utgången 12 gånger vrider facken;
 • enligt rekommendationerna ventilera;
 • med början från den 9: e dagen för att kyla kopplingen, gradvis ökande tiden från 5 minuter till en halvtimme två gånger dagligen;
 • övervaka fukt och dagligen och 22: e dagen två gånger, spraya ägget med varmt vatten.

På den 25: e dagen överförs ägget till utmatningsbrickorna och ökar ventilationen. Med början av kalkonernas massiva utseende är det viktigt att övervaka tillståndet för både gnagare och de som redan är redo för ett självständigt liv.

Chicken kläckte bara och han måste torkaSex timmar efter avlägsnandet av fåglarna undersöks och sorteras.

Inkubation av kalkoner är ett besvärligt företag som kräver kompetens och erfarenhet. Men med viss visshet och uppmärksamhet på fågelns behov kommer den första bruden vara nöjd med både snabb viktökning och hälsa.

Erfarenheten av att producera kalkoner i en inkubator – video