Tre-tierade celler för kaninerErfaren kaninuppfödare vet väldigt bra hur viktigt det är för celler för kaniner att ha rätt design, och de är gjorda av kvalitets och säkert material. Eftersom det är på dessa faktorer som hundens hälsa och deras förmåga att reproducera beror. Buren kan köpas färdigt eller tillverkad med egna händer. Det sista alternativet är att föredra, eftersom det under konstruktionen beaktas rasen och antalet djur som placeras i den.

Nödvändiga material och cellkonstruktion

Cage hus för kaninerOavsett vilken slags plantskola som ska byggas, har de alla samma grund:

 • ram;
 • väggar;
 • golvet;
 • tak;
 • dörr.

En bur för kaniner är gjord av ett trämaterial eller ett nät, men inte på något sätt från järn. I värmen blir det väldigt varmt, och i kylan kan djuren frysa till det.

Frame byggd av tjocka balkar, medan fötterna längd måste vara minst 35 cm Om plantskolan kommer vara utomhus, är det bäst att göra dem ännu högre -. 70 till 100 cm dessutom cellen som höjden är mycket lättare att underhålla, och djuren kommer att bli. skyddad från rovdjur. Väggarna är gjorda av plywood, brädor eller nät. För golvet i matare använder du rack eller nät, för genom dem är vaken väl väckta. Taket är gjord av samma material som väggarna. Om industriell cell för kaniner kommer att ligga utanför lokalerna, kommer ett ytterligare tak att behövas för att skydda det från regn.

Varje detalj i plantskolan ska vara jämn och säker, utan splinter eller skarpa ändar vid nätet, så att djuren inte kan skadas.

Typ av celler

Det finns olika typer av plantskolor:

 • konventionell med eller utan moderlut
 • IN Mikhailov;
 • NI Zolotukhin;
 • med en paddock för en promenad.

Cell med en drottningspott och en paddockI den första varianten har cellen höga ben och två separata matnings- och boarutrymmen. De är åtskilda av en solid partition med ett hål. I boet är dörren av massivt trä och in i matningszonen från ramen med nätet. Om det finns ledigt utrymme, läggs en aviary för att gå till buren. Du kan komma in genom bakväggen, eller ordna den underifrån under huset, som på bilden nedan.

Related  Drikkeskål for bier og hvordan man skal ordne det

plantskolor ofta med voljär som används för parning, som en aktiv rörelse har inte bara en positiv effekt på hälsotillståndet hos kaninerna, utan också förbättrar deras reproduktiva förmåga.

Mått på en bur med en gångburenMikhailovs industriella celler anses vara de mest komplexa och avancerade, de ser ut som små gårdar. De ger ventilation, hyllor, uppvärmning av moderlut och drinkare, samt ett unikt avfallshanteringssystem – alla hälls i en tank.Mikhailovs industriella cell för kaniner

Nedan är ett foto av ritningen av Mikhailovs cell för kaniner, enligt vilken den kan tillverkas för hand.Dimensioner av Mikhailov-cellen för självproduktion

Cell NI. Zolotukhin

Huvudskillnaden mellan den här författarens kennlar och andra är att istället för rutnät eller golvskenor används plywood eller platt skiffer, och det finns ingen pall. Golvet är installerat med en liten lutning. Ett galler monteras längs bakväggen 10-20 cm bred. Genom det avlägsnas avföring och urin, speciellt eftersom kaniner i de flesta fall hanterar behovet vid bakväggen.Zolotukins cellgolv på bakväggen är gjord av ett galler

Feeders används tiltning för att rengöra dem, bara luta det till dig själv, och inte helt ta bort från buret. Det är nödvändigt att dela upp det i ett halvstativ så att kaninen inte kan klättra igenom.Zolotukins cellgolv på bakväggen är gjord av ett galler

Också Zolotukhin föreslår att inte utrusta moderskapet under sommartiden. Det räcker bara för att stänga av den nödvändiga storleken på brädet med en bredd på upp till 20 cm och sätta i ett hörn av hö. Kaninen själv kommer att göra ett bo för sig själv. Tack vare denna odlingsmetod är villkoren för att bo i en bur för kaniner närmast naturliga. Som ett resultat föds kaniner mindre mottagliga för infektionssjukdomar. Så snart de växer upp tas styrelsen bort, vilket innebär att mer utrymme är tillgängligt för promenader. På vintern istället för ett bräde är det nödvändigt att etablera ett litet hus för en kanin med en avkomma.

I videon nedan berättar Zolotukhin om principen om cellernas verkan för kaniner som gjorts av sig själva på den metod som han uppfann.

 

För byggandet av celler med Zolotukhin-metoden behöver man inte äga vissa färdigheter och dyra byggmaterial. Tillräckliga galler, brädor, platt skiffer eller plywood, samt plåt. Rammen, bojdörrarna och skiljeväggarna är gjorda av trä. Golvet är tillverkat av skiffer eller plywood och nät. Även nätet används för dörrar i matare. Plåt är bruten av barer och andra framträdande träplatser, så att kaniner inte gnaga dem. Boet ska inte få mycket ljus och utkast, så dörren är solid och inte från gallret. På kanten av golvet i drottningskruven är ett tröskel på minst 10 cm högt fastsatt så att kaninerna inte kan falla ut när dörren öppnas.

Bakväggen i mitten och underlaget är gjord under en sluttningDen bakre väggen hos den övre våningar är rak och den nedre lutande till avfall från toppen faller inte i andra celler, och gled längs väggen till utsidan.

Related  Melking maskin for geiter frigjør tid, forenkler arbeidskraft

Stages of creation

En steg-för-steg-instruktion om hur man gör en bur för kaniner med en inbyggd drottningspott och matburkar med egna händer:

 1. En träram monteras av träblock 5×5 cm i storlek, och på de ställen där det finns sektioner för utfodring fixeras ett golvnät.
 2. En bakvägg är installerad och ett solid golv är installerat för drottningscellen.
 3. Buren sidoväggar är stängda med plywood och septa med smutthål för livmoderutrymmet är placerade. Leddets diameter är inte mindre än 20 cm.
 4. Omslagen är fästade vid boskapet.
 5. I mitten av buret är en stång monterad på ramen som ska delas upp i sektioner, varefter matningshålen installeras.
 6. Barnskolan är omvänd och golvnätet är slutligen fixat med hjälp av ställen.
 7. Bunkrar för matare och en avdelning för grovfoder är installerade. I stället för kvistar kan du använda ett galler med ett tvärsnitt på 2×5 cm.Göra en bur för kaniner
 1. Monterat celltak och skjutdörr med handtag för matare.
 2. Rammen är fast med dörrar med ett galler och fast för boskapen, såväl som lås för dem.
 3. Om plantskolan kommer stå på gatan, är det dessutom nödvändigt att göra ett vattentätt tak. För denna redan existerande tak spikas till ramen hos spjälorna och fixeras därtill takmaterial såsom skiffer. Glöm inte backen, så om plantskolan front höjd 70 cm, den bakre väggen bör det vara 60 cm. Detta är nödvändigt för att avlägsna sediment från taket.

Innan du börjar göra en bur för kaniner måste du utarbeta detaljerade ritningar med mått.

Den föreslagna varianten är lämplig genom att den har en behållare för att mata stor kapacitet. Den rymmer minst 6 kg foder. Dessutom möjliggör denna design installation av ytterligare nivåer. Det viktigaste är att sätta upp en avfallssamling mellan dem eller en lutande yta, på vilken de rullar in i behållaren. Men gör inte för många nivåer, eftersom maten hälls ovanifrån.

Storleken på ruteceller för kaninceller bör inte vara mer än 2×2 cm, annars kan de misslyckas och fastna.

rekommendationer

Innan du börjar göra en bur för kaniner med egna händer bör du bestämma platsen för installationen av plantskolan. Det måste skyddas mot starka vindar. Det är inte tillrådligt att etablera en plantskola på södra sidan, eftersom på sommaren kommer djuren att vara under solsken hela dagen. Också på cellens storlek påverkar rasen av kaniner, några av dem är mycket större än andra. Den optimala storleken på celler för kaniner av olika färger är 150x70x70 cm. Det varierar beroende på antalet djur. Taket är bättre att göra avtagbart, så det blir mycket bekvämare att genomföra desinfektion av cellen.

Related  Avl kyllinger hjemme for nybegynnere – en interessant og nyttig leksjon

Bur för dekorativa kaninerOm kaninerna bor i barnkammaren på vintern är golvet bättre av trä. Den nedre delen blir fast i form av en pall, därför borde den dras ut. Och ovanpå det installerade golvställ fyllda med en stigning på 1,5 cm. Matare och dricker göra bättre löstagbara, desto bättre för att rena dem. För att vintern inte ska frysa avkomman bör du dessutom isolera väggarna med eventuell värmeisolering, till exempel skum. Isoleringen måste nödvändigtvis förseglas tätt i filmen, för att inte dra i vattnet. I royal sektionen kan du sätta upp ett värmesystem på ett varmt golv eller en värmepanna.

För dvärg och dekorativa kaniner gör andra plantskolor, och nödvändigtvis med en utomhusluft. En bur för sådana kaniner byggs oftast med egna händer i form av ett hus, med många stegar och hyllor. Om husdjuret bor i huset, är det bäst att köpa den färdiga versionen, eftersom de har ett attraktivt utseende.

Steg-för-steg instruktion för att bygga en bur för kaniner – video