Efter att ha upptäckt diarré hos broilers är det nödvändigt att brådskande starta behandlingenMatsmältning, ofta tillsammans med en vätska eller skum spillning är mycket vanliga i unga kycklingar och kan signalera en farlig infektionssjukdomar, helminter, dålig kvalitet mat. Om poultrymannen märker diarré hos slaktkycklingar, bör behandlingen påbörjas utan dröjsmål.

Hur farligt är detta symptom, och hur man bestämmer orsaken till händelsen? En noggrann diagnos kan endast göras av en specialist efter en laboratoriestudie av kull. Dock måste de första akuta åtgärderna vidtas.

Kycklingbroilers missbrukas, vad ska man göra innan man får en veterinärs svar?

Oavsett orsaken till diarré, är detta fenomen alltid åtföljs av irritation av slemhinnorna i tarmkanalen. Maten som intas i matsmältningssystemet är dåligt smält.

Vit diarréÄven med samma aptit lider kycklingarna av brist på näringsämnen, uttorkning och en stark förgiftning av fågelkroppen börjar. Om behandlingen inte startas i tid, läggs symtomen på andra infektioner till slaktkycklingens diarré.

För att påbörja behandlingen snarare, informerade erfarna fjäderfäbönder om färgen och naturen hos broiler kycklingen för att avgöra vad som orsakade problemet. Om du är uppmärksam på en sjukt fågel kommer hon att berätta för dig den sannolika diagnosen och vad du ska behandla om slaktarna är syndabocker.

Vit diarré hos broilers: behandling och möjliga orsaker

Med sådana avföring behöver fågelen hjälp med hjälpMöjlig orsak till flytande frekvent kull med vitaktig nyans är salmonella. Infektion är mycket vanlig hos fjäderfä och kan tyvärr påverka en person. För kycklingarna passerar sjukdomen från infekterade kycklingar, liksom genom kontakt med vanlig utrustning eller överensstämmelse med renlighet i fjäderfähuset.

När man väljer en behandlingsstrategi, förutom vit diarré hos broilers, uppmärksammar närvaron av salmonella:

 • på fågelns deprimerade tillstånd
 • olikheten hos kycklingarna att flytta, hämning;
 • på eftersläp i utveckling från friska kamrater
 • till snabb, arbetad andning genom en lätt öppnad näbb.

När orsakad av Salmonella diarré behandling av slaktkycklingar i kommersiella jordbruksföretag anses inte vara lämpligt, eftersom kursen kan pågå cirka tre veckor.

På privata gårdar med en orsakssjukdom hos kämpen kämpar de med sulfanilamidpreparat. Det är viktigt att kvitta sjuka fåglar och noggrant övervaka de återstående välbefinnandet.

Related  Odling av grisar under villkoren för personlig gård

Broilers har brunaktig diarré

Diarré med brun färgOm matsmältningsbesvär höns och kycklingar är uttryckt i en vätska, snabb kull solbränna eller brun till färgen, kan det indikera hur användningen av foder låg kvalitet, och av sådana fruktansvärda sjukdomar som koccidios. Oftast diagnostiseras denna sjukdom under vårhöstperioden, och infektion sker genom förorenat strö, mat, vatten.

Förutom brun diarré kan broilers ses:

 • motvilja att flytta, de är obevekliga, rufflade och ruffled;
 • minskad eller ingen aptit, ökad törst;
 • slem eller tecken på blod i kullen;
 • skäggets bark och kammusslor, vilket tyder på utvecklingen av anemi och uttorkning.

Ofta i coccidios, det kan ses i avföring från broilers blod. Detta indikerar den aktiva förstöringen av tarmslimhinnan och behovet av brådskande komplex behandling med användning av specialiserade läkemedel som undertrycker patogenernas vitala aktivitet.

Om dessa symtom inte ses, men blodet i kullen finns kvar, förmodligen i kyckling kloak observerade skador eller tarm på grund av felaktig utfodring, brist på vitaminer och mineraler.

Kyckling sjuka signaleras av gröna i avföring eller partiklar av otjänad mat.Behandling av fjäderfä

Broilers klagar: än att behandla?

Bland de prioriterade åtgärder som bör vidtas till en fjäderfäbonde:

 • kontrollera kvaliteten på foder som ges till höns
 • isolering av sjuka och försvagade fåglar;
 • Rengöring och desinfektion av lokaler och all utrustning, inklusive matare och drickskålar.

När diarré hos broilers är det nödvändigt att desinficera hela rummet, matare och drinkareOm fågeln, trots de åtgärder som vidtagits, försvinner än att behandla broilers? Vad mer kan göras tills det finns en uttömmande analys av kullen:

 1. Som absorberande, erbjuds broilers aktivt kol.
 2. Kaliumpermanganat sättes till dricksvattnet.
 3. Var noga med att kontrollera om det finns tillräckligt med krita, grus, skal i tråget.
 4. Det är användbart att använda mjölksyraprodukter, probiotika, som syftar till normalisering av tarmmikrofloran.
 5. I den fuktiga matningen kan du lägga till ett avkok av ris.

För att utesluta fostrets sjuklighet på grund av infektion med helminter utförs anthelmintisk behandling av boskapen.

Nästa steg i kampen mot diarré hos slaktkycklingar – antibiotika och specialiserade läkemedel för att klara av de bakterier, protozoer, svampar och andra mikroorganismer.

Related  Mjölkmaskin för getter frigör tid, underlättar arbetskraft

Eftersom vissa sjukdomar som åtföljs av diarré hos fjäderfä, farliga, inte bara för fåglar utan även för människor och deras behandling är svårt och lång, sjuka boskap förstörs.

Broilers själva dör inte – video