kyckling i friluftNär en ny älskare älskar trädgården, kommer han att tänka på att få fram animaliska produkter. Uppfödning kyckling hemma för nybörjare – den första erfarenheten av råvaruproduktion av kött och ägg. Kycklingar är mest toleranta av bristen på vård, nästan allätande och vänlig. Det här är nästan icke-avfallsproduktion – kull, ägg, kött, en fjäder – allt går till handling.

Villkor för att hålla boskapet

Villkor för att hålla kycklingarFörst och främst bör det fastställas huruvida en säsongs- eller året runt fågelklockan hålls. För sommartid finns det tillräckligt enkelt skydd och ett gångavstånd. På vintern behöver du en varm skugga. På sommaren måste du köpa kycklingar molodok för att äta ägg. För nybörjare bestämmer kycklingens kvalitet hemma hela året runt. Det är bättre att köpa ett parti dagliga kycklingar på en fjäderfägård med garanti för att boskapet blir fullblodigt och zonat.

Det är nödvändigt att läsa litteraturen och bestämma de fysiologiska normerna för att hålla och mata kycklingar. Några fakta om villkoren för häckkyllor behöver veta i förväg.

kyckling i boetVid golvunderhåll ska rummet ha ett område på 5 höns per 1 kvadratmeter. Temperaturen av innehållet är inte lägre än 5-7 grader. Rummet ska vara varmt, ljust, torrt, äggproduktionen beror på detta. På kvällen, oavsett årstid, bör kycklingar hållas inomhus, utrustade med potholes. På varje höns lutning ska 20 cm fördelas och alla ska placeras på samma nivå.

I cellinnehållet utvecklar fågeln snabbare, rusar och vikt. 5-7 personer placeras i ett bur. En haka behövs i besättningen, om det i framtiden krävs att befruktade ägg inkuberar kycklingar. I dacha livet behövs en kuk för skönhet och ett livligt tillkännagivande om en ny dag.

En lekplats för kycklingar är nödvändig, de borde vara ute i luften. En baldakin behövs för att flocken ska kunna undkomma regnet.

För nybörjare är uppfödningskyllor hemma viktigt för att bestämma antalet, födelseplatsens bostad.

Vilka raser av kycklingar är lämpliga för hemmavädling?

höns i buretInte alla raser av kycklingar är lämpliga för dotterbolag. Därför, för att välja kycklingar för hemmafru, måste du ta hänsyn till innehållet, enkelt eller fullblodigt. Enkla är mindre krävande för balansen av foder, till villkoret för internering. Det finns raser av kött eller äggriktning. Således kan köttbroilers odlas för en heltids slakt med en vikt av 3-4 kg. Ägg av höns rider rikligt, men under moult kan de hamras, soppen blir rik. För personliga gårdar rekommenderas att odla kycklingar av äggraser:

 • Ryska vit;
 • Röd vitsvanshjort;
 • leghorn

Related  Odling av grisar under villkoren för personlig gård

Har förvärvat dagliga kycklingar, vad är nästa?

kycklingar innehållDu måste ta en stor varm låda. Daggamla kycklingar kommer att knackas på väggen med en täppa, om det är kartong eller skumplast, kommer att nibbled och förgås. I botten av tidningens botten sätter du en drinkare och en matare på dem. Ställ ovanpå lampans glödlampa, justera höjden så att golvet var 30 C. På botten av lådan förhindras och avmarkeras lammet på den första dagen, även på natten, senare sänks ljusdagen från 17 timmar till 8 timmar.

Mat och dryck ska alltid vara. En tidning med inlämningsdynor ska rengöras 2 gånger om dagen. Om kycklingar göra “heap-låg”, de är kalla, kan sänka krossa. Om du har spridit sig ur världen är det varmt. På den femte dagen, sänktes temperaturen till 26 grader och mer varje vecka till 3 grader, så till 18. Från rutan överförs till kyckling kull, gradvis ökande område.

Vid 4 års ålder är kycklingarna något mindre än den vuxna kycklingen, vid 5 månader börjar de sopa.

Innehåll av kyckling

kycklingar i beteMedan kycklingarna växte upp i en trång men varm miljö under de första två månaderna, byggde de en kycklingkaka. Hus för kycklingar kan bli en dekoration av herrgården. Det viktigaste, det borde vara utan sprickor, att det inte fanns något utkast. Golvet är täckt med ett tjockt lager av sågspån eller halm.

Fågelmatare med tre fack är ordnade:

 • torrfoder;
 • mineral tillsatser
 • mäsk.

Mataren ska separeras av stavnätet, så att fågeln kan pissa och inte trampa matning. Separat är en drinkare installerad. Det är nödvändigt att ordna ett ask-och-sandbad i det gamla tråget. När hönsna mognas måste de ha beredskap – djupa lådor fodrade med torrt gräs med fördjupning. Ställ dem på avskild plats från beräkning av ett bo på 3 kycklingar.

Vid sommarunderhållet kan det lilla huset byggas av plywood med gångavstånd, rakett av rabitsa. För vinter behöver du ett uppvärmt, ventilerat, uppvärmt rum med elektrisk belysning och en gångväg. Med stor omsorg, höjer hönsna på vintern som sommar.

Related  Särskilda egenskaper hos parningskaniner

Kycklingrantion

kycklinghusHur man odlar en höna i hemmet kommer att berätta för alla bosatta i landet. Här säljer endast en granne året runt ett överskott av ägg, och en annan skäller sina ledare. Att återkräva kostnaden för att bibehålla boskapet kräver god omsorg och balanserad utfodring av fåglar från födseln.

Kycklingar i vattnet behöver dubbelt så mycket som i sternen. Därför måste det finnas färskt vatten i vattenskålen. Första gången kosackerna behöver dricka 5% glukoslösning.

Fodder hällde på bladen av kartong tills sju dagars ålder, sedan sätta matare, bättre hängande. den första locket av kycklingar är:

 • liten krossad korn;
 • hårdkokt ägg;
 • torr låg fetthaltost.

Senare ges inte ägget, stugan innehåller kalcium, främjar fjäderdräkt. Från den andra dagen välkomnas tillsatsen av finhackade gröna. På vintern, när det inte finns någon klöver, kan du odla flingor och lägga till gröna i foderet.

Från 3 dagar kan mosen kokas på yoghurt, köttbuljong. De matas endast fräsch mos, efter en timme bortkastas rester, mataren tvättas och sköljs med kaliumpermanganat. En svag rosa lösning av kaliumpermanganat borstar ut på morgonen två gånger i veckan. Femdagars kycklingar är redan genomförbara. De ökar gradvis mängden mat, tillsätter vitaminer, fiskolja, från den första dagen behöver du grus, äggskal, stor sand. Upp till två månaders ålder används endast spannmål från spannmål.

blandat foder för kycklingarBlandat foder för vuxen kyckling behövs enligt följande:

 • majs – 40%;
 • vetekli – 8%;
 • kornmjöl – 20%;
 • solros måltid – 10%;
 • fiskmjöl, köttbenmjöl 1: 1 – 10%;
 • jästfoder – 3%;
 • mineral tillsatser, salt – 5%.

En sådan blandning i ren form och med en mos ges 2-3 gånger om dagen. För gott arbete matas magen nödvändigtvis kycklingar med torrt korn, helst om filmen på havre och råg är mindre.

Hembakat ägg till smak är alltid annorlunda från fabriken på grund av en mängd olika föda. Närvaron av karoten ger en orange färg, det beror på den stora mängden vitamingröna i lagens diet.

kycklingar på rostenDet är omöjligt att överfeed en höna, det kommer att vara svårt för henne att sopa, och internalerna kommer att brinna. Ägg kommer att börja täcka med en tunn film istället för skal, häll ut, förorena boet. Denna omständighet kommer att göra det möjligt för den fjädrade att känna till smaken av produkten, då förbränningen börjar.

Related  Grisar av Landras rasen på förorten gården

Foderhöna bör:

 • Meshkins – 65-75 g;
 • torrkornblandning – 30-45 g;
 • Spridna gräs – 10-12 g;
 • rotgrödor – 20-25 g;
 • fiskolja, jäst, grus, snäckskal för 1-2 g.

Lägg till maten kan vara rester från bordet, diversifiera menyn. Ju mer ingredienser i foderet desto mer utsökt ägget. Menyn beror på säsongen. Men om du besöker basen kan kycklingarna äta vitaminer året runt – de slänger ofta grönsakerna och frukterna i spillbehållarna. Kycklingar speciellt som mango och apelsiner.

Kyllingens gyllene ålder är upp till 15 månader, senare rusar det mindre ofta köttet grovt. Vid den här tiden är en ny kycklinghöna klar – det är hur kycklingarna växer i gården. Vanligtvis kommer de första mjölkens ägg i åldern 110-120 dagar.

Tecken på sjukdom

sjuk kycklingDet är nödvändigt att varna för nybörjare att uppfödas kycklingar hemma för att känna till de viktigaste tecknen på sjukdom. Trots goda hygieniska förhållanden kan duvor, stjäl mat, gnagare få sjukdomen. Sjuka fåglar kan ses direkt. De är tröga, gå inte till mataren, kom inte upp på fötterna, det finns kramper. Den sjuka fågeln måste vara skild från flocken på en gång.

Ett tecken på vitaminbrist är slöhet, brist på aptit. Att mata med örter, bestråla med ultraviolett lampor, ge fiskolja och allt kommer att träna. Det är mer hemskt att klara av kycklingens kannibalism. Om det finns ett sår på en fågelns kropp kommer det att locka uppmärksamheten hos varor. Därför bör ljuset i hönshuset inte vara ljust, den mufflade och rödaktiga färgen döljer färska sår.

Var uppe i vakt, vänta på en papper och förstå orsakerna till denna sjukdom:

 • kycklingar pissa sina fingrar i blodet – de är hungriga:
 • de pekar på huvudet – hierarkin ställs in
 • rasklev cloaca – när den är inflammerad från felaktig utfodring
 • När cloaca är inflammerad och faller ut från strumporna till mycket stora ägg.
 • plocka fjädrar – i sternen finns det få mineraler;
 • Närvaron av insekter – peries, löss, fästingar.

Hur man innehåller kycklingar och har en produktiv flock är en mångfacetterad fråga.

Video om avels kycklingar hemma