ukrasni grmovi u vrtuNa selu ne možete bez velikih trajnica. Prekrasne dekorativne grmlje za davanje i vrt dan za danom stvaraju jedinstvenu atmosferu, pomažu podijeliti prostor u zone, odrediti prirodu mjesta. Grmlje ima mjesto u živici i rasporedu rubnjaka. Biljke različitih veličina i oblika – ovo je izvrsna pozadina višegodišnjih cvijeća i zastava, kao i svijetle ukrase za cijeli vrt.

Koje su grmlje? Danas se vlasnicima lotova nudi mnogo:

 • ukrasnih i listopadnih usjeva;
 • biljke, u različitim razdobljima ukrašavajući vrt svojim cvjetanjem;
 • visoke stijene;
 • zemljani pokrov ili niske vrtne grmlje.

Lush cvjetanje ili iznenađujuće raznolik bojanje biljke je vrlo mnogo, ali odabir ukrasnih biljaka za vikendice, pozornost se posvećuje ne samo svojoj ljepoti, već i složenosti njege. Manje radne snage potrebne su za uzgoj, dok grm zadržava živopisan izgled, to je vrednije ljetnikovcu.

sadnju dekorativnog grmljaTakve nepretenciozne, a ipak nevjerojatno učinkovite biljke su mnoge. Među njima nalaze se oni koji se mogu naći u svakom vrtu, i nezasluženo zaboravljene grmlje. Opisi i fotografije s imenima dekorativnih grmova za vikendice bit će dobra pomoć pri odabiru najvrednijih biljaka.

Prekrasne grmlje za vikendice: fotografije s imenima

Neizbrisiv dojam ostavlja grmlje, pokriveno proljeće ili ljeto s kapicama cvijeća. Ako izradite katalog fotografija najpretenciznijih grmova za vikendice, prve stranice će sadržavati vrste vrtnog ljiljana, chubushnik, zbog sličnosti arome često nazivane jasminom.

lila

Lilac Obične sorte KomsomolkaU svibnju su vrtovi i zemljišta u Rusiji prekriveni lila, ružičastim, ljubičastim i bijelim oblacima.

Cvjeta lilacs, spektakularni grmlje:

 • visina do tri metra;
 • sa šiljastim žicama ili širokim lećastim lišćem;
 • s izbojcima prekrivenim sivkasto-smeđom kore;
 • s racemoznim cvjetovima iz jednostavnih ili dvostrukih mirisnih cvjetova različitih boja.

lilac mađarskiU prirodi postoji nekoliko desetaka vrsta lila. Kulturne sorte i hibridi su mnogo puta veći. Sve biljke dobro zimi u srednjem pojasu. Visoke, lijepe grmlje prikazane na slici preferiraju se na sunčanim mjestima i lako rastu na svim tlima.

Za održavanje ukrasnosti u vremenu ukloniti izblijedjele četke, izrezati korijen korijen i postupno pomlađivanje odrasle lila grmlja.

chubushnik

cvjetova cvrčaka od ChubušnikaVrtni jasmina ili, točnije, chubushnik cvjeta malo kasnije od lila. U vrtu i na zemlji lijepa ukrasna grm nosi profinjenu aromu, u koji se nalazi na krajevima mnogih mladica su bijele, jednostavne ili polu-double cvijeća privlače poglede i stotine oprašivača insekata.

šarolikog lišćaPostojeće vrste Chubushnik se međusobno razlikuju u smislu cvjetanja, oblika i veličine korule. Izvedeni su i šaroliki grmovi ove vrste. U ovom slučaju, sve biljke su vrlo izdržljive, nisu osjetljive na štetočine i rijetko su pogođene bolestima.

Poput lila, chubushnik zahtijeva obrezivanje nakon cvjetanja, a izbojci koji su navršili 5 godina također su izrezani za pomlađivanje. Za podršku obrasca pomoći će ukloniti korijenje i stanjivanje grma.

spirea

Japanskom spiralaFotografije tih nepretencioznih grmova za davanje uvijek uzrokuju val divljenja. Vrlo različito u izgledu, spirale su prekrivene bijelim ili ružičastim cvjetovima, koje su ukrasne ukrasnim lišćem i podijeljene u dvije velike skupine. Biljke koje cvjetaju u proljeće masivno su prekrivene kapicama cvjetnjaka, koje se brzo raspadaju. U ljeto počinje cvjetanje ostalih vrsta koje dugo pretvaraju vrt.

Zahvaljujući kompaktnom i oblika i velikih sorti spirea pomoć u kreiranju živice, oni su neophodni u grupnim plantings, ali sama neće se izgubiti u tom području, postaje njezin najsvjetliji ukras.

Vangheta's spiradaTradicijskom skrbi, ukrasni grmovi u prirodi osjećaju se sjajno na suncu iu penumbri, smjestiti se na mjestima s bilo kojim laganim, labavim tlom.

Borovica od mrkve

cvat u planini ashberryNajbliži rođak spireje je i planina brusnice, neće ostaviti ravnodušnim vrtlar, ljut na cvjetnice grmolikih kultura. Ovisno o raznolikosti, visina grma s uklesanim lišćem nalik na zvončiće, varira od metra do dva. U prvoj polovici ljeta počinje cvjetanje, koje traje do 3 tjedna. U ovom trenutku, pahuljasta kruna grma je prekrivena bijelim čupercima cvata. U jesen, izgled grmova varira s bojanjem lišća, koja postaje svijetlo-zlatno od svijetlo zelene boje.

U srednjem remenu, dekorativni grmovi za vikendice, fotografije i nazivi koji su dani u materijalu, savršeno su hiberniraju bez skloništa i nisu kapricijski ni s minimalnom pažnjom. Ryabinnik nije iznimka. Međutim, što je biljka bolje na mjestu, to je veći rizik njegovog rasta.

Kako bi ograničili stvaranje korijena, tijekom sadnje, kopaju škriljevci, plastični rubnik ili gusti geotekstil.

physocarpus

mjehurić-ruža cvatuVesicleberry ima mnoge vrline. Na slici na slici je najpretencizniji grm ljetne kućice od proljeća do jeseni, a bit će njegov ukras zahvaljujući:

 • gusta ukrasna lišća zelene, zlatne ili ljubičaste boje;
 • spektakularno cvjetanje koje se javlja u prvoj polovici ljeta;
 • Na mjestu bijelih koralja pojavljuje se crvenkasto-purpurni plod.

Mokraćni mjehur, povezan s alkoholom, planinskim ashberry, irge i drugim ukrasnim grmovima, apsolutno je nepretenciozan, karakterizira brz rast i jednostavno održavanje. Biljka najspektakularnijih oblika štiti ljepotu na suncu i u sjeni, ali grmlje s ljubičastim lišćem najbolje se zasade na otvorenim plohama.

Japanska dunja

dunja japanskiU svibnju počinje cvjetanje japanskog dunja. Plodovi ove biljke podsjećaju na pravi dunje, ali mnogo manje i teže. Jestive su. Međutim, grm, visina različitih vrsta koje varira od 0,5 do 2 metra, ne vrijedi kao stablo voća, već kao ukrasna kultura.

Japanski guska od dunjaPrekrasan voćni grm za vrt i vrt ima široku izbočenu krunu, prekrivenu tvrdom, duguljastom lišću tamno zelene boje. Vrhunku dekorativnosti dolazi zbog pojave puno žute, narančaste ili, ovisno o raznolikosti, velikog crvenog cvijeća.

Japanska dunja je mraza, izdržljiva, bez straha od suše i frizure, podnosi sadnju na bilo kojoj, pa čak i kiseloj zemlji. Neke biljke u drugoj polovici ljeta cvjetaju više puta.

orlovi nokti

bush kozja krvPlava kozja krv s jestivim ranim plodovima popularna je biljka u vrtu. Međutim, pri ukrašavanju stranice, često se zaboravljaju i druge vrste grmlja, od kojih su mnoge vrlo ukrasne i nepretenciozne.

izraslih koseU ruskim uvjetima, grmovi iz kozje krzna sadašnjosti, tatari, kozja krv i druge vrste se osjećaju sjajno. Biljke u visini od jedne i pol do tri metra gusto lizali. Mladi zelje i izbojci imaju plavičastu boju. U lipnju, grmlje su prekrivene cvjetnim bijelim, žućkastim, ružičastim i narančastim cvjetovima koji emitiraju osjetljivu aromu. Nakon što se pojave crvene, narančaste ili tamno voće pojavljuju se.

U zemlji, ukrasni grm korijenje na suncu i u sjeni. Osjeća se dobro na bilo kojem tlu, dajući povećanje do 50 cm godišnje.

Badem trilobat (Louisiana)

badem trilobataSvijetli ornament mjesta bit će biljka od tri lignute badema. Dekorativni grm ili mali stablo s visinom do 3 metra cvjeta prije pojave lišća, prekrivenog svijetlim oblakom jednostavnih ili polu-dvostrukih cvjetova. Corollas može biti obojana u ružičastom, crvenom, koralju. Otvaranje u svibnju, brojni cvjetovi čvrsto stoje na izbojcima, tako da je kruna izgleda potpuno ružičasta.

U srednjem pojasu biljke se mogu zamrznuti, tako da su mladi bademi zaštićeni zimi, a za sadnju odabiru mjesta zaštićena od vjetra.

hortenzija

hranidba paničaraAko na mjestu postoji mnogo sjena, mnogi ukrasni grmovi u prirodi se osjećaju potlačeni, slabo rastu i cvjetaju. Spas za ljetnog stanovnika bit će sjena hortenzije. Jednako je dobra za pojedinačnu sadnju i za grupu. Kuglaste ili izvaljen grmlje hortenzije, zahvaljujući naporima uzgajivača poticanje kamiona bijele, ružičaste, plave i zelenkasto cvatovima, koji mogu uživati ​​u vrtu, a u vazi života kao suhog cvijeća.

Kultura se odlikuje dugim cvjetanjem, svestranstvom upotrebe i prilagodljivosti hladu. Hortenzije preferiraju kiselinsko tlo i bogato zalijevanje.

Nepretenciozne grmlje za vikendice: fotografije i imena lijepih biljaka

Bujno cvjetanje grmlja u dachi uvijek privlači pažnju i čini mjesto “posebnim”. No, latice su neizbježno izblijedjele, a zelje se spajaju s općom pozadinom i više nisu tako atraktivne.

To se koristilo u dizajnu grmlja bilo je zanimljivo u ljeto i jesen, uz cvjetnice, potrebno je saditi ukrasne lišće i originalne voćne usjeve. Ako pogledate okolo, ispostavilo se da su imena prekrasnih grmova za zemlju, kao na fotografiji, jako puno.

Euonymus

plodovi vretena trave europskiU šumama centralne Rusije može ispuniti nevjerojatna grm s rebrastim stabljike, svijetlo voće, ukrašenu udarnim naranče-ružičaste perikarpa i ostavlja da jesen je slikano u svijetle ružičaste i ljubičaste-ljubičaste boje. Ovaj europski vreten je nezahtjevna biljka koja može ukrasiti brdo ili postati vrhunac u skupini drugih grmova.

pjevanja raznolikih letakaDanas su vrlo popularne vrste puzanja lišća vretena sa zelenim ili mrvljenim lišćem. Visina Euonymus Fortune, na primjer, ne prelazi 20 cm. Ova kultura će biti jednako koristan pod baldahinom vrt stabala, grmova pod visokim lijepa u zemlji ili, kao na slici, kamenja i višegodišnjih trava.

snowberry

plodovi snowberryaGovoreći o najboljim grmovima za dizajn prigradskog područja, ne može se zanemariti snijeg leopard. Ova listopadna biljka do visine metra ne štrajku svijetle boje ili raznovrsne lišće. Vrhunac snježnog leoparda je vrlo dugo cvjetanje i ukrasno bijelo ili ružičasto voće koje i zimi ostaje na golu grančicama. Ljeti su izbojci gusto prekriveni ružičastim cvjetovima i jajnicima različitih stupnjeva zrelosti.

U srednjoj traci, prikazanoj na fotografiji nepretenciozan, grmlje za vikendice, prema imenu, ni zamrzavanje ni smrt od suše je zastrašujuće.

Najbolje mjesto za sadnju su sunčana područja ili prozirna sjena pored drugih dekorativnih trajnica ili kao dio živog rubnika.

Ribiz je zlatan

cvjetovi zlatnih ribiza

Ribizeni za mnoge vrtlare omiljeni su i vrijedni plodovi. No, ne znaju svi, osim bijelog, crnog i crnog ribizla, postoje i druge zanimljive sorte.

Upečatljiv primjer – zlatni ribiz, koji je jednostavan, ne samo obdariti vlasnik web obilan žetvu ukusnih bobica, ali i uljepšati vrt. Izvor velike grm širenje visinu krune 2,5 metra najprije obložen s glatkim tri ili pet prstiju lišće i zatim rasute niti prikupljene na četkicu, brojne žućkasto-narančaste cjevaste cvijeće. Izvrsna med biljka, zlatna ribizla privlači dio insekti težine, a cvatnja traje do 3 tjedna.

plodovi zlatne ribizlaU srpnju pjevaju svijetle smeđe-zlatne ili gotovo crne slatke plodove, koje vole i djeca i odrasli. Blizu jeseni, lišće na grmu stječe prvo narančasto ili ružičasto-crveno, a zatim crvenkasto, karmin i ljubičasta boja, koja traje do samog snijega.

bekovina

viburnum sargantaKalina se ne može nazvati stvarno nepretenciozan grm, ali njegova ljepota i prednosti plodova plaćaju napore potrebne za brigu o biljci. U ruskim vrtovima možete vidjeti i ukrasne vrste viburnuma i obične, jednako vrijedne uzorke. U proljeće iu ranim danima ljeta, grm viburnuma doslovno je prekriven elegantnim bijelim vijencima i bujnim kapicama cvata. Cvatnja traje do dva tjedna.

Viburnum buldenezhSjajne crvene plodove zajedničkog viburnuma se bliže jeseni, a zatim se počinje mijenjati boja lišća, koja se od zelenog do crvenog.

Vrijednosti kulture uključuju otpornost na smrzavanje, stabilno cvjetanje, prilagodljivost suncu i sjeni, kao i ukrasne tijekom vegetacije.

plodovi viburnum vulgarisMeđutim, s općom nepretencioznošću, viburnum zahtijeva pažnju zbog potrebe za trajnim navodnjavanjem i zaštite od štetnika. Ovaj lijepi ukrasni grm za davanje i vrt vrlo je “sklon” za lisne uši, koji se iz Kaline lako mogu naseliti na druge usko povezane biljke.

trn

voće i cvijeće rastu naboraniBrojne fotografije nepretencioznih grmova za vikendice s tim imenom izložene su biljkama, vrlo različito od vanjskih. To je zbog činjenice da je “dogrose” kolektivno ime, ujedinjujući desetke vrsta uzgojenih i divljih ruža.

Svi oni, za razliku od vrtnih sorti i hibridnih ljepota, nepretenciozni su i velikodušno dijele ljepotu i korisne plodove s ljetnim vlasnikom. Na obveznom mjestu nalazi se mjesto za naboranu ružu s jednostavnim ili dvostrukim cvjetovima promjera do 8 cm, slatko-začinjenom aromom i bojom u svim nijansama od bijele do ružičaste. Ovaj grm je naboran, zvan Bush, veliki lišće i ravnodušan plod s sočnim narančastim tijelom i masom sjemenki debelog crijeva.

Vrtni grmovi, koji se odnose na park ruže, ima univerzalnu svrhu, cvjeta od svibnja do kraja ljeta. Zahvaljujući ovom i jesenskom obojenom žutom lišću, grm je dekorativan od ranog proljeća do kasne jeseni. Ružičasta rupa dobro raste na svim vrstama tla, ne zimi se smrzava, a redovitim obrezivanjem lako se zadržava unutar određenih granica.

cvijeće ružaNe manje ukrasno sizaya ruža, s purpurno-srebrnim listovima, ružičastim cvjetovima i jestivim svijetlo crvenim plodovima. Grm visine do 2 metra visine cvjeta sredinom ljeta, bez gubitaka, čeka teške zime i ne boji suše.

Fotofilna biljka ne zahtijeva plodnost tla, ali se boji stagnacije vode i slabo reagira na povećanu kiselost tla.

oskoruša

cvjetni irijski kanadskiIrga je dobro poznata vlasnicima dalmata Urala i Sibira, ali neće biti manje zanimljiva onima koji se brinu o ljepoti mjesta u drugim dijelovima zemlje. Postrojenje visine od 2 do 5 metara ne razlikuje se samo od zimske izdržljivosti. Lushly cvjetanje u proljeće, Irga je izvrsna biljka meda.

Skupljeni u četkom od bijelog ili mliječnog sjena, cvjetovi ispunjavaju cijeli grm, a drugu polovicu ljeta pretvaraju se u plodove okruglih, postepeno zrenja. U ovom trenutku grm je obojen u svim nijansama ružičastog, ljubičastog i ljubičastog.

jesen lišće irgiJednostavno, ovalni ili gotovo okruglog lišća irgi proljeće i ljeto su tamnozeleno s ljubičastu svjetlost boje, što daje put do jesenskog odmora karmina, narančasta, crvena i ljubičasta boja.

zrelih plodova irgiIrgijevi voće su ukusni i zdravi, tako da se grm ne otporan na sušu koji se ne boji mrazima često uzgaja kao voćni usjev. Ali bogati cvjetovi i jarke lišće ostavljaju vrijednu ukrasnu biljku.

glog

cvjetni ornamentalni glogJoš jedan usjev usjeva s povoljnim plodovima, glog dugo je cijenjen kao vrijedna biljka za krajobraznu građu. Uz sorte s običnim, bijelim cvjetovima, danas postoje popularni primjerci s ružičastim, jednostavnim i frotirnim vijencima.

Cvjetni glog transformira vrt tijekom lipnja, a bliže jeseni grmlje prekrivene crvenkasto-ljubičastim plodovima. Visoko lijepo grmlje za dahu, kao na fotografiji, dobro je iu samotnom sadnju iu skupini, pored ostalih grmlja i zeljaste biljke manjih veličina.

glogZa sijanje glog, odaberite dobro osvijetljena područja s labavom tlom. Bez naporne njege, biljka će biti zadovoljna već dugi niz godina s izvrsnim izgledom i velikodušnom žetvom.

Popis vrijedne pozornosti ukrasnih biljaka ne završava gore navedenim imenima i fotografijama prekrasnih grmova za vikendice. Ipak, vrlo brojne kulture mogu ukrasiti gradilište, ne zahtijevajući od ljetnih stanovnika ni dnevnu zaštitu, niti brige za rad. Odličan primjer je seljačka žutica iz šume. Svijetla forsythia će osvijetliti cvjetnjak. Nezaboravan dojam gledatelja proizvodi spektakularno djelovanje, cotoneaster i aronia. Izbor je ogroman, pa pažljivim pristupom čak i početnik može odabrati biljke po njihovim željama.

Video zimskih izdržljivih ukrasnih grmova