Chick klekket utFra riktig vedlikehold og fôring av kyllinger i de første dagene av livet, avhenger av hvor sterk og sunn fuglen de vil vokse. Til de indre organene og fordøyelsessystemet av kyllinger begynte å utvikle seg aktivt, må de mates innen 16 timer etter klekking. Sannsynligheten for overlevelse av hver kylling i dette tilfellet øker med 20%. Kyllinger må mates ofte og i små porsjoner.

Hvis du ikke vet hvordan du skal fylle kyllinger riktig i de første dagene av livet, så er hele helsens død uunngåelig.

Hvordan mate daglige kyllinger

Dag gamle kyllingerFor at kyllingene skal vokse seg, bør følgende regler overholdes:

 • Maten bør bestå kun av naturlige og friske ingredienser;
 • du må gi maten samtidig;
 • kyllinger bør alltid være fulle.

I løpet av de første 10 dagene, bør kyllingene mate hver 2 timer, inkludert natttid. Også, du må nøye komponere en diett – den må inneholde alle næringsstoffene som er nødvendige for vekst.

For bare lukkede kyllinger er det best å bruke finhakkede og bratte kokte egg og hytteost, blandet med mais eller semolina. 10 egg krever 1 egg, 50 gram hytteost og 50 gram frokostblandinger.Første fôring skal gjøres ikke tidligere enn 6 timer

Også bakken havre, hirse, bygg, hvetekorn eller startmateriell er egnet. Ved siden av maten bør det alltid være rent og kokt vann ved romtemperatur. I tillegg til det for fôring av kyllinger fra den første dagen kan du bruke kefir eller fettfattig yoghurt.Gi først hakket kokt egg

Så snart broen er vokst til tre dager gammel, begynner den å bli vant til gresset. For dette, grønnsaker av slike planter som løvetann, alfalfa, kløver, tørket nese eller plantain finstamme. På den tiende dagen kan du allerede gi kokte grønnsaker, som poteter, gulrøtter, courgetter og så videre. Våt fjærfe for fôring av kyllinger blir avlet i en slik mengde at kyllinger kan spise i 1 gang. Hvis maten i materen er for lang, vil den gå dårlig. I tillegg vil kyllingene fylle det med rusk og avføring. Hvis de spiser en slik mat, så vil de ha en matforstyrrelse, for hvilken hele brød kan dø.

Hovedregelen som må observeres før du bare fodrer lukkede kyllinger – mat skal lett assimileres og steril.

I en alder av tre dager begynner kyllingene å gi knust gressEtter den tiende dagen må du gi små småstein (grus, sand) eller knust skall, de er ikke bare nødvendige for å fordøye mat, men også som mineraltilskudd. I denne alderen er det ikke nødvendig å mate kyllingene om natten. Om ettermiddagen gir de fôring hver 3-4 timer. Hva mer kan du mate 10-dag gamle kyllinger hjemme, så det er gjennomvåt med foreldet brød i kefir. Før du serverer, må du klemme den og smuldre den. Kjøttbuljong eller kjøttavfall vil perfekt fylle mangelen på protein.

Etter at kyllingene har spist, bør du sjekke om alle kyllingene har fulle kyr. Hvis noen er merkbart forskjellig, må han sendes til et annet bur og matet.

Hvis brøden stadig blir holdt i et bur uten en tur, så kan den ha en avitaminose. Som et resultat vil kyllingene slutte å vokse, og kan bli syk. For å gjøre dette, er det nødvendig å gi vitamintilskudd som inneholder vitaminer i gruppe A, E, D. Under fôring av daglige kyllinger hjemme, blandes 1 tablett multivitaminer i maten. Det er nok for 10 kyllinger.Fjærfeinnhold i brooder

Related  Foto och beskrivning av honungsbi

Hvordan riktig inneholde kyllinger

I de første dagene av livet er bønden spesielt svak og lett syk, noe som fører til døden. Derfor er det ekstremt viktig å organisere for kyllinger et varmt sted for vekst og uten utkast. Bruk oftest en stor boks eller broder, og som en varmeapparat installer en lampe med en vanlig glødelampe. Dens kraft er beregnet på en slik måte at temperaturen i cellen er den samme på alle steder og lik + 30 ° C.

Oppvarmende kyllinger under lamperPå det, for 1 m2 Du kan ikke plassere mer enn 25 kyllinger, og etter at de når en alder av en måned, plasseres opptil 17 hoder i samme område. Før fôring av kyllingene i de første dagene av livet, er det nødvendig å legge papiret på gulvet av esken og dekke det med blandet fôr eller små maisgriser. Nestlingsmenn kan trygt rive i et slikt søppel uten å skade helsen deres.

 Materen og drikkeskålen skal utformes slik at kyllingene ikke kan klatre i dem med føttene. Skittent vann og fôr er et utmerket medium for spredning av tarmsykdommer.

fôr

Hva mer kan du mate kyllingene i de første dagene, så dette er startfôret, eller som det kalles “nulevka” på en annen måte. Hovedbestanddelene i blandingen er hvete, mais, erter og bygg. Også inneholdt i små doser fiskemel, aminosyrer og vegetabilsk fett. Prisen per kylling per dag er fra 10 til 30 gram. Enda bedre er de kombinerte blandingene beriget med vitaminer, for eksempel “Sunny”. Daglig rente – 10-55 gr per hode. Blandet fôr med etiketten “Vekst” gis til to uker gamle kyllinger. Dens sammensetning er beregnet på en slik måte at fuglen raskt får vekt. Og ingrediensene i det er smoldered mye større enn i starten, da kyllingene i denne alderen allerede er i stand til å fordøye dem.

Feed for kyllingerDet er ikke nødvendig å kjøpe kombinasjoner for fôring av kyllinger, de kan gjøres med egne hender.

Related  Hvordan fjerne kyllinger i en inkubator hjemme

For å starte fôr må du blande følgende ingredienser:

 • mais – 50% av det totale volumet;
 • bygg – 8%;
 • hvete – 16%;
 • kefir med lav prosentandel av fettinnhold – 12%;
 • kake – 14%.

Alle komponenter må knuses grundig til små krummer, slik at kyllingene kan svelge dem lett. For kyllinger med en alder på mer enn to uker til 1 måned varierer sammensetningen av den kombinerte blandingen litt:

 • mais – 48%;
 • fettfett eller uberørt solsikkeolje – 1%;
 • hvete – 13%;
 • tørket melk – 4%;
 • ferskt grønt gress – 3%;
 • fôr gjær – 5%;
 • fiskemel – 6%.

Hvis kyllingen har problemer med tarmene (svak avføring), i stedet for rent vann i 30 minutter, setter vann fortynnet med kaliumpermanganat til en litt rosa fargetone.

Etter at kyllingene har nådd ukaften, kan de henges av en haug med forskjellige urter i et bur på veggene. Hvis det oppstår en svak kylling blant hele befolkningen, må den skilles fra brød i en annen boks. Dette er nødvendig for å beskytte sunne kyllinger, og det var mer praktisk å behandle pasienten.

Feeding kyllinger – video