Unge grisler er ofte utsatt for ulike sykdommerI de siste årene har selv folk langt fra husdyrhold lært om eksistensen av en av sykdommene hos husdyr. Dette forklarer andre sykdommer afrikansk svinepest.

Faktisk, denne infeksjonen, dødelig for husdyr, kan ennå ikke helbredes. Heldigvis er det ikke farlig for folk. Men det er mange sykdommer som truer ikke bare dette dyret, men også en person som bryr seg om dem eller spiser forurenset kjøtt og fett. Kunnskap om metoder for behandling av grisesykdommer, deres symptomer og metoder for forebygging vil beskytte eiere av husholdningsplott og vanlige forbrukere fra alvorlige farer.

Afrikansk svinepest

Døden av griser som er rammet av afrikansk pestDe første dataene om sykdommen i Russland dukket opp i 2008. På grunn av den høye forplantningshastighet, fravær av enhver effektiv metode for behandling og vaksiner som hindrer spredning av viral infeksjon, denne sykdommen av griser som er i stand til å forårsake alvorlig skade på husdyr.

Ikke bare er afrikansk svinepest følsom ikke bare for innenlandske, men ville arter, sykdommen påvirker alle raser og aldersgrupper og sprer seg både om vinteren og om sommeren. Fra øyeblikk av infeksjon til gris organisme før det dødelige utfallet, går det litt mindre enn en uke. Et virus som slippes ut i miljøet under gunstige forhold kan forbli levedyktig i flere år. Ødelegge den forårsakende agenten av infeksjon kan bare:

 • varmebehandling ved temperaturer over 60 ° C;
 • forsiktig behandling av alle overflater med preparater som inneholder klor eller formalin.

For mennesker utgjør ikke viruset umiddelbar fare, men servicepersonalet, sammen med husdyr og vill fugler, rotter, mus og andre dyr som går på turen og i grisene, kan bære en dødelig infeksjon. I dette tilfellet oppstår smitte av afrikansk svinepest:

 • ved direkte kontakt med et infisert eller allerede sykt dyr
 • gjennom mat som ikke har vært termisk behandlet, eller drikkevann;
 • når du bruker steder for å gå med syke husdyr eller stamme
 • gjennom kontakt med krokene av dyr som har falt fra viruset.

Etter infeksjon blir dyr nesten uunngåelig drept, og de overlevende individer blir livslang bærere av infeksjon.

Diagnose av svinesykdom kan baseres på innsamlede prøver og analyser. Hvis diagnosen er bekreftet, blir karantene introdusert i gården og distriktet, behandling utføres ikke, og dyrene blir ødelagt.Karantene på gården

Klassisk svinepest

I tillegg til den afrikanske sorten, er det en klassisk svinepest som, med et felles navn, skiller seg både i sykdomsfremkallende middel og i symptomene. Denne sykdommen har også en viral natur og nære infeksjonskilder.

De viktigste symptomene på svinepest inkluderer:

 • økning i temperaturen;
 • apati, tap av aktivitet og appetitt;
 • rødhet, og deretter slippe ut purulent eller med spor av blodslem
 • Utseendet på røde flekker på huden, samt utslett.

For behandling av klassisk svinepest brukes spesialisert sera, men det er mye mer effektivt å bruke vaksiner på forhånd for å beskytte den voksne bestanden og unge dyrene fra en farlig sykdom.

Forebyggende tiltak som gjør det mulig å redusere risikoen for å spre infeksjonen i både afrikansk og vanlig svinepest, er forbundet med å opprettholde hygienisk tilstand av svinstykket og gåing.

Vaksinering av en grisDyr skal holdes i rene, ventilerte områder, få testet mat og rent vann, ikke komme i kontakt med fremmede, gnagere og fugler. Når mistenkelige symptomer oppstår hos enkeltpersoner, blir de umiddelbart isolert.

Related  Hur mycket mjölk ger geten per dag?

Pasteurellose av griser

Hemorragisk septikemi eller pasteurellose av griser er farlig, ikke bare for kjæledyr, men også for mennesker. Ofte er sykdommen løst i gårder der dyret holdes i trange innkapslinger.

Pasteurellose av griserMen infeksjonen av denne sykdommen med griser av bakteriell natur provoserer ikke bare trengsel. Kilder til infeksjon er:

 • syke individer hentet fra andre gårder;
 • Underernæring med dårlig ernæring;
 • stadig høy luftfuktighet i pigstykket;
 • forurenset med bakterier fôr, vann, sengetøy, verktøy og jord;
 • insekter og gnagere.

Ill og gjenvunnet individer forblir bærere av infeksjonen, fremhever forårsakende agens av duftpasteurellose i det ytre miljø med droppings, spytt, urin og utåndet luft.

Symptomene på sykdommen vises innen to uker fra infeksjonstidspunktet. Forløpet av sykdommen varierer fra ekstremt akutt til kronisk, avhengig av hvilke manifestasjoner av duftpasteurellose og sykdommens varighet kan endres. Vanligvis dør dyr etter 1-8 dager, men de lever lenger i et kronisk bilde.

Piglet ble syk med pasteurelloseTegnene på sykdommen inkluderer:

 • økning i kroppstemperatur til 41 ° C;
 • pusteproblemer, tegn på asfyksi;
 • tap av appetitt, depresjon;
 • økt hoste med slim og utslipp fra nesen;
 • stagnasjon i brystet, i magen;
 • hevelse.

Ved de første symptomene på sykdommen, er antibiotika ved langvarig handling, spesialiserte seromer brukt til å behandle griser.

For å unngå tap av en flokk griser er det nødvendig å vaksere på forhånd ved bruk av en vaksine eller komplekse preparater som er smalt rettet mot duftpasteurellose.

I tillegg bør forebyggende tiltak omfatte:

 • Overholdelse av karantene, dersom dyr kjøpes fra andre gårder
 • vedlikehold av sanitær tilstand av lokaler, utstyr og paddock;
 • sliter mot parasitter og gnagere på gårdenes territorium.

Askaridose av griser

Med en stor mengde griser er det risiko for å utvikle ascariasisI motsetning til afrikansk svinepest og andre sykdommer er ascaridose en farlig orminfeksjon ikke bare for dyr, men også for mennesker. Fra sykdommen er grisene massivt påvirket fra 3 måneder til 6 måneder. Identifisere symptomer på svine behandling gis umiddelbart, ellers gården venter ikke bare tap av sykelig befolkningen, men også tap av produktivitet av flokken.

Askarider er store parasitiserende ormer i tynntarm, smittet oppstår oftest når man spiser forurenset mat, med vann, gjennom et søppel eller på en beite. Egg fra patogenet som går inn i det ytre miljø med søppel av syke dyr, kan være overalt hvor griser er. Ascariasis av griser har ingen uttalt sesongmessighet, og smittspredningen blir lettere ved:

 • kjedelig oppbevaring av husdyr;
 • forsømmelse av hygieniske og hygieniske regler;
 • underernæring eller dårlig kosthold, noe som fører til en svekkelse av dyrets immunitet.

Related  I vilka fall ger de mjölkpulver till grisarna?

Parasitter feed på tarminnhold, forgift kroppen med giftstoffer og forårsake alvorlig skade på slimhinnen. Hvis sykdommen er vokst, kan antall ormer i en piglets fordøyelsessystem telles i hundrevis.

Piglet er infisert med ascariasisSymptomer på askarbidose hos griser er i utgangspunktet lik lungebetennelse. Dyr hoster, deres temperatur stiger, aktivitet og appetitt reduseres. Gradvis øker intestinale manifestasjoner. Suckere opplever ofte oppkast, fordøyelsessykdommer, drooling, nektet å spise, pustevansker. Økningen i antall parasitter truer brudd på tarm og peritonitt.

Voksne griser får ikke askaridose i åpen form, men blir kilder til infeksjon.

Behandling av denne sykdommen av svin utføres ved hjelp av anthelmintiske midler, hvilke dyr skal gis og med forebyggende formål. Vanligvis utføres dette arbeidet to ganger i året: på høsten og våren.

For å unngå massesykdom er det nødvendig:

 • støtte dyrenees veterinære og hygieniske forhold;
 • følg kvaliteten på fôr, drikkevann, rensing av lager, drikkeskåler og matere.

Svin-trichinose

Den kausative agensen av gris trichinose er en mindre farlig, ikke bare for husdyr, men også for mennesker, nematoden. Og denne sykdommen er mest farlig for folk ved at den kan bli smittet ved å prøve kjøttprodukter laget av et sykt dyr. Svinesykdom er preget av:

 • økt kroppstemperatur;
 • utseendet av ødem;
 • utslett på huden;
 • inflammatoriske prosesser i muskelvevet;
 • allergiske manifestasjoner;
 • patologiske forandringer i nervesystemet.

Voksne ormer er lokalisert i tarmen, og inne i muskelvevet i løpet av studien, finnes parasiter av larver.

Garantert effektive metoder for behandling av trichinose hos griser er ikke utviklet. Derfor, hvis tegn på sykdom er funnet, går dyrene til slakting. Med lav grad av skade brukes kjøtt til teknisk behandling, og med en sterk grad av ødeleggelse gjenvinnes det i samsvar med sikkerhetsstandarder.

Cysticercosis av griser

Cysticercosis krever regelmessig vaksinasjonEn annen sykdom forårsaket av helminths, forekommer svincystiskerose uten lyse symptomer, men kan påvirke både husdyr og villdyr, så vel som mennesker.

Kausjonsmiddelet og hovedårsaken til sykdommen er larvene til en av båndmaskene, hovedsakelig gruppert i griser i muskelvev i hjerte og skjelett, og hos personer i øyet og hjerneområder.

På grunn av mangel på effektiv behandling og symptomer på grisesykdom, legges stor vekt på omfattende, regelmessig forebygging. For å forhindre produksjon av forurenset råmaterialer utfører alle kjøttbehandlingsanlegg spesialisert kontroll av slaktkropp. Kjøtt fra husholdningshager kan bare realiseres etter undersøkelse på veterinærstasjoner.

Sarkoptisk sykdom eller kløende skabb i griser

Piglet er syk med zudge scabiesSykdommen provosert av de kjedelige kvalene som faller i epidermis, er ledsaget av:

 • inflammatoriske prosesser på huden;
 • utseendet av væskeholdige vesikler og foci av suppuration;
 • kløe;
 • dannelsen av skorper og edematøse folder på den berørte overflaten.

Related  Sykdomssykdommer: årsaker, varianter, behandlingsmetoder

Hvis de første symptomene hos griser, behandling av sykdommen ikke er startet, er dyret truet med ødeleggelse og død av vev. De fleste patogener av sarkoptisk svin trener inn i huden på auriklene, og sprer seg videre. Det største antallet syke dyr observeres i aldersgruppen fra 2 til 5 måneder, og den oppmerksomme dyreavleren kan se alarmsignaler allerede 10-14 dager etter infeksjon.

I forsømte tilfeller blir kløende skabb i griser, som i bildet, ledsaget av irreversible endringer og fører til dyrets død.

Grisene trenger metodisk og kompleks behandlingBehandlingen av grisarkarøs sykdom bør være metodisk og kompleks. For dette brukes eksterne agenter, samt preparater for intramuskulær oral administrering.

Slakting av griser som har vært kløende, er kun mulig etter utløpet av karantene, utnevnt avhengig av valgt terapi.

Forebygging av sykdommen, som i tilfelle av afrikansk svinepest og andre sykdommer, er gjennomføringen av dyrehygiene og sanitære regler, og opprettholder rensligheten og sikkerheten til steder for internering og dyrevandring.

Svin Paratyf

Spørsmålet: “Hvordan behandle diaré hos smågris?” Begynnere representerer ikke alltid hvor mange sykdommer som er ledsaget av dette vanlige symptomet. En av de vanligste diagnosen sykdommer er paratyphoid, som påvirker ung vekst i en alder av 2-6 måneder.

Grisene har en paratyphoidÅrsaken til sykdommen er en nedbrytende holdning til innholdet av søer og rasjonen til den yngre generasjonen. Avhengig av hvor alvorlig inseminasjonen var med paratytisk bacillus, oppstår sykdommen i en akutt eller kronisk form, kan det føre til en betydelig svekkelse eller til og med døden av dyrene.

I motsetning til afrikansk svinepest og andre sykdommer, som ikke kan helbredes, er paratyfa utsatt for antibiotika og spesielle serum. Og for smågrisene i en alder av seks måneder, er det gitt vaksinasjon.

Hevelse av smågris

Grisett er syk med edematøs sykdomHvis smågrisen er feil separert fra morsmelk, får de en disharmonisk lokke og holdes i uhensiktsmessige forhold, går gårdene ofte overfor en annen farlig sykdom av griser. Spent av Coli bakterier, edematous griser sykdom er ledsaget av:

 • nesten øyeblikkelig utvikling;
 • dannelse av flere ødemer av vev og indre organer;
 • nederlag i nervesystemet.

Symptomene på sykdommen blir merkbare bare 2-4 dager etter infeksjon, og er oftest uttrykt i en kraftig temperaturstigning til 41 ° C. Den svake naturen av svinesykdom fører til det faktum at de mest utsatt personene er lammet, fra hevelse opplever smerte, selv når de blir rørt og dør i løpet av noen få timer.

Behandling av hevelse av griser må være haster. For dette formål er dyrene begrenset i 12-20 timer i sternen og gir acidofile og antibakterielle legemidler i henhold til veterinærens forskrift. Bytt diett, inkludert i det melkesyreholdige matvarer og saftige matvarer.

Teschens sykdom hos griser – video