Innehållet av vaktlar i speciella cellerI dag väljer fler och fler människor sig själva i ett privat hem, vilket oavsiktligt driver beslutet att engagera sig i underhållet av användbar boskap på gården. De minsta representanterna för denna stora familj är vaktel. Uppfödning hemma är ganska opretentiös, lyhörd för vård av fåglar till våldet, även nybörjare.

Stekt, bakat med svamp och örter, fyllda vaktlar serverades till adelborden i Medeltida Europa och i Ryssland. Men om de gamla dagarna var dussintals slaktkroppar utrustade med vakteljakt, idag är dessa småfåglar framgångsrikt uppfödda i privata gårdar och stora fjäderfäkomplex.

Ekonomiska aspekter av vakteluppfödning

Intresset för vaktlar från fjäderfäälskare orsakas av:

  • obetydliga utgifter för inköp av ägg för inkubation
  • enkelhet att hålla fjäderfä
  • snabb återvändande av de investerade krafterna.

Hur börjar man odla vaktlar hemma till nybörjare fjäderfäbönder? Vilka svårigheter väntar de på, och vad bör man tänka på när man skapar sin miniatyrgård?

Fågeln är uppfödd i två syften:

  • för kost ägg, näringskvaliteter, säkerhet och ett antal andra indikatorer som överstiger kyckling;
  • för att erhålla ömt fettfattigt kött.

Detta bör beaktas när man väljer specialiseringen av det framtida vaktelmark och bestämmer med raserna för avel.

Quails i sommarburetEn liten besättning av vaktel kan helt ge sju ägg. Men är det lönsamt eller inte att odla vaktlar som ett företag? Om du jämför kött- och ägganvisningar är de första slaktkroppar upp till 300 gram, med ett relativt litet antal ägg upp till 200 stycken. I det andra fallet överskrider massan inte 200 gram, men från en vaktel kan du få upp till 300 ägg som väger ca 10-12 gram per år.

Redan en och en halv och en halv efter quailens födelse färdig att sopa, och från att lägga ägg i inkubatorn innan hon kikas är kukan endast 18 dagar. Denna precision “drömde inte” av kycklingar, som talar direkt om den ekonomiska möjligheten att odla vaktlar hemma.

Villkor för att hålla vaktlar hemma för nybörjare

Om kycklingar, ankor, gäss och andra fåglar i förhållandena på gården är lätta att behärska och kan odlas med betesmarker, är vaktelen extremt svår att domesticera. Därför hålls den här typen av fågel i burar.

Related  Klassificering av kaninraser och bilder med beskrivningar

Vaktel behöver en 17-timmars ljusdagLokalerna för att hålla vaktlar på dacha väljs torra, ventilerade och varma, men samtidigt skyddade mot drag, som fåglarna inte kan stå. För att aktivt utveckla och underhålla äggläggning av fåglar behöver de belysning. Optimal kan betraktas som en 17 timmars varaktighet för dagsljus timmar:

  1. Om du tänder cellerna längre, först kommer antalet ägg att öka, men fågeln blir snabbt uttömd.
  2. En kort ljus dag, utan användning av ytterligare belysning, ger inte önskade resultat från höns och ungdomar. I mörkret är fåglarna ovilliga att mata, vilket leder till en räddning av mat, men samtidigt hämmar tillväxten.

Fåglens anspråkslöshet, det lilla utrymme som cellerna upptar och den snabba återkomsten av dietprodukter – det här är anledningen till populariteten hos vaktelunderhåll i landet, i ett privat hus eller ens i en lägenhet.

Uppfödningen av ett stort antal fåglar i lokaler är dock inte önskvärt:

  • på grund av risken att utveckla sjukdomar, farliga för både fåglar och människor
  • komplexiteten att skapa lämpliga förhållanden för belysning och ventilation
  • på grund av den omedelbara överträdelsen av reglerna för användning av bostäder i bostadshus.

VakteläggI en sommarboende eller på egen bondgård kan fjäderfäarna växa ett par generationer vaktlar under en sommarsäsong och få användbara och välsmakande ägg från dem. Det enda som kan orsaka extra utgifter är att odla och hålla kvar vaktlar på vintern, men en video om hur organisationen av processen kommer att bidra till att förstå nyanserna för att förhindra att nybörjare fjäderfäbönder gör misstag.

Hur man planterar vaktel?

Hemmaquail gården börjar med inköp av veckgamla kycklingar eller ungdomens självinkubation. Visade vaktlar behöver särskild vård och villkor för internering. Före uppfostring av vaktlar, för små chicks bygga eller köpa en bur skyddad från ett utkast, utrustad med belysning och uppvärmning.

Related  Hvor lenge trenger vi ender av forskjellige raser til å sitte ut kyllingene?

Chicks som nestar i inkubatornSmå vaktel under den första veckan av livet måste behålla en förhöjd lufttemperatur på 35-36 ° C. Sedan i brödet kyles luften gradvis till slutet av den andra veckan, vilket leder till 30 ° C. Uppvärmning av små vaktlar i avel hemma är viktigt att arrangera så att i cellen varierar temperaturen smidigt, utan hopp, hotar snabb försvagning och död hos unga djur.

Quail ägg och kycklingarFörutom värme lämnar vaktel under de första två veckorna dygnet runt belysningen. Denna metod möjliggör stimulering av fågelns aktivitet, det kommer ofta till matningstrogna och utvecklas snabbare. Från de 3 veckors gamla kycklingarna översättas gradvis till 12-timmars belysning. Från en ålder av 1,5 månader, när vaktelen börjar bäras, placeras fåglarna i burar med en 17-timmars ljusdag.

På sommaren kan fåglar transporteras till luften, men det finns ingen öppen vaktel för vaktel. Och här finns de i retikulerade celler.

När du håller vaktlar hemma måste nybörjare fjäderfäbönder ägna särskild uppmärksamhet åt matnings- och dietregimen, liksom att hålla cellerna rena. För att städa upp det var mindre besvärligt, är cellerna och broderna för barnen utrustade med dubbla botten och gjorda av material som lätt kan användas för både torrläsning och våta hygienprocedurer.

Cellberedning för vaktel

För att föda fåglarna i förvaringsplatser, finns lämpliga drickskålar. För de unga är vakuumtypsdesign mycket önskvärda. För vuxna fåglar kan du lämna befintlig utrustning eller installera bröstvårtor som inte ger vattentillgång till vatten. Som ett resultat kommer dricksvatten alltid att vara ren och vaktelen själva kommer inte att drabbas av hypotermi.

Innehåll av vaktlar i flervärdescellerAntalet dricker och matare i avel vaktel i hemmet beräknas utifrån antalet djur så att i varmt väder eller under en mass måltid husdjur inte nöjda med gräl över mat och trampade de svaga. För kycklingar Brudere in tråg matare. När de blir äldre de ändrar på flöjt design på utsidan av cellerna.

Related  Instruksjoner for fremstilling av bur for broilere hjemme

Innehållet hos vuxna vaktel

Vid tre veckors ålder placeras kycklingarna i vuxna burar. Kvinnan förbereder sig på att bli hönsna, och manar sorteras för avelsarbete och för fett på kött. Vid denna tid finns det förändringar i kosten.

Proteinrika komponenter läggs till för att mata vaktlar hemma. Liggande höns kommer att bidra till att öka äggproduktionen, och vaktel-män blir viktiga snabbare. Med en och en halv månad är den unga befolkningen uppdelad efter kön och bildar föräldergrupper eller familjer, och erfarna fjäderfäbönder rekommenderar åtta par att ta ett par män. I detta fall placeras de valda individerna omedelbart i ett bur. Därefter är det bättre att inte byta män, eftersom kycklingarna är mycket känsliga och kan till och med förkrota nykomlingen.

Innehållet hos vuxna vaktelOm en grupp bildas enbart från lager, då är det möjligt att fästa en stark aktiv man som nödvändigt. I det här fallet är det lättare att kontrollera vilka fåglar som omfattas, och äggproduktiviteten, med rätt tillsyn, är högre.

Uppfödning av vaktel och urval av raser – video