Quail u ljetnom kavezuDivlja prepelica gotovo je nemoguće zamijetiti u travi, ne samo zahvaljujući pticama s mrljama, dobro maskiranim, već i zbog vrlo skromnih veličina. Moderna pasmina prepelice i mnoge pasmine linija – veći, prilagođena životu u zatočeništvu ptice, što, ovisno o fokusu velikog broja prehrambenih jaja i isporuku na stol za nadmetanje mesa.

Iako su divlje vrste prepelice koje su bile široko rasprostranjene u svijetu dugo lovile, stanovnici jugoistočne Azije pokazali su zanimanje za pripitomljavanje ptica. Stoga se vjeruje da su preci glavnih pasmina prepelica peradni stanovnici japanskih otoka. Kasnije, tijekom umjetne selekcije i zbog mnoštva mutacija brzo razmnožavanja ptica, sorte zanimljive s gledišta uzgoja pojavile su se u drugim dijelovima svijeta.

Koje su moderne pasmine i njihova obilježja? Koje ptice bolje rastu na vlastitom farmu?

Šarene fotografije i opisi pasmina prepelica, najpopularniji na svijetu i među poljoprivrednicima peradi, pomoći će vam da shvatite veliku raznolikost ove peradi i kupite ptice žudnje i potreba.

Japanski kvar

Japanski kvarU različitim dijelovima svijeta žive svoje jedinstvene vrste zajedničkog prepelica. Divlji prepelice, nakon što je prva pripitomljena od strane Japanaca, a sada se nalazi u mnogim područjima ruskog Dalekog istoka i Primorye, Kina, a kod kuće – u Zemlji izlazećeg sunca

Japanska prepelica – mali jarko obojena ptica s izduženim debla, kratko, jedva pogodan za letenje krila i rep gotovo neprimjetan.

Poput većine rođaka, mužjaci japanskih prepelica imaju živopisniju boju od ženki. Dojka je smeđa, a pilići su lagani.

Težina odrasle ptice doseže 130 grama, a stopa jajašca žene doseže 300 jaja u kalendarskoj godini. Jednom u rukama uzgajivača, japanska prepelica danas je postala aktivnija i dulja se pomesti, dobiveni su sorti s puno težine. Istodobno su se maksimalno sačuvale pozitivne osobine ove pasmine: nepretencioznost prema uvjetima čuvanja i imuniteta na brojne opasne bolesti ptica.

Mandžurijska zlatna prepelica

Mandžurijska zlatna prepelicaPrelijepe zlatne ptice prema van izgledaju kao japanska braća, ali je njihovo perje mnogo lakše i ima izrazitu žućkastu boju. Među proizvođačima peradi Rusije ova pasmina prepelica uživa zasluženu popularnost zbog svoje svestranosti. Ptice su različite i dobre pokazatelje mesa i pristojnu proizvodnju jaja. Osim toga, prijelaz mesa Manchu prepelica sa ženama drugih pasmina daje vrlo korisne rezultate. Potomstvo takvih sindikata razlikuje se od svoje velike veličine i brzog dobitka na težini.

Za godinu dana ženka ove pasmine prepelice dovodi do 220 vrlo velika za ovu vrstu ptica jaja. Prosječna težina jednog komada je 16 grama, kada većina rođaka ima jaje od 9 do 12 grama.

Ta težina jaja ne iznenađuje, ako znate još jednu karakteristiku pasmine prepelice. Ženka Manchu sorte može narasti do 300 grama, što je više od dvostruke mase japanske prepelice. Pokazatelji mužjaka su nešto manji, masti, atraktivni za kuhare trupla teži oko 200 grama.

Samoupravljeni Manchu prepelicaDanas poljoprivrednici peradi koriste dvije različite metode uzgoja Manchua, zlatnog prepelica. Za proizvodnju velikih stolnih jaja, broj kokoši nesilica odmara se od mužjaka. Roditeljske obitelji stvaraju se samo kada je potrebno jesti jaja za inkubaciju.

Related  Ako otkrijete zašto umiru brojleri, pilići se mogu spremiti

Kvasac faraona

Kvasac faraonaFaraon od mesa – rezultat rada američkih uzgajivača. Vanjski izgled ptice se malo razlikuje od prirodne “divlje” boje, dok je prepelica mnogo masivnija od japanskih predaka. Poput svojih manchurijanskih rođaka, ove ptice vrlo dobro rastu svoju težinu, koja doseže 300 ženki i 240 grama mužjaka. Yaytsenoskost u ovoj pasmini prepelica je relativno nizak. Za godinu dana ženka dovodi do 220 velikih stolnih jaja.

Izvrsne osobine pasmine prepelice, koje su tvrdili uzgajivači i američki poljoprivrednici peradi, potvrđeni su u Europi i Rusiji. Do danas postoji nekoliko linija faraona, dobivenih poljoprivrednicima peradi iz različitih zemalja. I američki uzgajivači nisu se zaustavili u svom poslu.

Texas Quail

Texas QuailNa temelju prepelice faraona u Teksasu, ptice druge pasmine mesa odmah su povučene, odmah zainteresirane za svjetske poljoprivrednike peradi. To su bijeli teških prepelica ili bijeli faraoni, čak i veći od svojih predaka.

Odrasla ženka ove sorte raste do rekordnih 400 grama, mužjaci su nešto manji. Međutim, ptice se mogu razlikovati ne samo po masti i veličini, nego i izgledom. Teksaški prepelice imaju gustu bijelu oblogu, ponekad s malim pojedinačnim mjestima, širokim leđima i prsima. Neobično za vrstu slikarstva utjecao na boju kože peradi, pa bijeli truplo Texas faraon atraktivne za ljubitelje dobre gastronomije, meso je tamno ili svijetlo obojene prepelica.

Poljoprivrednici peradi govore o tekućinskim bijelim prepelicama kao nepretenciozne, brzo rastuće kućne ljubimce, izuzetno umjerene u prehrani.

Estonski kvar

Estonski kvarNa temelju krvi takvih pasmina prepelica poput faraona dobivene su engleske bijele japanske, estonske prepelice. Ovo je divna raznovrsna perad koja jede meso, koja ima sposobnost svojih predaka da dugo dugo snimaju polaganje jaja, izdržljivost i nepretencioznost.

U predstavnicima ove pasmine preplavljeno tijelo, kratko, kao i sve povezane ptice, krila, kratak vrat i konveksni leđa. Boja ptice je blizu prirode. Mužjaci su svjetliji i izražajniji od većih ženki. Govoreći o quailima koji potječu iz Estonije, nemoguće je spomenuti i njihovu veličanstvenu rano manifestiranu produktivnost jaja.

Počevši da se u roku od 37-40 dana od ženskog roda ženka za godinu dana može odustati od 30 desetaka jaja, težine svakih 9-12 grama. Ptice sami vagaju manje mesnih rođaka. Prosječna težina trupla je 120-130 grama, ali s tako malom težinom meso je vrlo ukusno.

Engleski crni prepelica

Engleski crni prepelicaOd japanskih prepelica u Ujedinjenom Kraljevstvu, dobivena je populacija prilično tamnih ptica smeđim i ponekad gotovo crnim perjem. Pasmina se zvala engleski crni prepelica i brzo se proširila u europske zemlje, udarajući u Rusiju. U usporedbi s precima, ova pasmina prepelica je veća, ali zaostaje u brzini rasta i nije tako lako nositi.

Related  Hranilice za kuniće mogu biti izrađene vlastitim rukama

Ženke engleskog crnog prepelica rastu do 200 grama žive težine, mužjaci imaju prosječnu težinu od oko 170 grama. Svake godine kokoši uzme 260-280 malih delikatesnih jaja. Zbog nepretencioznosti i stabilne proizvodnje jaja, ptice su popularne kod ljubitelja peradi.

Engleski bijeli prepelica

Engleski bijeli prepelicaDruga britanska pasmina za prepelice izvana je iznimno drugačija od crno-smeđe braće. Bijela engleski prepelica odnosi se na vrstu jaja, ali u kuhinji, njihove trupove izgledaju bolje od tamnih, što povećava interes ljubitelja ove peradi.

Kviz je pretežno bijela pera, iako su prihvatljive mrlje smeđe, crne ili zlatne boje. Počevši od žurbe u dobi od 40 do 45 dana, prepelice tijekom kalendarske godine daju 280 komada jaja. Živa tjelesna težina ženki engleskog bijele prepelice je 160-180 grama, a mužjaci rastu na 160 grama.

Dimljena prepelica

Dimljena prepelicaIzvorna pojava tuxedo prepona privlači ovoj pasmini puno zainteresiranih pogleda na poljoprivrednike peradi. Sorta dobivena prelaskom bijele i crne engleske ptice ima orijentaciju jaja, ali je i vrijednost mesa za privatna poljoprivredna gospodarstva.

Neobična, taman iznad i ispod bijelo, boja pasmine prepelice dužan sklonost mutirati, zbog čega je u posljednjih nekoliko godina, uzgajivači su dobiveni ne samo smokingovye prepelice, ali je ptica s prekrasnim „mramornom perje.” U tim prepelicama na bijeloj pozadini, plavičasto sivi sjaj na perje jasno je vidljiv. Nije neuobičajeno pizza kuća zlatnih, plavih, blijedih boja. Prosječna žensko smoking smoking ne više od 160 grama, a mužjaci su još manji. Ali to ne sprječava zanimljivu pticu da unosi do 280 jaja godišnje.

Kineski obojana prepelica

Kineski obojana prepelicaPored japanskih prepelica na svijetu danas su poznati slikani kineski ptice s crvenim trbuhom i bogatim preljevom boja na vratu i leđima. Za razliku od japanskih prepelica, koje su poligamne, ova ptica preferira cijeli svoj život provesti s jednim odabranim. Kovačica je nepretenciozna i lako se prilagođava različitim uvjetima zatvaranja, žestoko se odnosi na vlastito stanovanje i zaštitu.

Related  Ako určiť pohlavie kuracieho mäsa a kedy to možno urobiť

Budući da su ti prepelice prilično male, u Aziji i Europi danas se uzgajaju uzgajati uz najbolje meso i jajašca.

Djevica prepelica

Djevica prepelicaNakon što je postigao značajne rezultate u pripitomljavanju običnih prepelica, poljoprivrednici peradi uspješno pokušavaju rasti na privatnim farmama ptica koje su prethodno smatrale egzotičnim. Primjer može poslužiti kao izvorna američka vrsta – djevica prepelica. Od već poznatih stijena razlikuje se izduženo tijelo, velike oči i skraćeni kljun. Ptice imaju crvenkasto-smeđu boju s jakim crnim i bijelim oznakama na perje. Na glavi muškaraca, bijele vrpce su jasno vidljive.

Ovi prepelice su veće nego obično, ali prerano je govoriti o njihovoj orijentaciji mesa i popravljanju znakova pasmine, iako nakon dobrog tova imaju određenu kulinarsku vrijednost. Patlidžana također nije sjajna. Ali ljubitelji dekorativnih ptica cijeniti zlatno i snježne djevice prepelice.

California Quail

California QuailNajneobičnija i najljepša prepelica je kalifornijska sorta. Šef predstavnika ove pasmine prepelice okrunjen je minijaturnim sultanom nekoliko tamnih pera. Tijelo velike, duge do 25 cm, ptice zaobljene, guste, repa, iako dulje od drugih rođaka, ali još uvijek kratke. Kvasac ima konveksnu prsa, ukrašenu bjelkastim ili žutim perjem s crnim rubom, bijele kontrastne pruge na čelu i obrazi. Maslina leđa i usađen vrat. Žene nisu tako svijetle kao muškarci, ali su znatno sjajnije od mnogih pripitomljenih braće.

Ptice se sada bere i uzgajaju za meso, kao i za uređenje vrtnih i mirnih područja. Ptice su monogamne i rano. Nestlings kalifornijskog prepelica može započeti svoj punoljetni život u dobi od 35 dana.

Video o obojenom kineski prepelice