prepelica u dvorištuPilići za prepelice moraju zadovoljavati posebne zahtjeve. Dakle, pravilno organizirana rupa za navodnjavanje pomoći će ne samo osigurati maksimalnu čistoću u kavezu, već i uzgojiti zdrave ptice. Pijenje se također može kupiti u trgovini, no preporučljivo je koristiti alate koje ste sami izradili. U ovom članku ćemo razgovarati o tome kako piti za prepelice vlastitim rukama.

Vrste pića i zahtjevi za njih

Kviz, međutim, kao i svaka druga ptica, vrlo je razbacana. Neodgovarajuće organizirane hranilice i zdjele samo dodaju probleme na onečišćenje stanica.

Ispravna zdjelica pomaže u uzgoju zdravih ptica, kao i za smanjenje prljavštine u samom kavezu. Glavne vrste pića su šalica, bradavica, kapi i zdjela automatski.

Bilo koji od gore navedenih dobavljača mora ispunjavati sljedeće uvjete:

 • veličina u potpunosti ovisi o broju ptica, kao i njihovoj dobi;
 • sirovine su bolje odabrati ekološki prihvatljiv i siguran za ptice;
 • Nemojte odabrati drvo ili glinu kao glavni materijal, a također smanjiti upotrebu metala;
 • voda mora biti dostupna pticama, jer bi pero trebalo samo doći do vode;
 • Pials treba lako ukloniti iz kaveza za čišćenje;
 • Zdjela bi trebala biti jaka.

kapanje

piće za pićePilići za bradavice za prepelice su cijev od metala ili plastike, smještena vodoravno na pod. Visina strukture može varirati i varira ovisno o dobi ptica. Dakle, za odrasle, ptice su smještene više, za mlade životinje – niže. Ova vrsta pića se također naziva i pijanka za piće za prepelice. Takve vrste pića mogu biti s takozvanim kapljicama (rezervoar, gdje voda dolazi iz izljevka) i bez njega.

Spremnici za kapanje s vodom s pravom se mogu smatrati jednim od najprikladnijih mogućnosti za zdjelu za piće. Dakle, njihove su prednosti:

 • voda je uvijek čista i svježa;
 • zdjelu pomaže očuvati ćeliju;
 • takve piale imaju dug životni vijek;
 • mogu otopiti vitamine.

Related  Iz improviziranih materijala izrađujemo zdjelu za piliće vlastitim rukama

Ako odlučite izvršiti takav pial, slijedite ove savjete:

 1. Zdjelu možete spojiti izravno na cjevovod.
 2. Bolje je postaviti spremnik što je više moguće, tako da se pritisak u cjevovodu poveća i, posljedično, pial radi bolje.
 3. Za montažu bradavice potrebno je bušiti rupu u cijevi.
 4. Ako se bojite da se mjesto instalacije može curiti, koristite Teflon traka u procesu proizvodnje.
 5. Za mlade životinje (15-25 dana) bolje je koristiti meke bradavice. Za zrele ptice možete već koristiti tvrde sapnice.pijenje vrećice s eliminacijskim sredstvima
 6. Bubnjevi za ispuštanje mogu se montirati bilo gdje: savršeno su prilagođeni za ugradnju na unutarnju i vanjsku stranu kaveza, na zid i na drugim površinama.

Bradavice su jedna od najskupljih vrsta pića. Vjeruje se da je bolje instalirati ih velikim brojem ptica.

tava

pijenje zdjele za prepeliceČaša za piće je malena i stoga se često naziva mikro posuda za šalicu. Ova posuda je čašica u kojoj mali jezičac pluta, povezan s loptom koja blokira protok vode. Ako ima vode, jezik ostaje na površini, a voda ne prodire u spremnik. Ako voda počne prekinuti, jezik leži na dnu, lopta otvara vlagu i zdjelu se puni slatkom vodom. Takve su zdjelice podjednako prikladne za vrlo male ptice, tako da za odrasle i ptice.

Dizajn bi trebao biti odabran na način da ispunjava uvjete za držanje ptica (u kavezu ili na podu), broju ptica, ali i njihovoj dobi. Uzgajivači kvasca kažu da je vrlo teško napraviti šalicu.

Iz plastične boce

izrada bočica iz plastične bocePosuda za piće od plastičnih bočica jedna je od najjednostavnijih verzija. Plastična posuda je bočica koja je vodoravno odrezana i pričvršćena na zid kaveza. Da biste napravili plastičnu bočicu trebate bocu, limenku, nož, bušilicu i žicu.

Related  Како исправно одржавати и хранити патке код куће

Za pripremu pilića za prepelice s vlastitim rukama od plastike, slijedite upute u nastavku:

 1. Uzmi limenku. Odrežite poklopac i izoštrite rubove tako da nisu oštri.
 2. Približno 5-6 cm od dna potrebno je napraviti dvije rupe.
 3. U rupama, koje će kasnije biti mjesta na kojima voda dolazi, trebate priključiti dva odvijača.
 4. Uzmite plastičnu bocu i izbušite nekoliko rupe oko vrata.
 5. Ulijte vodu u bocu, zatvorite je i stavite u prevrteni kantu.
 6. Pričvrstite konstrukciju u kavez pomoću žice.

Uz gore navedeno, postoje takozvani vakuumski modeli. Možete ih kupiti i u trgovini i to sami. Vacuum pial također se naziva “stroj za piće”. Jedna vakumska konstrukcija je više nego dovoljna da se osigura voda za 15-25 odraslih prepelica.

U praksi, takva posuda je spremnik od oko 7-10 litara (na primjer, mali spremnik) na kojem je vezana struktura. U tom slučaju ima oblik poklopca s okruglim mostom. Prikupljen i napunjen vodom, kontrakcija se pretvara i tekućina ulazi u utore.zdjelu za kuhanje

Tržište nudi mnogo različitih napitaka za prepelice. Naravno, to je najbolje učiniti sami, tako da ćete biti sigurni u pouzdanost modela, kao i ekološka prijateljstvo materijala. Najčešći tipovi su kapljice, šalice i bradavice koje obrtnici mogu raditi kod kuće vlastitim rukama. Najjednostavnija vrsta je zdjela od plastične boce. Takva zdjela je manje izdržljiva, međutim, manje korisna.

Video o samohranim pijeskama za prepelice