Delo čebelarja v čebelnjakuObčutite čebelarje za začetnike s pomočjo priročnikov, izkušenih strokovnjakov in vizualnih učnih ur. Zahteve za ustanovitev čebelnjaka vključujejo ukrepe za zaščito pred žuželkami žuželk iz okolice. Brez skladnosti s predpisi ni mogoče opremiti čebelnjaka.

Značilnosti čebelarstva in kje začeti začetnika

Preverjanje panjevZnan medu najbolj koristno in zdravilni izdelek. Žuželke čebelje delavcev za sezono bo lastnik čebelnjaka med, cvetni prah, propolis. Ampak, da bi dobili izdelek podkupnine in ustvarjanje pogojev za razvoj močnih družin je čebelar, ki pozna značilnosti vsebine žuželke, in ustvarja prijetno delajo ženske zbiranje medu. Če je odločitev za vzpostavitev lastnega čebelnjaka sprejeta, boste morali izpolniti nekaj pogojev:

 • Poiščite mesto nastanitve panjev, ki ustreza zahtevam;
 • pripravi potreben inventar in uredi kraj zimovanja;
 • izberite pasmo čebel, ki je primerna za podnebne razmere in produktivnost;
 • Spoznajte čebelarjenje za začetnike.

Želja po dobavi sladkega izdelka iz letečih žuželk bo zahtevala znanje. Lahko se naučite teorije dodatka ali pa se obrnite na izkušenega mojstra. Psi so brez jasne tehnike izvajanja storitve nepogrešljivi. Neprecenljivo pomoč bo zagotovil video o čebelarstvu za začetnike:

Pravila za opremljanje čebelnjaka

Gradnja čebelnjakaČe ste začetni čebelar, potem se morate naučiti na majhnih količinah čebeljih kolonij. Na zakonodajni ravni je bilo odpravljeno “Navodilo o vzdrževanju čebeljih kolonij”, od leta 2013 pa je bilo vprašanje preneseno na regionalno ureditev. Optimalen za razvoj čebelarstva od začetka s tremi panj. Hkrati pa je treba spoštovati varnostne standarde. Če so panjevi nameščeni v poravnavo, je treba to soglašati s sosedi. Morajo vedeti, kako se izogniti čebeljem. Sosed, ki ga ugrizne čebela, bo vedno dobil poskus s čebelarjem.

Namestitev panjev je na voljo 10 metrov do meje posesti in 50 metrov od bivalnih prostorov. Da bi preprečili letenje žuželk do sosednjih območij, je predpisano, da se ograja vzdolž oboda meri vsaj 2 m. Če velikost ploskve ne dovoljuje, da prenese razdaljo od panjev do ohišja in ograje, je čebelarstvo prepovedano.

Kako organizirati čebelarstvo za začetnike in kje začeti, če velikost ploskve ne omogoča gradnje čebelnjaka? Potrebno je najti mesto za čebelnjak v stanovanjskem ali zapuščenem naselju. Tu lahko najdete stran brez stavb, kjer je veliko cvetočih rastlin in ni onesnaževal zraka. Izdati zemljišče za najem ali premoženje, da bi ustvarili čebelnjak.

Ob registraciji zemlje je hkrati izdan veterinarski veterinarski potni list. Stran mora izpolnjevati zahteve konstantnega podkupnine iz medenih rastlin v polmeru 2 km. Istočasno so izključeni križišča z avtocesto in reko. Izberete lahko pasmo čebel, ki naredijo let visoko, nato pa pešci ne bodo postali ovira čebel delavcev.

Za zbiranje žličke medu 400 čebel deluje. Polovica zbere cvetni prah, druga pa jo postavlja v satove. Da bi dobili kilogram medu za 4500 let. Danes velika družina zbira do 20 kg nektarja, od katerega dobimo 10 kg medu.

Uspeh čebel za začetnike je odvisen od prvih korakov za izdelavo čebelnjaka. Pchelopaket, roj ali družina je primarni material, kupljen za nadaljnjo vzrejo čebel. Pchelopaket se oblikuje le po naročilu, prodaja se jeseni.

Faze opremljanja čebelnjaka

Za uspešen razvoj poslovanja je pomembna faza izbire kraja za čebelnjakPred nakupom čebel je potrebno skrbeti za kraj namestitve čebeljih panjev, zimsko vzdrževanje čebel, za nakup instrumenta. Vse o čebelah in čebelarstvu za začetnike je treba naučiti, preden se prvi čebelnjak pojavi v čebelnjaku. To bo pomagalo določiti naravo razmerja, narediti manj napak.

Načrtovanje mesta je za čiščenje vseh nasadov in ostankov poseka. Platforma mora biti čista in enakomerna, čeprav se odstranijo listi. Glavna cesta in poti so položena. Vsi panjevi bodo postavljeni na spletno stran, njihove barve so svetle in drugačne, tako da čebele prepoznajo svojo hišo od daleč.

Panj se izberejo glede na vrsto čebel, ki so prilagojene v lokalni regiji. Obstaja več hiš, kot so družine, rezerva bo potrebna za ločitev novega rojstva. Poleg panjev boste potrebovali:

 • vosek;
 • izolacijske blazine in platna za vsak panj;
 • dim in delovna obleka za delo z insekti;
 • žica, barve in nohti.

Hibernator za koprivniceDo jeseni je treba pripraviti tudi zimsko kočo, toplo sobo za koprivnico. Če je čebelarstvo načrtovano kot podjetje, bo čebelnjak dobičkonosen in ima več kot petdeset družin. Treba je vedeti, da bo za oskrbo čebel, inšpekcijskih pregledov panjev in spremljajočih dejavnosti potrebnih približno 6 ur na teden za tri družine. Da bi zagotovili podkupnino za veliko število družin, je treba panjeve postaviti v rastlino ali na robu cvetočih polj gojenih rastlin.

Kot vsako podjetje, čebelarjenje zahteva načrtovanje in širitev proizvodnje. Stroške vzdrževanja čebelnjaka je treba določiti v poslovnem načrtu. Za prodajo izdelkov boste potrebovali veterinarski potni list.

Težave neizkušenega čebelarja

Pregled okviraČe odgovorno pristopite k novemu podjetju, se lahko v prihodnosti izognete razočaranju. Toda za to je potrebno predhodno študirati in pridobiti informacije o organizaciji družine čebel. V prvi fazi morate vedeti:

 • pravilna izbira družine čebel pri nakupu;
 • temperaturni režim v panju v različnih letnih časih in kako ga vzdrževati;
 • znaki zdrave družine;
 • znaki bolezni čebel, oslabitev čebeljih družin;
 • smrt maternice in kako posaditi novega posameznika v panju;
 • kako ujeti roj proč.

V procesu dela bo veliko vprašanj, izkušeni čebelar ali študija video in literature bo pomagal. Skupnost čebel ne skrbi za napake.

Kako začeti začetnika v čebelarstvu in kako se čebele ne ugriznejo? Žalostne čebele le v izjemnih primerih, saj se konča s smrtjo samega branilca. Zato je delo na čebelnjaku potrebno brez nenadnih gibov, v svetlih in čistih oblačilih brez tujih vonjav. Glava mora imeti klobuk z mrežo proti komarjem. Ne uporabljajte oblačil s kupom, tako da čebela ne bo zmedena in jezna. Tiho gibanje, pogovor z nizkim glasom in dima ne bodo jezni čebele. Čebelica je boleča, vendar ima zdravilni odmerek strupa.

Delovne čebele priznajo svojega gospodarja po značilnostih. Obrvi, ušesa in ustnice čebelarja so za čebele konfiguracijski signal. Morda zato čebelarji redko žanjejo.

Čebele so ležale meduPanjev in potreben inventar je najbolje kupiti v specializirani trgovini. Kadar obstajajo izkušnje, so hiše za čebele izdelane neodvisno. Večja je družina, več medu in pergi, ki jih zbira, in bolj panj se namesti okvir.

Najbolj racionalna oblika zmogljivosti je heksagonalna celica. Za izdelavo 100 celic potrebujejo čebele 1,3 g voska. Idealen za prostornost in trdnost oblike plovila.

Struktura koprivnika se razlikuje po fiksiranju okvirjev za satovje z medom. Obstajajo vertikalne in horizontalne strukture in celo izdelujejo posebne modele za zračni med. Začetnik čebel lahko dobi potrebne podatke iz videoposnetka.

Čebelarstvo za lutke – video