maharaja berhampiran jalan tamanSehingga baru-baru ini, nenek kami tidak pernah dapat menanam rumput hiasan, walaupun ia cantik, di taman bunga, ia dianggap hanya menghalang pertumbuhan tumbuhan yang berguna. Tetapi kali berubah, dan biji-bijian hiasan telah mengambil tempat yang layak di taman kami. Kelebihan di kalangan mereka dalam kecantikan, tidak syak lagi, mengambil maharaja. Sereal yang tidak bersahaja, dengan daun berkilau cerah, akan menghiasi plot taman mana pun.

Penerangan umum

maharaja silinderImperator silinder – ini adalah salah satu spesies sejenis bijirin, yang digunakan secara universal dalam hortikultur hiasan. Kilang dewasa sangat cantik, mempunyai warna yang cerah, sementara ia tidak dapat dijaga. Maharaja bijirin digelar “kilat merah” untuk dedaunan tegak tinggi yang tegak dan warna merah terang yang luar biasa. Daun lebar dengan petua yang tajam di dekat pangkal itu lebih sempit. Maharaja yang mekar cukup mengagumkan: ia menghasilkan penyapu keperakan yang padat, jauh menyerupai telinga.

Di alam liar, tumbuhan tumbuh di Asia Tenggara, Caucasus, ia menyukai tanah berpasir dan tempat-tempat berhampiran sungai. Dalam budaya, di taman dan taman, pelbagai Baron Merperatian Merah adalah umum. Ia tumbuh sehingga empat puluh sentimeter tinggi, walaupun daun mudanya boleh menjadi hijau terang, tetapi ketika mereka tumbuh semula menjadi merah, pada akhir musim panas mereka memperoleh warna berdarah.

Pembukaan dan penjagaan Imperial Baron Merah silinder

embarkasiJika taman itu mempunyai koleksi bijirin, bukan sahaja tradisional, hijau, tetapi juga kuning, daun merah cerah akan menambah penekanan yang tepat pada reka bentuk landskap anda.

Untuk bijirin jarang, bahan penanaman lebih baik untuk dibeli di kedai-kedai yang dipercayai, kerana dalam kes ini anda perlu benar-benar yakin bahawa anda telah membeli sebuah loji berkualiti tinggi yang berkualiti.

Benar, Maharaja Red Baron dapat dijaga oleh beberapa penjual bunga berpengalaman. Ia menggembirakan bijirin ini dalam iklim yang sejuk, dan hampir tidak ada masalah dengannya.

Pendaratan

Untuk rumput anda untuk mengekalkan hiasan tradisional untuk pelbagai ini, sangat penting untuk memilih tempat yang baik untuk penanaman. Rumput boleh menahan penumbra sedikit, tetapi ia menjadi merah cerah hanya pada bunga yang cerah dan terbuka. Menanam dan menjaga Baron Merah silinder Imperial tidak memberikan apa-apa masalah yang kelihatan, tetapi ia semakin perlahan. Dalam tahun ketiga atau keempat hayat, tumbuhan menjadi tinggi dan memperoleh warna kemerahan.

Tanah mesti dikeringkan, rumput tidak menyukai tempat-tempat dengan kelembapan bertakung. Sekiranya saliran tidak mencukupi, tumbuh-tumbuhan boleh melengkapkan akarnya. Walau bagaimanapun, selebihnya pendaratan dijalankan dengan cara tradisional yang mudah:

  1. Lubang-lubang besar, mereka perlu dibuat dua kali lebih banyak daripada sistem akar anak benih.
  2. Di bahagian bawah lubang, anda perlu meletakkan kompos.
  3. Selepas kompos diperlukan untuk meletakkan baja kompleks baja.

Selepas kerja persediaan, anak benih muda Kaisar Merah Baron mesti diletakkan di dalam lubang, ditutupi dengan bumi, dituangkan dan disuntik. Selepas tempat di sekitar mulsa penanaman lapisan kecil gambut (kira-kira tiga sentimeter).

Penjagaan

Maharaja di atas katil bungaKilang itu tidak terlalu menyukai kelembapan, tetapi pada hari-hari musim panas yang panas lebih baik untuk menyiramnya dengan banyaknya. Juga, penyiraman intensif diperlukan pada musim bunga, apabila pucuk muda terbentuk. The Imperator adalah silinder, walaupun ia tidak bertolak ansur dengan genangan air, tetapi lebih suka menyiram kuat.

Pada musim gugur, kilang perlu dipotong, meninggalkan kepingan daun, sekitar sepuluh sentimeter dari tanah. Sebelum bermulanya cuaca sejuk, anda juga mesti meliputi bijirin hiasan anda. Jika pada musim gugur atau pada akhir musim panas pucuk hijau muncul di loji, mereka harus segera dipotong, tidak memberi mereka banyak untuk berkembang, jika tidak, rupa semak belukar akan rosak.

Apabila anda mula memindahkan maharaja silinder, anda perlu memastikan bahawa bumi sentiasa basah, tetapi tidak terlalu basah. Tumbuhan ini tidak sembuh di tempat-tempat baru, jika tidak ada kelembapan yang mencukupi, ia akan mati.

Pembiakan dilakukan oleh pembahagian sederhana belukar dewasa. Proses pembahagian dilakukan, pada saat semak berkembang luas, dan di tengah-tengah mereka mulai tumbuh sedikit. Dengan berbuat demikian, pertimbangkan perkara berikut:

  1. Adalah lebih baik untuk menyebarkan bijirin pada musim bunga.
  2. Kilang itu harus digali dengan akarnya.
  3. Ia adalah perlu untuk cuba untuk tidak merosakkan akar
  4. Anda boleh membahagikan sebahagian daripada tumbuhan yang digali dengan perlahan.

Untuk musim panas dan musim bunga, kilang perlu diberi makan dua atau tiga kali. Sangat seperti baja mineral Red Baron silinder imperial. Walau bagaimanapun, jika tanah di taman anda subur, maka tumbuhan tidak dapat disenyawakan. Sangat menyenangkan bahawa bijir merah tidak takut dengan perosak atau penyakit.

Anda tidak perlu memaksa tumbuhan ini untuk berbunga. Rumput maharaja tidak di alam liar, tetapi dalam persekitaran budaya ia hampir tidak pernah mekar. Tumbuhan ini mempunyai nilai hiasan yang besar kerana dedaunan yang cerah.

Dalam reka bentuk landskap

maharaja dalam komposisi tamanPada musim luruh lewat, apabila semua tumbuh-tumbuhan taman pudar, biji-bijian terus menggembirakan warna-warna, rupa yang menarik, dan pada masa ini tahun ini mereka memainkan peranan yang dominan di taman. Tetapi Baron Red silinder Imperial tidak hanya menyukai penanam bunga kita: bentuk geometri dan keanehan daun menghasilkan penekanan khusus pada bunga hiasan.

Kilang ini sangat sesuai untuk taman kecil. Latar belakang yang sangat baik untuk maharaja – konifer hijau dan semak dengan daun besar. Bijir merah berhampiran juniper menjalar kelihatan hebat. Anda boleh menanam tumbuhan ini dalam bekas, yang untuk musim sejuk dibawa ke beranda atau ke taman musim sejuk. Pada musim gugur, rumput maharaja di dalam periuk kelihatan luar biasa dengan latar belakang alam yang tertidur.

empayar bersebelahan ephedraBijir jenis ini hampir selalu hadir di taman Jepun klasik. Kilang itu kelihatan tidak dapat ditandingi di rumput zamrud dalam idea penanaman tunggal. Kaisar boleh ditanam di tengah-tengah katil bunga, menjadikannya pusat komposisi asal.

maharaja berhampiran kolamSekiranya anda masih belum mengetahui bagaimana untuk menghiasi kolam kecil taman di taman, pilihan yang ideal ialah menanam Kaisar Red Baron, lebih peduli untuknya adalah mudah. Daun merah cerah tumbuhan ini akan menjadikan kolam anda menjadi kisah dongeng.

Jadi, jika anda seorang tukang kebun pemula dan ingin segera membuat tempat anda bertenang hebat, kemudian menanam maharaja. Kilang itu tidak pernah sakit, tidak ada masalah dengannya, tetapi ia kelihatan tidak dapat ditandingi, menyenangkan cerah – daun merah hingga paling sejuk.

Imperat di taman botani – video