Asid succinic dalam tabletDalam penjagaan bunga dalaman, banyak helah. Oleh itu, asid succinic untuk orkid, seperti air hidup. Ia mempunyai kesan merangsang pada semua organ. Akibatnya, bunga tumbuh lebih cepat dan membuang panah bunga. Asid tidak boleh digantikan untuk baja, tetapi menggalakkan pencernaan yang berkesan. Ubat ini adalah selamat di alam sekitar dan di bumi terurai ke dalam unsur-unsur yang mudah.

Cara menggunakan asid succinic untuk orkid di rumah

Baja tertumpu untuk orkidZon orkid yang paling bermasalah adalah sistem akar. Akar bukan sahaja memberi makan bahagian udara, tetapi juga mengambil bahagian dalam proses fotosintesis. Penggunaan perangsang mewujudkan keadaan untuk sambungan akar aktif. Penggunaan asid succinic untuk orkid berguna untuk pemulihan daripada keadaan yang tertekan. Seluruh tumbuhan diperkuat. Sistem akar secara aktif berkembang, daun memperoleh ketegaran yang lebih besar dan bahkan kelopak bunga yang halus menjadi lebih stabil.

Seperti tiada ubat lain, asid succinic akan membantu:

  • untuk mempercepat pertumbuhan dan perkembangan orkid muda;
  • untuk memperbaiki substrat, mengembalikan keseimbangan;
  • mempercepat pemindahan baja ke dalam bentuk biologi;
  • menguatkan sistem imun tumbuhan;
  • mempercepatkan proses fotosintesis.

Kilang itu dipulihkan dalam masa yang singkat, membuang anak panah, bunga-bungaan panjang dan mewah.

Mekar anggrek mesti dilindungi daripada sebarang serangga. Sekiranya bunga itu didebung, ia akan menjadi lebih cepat.

Untuk memproses dengan asid succinic boleh menjadi semua bahagian tumbuhan, dan dengan cara yang berbeza. Akar direndam dalam penyelesaian semasa pemindahan. Bergantung pada keadaan tumbuhan, akar disimpan dalam larutan dari setengah jam hingga beberapa jam. Kemudian mereka dikeringkan dan ditransplakkan anggrek ke dalam tanah steril. Adalah penting untuk menyediakan kilang dengan betul untuk pemindahan, dan kemudian dalam seminggu anda dapat melihat pertumbuhan akar yang aktif.

Pertumbuhan BiostimulatorRawatan lembaran hendaklah dijalankan dengan kain lembap yang dibasahkan dengan larutan asid, supaya tidak membuat zon bertakung di paksi daun. Biarkan tetesan pada daun tidak boleh.

Related  Perhatian penanam bunga tertarik oleh rama-rama biru pada kehijauan clerodendrum Uganda

Orkid akan bersyukur jika sekali dalam 2-3 minggu ia disembur dari semburan dengan asid succinic untuk orkid. Ini merangsang pertumbuhan pucuk baru. Sisa-sisa penyelesaiannya boleh disiram akar. Tempoh penggunaan penyelesaian buatan rumah tidak melebihi 3 hari. Adalah lebih baik menggunakan penyediaan segar.

Penyediaan penyelesaian kerja

Penyediaan penyelesaian kerjaCara mencairkan asid succinic untuk orkid bergantung kepada bentuk bahan. Ia boleh didapati dalam tablet dan serbuk. Oleh itu, untuk kepekatan yang betul, 1 gram asid dicairkan dalam 5 liter air.

Tablet untuk tumbuhan mengandungi bahan aktif dalam jumlah untuk pencairan dalam 500 mililiter air. Sekiranya terdapat bahan serbuk dalam kabinet ubat, maka anda perlu mengambil sedikit serbuk pada hujung pisau dan larut dalam 0.5 liter air. Penyelesaiannya tidak boleh dimasak untuk kegunaan masa depan. Asid succinic adalah bahan yang tidak stabil, ia mengurai ke dalam unsur mudah dalam air dan menjadi tidak berkesan.

Larutkan bahan dalam air suam dengan kacau. Tambah jumlah yang diperlukan untuk air sejuk.

Jangan simpan sayur-sayuran dan buah-buahan di dalam bilik di mana orkid berbunga. Gas etilena yang dikeluarkan menghalang pembungaan orkid. Jangan gunakan aerosol lain di dalam bilik.

Cara memberi makan anggrek

Laraskan untuk orkidBaja untuk orkid digunakan dengan berhati-hati. Jangan makan pesakit atau hanya tanaman yang dipindahkan. Baja tidak dicerna hanya akan meracuni tanah. Kerana tanah tertentu, formulasi cecair boleh digunakan, tetapi dalam pencairan kurang daripada dos yang disyorkan adalah 3-4 kali.

Penambahan untuk orkid berhenti dua minggu sebelum permulaan berbunga. Semasa berbunga, tiada pembajaan dilakukan. Formulasi baja cecair yang disyorkan.

“Bona Forte” dianggap baja terbaik untuk orkid. Ia memanjangkan bunga ke enam bulan, ia digunakan sebelum dan selepas berbunga dalam pencairan yang lebih besar daripada mengikut arahan.

Related  Gambar dengan penerangan jenis kelopak bunga yang popular untuk tumbuh di taman

“Flora” adalah baja semulajadi berdasarkan biohumus, yang dimaksudkan untuk berpakaian foliar

Pokon seramik granulates, baja bertindak panjang yang seimbang. Menyediakan akar dengan oksigen dan mengawal kelembapan di dalam tanah. Menggunakan komposisi ini membolehkan anda menyiram orkid sekali sebulan.

Menggunakan asid succinic untuk rangsangan dalam keadaan yang tertekan dan membaja bagi tumbuhan yang sihat, seseorang boleh mendapatkan orkid berbunga panjang.

Video tentang pengalaman positif menggunakan asid succinic