Bunga TradescantiaTradescantia tergolong dalam spesies Amerika asli, secara liar berlaku dari sempadan selatan Kanada ke Argentina sendiri. Banyak spesies dan jenis Tradescantia dalam foto yang menarik dalam pelbagai penampilan mereka. Alasannya bukan sahaja di kawasan yang luas, dari kawasan sederhana hingga tropika. Bilangan hibrida dan jenis Tradescantia diwajibkan kepada penanam bunga dan penternak yang mempunyai minat ikhlas dan ilmiah untuk bunga itu. jenis-jenis Tradescantia yang dibentangkan dalam artikel itu akan menghiasi bunga dan bunga alpine di plot dan tingkap di rumah.

Tradescantia zebrina (Tradescantia zebrina)

Tradescantia berbentuk zebra dan berbungaSalah satu jenis yang popular di tertutup dipanggil spiderwort Tradescantia zebrina atau gantung. Dan satu, dan nama kedua untuk sepenuhnya mencerminkan imej tumbuhan hiasan dengan melabuh pucuk monggol, 10 sentimeter menegaskan daun dan kecil ungu-merah jambu-3 bunga lepeskovymi.

Satu kemuncak dalam rupa tumbuhan adalah bilah daun. Di bahagian belakang mereka dicat dengan nada kaya ungu. Dan bahagian luar mereka berwarna dengan jalur berwarna perak putih terang pada latar belakang hijau. Ia adalah ciri ini yang menentukan nama jenis Tradescantia ini

Tradescantia Virginia (Tradescantia virginiana)

Dara Tradescantia dan berbungaNama taman Tradescantia ini berhutang dengan pertumbuhan semulajadi. Sebagai tambahan kepada Virginia, saka terdapat di banyak bahagian di bahagian timur negara ini. Terima kasih kepada musim panas yang berlimpah, berpanjangan sepanjang musim panas dan cukup cerah untuk jenis berbunga, Virgin Tradescantia ditanam dan jatuh ke dalam lingkaran kepentingan penanam. Atas dasarnya, pelbagai varietas dan tumbuhan hibrida diperolehi, digabungkan menjadi spesies yang berasingan.

Jenis taman yang diperolehi dari jenis Tradescantia ini, seperti dalam foto, ditubuhkan bukan sahaja di taman-taman Amerika Syarikat dan negara-negara lain di benua Amerika, tetapi telah lama diiktiraf sebagai tukang kebun Eropah. Mereka kelihatan hebat seperti komposisi yang berasingan dan digabungkan dengan bunga mawar yang indah, daylilies dan bunga lain.

Related  Gambar dan nama spesis orkid eksotik

Belajar tumbuhan adalah sangat mudah untuk langsung, lodge hanya dalam kes-kes yang luar biasa dan batang linear memanjang menegaskan daun. berdaun ketinggian Fine pucuk sehingga 60 cm. Semasa musim panas loji membentuk tirai yang ketat, yang pada akhir musim panas dihiasi tambahan warna massa. Terdiri daripada tiga kelopak meluas jaguh Virginiana Tradescantia dikumpul hal berkembang payung di hujung batang dan muncul dari sinus 20 cm daun panjang.

Pelbagai warna bunga sangat luas: dari hampir putih hingga violet-pink atau warna biru gelap. Secara semula jadi, penyerbukan berlaku, pembentukan ovari dan pematangan benih.

Traditioncantia x andersoniana

Anderson's TradescantiaTanaman hibrid yang diperolehi daripada penyebaran spesies lain dengan Tradescantia of the Virgin, hari ini adalah adat untuk memanggil Tradescantia Anderson. Ini adalah hiasan taman yang indah, yang diiktiraf di seluruh dunia dan aktif digunakan untuk taman-taman landskap dan taman-taman, walaupun di tengah-tengah Rusia.

Pelbagai jenis moden Tradescantia Anderson memukau dengan keagungan warna. Tumbuh-tumbuhan ini tidak hanya boleh hijau, tetapi juga daun berwarna ungu, mottled dan bahkan hampir kuning. Dan corolla bunga yang dicat dicat dalam semua warna biru, merah jambu, ungu.

Bunga semi-ganda TradescantiaAntara jenis Tradescantia jenis ini, seperti dalam foto, terdapat tumbuh-tumbuhan dengan warna separuh ganda yang tidak biasa.

Tradescantia albiflora

Tradescantia berbunga putihDalam sesetengah jenis Tradescantia, seseorang tidak dapat mencari satu tetapi beberapa nama-sinonim. Bukan pengecualian dan Tradescantia berbunga putih, yang penanam bunga juga tahu sebagai tresvetcnaya tresvetcnuyu. Sebenarnya, nama tersebut tidak termasuk dalam spesies keseluruhan, tetapi hanya satu spesies, di mana jalur berwarna merah jambu dan swab jelas kelihatan pada dedaunan yang berwarna putih-hijau.

Tumbuhan di kawasan tropika Amerika Selatan diperuntukkan runcing jantung berbentuk daun licin, menjalar pucuk diikat dan bunga putih kecil, memberikan spesies namanya.

Related  Ciri-ciri penggunaan, faedah dan kacang banjir

Tradescantia berbunga putih Albo vittataSelain jenis tiga warna dan tumbuh-tumbuhan berwarna daun, terdapat jenis seperti Tradescantia belotsvetkovaya Albo vittata, yang daun dihiasi banyak jalur hijau dan putih.

Tradescantia fluminensis

Sungai TradescantiaSama-sama bersahaja dan bentuk berkembang pesat sebagai Tradescantia belotsvetkovaya melanda bilik dengan periuk hutan hujan Brazil, di mana belukar rhizome bentuk saka yang banyak, yang menyesakkan semua tumbuh-tumbuhan herba lain.

Riverine Tradescantia dalam AlamSungai Tradescantia boleh dibezakan daripada wakil genus yang terdahulu oleh pucuk dewasa berwarna kecoklatan atau merah-ungu dan pewarna yang sama dari bahagian belakang daun. Dalam spesimen liar, daun mempunyai warna hijau yang cerah.

Tradescantia riverine variety Maiden's BlushTetapi seperti yang anda lihat dalam gambar, jenis spesies sungai Tradescantia, yang ditanam dalam budaya, boleh menghiasi rumah dengan dedaunan berjalur dan juga jerawatan. Contohnya adalah Blush Maiden dengan daun semua warna merah jambu, putih dan hijau. Tompok-tompok dan bintik-bintik yang bertebaran secara beracun memberikan tumbuhan rupa yang unik.

Pembungaan sungai TradescantiaBunga sungai Tradescantia dalam semua jenisnya adalah kecil, putih, yang terletak di kepak daun atas. Flora kecil Tradescantia menghairankan dengan perlahan melihat komposisi di sebelah pokok lemon atau ficus yang ketat.

Tradescantia blossfeldiana Tradescantia

Tradescantia BlossfeldDi Argentina terdapat satu lagi jenis Tradescantia, hari ini mendapati tempatnya di tingkap rumah. Tradescantia ini Blossfeldiana, dikenali oleh ketat, merah-hijau batang dan berbentuk pisau pembedah tajam daun sehingga 8 cm bahagian bawah lembaran sebelah purpurea, atas -. hijau gelap dengan merah atau teduh ungu. Plat daun kasar, tidur siang kelihatan jelas pada nod dan di dasar daun.

Tradisi Blossfeld dengan dedaunan motleyPerbungaan axillary, yang terdiri daripada beberapa coronas ungu atau ungu-merah jambu, juga tidak hadir. Bunga dari Bladesfeld’s Tradescantia, cerah dari atas, hampir sepenuhnya dicelup dari bawah. Pusat corolla juga terancam.

Dalam jenis dengan dedaunan variegated, kecerahan warna bergantung kepada keadaan pencahayaan. Jatuh di bawah naungan, daun Tradesscanism Blossfeld benar-benar akan kehilangan perhiasan dan menjadi, seperti dalam gambar, hijau.

Tradescantia sillamontana

Tradescantia syllamontaneTidak seperti majoriti spesies dan jenis Tradescantia, lebih suka menetap di persekitaran yang lembab, tumbuhan diwakili dalam foto, ditanam di bawah keadaan yang kosong. Mengenai habitat luar biasa Tradescantia Sillamontan mengatakan tidur panjang padat dengan batang yang kaku dan daun berbentuk telur kecil bunga dilindungi. Terima kasih kepada perlindungan semulajadi ini, Tradescantia tidak takut kehilangan kelembapan yang terkumpul dan tumbuh di atas slaid Alpine dan pengungsian di tanah airnya. Tetapi di Eropah dan di Rusia kilangnya terlalu sejuk pada musim sejuk, jadi lebih baik untuk menanam pemandangan musim sejuk yang menakjubkan di dalam rumah, dengan mengeluarkan udara segar hanya pada musim panas.

Related  Aquilegia yang banyak dihadapi: gambar bunga dan penerangan spesies

Sillamontan dalam periukKetinggian rhizome saka tidak melebihi 40 cm. Batang muda pertama mengekalkan kedudukan menegak mereka, tetapi dengan pertumbuhan mereka turun ke tanah. Semasa berbunga, bunga kecil berwarna ungu-ungu tunggal muncul di hujung batang.

Video tentang keanehan dari pelbagai jenis Tradescantia