en anemone tidlig på våren i skogenBare solens første vårstråler slår bakken, snedækkene blomstrer. Og når den konstante varmen kommer, kommer vakre blomster under navnet – anemone. Ser du på disse milde skapningene, legger du merke til hvor grasiøst de svinger, selv med et lite slag av vinden. Og snøhvit knopper ligner vårens snø på grønt gress.

Navnet var en ydmyk blomst på grunn av sin spesielle følsomhet for vinden. De store kronbladene reagerer umiddelbart på eventuelle endringer i luften, mens de er resistente mot sterke vindkast. Oversatt fra gresk betyr navnet på blomsten “vindens datter”, som viser sin uhyre storhet. I hagebruk vokse et stort antall arter av anemone, og forskjellige nyanser.

Gentle skjønnhet på vårens ferie med blomster

snøhvit blomsterNår våren kommer til jorden, og jorden legger på en strålende antrekk av blomster, ønsker en ufrivillig å smile og nyte livet. Når man ser på anbudets ømte kronblad, ser det ut til at denne Askepot falt på en ferie med blomster. Men det er verdt å vurdere det nærmere, det er umulig å passere en så beskjeden skjønnhet.

gule blomster av anemoneVetrenica tilhører familien “Lyutikovye” og er en flerårig urteaktig plante. Den vokser på hele den nordlige halvkule, der det er et relativt mildt klima. Det kan ses på skogskanter og store enger, på fjellskråninger og i elver. Hvor en anemone (et annet navn for en blomst) dukker opp, gir det vårens varme og et smil til folk.

Denne ydmyke planten kan vokse i høyde fra 10 til 100 cm. Knopper kommer i en rekke fargestoffer. Her er noen av dem:

  • hvitt;snøhvit blomster
  • blå;blå blomster
  • blå;blå blomster
  • gul;gule blomster
  • rosa;rosa blomster
  • syrin.lilla blomster

Blomster består av fem (noen ganger 7 eller 8 stykker) delikate kronblad, som kan være semi-dobbel og dobbel. De holdes på lange ensomme peduncles. Blom anemoner tidlig på våren (på kaldere steder i april eller mai), som tiltrekker oppmerksomheten til elskere av hagesplanter.

Takket være de oppdrettsnære arbeidene, ble nye varianter av anemone oppdrettet. Noen av dem er oppløst i juli eller i september. Med en vis tilnærming til voksende blomster på stedet, kan du plante forskjellige varianter av anemone. Som et resultat vil ferien til blomster vare en hel sesong.

Planteanemone har avkortet tre petioled blader. De ligger på korte petioles på 3 stykker sammen. I nærheten av rotsystemet er det noen ganger et enkelt blad eller ingen i det hele tatt. Det er interessant at et glatt sylindrisk rhizome er i stand til raskt å kaste ut skudd. Derfor danner blomster ofte hele kolonier, og setter området til en elegant teppe.duftende teppe av anemone

Related  Opprinnelse og interessante fakta om asparges

I juni, når den frodige blomstringen forlater, vises fosteret frukt. De er en avlang sak med et stort antall frø. achene anemoneForvitret frø finnes ofte i nye områder, hvor det kan forekomme anbudsfulle vårblomster.

Dyrking av en anemone i en hageplot

en anemone i hagenEn anemoneblomst blomstrer vanligvis mye tidligere enn blader og blader vises på trær og busker. Derfor er det bedre å plante dem først i skyggefulle steder eller i penumbra. Tross alt vokste deres gamle kongere i tette tettsteder av majestetiske skoger.

Anemoner ser harmonisk på bakgrunnen av pygmy busker av barbær eller spiraea. Deres delikate antrekk er pent utpreget blant tulipaner eller pansies. En sjarmerende tettverk kan dekorere en forstadshage og gi mange positive følelser.

Plante og omsorg for en anemone innebærer implementering av enkle regler:

  1. Egnet jord. Anemoner foretrekker en lett humus jord, som må være fuktig. Selv etter blomsterskuddets død er det nødvendig å vanne området moderat. Noen typer anemon i jorden krever ytterligere stoffer – dolomittmel eller treaske.jord for vindkastet
  2. Regelmessig omsorg for blomstretepper. Siden anemoner er i stand til å vokse raskt, danner tette grønne sengetepper, er det nødvendig å opprettholde deres dekorativhet. For dette blir planten transplantert til nye steder. Transplantasjonsprosessen er bedre å starte før planten mister sin løvverk og forbereder seg til vinteren. I noen tilfeller kan blomstrende anemoner også transplanteres.vanlig omsorg
  3. Kompetent vanning av anlegget. I lys av det faktum at anemonen blomstrer tidlig på våren, blir det klart – hun elsker fuktighet. Hvis våren viste seg å være tørk, er det viktig å fuktige jorden hele tiden under blomstertapanonen. Sommer og høst varianter bør heller ikke etterlates uten ekstra fuktighet.vanlig vanning
  4. Reproduksjon. For å avle en anemone ved hjelp av et rhizome, trenger det ikke å bli helt utgravet fra jorden. Det er nok å trekke ut små elementer med nyrer for å plassere på et nytt sted. Du kan også multiplisere blomster ved å så frø.rhizome av anemone

Når du planter biter av rhizom, kan røtthalsen ikke dekkes med jord. Hun må holde seg på bakkenivå for å lykkes med å spire.

Søte typer beskjedne blomster

fantastiske hagen blomsterAnemonen som vises på bildet er en vakker blomst som har vært brukt i hagearbeid i flere århundrer. Det er spesielt verdsatt under den frodige blomstringen tidlig på våren. I naturen er det mer enn 150 slags søte “vårmil”. I Russland vokser ca 46 varianter. En detaljert bekjentskap med noen av dem vil gjøre det mulig å bli kjent med denne søte, beskjedne personen.

Related  Vokser asters i det åpne bakken fra frø

anemone sylvestris

skogfregnDenne søte blom løsner sine knopper tidlig på våren. Den vokser i høyde fra 20 cm til 50 cm. Han liker å vokse i underskogen av lave busker og skog glenner. Det finnes i de nordlige strekninger av Europa, Sibir, i bakken av Krim og kaukasiske fjellene.

Rotsystemet til skogsanemonen består av et kraftig vertikalt rhizome av svart farge. Av det i tidlig på våren vokser blad basal plate, som måler ca 20 cm. I midten av mai ut av kontakten vises blomsten stilkene med store hvite knopper. I sjeldne tilfeller er baksiden av inflorescence farget lilla. Kjernen i den ydmyke blomsten er malt i gul farge som ser originalen på bakgrunn av frodige grønne teppet.

Plantebladets blader er vanligvis grønne. Platen er kuttet, ligner en grønn gulrot, men litt større. Blomster vokser store kolonier, som dekker hele jorden.

Eikeskog eik

hvitveisNår de varme strålene til vårsolen smelter den siste snøen, vokser en eik grove fra jorden. Høyden på en slank blomst når bare 20 cm i høyden. Plater er lange petiolater, opprinnelig dissekert på tre steder. Knopper er ofte hvite, men noen ganger er det lilla og lyserøde prøver. Blomstringsperiode – april eller begynnelsen av mai. Frukt vises i form av en langstrakt achene, der det er mange frø. Planten liker å vokse under det brede taket av trær eller busker.

Altai Vetrenica

anemone altaicNoen typer vindkast er listet opp i den røde boken. Dette er typen som anses å være dette. Det er en blomst med et sylindrisk rhizom med gul eller brun farge. Takket være ham vokser planten raskt, helt dekker jorda med grønt. Stenglene til planten er nakne, vokse opp til 20 cm. Bladene er dissekert, crenate. Peduncles av Altaic anemone ensom. Knoppene er malt hvitt. På bunnen av koppen, fra utsiden, er en fiolett fargetone synlig.

Related  Terapeutiske egenskaper av dill og kontraindikasjoner til bruk

Vene lenticum

frenzied anemoneLett grønt av denne anemone arten fremstår tidlig på våren på skyggefulle kantene av skogen. Knoppene med gul farge åpner i april eller mai og blomstrer i 12 dager. De forkalkede blader av avføringen ligger under knoppene. Et rhizom av krypende natur finnes i jorda på en dybde på 5 cm, slik at planten vokser raskt.

På private tomter er bedre å vokse dekorative varianter av anemoner lyutichnoy, som terry blomsterstander og lilla blader.

Vindmølle klekkeri

anemone buttercupEn miniatyr flerårig plante er preget av et godt utviklet vertikalt rhizome. Flere blader på langstrakte blader forlater den. Fra midten av rosettet kommer en oppreist blomsterpike, på hvilken gule knopper blomstrer. Ofte kalles smørkoppen vanvid en maneter eller en frosks potion. Men dette påvirker ikke hennes ømme skjønnhet. Planten blomstrer i de siste dagene i mars i 4 uker.

Chickenwort anses å være en veldig giftig plante. Derfor må du vaske hendene grundig etter kontakt med det.

Baikal er villmark

en ankel baikalHvis du ser på Baikal-sjøen fra plass, ser det ut som det blå øyet på planeten. Ikke mindre attraktivt er naturen til dette sjarmerende stedet. Blant de mange plantene her tidlig på våren, blomstrer snøhvit skjønnhet – en anemone Baikal. Basert på observasjoner fra botanikere, kan blomsten snart forsvinne fra plante riket. Av denne grunn er den oppført i den røde boken og er under beskyttelse.

Blomsten har trimmet blomsterblomster av hvit farge. De ser originale ut mot bakgrunnen av mange tresnittede blader av en fløyelsaktig, jordnær teppe. Planten liker skraverte steder og rik jord. Så anemone Baikal er ønskelig for vinteren.

En detaljert beskrivelse av en anemon viser at denne planten passer perfekt inn i et landhusets hjemlandskap. Det krever ikke spesiell forsiktighet, det forandrer seg lett og kan lengre takke øyet med sine blomster. Kanskje er det verdt å plante disse beskjedne blomster på dacha? De vil ikke skuffe.

Video om jenta