Oleander i grytenOleander i det åpne bakken er en stor prydbusk med tredimensjonale blomsterblomster av forskjellige farger. I hagen dyrking av denne kulturen praktiseres i områder med varmt klima, oleander og omsorg i hjemmet er tilgjengelig og kan utføres i en region, men på grunn av størrelsen på en eviggrønn busk og termofil har sine egne særtrekk.

Popularitet som et prydplante oleander har kjøpt i Middelhavslandene, i områder i Sørøst-Asia. I virkeligheten og på bildet er blomstene av oleander forbløffet av forskjellige farger og former, og blomsterhandlerne, som allerede har erfaring med å dyrke en plante, er godt kjent med sin aroma. Tykke, skinnete blader av langstrakt form dekker mange brune skudd, og uten grundig oppmerksomhet er de nedre delene av stilkene nakne, og planten har en tendens til å vokse.

Fantastisk blomst av oleanderIkke rart at en av de viktigste funksjonene i omsorgen av oleander er dens avling, begrense veksten av busker og bidrar til å gi ham kronen form og kompakthet. Til tross for ønske om vekst, blant elskere av innendørs planter, blir oleander ansett som upretensiøs og lett å ta vare på en plante.

Betingelser for dyrking og pleie av oleander

Oleander foretrekker et lyst ventilert stedBusk, i naturen som vokser i godt opplyste og ventilerte områder, krever samme holdning og hjemme. Hvis oleanderpotten er i skyggen:

  • blader uunngåelig,
  • den nylig voksende løvverk er mindre;
  • blomstring blir sparsom og mindre dekorativ enn vanlig;
  • internodes på nye skudd er strukket;
  • De unge skuddene blir merkbart svekket.

For å oppnå rikelig blomstring, må anlegget kuttes avLang opphold i skyggen truer tap av knopper og planteavslag fra blomstring. Om sommeren kan rommet oleander, som på bildet, bli tatt ut i hagen. Ved en lufttemperatur på 20-25 ° C akklimatiserer buskingen godt og utvikler seg aktivt under åpen himmel. I grunnen for å plante, anbefales ikke oleander å unngå kompleksiteten ved å transplantere planten på grunn av dannelsen av nye røtter. Men å grave en container i nærheten av hagen dammen er nyttig. Fukt hjelper bushen til å tåle middagsolen selv på de varmeste sommerdagen. Hvis det ikke er dammer på stedet, kan du sette en vanlig bøtte med vann i nærheten. I rommet legges potten i en panne med vått mos eller utvidet leire.

Oleander reagerer svært følsomt for stagnasjon av luft, derfor er det viktig å ventilere rommet ofte, slik at de kalde vindene eller utkastet ikke kommer inn i anlegget.

Når du vokser oleander hjemme, får du omsorg ved å sprøyte kronen med varmt, mykt vann. Dette tiltaket bidrar til å opprettholde renheten av løvverk og øke luftfuktigheten nær bushen.

Sesongomsorg for oleander

Planten reagerer bedre, ikke ofte fuktighet av jordoverflaten, men til sjeldnere, men rikelig vanning, der vann trenger inn i den tykkeste delen av substratet. Om våren og sommeren skal oleander bli vannet oftere, noe som forklares av den voksende buskens behov og av fordamping, noe som er større enn i den kalde årstiden. Jord er fuktet med mykt vann ved romtemperatur, i løpet av dette året, slik at jordens koma ikke tørker ut med røtter. Og fra april til høst, er vanning kombinert med topp dressing. For disse formål kan en integrert gjødsel for blomstrende avlinger brukes hver annen uke.

Oleander trenger en hvileperiodeHvis det i sommermånedene bryr seg om oleander, er det ikke så mektig og enkelt, da nærmere vinteren, trenger anlegget spesiell oppmerksomhet.

I naturen bor busker i regioner hvor sesongendringen er ganske uttalt. Lignende forhold må opprettes når man vokser og omsorg for oleander i rommet.

Først og fremst er planten på jakt etter et sted hvor busken vellyser dvalemodus ved en temperatur på 2-12 ° C, som er all dagslys i lyset. Negativ temperatur og dyp skygge når du tar vare på oleander hjemme er strengt kontraindisert. Hvis busken mangler lys, bør blomsterhandler forventer at det vil bli kvitt kjæledyr grønt bladverk, og i begynnelsen av neste sommer vil ikke gi ønskelig blomsterstanden.

Egenskaper av blomstring og trimning av innendørs oleander

Room oleander, på bildet, refererer til lange blomstrende prydplanter.Blomstring av oleander begynner i juni

Hvis planten får nok vann, mat og omsorg, blomster på buskene åpenbart fra juni til midten av høsten, ofte på blomsterstanden begge eggstokkene er dannet, og deretter avslører de nye Corollas.

Hjemme, omsorg for oleander nødvendigvis inkluderer regelmessig beskjæring. Stilkene er ikke redd for en sterk avkorting av å sove aksillær knopper om våren gjøre opp for tapet av kronen, som er takket være slike omsorg vil bli mye mer attraktivt og tykkere.

Den optimale tiden for beskjæring av oleander er høst, når masseblomstringen slutter. Hvis hjemmehjelp oleander, avbildet, er laget på riktig måte, til anlegget i vår tid lå de nye blomsterknopper og forberede seg til å fly frodige duftende blomster. På grunn av denne egenskapen til busken, er vårbeskjæring ikke utført, bortsett fra sanitær fjerning av døde, syke eller svekkede skudd.

Transplant oleander om vårenMen våren er den beste tiden for transplantasjon av oleanderblomstene på bildet.

Oleander transplantasjon og multiplikasjon

Stiklinger for reproduksjonUng busk kan overføres til nye, store potter årlig. I dette tilfellet er rotsystemet ikke forstyrret, og hulrommene mellom beholderens vegger og jordens koma er fylt med nytt substrat. Voksne busker bør ikke transplanteres mer enn en gang i 3-4 år. Som jord for planter ta en fruktbar løs blanding av gresstoff, halvparten av bladjorden, så vel som humus og sand. For å strukturere substratet og som en profylakse av bakterielle infeksjoner, blandes et lite knust trekull.

Når du transplanterer en stor busk, er den noen ganger delt, noe som gjør at du raskt kan formere oleanderen.

Men oftere enn ikke, er denne metoden brukt, men stikker. Men før du multipliserer oleanderen, må du få et plantemateriale. For å gjøre dette, fra en sunn plante som den slags kutte ung stiklinger, slik at de har et vekstpunkt og noen utfoldede grønne blader. Høsting og røtter av frøplanter beregnet på reproduksjon av oleander utføres om sommeren.

Rødt stiklingerDe nedre bladene fjernes, og stikkene blir begravet i en fuktig blanding av sand, perlit og torv. Beholderen med plantings er bedre dekket med en film eller satt i et drivhus. Når røttene vises 3-5 cm lang på plantene, plantes unge oleandere på egne potter.

Dyrking av oleander fra stiklingerDet er enda enklere og mer åpenbart å rote oleander i vanlig vann, som knust trekull kan legges til. Etter transplantering i potter, er det enkelt å akklimatisere unge planter, og neste høst kan de trimmes forsiktig for å gi opphav til en busket frodig krone.

Hjemmeinnredning – video