blomster aquilegiaAquilegia refererer til plantene av familien av smørkål. Det kan vokse i flere år på ett sted og ikke miste sine dekorative egenskaper. Det er mye brukt i landskapsdesign når du oppretter blomstrende komposisjoner. For å aquilegia vokser godt og er fornøyd med blomstringen, er det nødvendig å observere enkle regler for planting og etterfølgende omsorg.

Metoder for reproduksjon

akvedukspirerÅ skille Aquilegia på nettstedet ditt er ikke vanskelig. Den forplantes på en av følgende måter:

 1. Frø. Etter slutten av blomstringen på planten dannes frøkapsler. Deres innhold er tørket og stratifisert ved en temperatur på +5 grader. Når du vokser aquilegia fra frø er det viktig når du planter dem. Det er best å gjøre dette tidlig på våren direkte i bakken. Hvis det ofte er frost i ditt område, er det bedre å ty til en kultiveringsmetode. For å få tidlige skudd, kan du plante aquilegia for vinteren.aquiline frø
 2. Ved å dele bushen. Råsystemet til aquilegia er skjøre, det er lett å skade. Derfor er delingen av busken utført bare i unntakstilfeller. Denne metoden kan bare avle planter som har fylt 3 år. Grav opp rotsystemet tidlig på våren eller sen høst. Etter det blir røttene vasket med vann og kuttet av alle skuddene. Rotsystemet er kuttet i halv, slik at friske nyrer forblir på begge sider. Steder av skiver må strykes med fint malt kull. Å drepe slike saplings vil være lang og vanskelig.Du kan multiplisere aquilegia ved å dele bushen
 3. Borekaks. Forbered steggene tidlig på våren før nyrene begynner å knulle. Steder av skiver anbefales å bli behandlet med en roterende stimulator og plantet i potter fylt med jord. Rooting tar omtrent tre uker.

Related  Antigrip og antistress – havtorn med honning

Den enkleste og raskeste måten er å formere frøene. Denne plantingen av aquilegia gjør at du kan få sterke sunne planter uten mye innsats.

Velg sted og landingsregler

Aquilege landingsstedBlomstrets skjønnhet og overflod vil i stor grad avhenge av jordens kvalitet og det riktige valget av blomsterbedens plassering. Planten føles bedre i en lys nyanse. Det anbefales at det plantes nær busker eller små trær med en forfalsket krone. I skyggen vil aquilegia miste sin lysstyrke, blomstene blir mindre.

Jorden må være løs. Det bør inneholde nok næringsstoffer. Planten tolererer ikke stagnasjon av fuktighet ved røttene. Derfor, før planting, er det nødvendig å organisere et dreneringslag.

Landing og pleie av aquilegia i det åpne bakken vil være lettere hvis du opprettholder riktig avstand mellom planter. Mellom dem skal de forbli ca 40 cm. I ett kvadratisk sted vil jorden kunne ta imot opptil 10 planter.

Hvis du sår frøene direkte i det åpne bakken, må de lukkes til en dybde på omtrent en halv centimeter. Frøplanter er plantet i små hull. De anbefales å pulveras og befruktes med humus.

Egenskaper av omsorg

aquilegia i vinterhagenPlante og pleie av aquilegia krever ikke spesielle ferdigheter og evner. Det er nok å følge noen få enkle anbefalinger:

 1. Planten tolereres godt av mangel på fuktighet. Men du kan ikke helt frata ham av vann. Vanning bør være moderat når jorda tørker opp.
 2. Gruv ukrudt regelmessig og løs jorden rundt plantene.
 3. Aquilegia elsker godt befruktet jord. Spill en liten mengde kompost fra tid til annen. Mineral gjødsel anbefales å bli introdusert ikke oftere enn to ganger i sesongen. Et godt resultat er den årlige fornyelsen av jorda. For å gjøre dette fjerner du det øverste laget av den gamle jorda og fyller en ny.
 4. Hvis du planlegger å høste frø, så før du pakker inn boksene, pakk dem med gasbind. Dette vil bidra til å forhindre såing.
 5. Å forberede vinteren til aquilegia på høsten er beskjæring. Stenglene er kuttet på nivået av basalbladene. Dette vil tillate anlegget å vinter bedre og ikke miste sine egenskaper. For oppvarming, dryss med en blanding av torv og sand.
 6. Transplantasjon av aquilegia i høst holdes hvert femte år. Oftere bør dette ikke gjøres, siden anlegget ikke tar rotrotsjevn. Grav ut hele bushen sammen med bakken, klipp av alle skuddene. Fjern de skadede røttene. Du kan samtidig dele bushen. Slip ham på et nytt sted. Sunn skudd kan brukes til å forberede kompost.

Related  Hva skiller kaladium og dets omsorg fra andre innendørs planter

Overholdelse av reglene for planting og pleie av blomster aquilegia på bildet kan nå lett bli funnet på Internett. Når du observerer dem, får du et vakkert, sunt blomsterbed, som vil glede deg med blomstring hele sommeren.

Bekjempelse av skadedyr og sykdommer

skadedyrskontroll aquilegiaFeil landing og omsorg for aquilegia fører til forekomst av sykdommer, hvor bilder ofte er skremt. Blant de vanligste problemene er:

 1. Pulveraktig mugg. Med denne sykdommen blir bladene brune og krøllet inn i tubuli. Over tid dør de helt og forsvinner. Bekjempe problemet med en oppløsning av urea. De sprayer planten sent på kvelden, når solen allerede har satt. Noen produsenter bruker til dette formål en grønn såpe. Du kan bruke spesialiserte kjemikalier.
 2. Grå rot. Å takle et slikt problem er umulig. Den smittede planten må være fullstendig fordøyd og brent.
 3. Rust. Kampen mot denne sykdommen utføres ved bruk av spesialiserte rusmidler. Topaz regnes som en av de beste. Påfør det i henhold til instruksjonene.
 4. Tap av skadedyr. De vanligste er edderkoppmider, bladlus, nematoder, skudd. For å bekjempe dem, brukes kjemiske midler. Et godt resultat er gitt av stoffet “Actellik” og “Karbofos”. Nematode kan ikke alltid bli beseiret; På den berørte jorden vil det være mulig å plante planter som er resistente mot nematoden, for eksempel en stråle, hvitløk eller frokostblanding.

Tåle dyrking av aquilegia kan til og med være en uerfaren blomsterhandler. Det er nok å følge strengt alle omsorgsregler.

Dyrking og pleie av aqualgi – video