Orchid dendrobium i interiøretI botanikernes hender, og senere også fans av eksotiske kulturer, falt orkidédendrobiumet fra de sørlige regionene i Asia så langt tilbake som i begynnelsen av det nittende århundre. Til dags dato har flere dusin arter av disse spektakulære plantene blitt beskrevet, og de er ekstremt sjeldne i naturen, og noen tilskrives til og med truet flora.

Ganske en annen situasjon med orkideer, som er spesielt avlet eller akklimatisert for dyrking i innendørsforhold. Dette er en av de mest populære plantene fra familien av orkideer. En dandrobium edel er en anerkjent favoritt blant blomsterhandlere, en orkide med kraftige saftige skudd, lysegrønn elliptisk løvverk og vakre duftende blomster. Planter av denne arten ble først ført til den gamle verden i første halvdel av århundret før sist. Og for skjønnheten til dendrobium fortjente et tillegg til artenavnet, i oversettelse som betyr “edelt”, “utmerket”, “kjent”.

Uvanlig blomstring av orkideer dendrobiumMen bortsett fra den eksterne attraktiviteten, har disse orkideene en annen fordel, høyt verdsatt av elskere av potteplanter. De tilpasser seg seg til innholdet i rommet, og omsorg for orkide dendrobium hjemme er innenfor kraften til en uerfarne entusiast.

Funksjoner av orkideer dendrobium

Begynner sin blomstrende orkide dendrobiumOrkideer dendrobium – dette er hovedsakelig epifytter, i naturen som ikke ligger på bakken, men ledende eksistens, festet til koffertene, røttene og grenene av treaktige planter. Orkideer av denne slekten tilhører den sympodiale typen, det vil si de danner nye bladrosett på rhizomene i basen av den gamle.

Dendrobium skyter, først oppreist, og med langvarig vekst blir innkvartering, dekkes med elliptiske eller lineære blader. I løpet av sitt liv, som varer fra 2 til 4 år, når pseudobulb av dendrobium en lengde på en og en halv meter, og deretter bared og dør ut av datterselskapene.

Blomstrende orkideer dendrobium nobilisI bihulene av vekslende voksende løvverk dannes blomsterkroner eller nye skudd, som er enkle å bruke for utbredelse av denbrbium-orkideproduksjonen. Blomster er forenet i høyt racemoseblomstrer, avhengig av type og modenhet av planten, kan fra 5 til 20 corolla åpnes.

Formen på blomstene av orkidédendrobium nobilis og deres unike palett, forlater ikke selv kjennerne til denne kulturen likegyldig. I dag kan du finne og vokse i et romplanter med hvite, lilla, oransje og til og med fargerike blomster. Det er derfor denne arten er den mest verdifulle for blomsterhandlerne i hele verden.

Hva er betingelsene for vedlikehold av orkidéderribium nobilis og omsorg hjemme for representanter for dette unike slekt?

Betingelser for dyrking av orkideer dendrobium

Orchid dendrobium i drivhusetKommer inn i huset fra butikken, dendrobium nobil og orkideer av nært beslektede arter blomstrer godt og presenteres ofte for den nye eieren som ideell, helt uprinsippet. Men uten riktig omsorg for orkide dendrobium nobilis hjemme, vil sannsynligvis ikke kunne blomstre gjentatte ganger og sannsynligvis dø.

Faktum er at i veksthus, hvor planter dyrkes for kommersielle formål, bruker de vekststimulatorer og langvirkende gjødsel som gir blomsten en tilførsel av næringsstoffer og krefter i flere måneder. Jo tidligere anlegget vil falle i egnede forhold og vil føle omsorgen for produsenten, desto lengre vil det være mulig å snakke de omkringliggende menneskene med fantastisk blomstring, som varer opptil 8 uker. (Les om Phalaenopsis orkideen og ta vare på det)

I naturen er dendrobiumer planter med uttalt sesongmessighet. I utviklingssyklusen er det perioder med aktiv vekst, blomstrende og sovende. Og for hver slik tidsperiode må de skape sine egne forhold.

Med tilstrekkelig belysning av orkideen, trives dendrobium med en frodig blomstFor dendrobium, orkideer av regnskogen, trenger du et langt, lyst, men ikke direkte lys. Hjemme kan dette gjøres på vinduene i sør, sørøst eller sørvest. På andre steder når man tar vare på en orkidé dendrobium, må man ta vare på kunstig belysning.

I den varme årstiden tolererer anlegget utendørs vedlikehold, balkong eller loggia, det er bare viktig at temperaturen ikke faller under 10-12 ° C, og blomsten får ikke brennende solstråler.

Hvis anlegget mangler lys, signaliserer dendrobium mangel på blomstring og en mørk skygge av løvverk. Med overskudd av solen, lyset lyser, blir gul, og i den varme årstiden vil det.

I perioden med aktiv vekst i sommermånedene føles dendrobium stor ved 25 ° C i løpet av dagen og ved 20 ° C om natten. Varmt tørr vær fører til at anlegget senkes, og noen ganger stopper veksten. På dette tidspunktet er det ikke nok vanning. Blomsten reagerer positivt på vanning med varmt, renset vann.Den aktive veksten og blomstringen av orkideer dendrobium faller i sommermånedene

Ved høstens begynnelse skal temperaturen være 15-20 ° C, om natten skal luften kjøles videre til 7-12 ° C. Belysning på dette tidspunktet endres ikke, men for å vane blomsten som er i kjølighet bør det være mye sjeldnere. Hvis omsorg for orkide dervrobium, som på bildet, er hjemme riktig, stimulerer det dannelsen av blomsterknopper og veksten av peduncles. Så snart det er tegn på en nærende blomstring, blir potten overført til varme.

Anlegget må skape forhold med høy luftfuktighetFor en orkide som ligger i et oppvarmet rom, er det viktig å opprettholde ikke bare temperaturregimet og ta vare på riktig belysning. Orchid dendrobium trenger høy luftfuktighet. Og om sommeren er planten komfortabel i naturlige forhold, så om vinteren er det nødvendig å bruke husholdningsbefugtere eller å legge en pott på en palle med fuktig grus eller mos.

Dendrobium: Ta vare på orkideer hjemme

Til planten blomstrer og ekspanderer, og gir nye pseudo-pærer, må den føle den konstante omsorg og støtte fra blomsterhandleren. Omsorg for orkide dendrobium inkluderer:

  • vanlig vanning;
  • topp dressing;
  • vanning og dusj på spesielt varme dager.

Riktig omsorg er en viktig forutsetning for frodig blomstringSpesielt hyppig vanning av planten mottar hele perioden med blomstring og vekst. Men her er det nødvendig å ta hensyn til at den konstante tilstedeværelsen i det våte miljøet for orkideens røtter er uakseptabelt. Underlaget mellom vanning skal tørke opp.

Den beste måten å vanne på er å fordype seg i filtrert vann, temperaturen som er et par grader varmere enn omgivende luft. Fuktighet av jorda kan kombineres med topp dressing, og tilsette flytende gjødsel for orkide til vann.

Stimulere blomstring kan være, regulere vanning og strømmen til røttene av næringsstoffer. Ved utgangen av sesongen er vanning redusert, og topp dressing er helt avbrutt til blomsterknopper vises på planten igjen. Tidlig restaurering av dendrobium som er vanlig for sommerpleie av orkideen, aktiverer ikke utvikling av knopper, men veksten av datterforretninger.

Transplantasjon og reproduksjon av orkideer dendrobium

En type orkidé dendrobium hjemmeSom andre innendørs orkideer er dendrobium ikke veldig bra for hyppige transplantasjoner, så denne prosedyren utføres ikke mer enn i 2-3 år.

Transplantasjon av orkidide dendrobium er nødvendig av flere grunner:

  • med veksten av røtter, forskyvning av substratet fra potten;
  • når det avsløres rot eller skadedyr
  • med forringelse av kvalitet og dekomponering av substratet inne i beholderen.

Planten trenger en spesiell grovkornig jord, som kan kjøpes i butikken eller gjøres uavhengig av liten utvidet leire, knust mos, kokosfibre, kull og bark av nåletrær.

Sosialt rosett av orkideer dendrobiumTransplantasjon er en utmerket anledning til vegetativ reproduksjon av dendrobium orkideer. Du kan få unge planter på to måter:

  • bruker for landing av datterstikkene dannet på toppen av voksen pseudobulb;
  • etter å ha fått spire fra de laterale sovende knoppene til skyteskåret på stikkene.

Hvis orkidéen er stor nok, kan du dele bushen. Men på samme tid i hver ny plante forlater minst tre saftige pseudobulber. Gamle, tapte elastisitet skyter verre formrøtter og lengre akklimatiserer.

Anlegget gir babyerFor stikkord av orkideer, er dendrobium og forankret i substratet små rosetter arrangert med drivhusforhold. I sterkt lys, i varme, danner planter raskt røtter for selvstendig liv. Du kan transplantere prosessene i bakken, når flere rhizomer med en lengde på 3 til 5 cm vises.

Egenskaper for omsorg for orkide dendrobium – video