hortensia i hagenHortense tilhører familien av busker, er kjent for sin vakre sfæriske blomsterstand. Den vokser i asiatiske land, Kina og Japan. Det er mer enn 70 typer prydetrær og lianer. I Russland er det ofte dyrkede hager med storblegede arter.

Typer av hortensiaer for forstadsområder

hage dekorasjon - hortensiaIkke alle arter og varianter er egnet for russiske hager. Planter er delt inn i løvfisk og eviggrønn. Sistnevnte vokser bare i regioner med et varmt klima.

Løvfisk arter utmerker seg av store ovale blader med spiss spiss. Bladets kanter er jevn eller serrated, avhengig av plantetype.

Inflorescences er delt inn i typer:

  • med fine kronblade av begge kjønn, danner frø;
  • med 4-5 store kronblad er ufruktbar.

Pleie for hortensia inkluderer vanlig fukting av jorda, befruktning og beskjæring av skudd. Det er bedre å plante unge planter tidlig på våren slik at de kan slå rot og bedre bære den første vinteren. Stiklinger plantet i høst kan dø.

Formen av inflorescence varierer avhengig av typen av blomst: i form av en pyramide, en sfære, en halvkule eller en flat en. Fruktblomstrer er plassert i sentrum, og langs kantene er sterile blomster. Det finnes varianter der alle blomstringene danner frø eller omvendt, er infertile.

Hydrangea panikulere

panicle hortensiaPanikhortensia kom til oss fra Fjernøsten. Det er en busk, ca 150 cm høy. Denne arten vokser godt i områdene i Russland, det brukes ofte til landskapsarbeid og dekorere hagen.

Blomster hortensiaer har en størrelse i diameter opp til 30 cm. Biseksuelle kronblad av liten størrelse, etter pollinering, faller raskt av. Ufruktbare kronblade vokser til 3 cm, blomstrer i lang tid, endres fargen fra lys beige til grønn-rosa med en rødaktig tinge.

For full vekst, må jorden være leire, sur. Alkalisk miljø fører til forekomst av sykdommer.

Planten liker fuktighet, jorden er fuktet innenfor en radius på 1,5 m fra stammen. Vanlig befruktning med mineral og organisk gjødsel er nødvendig.

Plante en hydrangea panikulat i områder med god sollys eksponering, beskyttet mot vind.

I slutten av februar eller tidlig i mars blir grenene av busken kuttet. For å få skuddene til å vokse raskere, klipp av deres tips. Til planten fluffy blomstre må du kutte skuddene så kort som mulig.

Du kan ikke trimme når det er knopper og blader. Beskjæring under juicebevegelsen svekker hortensia, planten er syk og blomstrer ikke i år.

Reproduksjon av panikulær hortensia

luft hortensiaDenne planten er vanskelig å reprodusere for å oppnå et positivt resultat ved hjelp av vekststimulerende midler.

Det raser hortensia panikulere:

  1. Lagdeling. Forbedre, grenen bøyes til bakken. Kast et tykt lag jord slik at toppen er igjen på overflaten. Den er bundet til en vertikal støtte. Et år senere dannes et rotsystem, og plantingen kan transplanteres. Denne operasjonen utføres på våren eller tidlig høst.
  2. Skjæring. Etter trimning velges grener med 3 til 5 knop. De satte dem i flere dager i en vandig løsning av svak mangan. Før planting i bakken behandles de nedre delene med en vekststimulator. Skudd blir plantet i forberedt jord, dypere med 2/3 av lengden. Du kan kutte stikkene fra de grønne skuddene og plante dem i potter. Kapasiteter er dekket med en polyetylenfilm for å skape drivhuseffekt.

hortensiautbredelse av stiklingerJorda for planting av stiklinger er tilberedt av en blanding av 2 deler torv og 1 del sand. Torv helles på bunnen av tanken, og sand helles på den. Håndtaket er satt inn slik at det ikke når bunnlaget.

Potter med plantede skudd legges i kjelleren, fuktes regelmessig jorden. I løpet av våren vises skuddene unge skudd, og deretter plantet på et permanent sted for vekst.

De tre første årene krever mer alvorlig omsorg for hortensia. Unge planter høstes for vinterperioden. De blir gradvis herdet, de blir motstandsdyktige mot minus temperaturer.Beskjæring av hortensia med panikk

Hvis hortensiaen er frossen, går det godt nok og frigjør nye skudd på våren.

Hortensia tre

Hjembyen av hortensia treet er Nord-Amerika. Planten er en busk som når en høyde på 1 til 3 m. Den er preget av store blomsterstillinger i form av en ball eller en trekantet panikk. Fargen er ofte hvit, men det kan være kremaktig, rosa, blå, avhengig av karakteren og graden av surhet i jorda.

Hortensia treet har mange varianter. Deres typer, egenskaper og bilder presenteres i tabellen:

grade kjennetegn bilde
Anabel Tolerer godt frostvintre. Den vokser til en høyde på 1,5 m, har kremhvite blomstrer og spisse blader. Blomstringsperiode fra slutten av juli til september.  slags anabel
sterilis Den elsker fuktighet, men vann skal ikke stagnere i bakken. Krever en dreneringsanordning og vanlig vanning.  sterilis grade
Terry Det er preget av grønnhvite blomster som ligner pelslignende fluffy baller. Terry sort
Pink of the Pinkies Blomstring av en rødaktig skygge i form ligner en pyramide.  rosa blomst
Bounty En frodig blomsterstand består av mange små hvite blomster.  skuddpremie grade
Hyers Starburst Har store hvite blomsterblomster. Blomstringen fortsetter til den første frosten. Tolerer godt alvorlige vintre.  sort hayers starberst
Inkredibol Gjennom blomstringsperioden endres fargen fra grønn til hvit.  grad av inkombinasjon
grandiflora Elsker fuktighet, tåler tøff sårende sol. Plante denne varianten bedre i penumbraen. Blomster hortensia er preget av en trekantet form.  utvalg av grandiflora
Sterk anabel Har veldig frodige blomsterblokker av sfærisk form.  slags streng anabel
Rosa Anabel eller Invincible Rosa frodige blomsterarter ligner fargen på lilla.  merke rosa anabel

Som det fremgår av bildet, varierer varianter av hortensiaer i skyggen, form og størrelse av blomsterstandene.

Dyrking av treelike hortensiaer

frodig blomstring av en treformet hortensiaHortensia tree-like vokser godt i skyggefulle områder med loamy syre jord. For grovplantering hortensiahage er plassen merket slik at rundt hver busk er det 2 m ledig plass.

Forplantning av planten:

  1. Ved å dele bushen. Du må være forsiktig så du ikke ødelegger hele bushen. Jord er fuktet. Ved 15 cm fra stengene griser jorden med pitchforks. Busker er vippet, uten å fjerne fra landingshullet. Klipp av en del av skuddene sammen med roten med en skarp kniv eller en skarp spade.
  2. Skjæring. Den kuttede stilken blir satt i vann med en svak løsning av kaliumpermanganat i flere dager. Så plantet i en godt befruktet jord humus og rikelig vannet.

Ved planting av hortensiaer i bakken, blir de to bunnene avskåret, og de øvre skuddene kuttes til 2/3. Dette vil forhindre overdreven fordamping av fuktighet og planten vil raskt ta.

Mulching hortensia i et treFor en raskere tilpasning er et lite drivhus bygget av metall- eller trestenger, hvor en tett polyetylenfilm strekkes.

Hagen hortensia er trimmet i høst og vår, alle kuttene blir behandlet med manganoppløsning, og toppen er dekket med voks.

hortensia i landskapetHortensiaen er plantet på et permanent sted for det tredje året.

Forsiktig bruk nitrogenholdig gjødsel, med deres store innhold i jorda svekke stammen, redusere plantens motstand mot minus temperaturer, fører til sykdommer i bushen.

Locust Hortensia

hortensia petioles i landskapsdesignEt interessant utvalg av busker er hortensia petiolat. Det adskiller seg ved at det ikke har en koffert, det refererer til varianter av creeper. Det er populært i utformingen av landskapsdesign.

Det er mange varianter som er forskjellige i form av bladene, i farge og i høyde. Plante og omsorg for hortensia petiolat i forstedene utføres i henhold til generelle regler. Planten liker fuktig surgjort jord, tolererer ikke solens stråler, så det er bedre å plante det i penumbraen.

De mest populære varianter av hortensiaer, deres bilder og egenskaper er presentert i tabellen:

grade kjennetegn bilde
petiolaris Den høyeste hortensiaen med blanke grønne blader. Kan reise opptil 25 meter i høyden. Hvis det ikke er noen støtte, sprer den seg over bakken, og når den når høyden, skaper den en bush. Inflorescences 20 cm i diameter, lys krem, corymbose. Det ser vakkert ut som en hekk.  utvalg av petiolaris
Kordifoliya Dvergfarge, skuddene kan nå en høyde på 1, 5 m. Året vokser med 10 cm. Blomstringene i den hvite fargetone har formen av en panikk. I midten er det mindre blomster, og på kantene er større. Fargen er forskjellig i uttalt honning aroma.  grade cordifolia
Den svingete lianen Den når en høyde på 3 m. De hvite blomsterstandene har formen på paraplyer. Blomstrende begynner tidlig i juni. Den brukes til landskapsarbeid gazebos, lave vegger, balkonger.  grade krøllete vinranke
Miranda Den når en høyde på 10 m. Den er preget av brede blader, med spisse tips dekorert med gulaktig eller fløtekant. I midten av bladene er bleke hvite årer. Hvite blomster har en søt lukt.

Liane kan spre seg langs bakken eller omslutte de vertikale flatene. Det er brukt til å dekorere buer, gjerder, fasader av landhus.

Stedet for avstigning velges veldig nøye, etter flere år vil det være svært vanskelig å rive av skuddene fra støtten som de kryper.

Den optimale jorda for petiolat hortensia består av blandet i like store mengder:

  • torv;
  • sand;
  • av sod land.

Som de ovennevnte varianter, multipliserer petioled hortensia med stiklinger og grener.

petiolar hortensia i nærheten av treet

COF

At anlegget ikke er frosset og ikke priboylo, det er skjermet for vinteren. Godt rotede planter tolereres ganske godt av kulde, men på den blåsende siden kan det bli frosset. I dette tilfellet vil blomstringen ikke være så fantastisk. For å rette opp situasjonen, blir skadede skudd kuttet på slutten av vinteren eller tidlig på våren.

Plantens rotsystem er ikke i stand til selvmating, så det er nødvendig å gjødsle jorda med mineralske og organiske forbindelser 4 ganger i året. For å surgjøre jorda, et mulchslag av rottede blader, bark av trær, nåler, sagflis helles.

Effekt av jordblanding på fargestoffer av hortensiaer

Fargen på blomsterstanden avhenger av jordens surhet. Rosa dominerer i planter som vokser på lavt syreholdig jord, jo høyere pH, jo mer er den blå fargen til stede i blomstringene.

Hvis du legger alun eller jernsalte til jorden 2 ganger i måneden, vil blomstene skifte skyggen til blått eller blått.

For å oppnå en endring i hortensiafarge må du øke pH til 6,5. Med surhet, mindre PH 6, dannes mangel på jern i jorda.

Hortensia er dyrket for å dekorere hus og parker. Denne planten er uunnværlig i utformingen av landskapsdesign. Den dekorative busken utstråler en fantastisk honningaroma og gleder seg til omgivelsene med flotte store blomster. Omsorg for hortensia er ikke komplisert, det er mulig å dyrke en vakker busk, selv for en nybegynner gartner.

Om populære typer hortensiaer – video