Du kan spise ikke bare gresskarens masse, men også frøeneNår høstlunden tåler og faller, ser gresskarene blant sengene enda lysere ut. Frukt med et rikt oransje kjøtt, som om samlet alt sommervarme og sollys, har mange nyttige egenskaper. Ofte er tett søtt kjøtt brukt til mat, og den mest verdifulle i et gresskar – dets frø anses som en skjemme for en hyggelig tidsfordriv eller til og med kastet ut.

Men det er under et solidt hvitt skall skjuler rikdom som kan gi menneskekroppen en uvurderlig fordel. Så hva er nyttig for gresskarfrø? Og under hvilke sykdommer kan deres bruk positivt påvirke helsetilstanden?

Sammensetning av gresskarfrø

Gresskarfrø blir konsumert i en rå, tørr og stekt formNæringsstoffer og mineraler i frøet skal sikre utvikling av fremtidige planter, og her kan gresskaret betraktes som en av de mest “forsiktige og omsorgsfulle kulturer”.

På under en hvit-skinned grønne kjerner som vitaminer, organiske syrer og mineralsalter som de kan virkelig kalles en anretning helse og nyttige egenskaper av gresskarkjerner er verdig studium og anvendelse i medisin.

Per 100 gram tørre behandlede frø ha 45,8 gram fett, 24,5 gram protein, ca 20 g karbohydrat, 4 g kostfiber, ca. 7 g vann og 8,6 g av mettede fettsyrer. Dermed kalori gresskarfrø er 541 kcal per 100 gram.

Det er det samme som en liten 100-gram håndfull av solsikkefrø inneholder mer enn to daglige rasjon tokoferol inntak, vitamin PP fjerdedel av standarder, så vel som vitamin K, og B1, B2 og B3, B6 og B9, biotin og beta-karoten, askorbinsyre og cholin.

I tillegg, gresskarfrø unik og mineralsk sammensetning, som omfatter: vanadium, mangan, kobber, magnesium, sink og silisium, krom og jern, og kobolt, bor, kalium, jod, og mange andre forbindelser. Konsentrasjonen av mange av disse stoffer er så høy som 100 g gresskarfrø omfatte flere daglige forbruk priser, f.eks, fosfor, vanadium, magnesium, kobber, fosfor og sink.

Leger kan ikke unngå å merke seg innholdet i et stort antall verdifulle aminosyrer, som bestemmer en del av de nyttige egenskapene til gresskarfrø. Blant de essensielle forbindelsene for kroppen er valin og tryptofan, isoleucin og fenylalanin. Like viktig er tilstedeværelsen i korn av glycin og arginin, samt fytosteroler, pektiner og fettmettede syrer, som spiller en stor rolle i forebygging og behandling av aterosklerose og andre sykdommer.

Fordeler og egenskaper av gresskarfrø

Skalede gresskarfrøTakket være den rike vitamin- og mineralsammensetningen er den unike kombinasjonen av alle aktive stoffer og deres lett fordøyelige form, gresskarfrø, nyttige ved behandling av mange sykdommer.

Mesteparten av gresskarfrø er etterspurt i kampen:

 • med dysfunksjoner i genitourinary sfæren;
 • med aterosklerose;
 • med hjertesykdommer og blodårer;
 • med problemer med fordøyelse og metabolske prosesser;
 • med helminter som parasitterer i menneskekroppen og skadelige protozoer.

Hva er fordelene med gresskarfrø for menn og kvinner? Som kjent er frøene rike på sink og fytosteroler, som påvirker seksuelle funksjonene hos begge kjønn.

 • Zink er et uunnværlig element i syntesen av testosteron hos menn, og er også nødvendig for å opprettholde funksjonene i kjønnene.
 • Phytosteroler, også aktivt redusere nivået av testosteron, som er gunstig for den kvinnelige kroppen. Men det viser seg at disse forbindelsene også kan være til fordel for menn som lider eller er i fare for en så formidabel sykdom som prostataumor.

For større nytte i prostata dysfunksjon og mistanke om adenom, er det bedre å bruke oljepreparater fra gresskarfrø, som er bedre absorbert og mer effektivt i dette tilfellet.

Gresskarfrø er rike på sink og fytosterolI dette tilfellet betraktes inntaket av rensede kjerner i mat som et effektivt folkemedisin for helminter. Hvis antiparasittiske preparater av kunstig natur, som dræper skadelige organismer, har en deprimerende effekt på menneskekroppen, så har frøene ikke en lignende bivirkning.

Den aktive substansen av gresskarfrø, som utøver en immobiliserende effekt på ormer, kalles cucurbitin. Denne aminosyren ble først oppdaget i fruktene av gresskaravlinger og til ære for navnet på arten og fikk navnet sitt.

Rå gresskarfrø mot parasitter virker mange ganger mer effektivt enn kalsinert eller stekt kjerne.

En gang i fordøyelseskanalen, praktisk talt lammende cucurbitin flat- og rundormer, som som et resultat ikke kan feste seg til tarmveggen for strøm, mister sin evne til å proliferere og fjernes fra kroppen i avføringen.

Som et middel for ormer bør gresskarfrø brukes:

 • i rå form
 • tørket uten bruk av forhøyede temperaturer;
 • i form av infusjon, hvor to skjeer med knuste kjerner helles med 750 ml vann, underkastes blandingen koking og insisteres i ca. 30 minutter.

For barn kan frøene søtes med honning, foruten dette additivet multipliserer kun de nyttige egenskapene til gresskarfrø.

Cupcakes med gresskarfrøMineraler, aminosyrer og vitaminer i rensede kjerner har en gunstig effekt på hjerte- og karsystemets funksjon, og etablerer funksjonen til både selve hjertet og styrker veggene til store og små kar. Gresskarfrø er et anerkjent naturlig middel for aterosklerose og dets manifestasjoner.

Inkludering i kosten av grønne kjerner og produkter som inneholder dem, lar deg rense kroppen for overflødig kolesterol og motstå opphopningen.

Gresskarfrø er nyttige med økt gassproduksjon, redusert peristalsis og forstoppelse. Dette gode vanndrivende og avføringsmiddel virker forsiktig og har ingen bivirkninger.

På grunn av overflod av fiber, renser frøene perfekt fordøyelseskanalen og kan anbefales hvis det er nødvendig å gå ned i vekt. Imidlertid er det viktig å huske kaloriinnholdet i gresskarfrø og ikke overdrive det med inntaket.

Organiske syrer og vitaminer som finnes i gresskarfrø er nyttige og brukes til å forbedre huden, bekjempe skallethet og seborrhea.

Den mest effektive i kosmetiske formål er olje fra gresskarfrø, samt en masse friske knuste kjerner.

Anskaffelse av gresskarfrø og metoder for bruk av dem

Før tørking blir frøene grundig vasketFrø ekstrahert fra gresskar:

 • må vaskes ut, fri for fuktige fibre;
 • tørk deretter på et mykt bomullsduk eller serviett;
 • På dagen tørker de på ark av papir eller paller.

En slik mild måte vil bidra til å bevare alle de nyttige egenskapene til gresskarfrø.

Prosessen kan forenkles hvis tørking skjer i en spesiell elektrisk ovn eller ovn, og unngår temperaturer over 75 ° C. I dette tilfellet kan opp til full beredskap ikke ta mer enn 20-30 minutter.

Tørke gresskarfrø er spredt på tett lukkede krukker og lagret i et tørt ventilert rom, uten direkte sollys.

Slik at når massen bruk av gresskarkjerner er ikke skadelig for helsen, er det bedre å gi opp stekt kjerner og ikke lagre produktet for lenge, fordi de rike olje i sammensetningen av frø kan ødelegge smak og gi en klar bitterhet.

Frø av gresskar, som et tilsetningsstoff til kornblandingTil kulinariske formål kan gresskarfrø brukes:

 • for å berikke smak og nyttige egenskaper bakevarer og dessertbaking;
 • i salater med friske eller blancherte grønnsaker;
 • i porrer, tykke hjertelige supper og andre varme retter;
 • til dekorasjon av konfekt og kremprodukter, cocktailer.
 • som en selvstendig snack.

Varianter av anvendelse av nyttige gresskarfrø er massen, det viktigste er at deres bruk bare gir gode frukter for helse og helse.

Kontraindikasjoner til bruk av gresskarfrø

Bruken av gresskarfrø har kontraindikasjonerOg den mulige skade, og fordelene med gresskarfrø, er helt avhengig av sammensetningen og ferdighetene til å bruke produktet. Under ingen omstendigheter bør du misbruke nok høykvalitets grønne kjerner.

Selv med et minimum av kontraindikasjoner, vil overeating av et produkt som er rik på fett, proteiner og andre aktive stoffer ikke ha en bedre effekt på helse.

Spesiell kontroll over størrelsen på porsjoner bør etableres ved bruk av frø:

 • små barn;
 • gravide kvinner;
 • overvektige mennesker;
 • pasienter som lider av forverring av mage- eller tarmskader
 • pasienter som har gikt diagnostisert
 • i nærvær av steiner og sand i nyrene, blæren og urinledere.

Siden gresskarfrøene er nesten ingen allergiske reaksjoner, kan dette produktet med hell erstatte peanøtter, mandler og hasselnøtter.

Video om behandling av gresskarfrø