brugmansiya i romforholdHvis det er brugmansia i samlingen av floriculturalisten, vil det ikke være enklere å ta vare på henne for henne, men planten vil svare på omsorget med en fantastisk, ingenting som å blomstre.

I naturen er brugmansii flerårige store busker eller trær som vokser til 11 meter høye. Det ser ut til at rommet for en slik gigant ikke bare har nok plass, men for blomsterhandlerne er det ingenting umulig. Evergreen kultur med tubular, som de magiske klokkene av blomster som strekker seg i lengde fra 20 til 50 cm, er nå tilgjengelig for fans av innendørs planter.

Frøkenhet om sommeren på terrassenHvordan organisere plantingen og ta vare på brugmansia, hvor blomstrene ikke bare forbløffer med størrelse og bisarre form, men også forskjellige farger, samt de lyse, intensivere til nattaromaen?

Siden planten er veldig stor, før såing eller planting er det nødvendig å vurdere fornuftig mulighetene og de tilgjengelige forholdene. Selv om for bruk er nødvendig beskjæring, korrigere størrelsen, før blomstringen, skal treet begynne å forgrene seg. Og til dette øyeblikk går fra 1 til 4 år.

Betingelser for vekst av houseplant brugmansii

blomstrer ung brukmansiyaBrugmansiya, som en innfødt innbygger i de sydamerikanske tropene, er veldig termofil og reagerer skarpt på temperaturendringer, faller løvverk og stopper dannelsen av knopper. Komfort betraktes som en temperatur innen 23-28 ° C, og de første tegn på ubehag er synlige selv ved avkjøling ved 8-10 ° C. Tettere til null, brukermansiya stopper først vegetasjonen, og så dør den overliggende delen av treet.

For å opprettholde anleggets tiltrengelighet gjennom hele året, mens du bryr deg om brukerskap hjemme:

 • forsøk å opprettholde en konstant temperatur;
 • beskytte anlegget fra utkast;
 • gi lys og varig dekning
 • har jevnlig vanning og gjødsling, avhenger timeplanen på aktiviteten til en vekst rom blomst;
 • gjør beskjæring og repot anlegget når det “vokser” den gamle potten.

Om sommeren, når det ikke er fare for frysing, kald vind eller regn, er en potje brugmansie nyttig for å ta ut i frisk luft.

Frøkenhet om sommeren på stedetBrugmansiya elsker solen og føles bra ikke bare på øst eller vest, men også sørsiden. Kun i de soligste dagene, på middag kan planten litt vilje, som lett kan korrigeres ved vanning og overføring av potten en meter inn i rommet.

Related  Oversikt over de mest upretensiøse langblomstrende stauder for hytter og hager med et bilde

Hvis huset planter brukermansii året rundt er i rommet, fra høst til vår, så vel som når de er plassert bort fra vinduet, trenger blomsten ytterligere belysning. Når vinterkallinnholdet, for eksempel i kjelleren med en temperatur på ca. 10 ° C, er lys ikke nødvendig.

Brugmansia primer, transplantasjon og potte utvalg

brukmanship transplantasjon prosessI potten vokser brugmansia raskt, og for en full vegetasjon trenger et næringsrikt lysstoff.

En slik blanding kan gjøres basert på:

 • 2 deler lav torv;
 • 1 del av humus;
 • 1 stk hageområde.

Om nødvendig blir den tidligere vasket sand, perlit og vermikulitt tilsatt til brukmansia primeren, det er nyttig å introdusere et lite hakket trekull som et forebyggende middel mot soppinfeksjoner og putrefaktive bakterier.

En pot for brukmansia er valgt på grunnlag av alvorlige dimensjoner. På grunn av rask vekst er det bedre å ta en beholder “med reserve”, ellers må busken transplanteres flere ganger i året.

oppvåkning av planten etter vinteringTransplantasjon er gjennomført tidlig på våren, før vi våkner viktigste vekstpunkter. Små gjenstander kastes over i en større beholder, og i voksne Brugmansiastiklinger endring øvre lag av jordsmonnet.

omladning av en ung planteFør planting på bunnen av potten, hell et lag av utvidet leire, småstein blandet med kull eller annet materiale. Deretter blir et lite lag jord overført til en rotfestet stamme eller et transplantert prøve med en gammel jordklump.

Hvis det er en transplantasjon, blir røttene til brugmansia avskåret litt av konturen av potten, langs veien som fjerner de døde eller forfallne rhizomes.

Til slutt er alle hulrom i den nye gryten fylt med en næringsrik, presterilisert blanding som er forsiktig komprimert og vannet.

Vanning og topp dressing av huset planten brugmansii

brugmansiya i vinterhagenBrugmannia har en godt utviklet krone, som:

 • Beskytter jorda under blomsten fra overoppheting og fordamping;
 • deltar i fotosyntese og hjelper planten til å motta nødvendig ernæring;
 • for å opprettholde tonus, spesielt i en varm solskinnstid krever mye fuktighet og næringsstoffer.

Related  Vi studerer sykdommer av gloxinia blader og behandlingsmetoder

Derfor vann brukmansiyu i en gryte regelmessig og rikelig vann, kutting vannet bare for klart vær og vinter. Vann blomsten utføres med varmt, mykt vann, slikker hele jordens komi og drenerer nødvendigvis overflødigheten innen 30-40 minutter som samler seg i pannen.

Resultatet av riktig omsorgFor tropiske planter, spesielt de unge eksemplarer, er fuktighetsinnhold viktig ikke bare til underlaget, men også luften. Men å få fuktighet på blomster og blader kan forårsake brannskader. For ikke å gjøre dette, for å befukte luftbruken:

 • vanning når planten er i penumbra eller om kvelden;
 • plasserer en beholder i nærheten av vannet;
 • sette gryten på en palle med våt claydite;
 • husholdningsbefugtere.

Topp dressing utføres gjennom hele sesongen. Først umiddelbart etter vårbeskjæringen, innføres nitrogengjødsel, aktiverer veksten av grønt, så bytter de seg til komplekse blandinger som stimulerer dannelsen av knopper og frodig blomstring.

I varmt vær er brukmansiyu hjemmehelsetjeneste matet med en periodisk levetid på 7 til 14 dager.

Voksende brugmansii fra frø hjemme

frøplanter av brukmansii frøI dag har blomstrodusenter muligheten til å vokse brukmansiyu på ulike måter, inkludert frø. Hvis frøet er oppnådd på egen hånd, er det ingen sikkerhet om hva de unge plantene vil være. Som en hybrid innendørs plante, beholder Brugmansia ikke foreldrenes egenskaper. En annen ting – frøene til en bevist produsent.

I dette tilfellet vil det ikke være vanskelig å få varietal brukmansiy fra frøene hjemme. Såing utføres fra januar til begynnelsen av våren. I så fall ser plantene seg med en økende lysbase og vokser raskt. Som et underlag kan man ta en grunnjord, men en blanding av like store deler torv, sand eller perlit fungerer ikke mindre. Frø legges på overflaten på fuktet jord og drysses med et lag jord fra 5 til 12 mm.

Related  Dronning av huset planter begonia – hjemme omsorg

frøplanter i et drivhusI drivhuset ved en lufttemperatur på 22-25 ° C og høy fuktighet, for å komme igjennom og vise bakterier, vil frøene ta fra 1 til 10 uker, avhengig av frøets friskehet.

Hele denne tiden er beholderen i lyset og fuktet etter behov. Pikking brugmansii når den vokser fra frø, utføres på scenen mellom 4-5 ekte blader. I fremtiden er omsorg for planter lite forskjellig fra omsorg for voksenprøver.

Det er bare nødvendig å huske at opptil et år ikke lignifiserte skudd er mindre motstandsdyktige mot varme og tørr luft, er mer redd for skadedyr og tap av soppinfeksjoner.

Reproduksjon av rommet brugmansii ved stiklinger

ung brugmansiya fra håndtaketStiklinger gjør at du raskt og enkelt kan få en blomstrende plante, i stedet for å plante Brugmansii frø og ta vare på småplanter. Prøver dyrket fra segmenter av halv eller helt likverdige skudd, blomstrer for det andre året etter planting. Frøplanter tar 2 til 4 år for å gjøre dette.

Få hardy, klar for dannelsen av roten stikker kan være fra vår til tidlig høst, det viktigste er at på slike stykker av stammen er det vekst poeng. Forgrenet stiklinger blomstrer tidligere enn normalt, rettlinjet.

Det er enda bedre å bruke til å rotere brugmansii rotlag, som kontinuerlig vises ved foten av en voksen plante. De separeres under transplantasjonen, samt stammeutklipp, behandlet med et roterende stimuleringsmiddel og begravet i et lett substrat med høyt innhold av næringsstoffer eller nedsenket i vann med tilsetning av flere treverk eller aktivert trekull.

Gjennomsnittlig lengde på kutt av brugmansia er 15-20 cm, som er nok til å vekke 1-3 poeng av vekst. I forhold til et rom dannes drivhusrøtter i 4-7 uker, hvoretter plantene kan overføres fra egne potter.

Brugmansiya i gryten – video