Adzuki bønner fra JapanSammen med det amerikanske kontinentet har den asiatiske regionen blitt det største senteret for distribusjon av ulike belgfrukter. Azuza bønner, som er svært populære i Japan, ble også oppdaget og dyrket i sørøst for Eurasia.

I dag er det vanskelig å si nøyaktig hvor folk først smakt den søte smaken av små rødbrune frø av denne arten, det er bare klart at det skjedde flere tusen år før den nye tiden. Japan og Nepal kjemper for retten til å bli kalt hjemlandet Azuka, selv om villede slektninger nå identifiseres ikke bare i disse landene, men også i Korea, sørøst i Kina og i Taiwan.

Det faktum at, i tillegg til det verdensomspennende japanske navnet på bønnen i Kina, Korea, Vietnam og til og med i enkelte delstater i India, har arten sitt eget historiske navn om antikken og spredning av kultur.

Adzuki bønner vokser i den asiatiske regionenMed utviklingen av bånd mellom landene, ble folk i økende grad interessert i livet til andre mennesker, inkludert deres kulinariske preferanser.

Bønner adzuki vokser aktivt ikke bare i den asiatiske regionen, men også i en rekke afrikanske land, i Madagaskar og Seychellene, der klimaet tillater fullstendig å modne denne nyttige varmelskende arten.

Beskrivelse av de biologiske egenskapene til azukibønnen

Adzuki Bønner BloomsAdzukibønner tilhører familien av belgfrukter og, i samsvar med den aksepterte klassifiseringen, er representanten for slekten Vigna. Adzuki eller Vigna vinkel er en urteaktig årlig plante, i en kultur som ser ut som tykke busker, med en høyde på opptil 90 cm busker. Voksende varianter er oftere krøllete former som, når de kommer i kontakt med jorda, lett kan festes ved hjelp av røtter dannet ved knutepunktene.

Grunnleggende, når en lengde på 50 cm rodstang. Stengler er vekslende arrangert tett tre-lobed blader med spisse tips. Børsteblomstrer av adzukibønner, som kombinerer fra 2 til 20 blomster, dannes på utvikling av peduncles. Blomster er små, biseksuelle, lyse gule, kan også selvbestemme, men noen ganger i dannelsen av eggstokken, deltar også insekter. Masseblomstring varer opptil 40 dager, og under gunstige forhold kan planter frigjøre blomsterstengler tre ganger og gi ekstra avkastning.

Etter pollinering dannes en sylindrisk, innsnevret til spissporet lengde på 5 til 13 cm. Bønnens tykkelse er bare 5-6 mm. Hvis de unge eggstokkene i adzukibønnen er tett utelatt, er de modne podene som inneholder 5-14 frø nesten barre. Cylindriske, rundede bønnefrø, for hvilke kulturen er vokst, må ikke overstige 5-8 mm i lengde, og nå 5,5 mm i diameter.

Related  Funksjoner av tinktur av calendula og regler for sin søknad

Adzuki bønnefeltFargelegging, som ga bønner et av navnene, er oftest veldig rødt, av vin, men det er varierte, brune og kremfrø. De varer i minst fem år, men begynner å spire ved en temperatur på ikke 6-10 ° C.

For vellykket vekst, blomstring og fruiting av adzukibønnen, er det nødvendig med en temperatur på 25-34 ° C. Varigheten av vekstsesongen er 60-190 dager, avhengig av de forskjellige og klimatiske forholdene for dyrking.

Ingredienser av Azuzaki bønne

Bønner av Adzuki bønner har en søt smak og nøtaktig aromaDenne typen bønner er elsket av mange innbyggere i Asia på grunn av den delikate nøttede aromaen av frø og deres søte smak. Og hva er sammensetningen av adzukibønnen, og hva du kan forvente av de retter som er tilberedt av henne? Det viser seg at eksotiske arter av belgfrukter er ganske interessante, ikke bare fra den botaniske, men også fra kostholdet. Per 100 gram modne Adzuka frø:

 • 13,4 gram fuktighet;
 • 19,9 gram proteiner;
 • 62,9 gram karbohydrater;
 • 12,7 gram fiber;
 • 0,5 gram fett.

Det er verdt å merke seg at et produkt som er så rik på karbohydrater, bør ha en høy energiværdi. Faktisk er kaloriinnholdet i den røde bønneadzuki 329 kcal.

Men i det ovale røde frøet er det også kalsium og jern, fosfor og magnesium, sink, kalium og andre sporstoffer. I adzuki mye vitamin A og tiamin, riboflavin og niacin, vitamin B6 og folsyre. Aminosyresammensetningen av et verdifullt matprodukt er også interessant. Konsentrasjonen av fettsyrer i 100 gram frø er 113 mg linolsyre 50 mg og oljesyre.

Adzuki bønne dessertKultivering av adzukibønnen bidrar til å berike jorda med nitrogen, denne kulturen er anerkjent som en utmerket fôrplantasje. Men hva er nyttig for bønner av denne arten til mann?

Related  Kalatea hjemme trenger spesiell omsorg

Hva er nyttig for Azuza bønner?

Roller med bønnefyllingDen rike mikroelementale, aminosyre og vitaminsammensetningen av adzukibønnen kunne ikke overses av leger og alle som forsøker å overholde reglene for sunn mat. Takket være overflod av aktive stoffer i frø, bidrar retter fra dem:

 • forbedre arbeidet i hjertet og blodkarene;
 • en bedre blodsammensetning
 • stimulering av erytrocytesyntese;
 • beskyttelse av kroppen fra virkningen av miljøet og utviklingen av tumorprosesser;
 • eliminering av overflødig væske fra kroppen, som et resultat av å fjerne ødem og redusere belastningen på en rekke indre organer;
 • effektiv rensing av kroppen av toksiner og overskytende kolesterol;
 • forbedring av gastrointestinal motilitet;
 • rask metning av kroppen med de mest tilgjengelige og nødvendige stoffene for livet.

I dag studeres antitumor og hepatoprotektive effekter av røde bønneekstrakter aktivt.

Kvinner i Asia, hvor de vet godt hvor nyttige bønner, bruker Adzuki til å forbedre amming, og mel fra frø brukes i en rekke tradisjonelle kosmetikk, samt i forberedelser for hud- og hårhelse. Azuki er et verdifullt matprodukt, som bekrefter kaloriinnholdet i røde bønner og dets sammensetning. Men ved bruk av karbohydratrike retter fra denne type belgfrukter er det ekstremt viktig å kjenne tiltaket og ta hensyn til mulige kontraindikasjoner.

Azuzuki er et verktøy for mote og sjokkerende

Det jocular skjegget av Adzuki bønnerI tillegg til ernæringsmessige og medisinske verdier viste adzukibønner seg å kunne inspirere til opprettelsen av en unik subkultur. I 2007 begynte den japanske kunstneren Takao Sakai et prosjekt eksentrisk i byens øyne, som til slutt fikk verdensomspennende berømmelse. Bilder Takao, som viste folk med skjegg fra tradisjonelle japanske bønne adzuki skjegg, forårsaket smiler og spørsmål fra millioner av seere.

I dag gikk joktsjaktprosjektet av japansk utover de grenser som ble satt av ham, og i Landet av Rising Sun er det over 1,5 millioner mennesker som minst en gang har prøvd på skjegg fra karamellbundne frø av røde bønner.

Related  Fordeler og skade ved bruk av tørket fiken

Ekstravagant mote for skjegg fra adzukiSom Sakai selv innrømmet, trodde han ikke at ideen hans ville bli en mote trend. Men nyhetsmediene rundt om i verden som hentet nyheten, spredte raskt uvanlige bilder og bidro sannsynligvis til en ekstravagant mote.

Bønner av Azuki i matlaging

Adzuki frø brukes til å lage forskjellige retterNår det gjelder den direkte destinasjonen av bønner, er adzukibønnen en tradisjonell del av mange retter i japansk, kinesisk og vietnamesisk mat. Frø brukes aktivt i Korea, Malaysia, og nå i en rekke land i Afrika.

I dette tilfellet konsumeres frøene både i moden og grønn form. I vest og koreansk mat er retter fra spirede korn populære.

Måter å forberede røde bønner er rikelig, og som mungbønner, trenger ikke denne typen cowpea å bli forvættet, og til frøene er klare til å bli brakt til 40 minutter med matlaging.

Den søte spesifikke smaken av de kokte frøene bestemte hovedformålet med røde bønner, som er aktivt brukt i konditori.

Adzuka fylling for pannekaker og paierEn masse bakket frø er en perfekt fylling for klassiske paier, pannekaker og risballer, så elskede i øst. På grunnlag av nyttige røde bønner gjør til og med iskrem, ristede bønner erstatte kakao og kaffe, noe som gjør en deilig og veldig næringsrik drink.

Is fra adzukibønnerBønner adzuki tar stolthet blant produktene som brukes i rituell mat, servert av de store arrangementene og feiringen. Et eksempel på dette kan tjene som patties Sakura moti, bestående av et skall av risdeig og en rød bønnefylling. Denne delikatessen er tradisjonelt funnet på det japanske bordet om våren, når juleferien feires.

Patties of Sakura motiI Kina kan du smake søt bønnesuppe, som, bortsett fra adzuki, krever vann, litt vanilje og brunt sukker. Dekorer fatet med frø av lotus eller sesam, samt kandiserte korn av den røde bønnen.

Video om Azuki bønner