Nyttige egenskaper av gresskar er kjent for alleMange århundrer før landingen på kysten av det amerikanske kontinentet Columbus og de spanske conquistadors, kjente de indiske stammene smaken av gresskaret og vokste i overflod av fruktene sine. I Europa kom den samme kulturen bare i XVI-tallet, og på grunn av sin upretensiøse natur ble det anerkjent i mange land. I dag er dyrking av gresskar utført i ulike deler av verden, og selv om ledelsen i industriell produksjon forblir for USA, vokser bare litt mindre gresskar på feltene i Russland, Kina, Nord-Afrika, Europa og Asia. Hva er årsaken til høsten, og hvorfor har den blitt bevart i allerede tre tusen år?

Åpenbart vokser frukt ikke bare som en kilde til rimelig og velsmakende, men også sunn mat.

Og for menneskekroppen er gresskar nyttig nesten helt, bare ca 15% av tøff peeling går til spill, og masse og frø brukes til mat og brukes som komponenter av en rekke kulinariske retter.

Sammensetning og kaloriinnhold av gresskar

Gresskarmasse er rik på ulike vitaminerUansett variasjonen ikke ble dyrket i hagen gresskar, ca 75% av vekten faller på saftig tett masse som inneholder en masse nyttige stoffer, og har forbindelser. Blant de vitaminer som er tilstede i den tette oransje massen, beta-karoten, vitamin A, B1 og B2, B5 og B6, B9 og askorbinsyre, vitamin E, og PP. Ikke mindre imponerende, og listen over makro- og sporstoffer som kommer inn i kroppen hvis personen i menyen er det retter av gresskar. Slike mineraler inkluderer kalium og kalsium, magnesium og jern, fosfor, svovel, natrium og mangan, jod og sink.

Hvor mange kalorier er i gresskaret, så mettet med verdifulle stoffer for kroppen? Siden hovedkomponenten gresskar – vann som utgjør opp til 90 vekt%, og bortsett fra det, til 100 g av massen er til stede ca. 4,2 g sukker, opp til 2 gram kostfiber og en mindre mengde av protein, organiske syrer, aske og stivelse, den kaloriske ekstremt er liten og er bare 22 kcal.

I dag, når nytten av mat plassert over sitt kaloriinnhold, dette faktum utvider bare inn i rekken av gresskar elskere. Hva er de nyttige egenskapene til gresskar, og er det noen kontraindikasjoner for bruken av det?

Hva er nyttig for en menneskekropp gresskar?

Gresskar er et kaloriproduktGresskar kan betraktes som en virkelig unik grønnsak, anbefales ikke bare til friske mennesker, men også til de som lider av en rekke plager.

På grunn av en fordel for en organisme kan gresskaret bare forårsake sjeldne tilfeller når pasientene forsømmer sikkerhetsregler.

Hvilke sykdommer kan forebygges og lettere å kurere hvis de er inkludert i diett av retter fra gresskar? Klare og unektelig fordeler vegetabilsk bærer fordøyelsen, og har lav-kalori gresskar anbefales ikke bare for folk som ønsker å bli kvitt de ekstra kiloene og centimeter på midjen, men også søker å utvikle fordøyelsesprosessen og rense tarmen giftstoffer og urenheter. Alt dette fører til rik på fiber, men stort sett fritt for stivelse søt masse som gir energi, men ikke signifikant påvirker vekten.

Nesten ingen kontraindisert gresskar til sine nyttige egenskaper kan legge til en rask og nesten fullstendig assimilering. Men ikke bare er gresskarrettene godt mottatt av kroppen, de fremmer fordøyelsen av andre matvarer som serveres til bordet, for eksempel fett kjøtt, røkt mat eller nøtter. Ved å aktivere fordøyelsen og gjøre den mer effektiv, har gresskaret også antiinflammatoriske egenskaper, beskytter tarmslimhinnen fra irritasjoner, fjerner eksisterende.

Gresskarmasse absorberes lett og raskt av kroppenHjelpe å gå ned i vekt, er gresskar fiber nyttig for de som lider eller er i fare for høyt blodtrykk og aterosklerose. Leger noterer seg de gunstige effektene av gresskar på leveren og arbeidet med det kardiovaskulære systemet. Hva slags gresskar er nyttig for menneskekroppen i denne situasjonen? Den kostholdige grønnsaken fjerner aktivt slagg, tillater ikke å akkumulere skadelig kolesterol.

Hvis du spiser gresskar regelmessig, er risikoen for å utvikle aterosklerose, og faren for økt trykk, betydelig redusert. Veggene på fartøyene opplever mindre stress, de beholder sin elastisitet og helse lenger.

Gresskar med grønnsaker, bakt i ovnenInneholder mange mineralsalter, inkludert kaliumforbindelser, og fuktighetsgresskar – det er et fantastisk naturlig vanndrivende middel som brukes av både folkemusikk og offisiell medisin. En viktig rolle i behandlingen av sykdommer i genitourinary sfæren spilles av vegetabilske evne til å fjerne overflødig fuktighet fra kroppen og antiinflammatoriske egenskaper. Gresskar er foreskrevet for pyelonefrit, cystitis, urolithiasis og andre sykdommer.

Hvor nyttig en gresskar mennesker som føler ubehag av nyresvikt, som er evnen til å redusere hevelse og å intensivere arbeidet med hele systemet. Kombinasjonen av mineralsalter, vitaminer, organiske syrer og pektiner tillater effektiv bruk av gresskar om høsten og vinteren, når immunsystemet er naturligvis reduseres, faller vitalitet, og spesielt hyppige depresjon, humørsvingninger og søvnløshet.

En liten mengde gresskarpulp som sideskål, i baking eller i form av juice, vil bidra til å takle disse problemene og til og med motstå sesongmessige virusinfeksjoner.

Gresskarjuice kan øke immunforsvaretHvis fordøyelsesproblemer eller vekt som er nyttige for det menneskelige legeme gresskar anbefales å bruke, og legger til den grøt, den nervøse lidelser og forkjølelse hjelp juice, beriket med honning.

Hvorfor er gresskar for kvinner?

Gresskar kjøtt brukes til maskerRepresentanter for det rettferdige kjønnet må være interessert i både kalorier med lavt kaloriinnhold og dens vanndrivende evne. Kvinner som foretrekker å ha høye hælsko vet hvordan bena blir trette på slutten av en travel dag, og føttene lider av hevelse om morgenen. I begge tilfeller vil gresskaret hjelpe, men i den første situasjonen blir våt påført som en lotion til føttene, og i den andre anbefales det å introdusere grønnsaken i dietten.

Ristet rå gresskarmasse er et utmerket middel for hudutslett og irritasjoner. Den naturlige preparatet kan brukes til manifestasjoner av eksem, så vel som for brannskader.

Ikke glem at gresskaret bare er litt dårligere enn gulrøtter i innholdet av beta-karoten. Derfor er gresskarjuice nyttig for kvinner med sensitiv hud, men som ønsker å få litt solbrenthet. Gresskar er en fantastisk, veldig nyttig komponent for hjemmemasker, metning av huden med vitaminer, fjernelse av den minste betennelsen og utjevning av ansiktsrynker.

Et høyt innhold av jern i kjødet – dette er grunnen til å ta hensyn til gresskar til dem som lider av anemi.

Hvorfor er gresskar nyttig for menn?

Sterk sex kan bringe et gresskar og bedre immunforsvar, og rask gjenoppretting av styrke etter alvorlig fysisk og psykisk stress, og selvtillit.

Gresskaret inneholder mye sinkBåde frø og gresskar kjøtt er nyttige for kroppen av menn fordi de inneholder sink. Dette elementet spiller en viktig rolle i å opprettholde effektiviteten av reproduktive systemet, hormonell bakgrunn og kvaliteten på sædceller. Ifølge nyere studier, vil den vanlige inkluderingen av gresskar i menyen hjelpe en mann til ikke å frykte utviklingen av betennelse i genitourinary system og kreft.

Kontraindikasjoner til bruk av gresskar

Gresskar skal brukes forsiktig i sykdommer i fordøyelseskanalenÅ føle bruken av gresskar, og ikke skade fra å spise en grønnsak, kan du bare ved å behandle helsen din nøye og bruke anbefalingene fra leger. Sweet, gourmet pommes frites bør ikke ofte inkluderes i stort antall i menyen for personer med diabetes, så vel som personer som er i fare for denne sykdommen.

Individuell intoleranse mot en grønnsak som inneholder mye beta-karoten, vitamin A og andre aktive forbindelser er også mulig.

Rå gresskar kan forårsake voldelig reaksjon på produktet fra fordøyelsessystemet. Spesielt i fare er de som er diagnostisert med sykdommer i mage-tarmkanalen i akutt stadium. Derfor, i nærvær av gastritt med lav surhet, magesår, akutt pankreatitt eller cholecystit, er det bedre å konsultere en lege på forhånd. Den samme anbefalingen gjelder retter med gresskar for baby mat.

For å redusere mulig skade fra et sunt gresskar i varmebehandlede retter som krydder, legg til fennikel eller dillfrø, samt urter av disse urter.

Video om de nyttige egenskapene til gresskar