calendula har medisinske egenskaperI midten av sommeren vises blomsterbeder av gul-oransje blomster på dacha blomsterbed, som ikke forsvinner til frostene. Dette er en av de vanligste medisinske plantene – calendula, medisinske egenskaper og kontraindikasjoner som er kjent for folkhelgerne og til tradisjonelle skoledokere.

Et flerårig urt med et veldig upretensiøst temperament og vakker, lang blomstring i private tomter blir ofte dyrket som en dekorativ kultur. Farmakologer har imidlertid en tendens til å se i calendula det rikeste lagerhuset av nyttige stoffer.

Som et medisinsk råmateriale samles fortynnede blomsterblomsterkurver som, for bedre utvinning og langvarig bevaring av medisinske egenskaper, tørkes i skyggen ved en temperatur på ca. 45 ° C. Tørre blomster kan lagres på et tørt mørkt sted i et år.

Sammensetning av blomster av calendula

bukett med blomsterblomsterAlle dens nyttige egenskaper og kontraindikasjoner av kalendula skyldes den rikeste biokjemiske sammensetningen.

Riktig oppsamlede og forberedte råvarer inneholder:

 • essensielle aminosyrer og vitaminer, inkludert askorbinsyre, B, E, K, P og F vitaminer;
 • mineralstoffer, for eksempel jern og sink, magnesium og kalium, kalsium og kobber, jod og fosfor;
 • essensiell olje;
 • bitterhet;
 • salicylsyre og eplesyre;
 • flyktige;
 • saponiner,
 • flavonoider;
 • slim.

Blomst er rike på lykopen og karotenoider, som ikke bare gir en lys farge av blomsterstander, men også garanterer en høy bioaktivitet planter, stimulerer syntesen av vitamin A, støtter helsen til vevet og deres regenerering. En annen kilde til medisinske egenskaper av calendula og kontraindikasjoner til urter er naturlige coumariner, som har en smertestillende, antiinflammatorisk effekt.

tinktur og calendula oljeEn lignende effekt er produsert av triterpenoider. Fungerer på kilden til betennelse, de slukker den, skyver den naturlige fornyelsen og restaureringen av vev. Flavonoider fjerner effektivt spasmer, essensielle oljer lindrer, desinfiserer, undertrykker patogen mikroflora og sopp.

Calendula blomster inneholder stoffer som senker nivået av skadelig kolesterol og dermed forhindrer eller lindrer løpet av aterosklerose. Det er komponenter i dem som har en gunstig effekt på galleblæren, bukspyttkjertelen, lever, urin og reproduktive systemer, så vel som på betingelse av andre organer.

Jo mer tid forskere bruker til å studere helbredelsesegenskapene til calendula og kontraindikasjoner, som kan begrense omfanget av applikasjonen, desto mer verdifullt blir planten. Mer nylig har det vist seg at narkotika basert på morgenfigurer påvirker nervesystemet og hjertet, blodårene og muskuloskeletalsystemet.

Related  Hvordan skal du ta vannmelonolje til nytte?

Nyttige egenskaper av calendula blomster

marigold essensiell oljeKlargjorte preparater basert på calendula og hjemmemedisiner har mange nyttige kvaliteter. Den mest brukte er desinfiseringsevnen til planten. Komponenter av salver, tinkturer eller buljong undertrykker utviklingen av farlige bakterier, stafylokokker og streptokokker, sopp og virus.

Hva hjelper marigold? I medisin er effekten av kalendula anerkjent og mye brukt:

 • på mage-tarmkanalen med gastritt, magesår;
 • på organene av hematopoiesis, gallekanaler og lever;
 • på hjertemuskelen i sykdommer forbundet med rytmeforstyrrelser;
 • på blodtrykk i hypertensjon
 • på kjønnsområdet, blæren og urinveiene i inflammatoriske sykdommer.

Ved bruk av calendula av kvinner, letter plantens medisinske egenskaper tilstanden i overgangsalderen. Vegetabilsk råmateriale har en utbredt antiinflammatorisk effekt. Calendula bidrar til å lindre spasmer av glatte muskler, lindrer og bidrar til å opprettholde blodtrykket.

Hva Cures Calendula

Calendula flower teaDag medikamenter for å inkludere Calendula brukes som del av kreftbehandling, med vitaminmangel og andre sykdommer hvor det er:

 • generell svekkelse av kroppen;
 • metabolske forstyrrelser;
 • Depressiv tilstand, søvnløshet, irritabilitet, plutselig stemningsendring;
 • dannelsen av foci av betennelse.

Spesielt effektiv i disse tilfellene vil være bruk av calendula sammen med nikotinsyre, som også støtter kroppens styrke og bidrar til å takle de mest forsømte stadiene av sykdommen.

Forberedelser fra planteråvarer brukes på innsiden og utad. Hva behandler calendula i form av lotioner, komprimerer, dusjer og vasker, det er i alle tilfeller når det gjelder hud og slimhinner?

Tørket Marigold BlomsterUtad calendula brukes som antibakterielle, anti-inflammatorisk middel, og et varsel reduserende separasjon puss, lindre hevelse og rødhet, podsushivayuschee lesjoner og aktivering av helbredelse. Disse og lignende symptomer er observert med akne, blåmerker, slitasje, kutt og andre sår, så vel som med eksem. Sårhelende evne salver, oljer og decoctions av medisinske planter i behandling av frakturer i etterspørselen på huden, med vorter, hard hud og tørre bygg.

På slimhinnene i calendula er gunstig for angina og andre sykdommer i nasopharynx, med stomatitt og gingivitt.

For gurgling Calendula avkok benyttes friske eller tørkede blomster, inhalasjon olje eller fortynnet til en sikker konsentrasjon skjær. Under den kalde kan drikke helbredende te, som kommer i tillegg til calendula lind blomstre, mynte, lindrer smerte og frisker pust, og johannesurt og sitron. Du kan søte drikken med honning, som vil styrke bakteriedrepende tiltak og gi kroppen en ladning av vitaminer og sporstoffer.

Related  Vi drikker agurkjuice, fordel og skade som lenge har vært kjent

For å forberede infusjonen, ta 3 ss tørr urt for 250 ml kokende vann. Etter flere timer med infusjon, kan legemidlet brukes til å skylle feltet av hvert måltid og under oral hygiene. Hvis en pasient lider av kronisk tonsillitt eller hyppig sår i halsen, blir calendula behandling kombinert med å ta antibiotika og sulfa-legemidler.

calendula salveI gynekologi brukes de terapeutiske egenskapene til calendula i erosjon og trøst, med livmorblødning og andre patologier.

Inne calendula skjær ta i de gastro-intestinale sykdommer, så som enterokolitt, gastritt, mavesår, samt redusert appetitt, hyppig trang til oppkast og krampaktig smerte i magen. Gule blomster vil bidra til å lette situasjonen i behandlingen av hepatitt, cholecystitis og andre sykdommer i leveren, bukspyttkjertelen, milten.

Hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, omfatter de terapeutiske egenskapene til kalendula og avkok av den en sterk vanndrivende effekt, kombinert med evnen til å beseire betennelse og infeksjon av forskjellig art.

Kontraindikasjoner til mottak av calendula

gravide kvinner kan ikke ta midler med calendulaListen over kontraindikasjoner for inntak av urtepreparater med calendula inkluderer:

 • individuell intoleranse av komponentene i midlene;
 • bronkial astma og predisponering for allergi mot pollen av calendula; hypotensjon og bradykardi;
 • kolelithiasis, der urt kan aktivere bevegelse av steiner og forårsake blokkering av kanalene;
 • forverring av gastrit og magesår.

Ikke ta i buljong eller tinktur av kalendula under graviditet, så vel som under amming. Hvis vi forlate terapi er vanskelig, før gjennomføringen er viktig å sikre at anlegget har ingen bivirkninger og ikke har en negativ innvirkning på helsen til barnet.

Calendula på barnas hud brukes kun fra tre års alderen. Du kan drikke preparater av blomstene etter å ha konsultert en lege og etter å ha nådd 10-12 år.

Hvis gresset er kombinert med andre beroligende midler, blir effekten forbedret. Parallelt reduseres blodtrykket, noe som bør tas i betraktning for personer med tegn på hypotensjon.

Related  En forsiktig tilnærming til bruk av vannmelon under graviditet

Blomster av marigold har mange nyttige egenskaper, men det er også kontraindikasjoner. Høy aktivitet av planteråvarer, hvis du forsømmer legenes mening og de anbefalte dosene, kan skade helsen.

Video om de gode egenskapene til marigold