iriser av marsh blomsterI hagen er det en dekorativ dam, og du vet ikke hvordan du skal gjenopplive den? Iris marsh å takle oppgaven. I folket kalles det også en falsk erage (Iris pseudakorus, oversatt fra latin) eller gul.

Botanisk informasjon

iris mos på vannetAnlegget mottok et populært navn på grunn av sin tilknytning til økologien. Favorittstedene for irisvoksning er bredden av ulike reservoarer, og også elvenes armering. Lengden av anlegget på minst 0,6 m, og noen prøver kan vokse opp til 2 m i høyde.

Det skal bemerkes at irismosen (bildet av denne kjekke mannen er representert) har egenskapene til en hydroker. Enkelt sagt, iris frø spres på vann fordi, en gang i den siste lange ikke synke på grunn av vozduhozapolnennyh hulrom mellom seg frø og skallet og ikke-fukting av den sistnevnte. Det antas at vannfugler også er involvert i spredning av planten.

Det er bemerkelsesverdig at marsh iris er representert av den eneste arten, og dens fordeling er ikke i det hele tatt hindret av menneskelig aktivitet. Tvert imot bidrar dette bare til “anfallet” av nye land.

Iris myr: planting og omsorg

Den største fordelen – problemfri omsorg, som ytterligere tiltrekker gartnere.

belysning

iris mos trenger et lyst stedAnlegget foretrekker sterkt lys, og direkte solstråler er ikke skremmende for det. Likevel kan den også vokse på steder med penumbra.

jord

mose iris trenger tung jordVanning er heller ikke krevende for jord, men den ideelle jord er tung jord, mettet med organiske stoffer og har en surhet under “7”. På samme plante uten problemer vil vokse i lave steder, hvor store mengder vann samler seg.

vanning

nær dammen, høy luftfuktighetFremgang fra det foregående er det klart at når iris vokser nær vannlegemer i vanning, er det ikke nødvendig. På samme tid, hvis planting ble utført i et vanlig substrat, bør iris bli vannet regelmessig og jordens koma bør ikke tørke ut. Spesiell oppmerksomhet bør betales til de unge.

Related  Viktig om fordelene og skader helse fra å spise søte kirsebær

reproduksjon

iris frø for reproduksjonI reproduksjon er det heller ingen problemer. Blant de eksisterende metodene, er frøet og vegetativet isolert.

Den første er den enkleste. Det er nok å samle frø og så på høsten i fuktig jord. Frøplanter vises på våren.

Sammen med lettheten er det også en stor ulempe ved metoden – blomstringen av planten vil ikke forekomme tidligere enn i 3-4 år.

Multiplikasjon av iris ved å dele rhizometFor reproduksjon på den andre måten, er det nok å kutte “barnene” fra rhizomet. Dette kan gjøres i perioden fra starten av våren til høsten.

Men det er best å gjøre det om våren, når planten begynner å vokse.

Samtidig må to hovedregler overholdes:

  1. Under divisjonen av rhizomes skal iris ikke blomstre.
  2. På rhizomet bør også være plassert nyrer eller blader. Og sistnevnte må kuttes før planting, og etterlater bare 20-30 cm fra hele lengden.

Skadedyr og sykdommer

Når det gjelder skadedyr, er planten oftest påvirket av gladiolus thrips, hvor favorittdelen er blader. Sant i 80-årene. Det var et tilfelle av “angrep” av larvene til det glødelagtige sågflyet. Men problemet ble taklet raskt takket være insektsmidler.

Dekorativ og design

iris i hagenIris marsh er en drøm for enhver gartner. I tillegg til enkel omsorg, skjønnhet, problemfri reproduksjon, finner blomsten et verdig sted i blomsterarrangementer. Den brukes i:

  1. Sammensetninger med busker og trær.
  2. Skaper grønne gjerder.
  3. På blomsterbed i nabolaget med blomster-stauder.
  4. Økosystemer er håndbygget.
  5. Også uforlignelig, planten ser på plenen bortsett fra andre blomster.

hytte dekorasjonIris marsh gul – det ideelle anlegget for arrangement av noe vann. Og med hensyn til universalitet og vitalitet i forhold til tørrhet, overdreven fuktighet, mangel på et godt dreneringssystem, er det også uerstattelig.

Related  Funksjoner av omsorg for japansk aukuba

Bli kjent med iris marsh – video