Aspidistra i landskapsdesignI sirkelen av elskere av innendørs planter har aspidistra den herligheten til den mest varige og lille, lunske kulturen. Denne beboeren i de asiatiske tropene er i stand til å tåle, uten synlige tap, lange perioder med tørke, ødeleggende utkast og tørr luft for andre planter, lave temperaturer og vanlig vanndampning av jorda.

For et århundre siden opplevde Europa og Amerika en reell boom knyttet til populariteten til planter. Men fra de åpne dag hundrevis av arter av krysantemum, blomst dyrkere og da, og nå er vokst bare en liten del av dette interessante arter av dekorative hardtre kultur, noen ganger litt cosseting eier dekorative, men svært uvanlige farger.

Aspidistra elatior, høy eller bredbladet (A. elatior)

Aspidistra elatior, høy eller bredbladet (A. elatior)Klassifisering av arter aspidistra er stadig under endring. Det introduserer nye varianter, kombinerer eller deler underarter. Men den mest studerte og kjente arter av aspidistra er den høye eller elatior som er avbildet på bildet.

I utgangspunktet ble artenes hjemland ansett som Kina, men i slutten av forrige århundre ble slike vilt voksende prøver funnet på en rekke japanske øyer. Planten ble først klassifisert som en aspidistra lurida, men i dag er arten kombinert.

En av varianter av variert aspidistraDerfor er elatoren som presenteres på bildet av aspidistra, nevnt i litteraturen så høy eller bred bladet.

Faktisk har dette plantetallet brede læderblad, vokser rett fra roten og stiger over jordnivået, avhengig av rekkevidden av aspidistra, med 30-60 centimeter. Den underjordiske delen av anlegget består av hoved rhizomet, som ligger like under jordens overflate eller som kommer opp på overflaten, og tynne ytterligere røtter. Juicy kjøttig rhizome aspidistra har en diameter på 5 til 10 mm, forgrenet og i en voksen plante kan oppta et betydelig område.

Gingerbread aspidistraLancet eller avlange blader i noen tilfeller når en lengde på 50 cm, og deres petiole vokser til 35 cm. Bladets bredde er 6-10 cm.

Related  Langvarig helse med cederkake

Platen er hard, mettet grønt. I dag er det ekstremt populært, den varierte aspidistraen med stripet eller flekket løv funnet i naturen og aktivt dyrket.

Blossom bredbladet aspidistraAspidistra bredbladet, som i bildet, blomstrer, danner en enkelt brunbrun blomster opptil 2 cm i diameter. En blomst kan ha fra 2 til 4 bracts.

Aspidistra Variegata med lyse hvite flekkerInne i kjøttig tett corolla er det 6 til 8 stammer og en soppformet pistil med en diameter på opptil 8 mm. I egenskap av aspidistra blomstrer elatior fra januar til april, når regntiden starter i den asiatiske regionen. Deretter dannes i stedet for blomstene grønn eller brunbrun, avrundede frukter som inneholder store frø.

Spesielt populært er det mangfoldet av spraglete nelliker eller Aspidistra Variegata med lyse, hvite eller gule flekker, som stjerner på en mørk bakgrunn lamina, eller med kontraststriper og slag.

Dette gjør aspidistu høy så populær og populær. Oppdrettere tilbys dusinvis av arter av aspidistra, som på bildet, med blader av forskjellige størrelser, former og farger.

Aspidistra attenuata (A. Attenuata)

Utseendet til aspidistra attenuata fra fjellskogen i Taiwan er svært lik beskrivelsen av bredbladet aspidistra. Men det var åpent hundre år senere, i 1912.

Aspidistra attenuata (A. Attenuata)Anlegget har en krypende, sirkulær i tverrsnitt rotstokk diameter på omtrent 1 cm. Som en utvidelse av løs drenert skogsjord, en slags verdurer, som i bildet, det danner tette klumper. Mørke blader kan dekoreres med små lyspunkter. Lengden på petioles er 30-40 cm, og bakstykket-lignende bladbladet kan ha en lengde på opptil en halv meter. Bladets bredde er mye mindre og er ca 8 cm.

Blomstrende villformer av aspidistraBlomstrende voksende former av aspidistra, som i bildet, er ikke så attraktive. Planten danner blomster opp til 5 cm i diameter, med 3-5 bracts. Corolla av klokkeformet form har en lilla farge, kronbladene kan være nesten hvite eller grønne. Inne i blomst er fra 7 til 8 stammer og pistiler med en diameter på opptil 5 mm. Blomstrende av kultiver, spesielt den varierte aspidistraen, er mye mer interessant og lysere.

Related  Egenskaper av omsorg, transplantasjon og dannelse av Benjamin-figuren

Blomstringsperioden for denne arten av aspidistra begynner i juni, litt senere er det frukt.

Storblomstret aspidistra (A. Grandiflora)

Storblomstret aspidistra (A. Grandiflora)Denne arten av aspidistra ble nylig oppdaget i Vietnam, og planten tiltrak straks oppmerksomheten til fans av tropiske kulturer. Årsaken er i ensomme, opptil 80 cm obovate blader med kontrasterende flekker på platen, og også i den fantastiske blomsten av aspidistra.

På plantens røtter i midten av sommeren vises to eller tre blomsterknopper, som blir blomster med en diameter på 2 til 4 cm. Corolla med fiolett fargestoff holdes på krypende stengler ca 5 centimeter lang. Hvert kronblad har en hvit, langstrakt appendage med mørke lilla kanter, noe som gjør blomsten til arten av aspidistra presentert på bildet helt unikt.

Inne i blomsten er en aspidistra, som i et bilde som ligner en tropisk edderkopp, 11 eller 12 stamens opp til 3 mm lang. Skiveformet pestel i formen har en lengde på ca 3 mm og en diameter på opptil 5 mm.

I naturen vises blomster over bakkenivå i juli. Hjemme er blomstring ikke så vanlig og avhenger i stor grad av omsorg for aspidistra.

Sichuan Aspidistra (A. Sichuanensis)

Sichuan Aspidistra (A. Sichuanensis)Hjemlandet til denne arten er aspidistra – bambus skoger i Kina, hvor på et nivå på 500-1100 meter over havnivå danner anlegget tett overgrodd enger.

I denne arten, aspidistra, på bildet, er et kraftig krypende rhizom med en diameter på opptil 12 mm og enkeltstående oppreist blader opp til 70 centimeter høye. Bladplaten med buevein varierer tett grønn eller flettet farge og vokser til 35 centimeter. Bredden på lansett- eller elliptisk-lansettbladet er fra 4 til 8 cm. Skorpen, avhengig av sorten, kan nå en lengde på 10 til 40 cm.

Related  Foto med beskrivelse av hage og innendørs arter oxalis kislitsy

Blomstrende kinesisk utseende aspidistraBlomstring av de kinesiske arter av aspidistra faller i perioden fra januar til mars. Blomster er festet til roten med en pedicle lengde fra 5 til 50 mm. Inne i den klokkeformede korolla med seks kronblad er det 6-8 stammer og en stor søylepistil med en diameter på opptil 12 mm.

I sammenligning med aspidistroy elatior blomster av denne sorten, som i bildet, er mindre og mørkere, nesten svart-violet.

Aspidistra av oblencepholia (A. oblanceifolia)

Aspidistra av oblencepholia (A. oblanceifolia)En annen art av aspidistra fra Kina er også preget av små blomster, men dette er ikke den eneste egenskapen til planten. Den har smale baklansede blad, hvis bredde er bare 2,5-3 cm.

Blossoms aspess leder av cloudberryI tillegg til skjemaer med jevne grønne blader, er det sorter av aspidistra, som på bildet, etter å ha sett gulgrønne løvverk.

Aspikadist av Guanjouis (A. Guangxiensis)

Aspikadist av Guanjouis (A. Guangxiensis)Den aspidistra som er avbildet på bildet, er ganske tynn, bare 5 mm i diameter, skumle rhizomer og ensomme blader av ovoid eller elliptisk form. Arkplate lengde på 20 cm holdes på en lang petiole, vokser til 40 centimeter lengde. Selve arket er ikke så stort som for andre arter. På den brede platen er imidlertid gullige, kaotisk spredte flekker, som ofte finnes på planter fra denne innfødte fra Kina, tydelig synlige.

Blomstrer Guanjou AspidistraI mai, på bakken nær aspidistra, som i bildet, kan du se ensomme, sjelden par blomster med en diameter på opptil 5 centimeter. Urceolate purpurfiolett vispene er montert på stilker ca. 4-5 cm lange, med alle åtte kronblad kan ses langstrakte utvekster, lik de som har Aspidistra grandiflora.

Houseplant aspidistra – video