filodendron i romforholdSiden det nittende århundre, da Philodendron først ble dyrket som et drivhus eller innendørs planter, mye vilje og tro knyttet til disse eviggrønne innbyggerne i tropene.

Hvilke interessante fakta som beskriver filodendron er basert på ekte grunnlag, og hvilke er bare ledig fiksjon? Hvordan forplante en blomst hjemme, og hva kan forhindre en produsent i å vokse?

Philodendron: fakta, overtro og omens

kjekk philodendronRoom Philodendrons tilhører en av de mest tallrike familiene til planterike, Aroids. I tillegg teller slektninger av filodendrons mer enn 900 arter, over beskrivelse og presis definisjon av hvilke botanikere har racking sine hjerner i mer enn 150 år. Alle som prøver å sortere ut klassifiseringen av disse plantene, konfronteres med utrolig forvirring, overføring av en art til en annen, eller til og med ekskluderingen fra slekten.

Årsaken – antall filodendrons, kompleksiteten av å studere i jungelen av det tropiske beltet, samt den fantastiske variabiliteten.

Interessant faktum: filodendrons forandrer seg når de vokser opp. I de fleste arter, “barnslige”, er hele hjerteformede blader radikalt forskjellige fra “voksne”, som blir pinnate, palpate, dissected.

Hvis en slik oppførsel av blomsten gjør livet vanskelig for forskere, bør amatørblomstene bare være fornøyd med plantens opprinnelige utseende! Men for mange er en viktig grunn til å nekte Philodendron troen på at den er “skadelig”.

Du kan høre at den dekorative-løvfylte, ekstremt sjeldne blomstringen i romforholdene philodendron kan “ta bort” fra husets velstand eller separasjon av ektefeller. Dette er absolutt overtro!

unge planter av philodendronHvis ja, Philodendron har lenge vært bare i stillheten av regnskogen, og oppdrettere har sluttet å behage gartnere spraglete varianter og hybrider.

Det er ikke nødvendig å tenke at blomsten forutsiger været hvis små dråper med fuktighet ser ut på bladene. Så reagerer philodendron ikke på å lukke regner, men til overdreven vanning.

Men bortsett fra inaktive fantasier, er det informasjon som skal lyttes til. For eksempel, faren for melkaktig juice som vises på siden av en stamme eller et blad. Væsken inneholder kaustisk salte. Som kan forårsake irritasjon på huden eller kløe. Dette bør huskes når det gjelder multiplikasjon av Philodendron, beskjæring eller transplantasjon.

Reproduksjon av Philodendron

spredning av filodendronTil tross for sin eksotiske opprinnelse er filodendrons upretensiøse innendørs planter som ikke krever omhyggelig omsorg og er lett å reproducere. Den enkleste måten er å få en ung blomst, med en voksenkopi. Den apikale og caulis stiklinger er perfekt rotfestet og vokser raskt.

Det viktigste å huske når du multipliserer philodendron vegetativt, er:

  • bruk av sunt planting lager;
  • Tilstedeværelse på stikkene av minst to internoder og en knute med en levedyktig aksillærknopp.

Stiklinger fra en sterk plante kan kuttes i den varme årstiden, men det er mer praktisk å gjøre det med en vene, for eksempel samtidig med en transplantasjon. Så den unge philodendron vil ha mer styrke for vekst, og om vinteren vil han ha tid til å gi sine egne skudd og blader.

landing av stiklinger i jordaSkjæringen utført ved noden med begynnelsen av antenne røtter, slik at skjærelengden var 10-12 cm. Den nedre del av stammen segmentet behandlet med en vekstfaktor og 3-4 cm dryppet inn i løst underlag av like deler av lavlandet torv og vermikulitt. Ved forhøyet luftfuktighet under spredt sollys og en temperatur i området 22-24 ° C philodendron roten. Denne planten trenger fra 10 til 25 dager.

rotting av stikkene i vannOm ønskelig kan du vente på at røttene skal dannes ved å senke bunnen av stikkene i vannet, og deretter transplantere planten i bakken.

Et interessant faktum – filodendrons, som regelmessig blomstrer i naturen, i huset danner ikke cob-like blomsterstillinger. Årsaken er at i pottemakerens kultur når de tropiske innbyggerne ikke voksenalderen. Hvis blomsterhandleren var heldig, og til hans disposisjon var frøene, så er multiplikasjonen av filodendron mulig på denne måten. Sant er frøet lunefullt, og frøene må tinker.

frø av philodendronSåing utføres på overflaten av lys jord, så frøene er dekket med et lag av sphagnum og plassert i et rom drivhus. Her, ved en temperatur på 24-26 ° C, høy fuktighet, og i delvis skygge etter 30-120 dager, vil spirer vises. Dykke og overføre til separate potterplanter kan være i fase av 2-3 blader.

Problemer med dyrking av philodendron

Uprinsippet Philodendron, hvis han henter de riktige forholdene og etablerer en minimal omsorg, vokser han perfekt og trives med eiere med lyst, frodig grønt. Imidlertid truer et brudd på den aktuelle bestillingen problemer.

omsorgsregler er bruttSom regel er alle problemene med dyrking av filodendron forbundet med svekket omsorg og optimale vekstforhold. Gjenkjenn problemer du kan ved å endre farge, størrelse og tone på bladene:

  1. Redusere bladplatene og deres lakk, strekker skuddene, bladene signaliserer mangel på lys.
  2. For overflødig vanning eller mangel på fuktighet, reagerer plantene med guling eller bjeffing av løvet, som gradvis tørker opp og forsvinner.
  3. Hvis blomsten blir vannet regelmessig, men den grønne ser treg ut, kan årsaken overstige lys eller rotrot. I tillegg er den aktive sommersolen – årsaken til ekte brannskader, hvor vævene dør og tørker.
  4. Rotrot, ofte forårsaket av kulde eller utkast, fører til dannelse av brune eller svarte flekker på bladene.
  5. Å være i den tørre luften begynner philodendronen å deformere bladene og rulle dem opp med en båt.

reaksjon på dårlige forholdTil anlegget har alltid vært sunn og vakker, ikke glem om gjødsling, rettidig transplantasjon i riktig markert jord.

Interessante fakta – video