Voksende myrtle hjemmeMyrtus, betraktet som et symbol på fred, ungdom, kjærlighet og ekteskap, har lenge vært æret og dyrket i forskjellige land. Og i dag er blomstrodusentene opptatt av å se myrten i sin samling, hjemmeomsorg som en nybegynner kan lære.

I potkultur kan du ofte finne to varianter av denne eviggrønne planten. Denne myrten er vanlig, eller Myrtus communis, og myrtle småbladet, Myrtus microphylla. I naturen er mangfoldet av arter mye bredere. I dag har botanikere rundt hundre varianter av denne kulturen, funnet i de subtropiske og tropiske områdene på begge sider av ekvator.

Evergreen myrtle i potkultur

Voksende myrte i potterSpesiell respekt for myrten siden gamle tider nytes i Middelhavet og Midtøsten. En respektfull holdning har blitt bevart til denne dagen. Men hvis du er i områder med varmt klima myrt – en av de mest populære hage- og parkanlegg i temperert klima busk eller lite, opp til 2 meter av trær er plantet i veksthus eller innendørs potter.

Omsorg for et myrtetre hjemme er ikke vanskelig, og anlegget er takknemlig for omsorgen for blomster og til og med frukt. Myrtle blomster ligner blomstene av kinesisk kamelia. Takket være store, fremspringende stammer, ser de fluffete ut og perfekt pryder huset i første halvdel av sommeren.

Blomstrende myrtle med riktig omhuHvis man i løpet av høsten av myrten utfører kunstig pollinering, vil høstens høst dekke med blå-svart bær på høsten. Frø som er inne i moden frukt gir frøplanter og kan med hell brukes til reproduksjon av romkulturen.

Kultur er verdsatt som en kilde til essensiell olje, aromaen som er lett å føle ved å strekke seg i fingrene til et par små skinnende blader som dekker skuddene tett.

Å dyrke en eviggrønn myrtle vil gi mange interessante observasjoner og hyggelige øyeblikk til floriculturalisten. Men hvordan skal du ta vare på myrten hjemme? Hva er kravene til innholdet i denne middelhavsarten?Frukt av myrte

Related  Hvordan bestemme hvorfor påskeliljer ikke blomstrer og oppnå deres blomstring

Hvordan bryr seg om myrten?

På rommet viste myrtle seg å være en ganske uprinsippet, takknemlig plante. Med kompetent omsorg for myrtle, regelmessig formgivning av kronen og riktig utvalg av steder krukekultur trives med tett grønt, kompakt form og fravær av sykdommer.

Planten er fotofiløs, det er veldig bra for vanning og sprinkling, men det er ikke tilrådelig å plassere en gryte med myrtle i varme, tunge rom. I den kalde årstiden trenger et grønt kjæledyr en kul vinter.

Det beste stedet for myrtle er hvor planten vil være under en lys, men ikke brennende sol i lang tid. Hvis potten er utsatt på det sørlige vinduet, er det buskene som er nyttige på skyggen ved middagstid. Men på nordsiden virker anlegget ubehagelig, løvet mister lysstyrke, veksten senker, og det kan nesten ikke forventes blomstrende lysforhold.

Myrt på terrassen til husetHvordan bryr seg om myrtle på forskjellige tider av året? Fra vår til midten av høst, mens det ikke er frost, kan potten holdes på balkongen, loggia eller i hagen, bare et lite ly fra vind og sol. Her blir vannet, matet og beskyttet mot skadedyr, fordi risikoen for angrep utenfor lokalene øker kraftig. Om vinteren endres omsorgen for myrten i hjemmet, noe som skyldes den naturlige syklusen av planteutvikling og årstidens endring.

Sesongmessige endringer i myrtenes omsorg

For en rikelig blomstrende myrtle trenger en kul hvileperiodeHvordan bryr seg om myrtenes blomst med høst og vinter? På denne tiden, bremser plantevekst ned, hviler på den aktive vekstsesongen og legge grunnlaget for fremtiden blomstring. Den optimale temperaturen på myrtelinnhold om vinteren er 6-10 ° C. Kjøligheten er ikke bidrar til hurtig fordamping av vann og forbruket av Myrtle, så redusere vanning, noe som gjør at jordsmonnet og rotklumpen ikke er tørket helt ut.

Fyll bakken om vinteren er ekstremt farlig på grunn av risikoen for å miste hele busken, som i den kalde, våte jorden uunngåelig roter røtter.

Hvis planten forblir vintering ved normal romtemperatur, trenger den vanlig vanning og obligatorisk vanning av kronen. Et slikt tiltak vil hjelpe myrten til å takle oppholdet i et tørrromatmosfære. Et tegn på mangel på fuktighet og testet ubehag i dette tilfellet er fading og fallende blader. Hvis du ikke tar akutte tiltak og ikke bryr seg om myrten, vil husdyret forbli uten blader til våren, og om sommeren nekter blomstringen.

Related  Er det sant at akonit Dzhungar kurerer kreft?

Topp dressing, beskjæring og podning av rommet myrtle

Bonsai fra myrtleTopp dressing av en rombuske myrtle tilbringe to uker og kombinert med vanlig vanning. Støtte mineralske tilsetningsstoffer og organisk plante bør være på vår og sommer. Om vinteren er det ikke nødvendig med et slikt forsiktighetsmål.

For å få en kompakt, glatt krone, som på bildet, i å ta vare på en myrtle hjemme, inkluderer beskjæring og prischipku skudd.

Den eviggrønne planten har lenge tjent kjærligheten til blomsteravlere, opptatt av å vokse bonsai. Småbladet form av planten er ideell til disse formål, noe som gir et par år med omhyggelig omsorg for å få de mest bisarre skissene.

Myrtle tolererer lett beskjæring. Men det er best å gjennomføre det på våren, når den aktive veksten ennå ikke har begynt. På sommeren blir kardinale forandringer i form av busken ikke utført, men i denne perioden er klemingen av den unge veksten meget effektiv, noe som fører til at stengene blir bitt.

Tidlig vår er ikke bare den beste tiden for beskjæring, men også for å transplantere et myrtetre.

Ung planteRotsystemet i denne kulturen kjennetegnes ikke av rask vekst, men en gang på 3-4 år blir den voksne planten fortsatt overført til en pot med større kapasitet, og det er nyttig å replantere unge planter hvert år. Myrtle føles godt i en lett, løs jord med moderat næringsverdi. For ham, og en universell blanding for dekorative avlinger, og et hjemmelaget substrat fra torv, torv, sand og humus. Med forsiktighet vokser myrten hjemme og trives med eieren i mange år, og blir et levende symbol på trivsel, kjærlighet og fred.

Related  De grunnleggende reglene for planting og pleie av tusenfryd i det åpne bakken

Interessante fakta om myrtle – video