søt øm persimmonDiospyros – navnet på persimmon på latin betyr guddommelig ild eller mat av gudene. Begge tolkninger er riktige, fordi persimmon, fordel og skade som er kjent i mange århundrer, er utrolig velsmakende og lys som en flamme.

I dag dømmes fruktens kvaliteter ikke bare i utseende og søthet, men også på grunnlag av biokjemisk sammensetning, næringsverdi og evne til å påvirke helsen.

Hvorfor er persimmon nyttig?

Persimmonen modnerSom mange frukter, er persimmon elsket for honning-søt smak av saftig smeltemasse. I gjennomsnitt samler den modne frukten opp til 15,5% sukker, men i tillegg til karbohydrater inneholder den:

 • 0,5% av proteiner;
 • 0,4% fett;
 • opptil 3% av kostfiber;
 • en liten mengde organiske syrer;
 • 81,5% fuktighet.

Karbohydrater okkuperer førsteplassen i denne listen. En stor oransje persimmon gir 10-12% av daglige krav. Hvor mange kalorier er i en persimmon? I 100 gram inneholder 67 kalorier, som er mindre enn 5% av den daglige normen.

Persimmon er et lagerhus av stoffer som er viktige for mennesker, som vitamin C, A, E, PP og B.

Den gjennomsnittlige frukten nesten fjerdedel fyller kroppens behov i vitamin A, beta-karoten og askorbinsyre. Hva mer er en persimmon nyttig? En rik mineralsammensetning, hvor hovedstedet er okkupert av jern, magnesium, kalium, fosfor og natrium.

Å vite sammensetningen av fruktene, kan du spise persimmon med fordel og uten helseskader, og nyte det som en utmerket frukttil dessert.

Nyttige egenskaper av persimmons

Guds mat - en persimmonDe terapeutiske egenskapene til persimmons bestemmes av den høye konsentrasjonen av vitalt viktige vitaminer, makro- og mikroelementer, samt en overflod av sukker og fiber.

Vitamin C er ekstremt viktig, som et element av oksidasjons-reduksjonsreaksjoner som forekommer i kroppen. Askorbinsyre er en kilde til energi og en naturlig antioksidant som beskytter celler mot tidlig aldring og ødeleggelse. Mangel på dette stoffet påvirker immunforsvaret og tilstanden til karene, fører til kronisk tretthet, sløvhet og gjør kroppen sårbar for alle slags infeksjoner.

Related  Et stykke av solen i en sommerblomst seng – den ettårige coreopsis

Vitamin A og beta-karoten i svaret:

 • for hudens helse;
 • for visuell skarphet;
 • for reproduksjonssystemets funksjon
 • for immunitet.

Ikke mindre viktig rolle i de fordelaktige egenskapene til persimmons spilles av vitamin E og B, noe som bidrar til tidlig regenerering av hårets hud, som støtter helsen til nervesystemet.

Magnesium, kalium, fosfor og kalsium, som andre mikroelementer, er nødvendige for kroppen. De deltar i prosessene som forekommer i urin- og nervesystemet, i bein, sener og annet vev. Fosfor støtter mental aktivitet. Hvor nyttig persimmon, så dette er innholdet av jern, bestemmer kvaliteten på blodet.

Fiber aktiverer arbeidet i mage-tarmkanalen, hjelper tarmene til effektivt å bli kvitt toksiner og giftstoffer. Karbohydrater som finnes i persimmonet, mates raskt, og gir kroppen en kraftig energioppladning.

juice fra massen av persimmonsDette er viktigst under rehabilitering etter sykdom og med lavt kaloriinnhold. Persimmon og nyttige egenskaper hos fosteret kan vellykket brukes:

 • for å forebygge øyesykdommer;
 • med jernmangel anemi
 • Et mildt naturlig vanndrivende middel;
 • som et utmerket antidepressivt middel, bedre humør og motstå depresjon;
 • med forstoppelse og andre fordøyelsessykdommer.

Fruktmasse med ekstern applikasjon vil myke huden, mette den med energi og næringsstoffer, fjerne puffiness og forbedre hudfarge.

Terapeutiske egenskaper av persimmon i svangerskapet

samling av nyttige modne frukterHvis det ikke er kontraindikasjoner, vil en persimmon støtte en kvinne som forventer en baby. Ripe, full av vitaminer og mikroelementer, frukt inneholder alt du trenger for å:

 • styrke immunforsvaret til den forventende moren;
 • øke blod hemoglobin;
 • fjerne overflødig væske, eliminere ødem og delikat normaliserende blodtrykk;
 • å øke humøret og eliminere risikoen for utvikling av depressive tilstander;
 • styrke føttens og moderens bein
 • ta vare på hjertet og blodkarene;
 • Beskytt kroppen mot forkjølelse og sesongbaserte virusinfeksjoner;
 • forhindre forstoppelse og etablere en vanlig stol.

Related  Hvorfor blader gulene i geraniumen med rominnhold

Takket være sødme og overflod av diettfibre persimmon under graviditeten, gleder seg raskt, lindrer følelsen av sult og morgenkvalme. Regelmessig bruk av et par frukter om dagen bidrar til å normalisere avføring raskt.

Ripe, myke frukter eliminerer forstoppelse. Hvis en persimmon strikker, tverr det, styrker og til og med stopper diaré.

Kontraindikasjoner til bruk av persimmons

Persimmon kan ikke spises av alleBåde fordelene og skadene til persimmons er avhengige av fruktens inneboende egenskaper. Grov fiber hjelper ikke bare med å rense kroppen. Overdreven bruk av persimmons kan føre til det faktum at diettfibrene som akkumuleres i tarmene, tykkere og tette det. Obstruksjon er mest sannsynlig fra misbruk av umoden frukt. Det er ikke nødvendig å spise en slik persimmon med en tendens til forstoppelse.

Persimmon er kontraindisert hvis det er et spørsmål om gastritt, kolitt og andre sykdommer i fordøyelseskanalen i forverringsstadiet. Ikke-sur persimmon er årsaken til tyngde i mage, sårhet og problemer med avføring. Med en individuell predisposisjon kan mineraler i frukten forårsake dannelse av nyrestein.

Og selv om allergi mot persimmons ikke er vanlig, før du går inn i dietten, er det bedre å være overbevist om fravær av hud- og respiratoriske reaksjoner. Det er spesielt viktig å vite på forhånd at det ikke er noen skade fra persimmon under graviditet, det vil ikke forverre helsetilstanden til en baby eller et barn over 3 år, som først prøver denne deilige og sunne frukten.

Hvem kan og burde ikke spise persimmon – video