Apple-bladene brukes til bronkittFor det fine med blomstrende eplehager ganger ble rost i dikt og sanger, eple – er uovertruffen i popularitet av frukt, men ikke glem om bladene, klar til å dele med folk mye av sine nyttige egenskaper.

Sammensetning av epletreblad

Apple BlossomsHva er bruk av epleblader, og hvilke stoffer i sammensetningen kan ha en positiv effekt på kroppen? Først av alt er det verdt å merke seg det høye innholdet av askorbinsyre. I 100 gram frisk løv kan være opptil 400 mg av dette vitaminet, noe som gir en person en ladning av energi, som bidrar til å motstå infeksjoner og stress.

I tillegg inneholder de grønne bladene av epletrær så viktige sporstoffer som kobber, sink, aluminium, mangan og jern, fosfor og molybden. Ekstremt rik på sammensetningen av aminosyrer, den mest kjente som er glutaminsyre og asparaginsyre. Det er saponiner og coumariner, tanniner, phytoncides og flavonoider i epleblader.

Høsting av epletreblad

Unge epletre gårFor å føle de gode egenskapene til epletreblad, høstes råvarer, tørkes og brukes til å lage infusjoner og buljonger. Den beste tiden for å samle blader er tidspunktet for eggstoffdannelse, da de fleste næringsstoffene ennå ikke er omdirigert til modningsfrukten, og bladene selv er unge og ikke tøffe. I virksomheten er det sunne bladplater uten petioles og uten synlige skader, spor av skadedyr og vital aktivitet av patogene mikroorganismer.

Hvis du nylig behandlet trær mot bladlus, mosflugger eller andre insekter, er epleblader uegnet for bruk, og det vil være mulig å montere bare når kjemikaliene er nøytralisert.

For blanks bruk bare rene bladerTørk bladene i skyggen, spre et tynt lag på en ren, flatt overflate. Mens fuktighet forblir i bladene, må de røres, slik at råmaterialene som mister elasticiteten, ikke kondenserer eller ødelegger. Så fordelene med epleblader blir helt bevart.

Hvis du vil tørke bladene i elektrisk tørketrommel, er det bedre å bruke en mild modus og ikke stille temperaturen over 45 ° C.

Bestem tilgjengeligheten av råvarer kan enkelt brytes skjær og bladplater. Helt tørket løv males og helles i glassglass for oppbevaring.

Bruk av epletreblad

Apple-bladene er sunneFor å forberede infusjonen fra de positive bladene av epletreet, tas en spiseskje med tørket produkt på et glass kokende vann. Etter to timer i en forseglet beholder, kan legemidlet filtreres og tas i nærvær av bronkial sykdommer, et åndedrettssystem, en langvarig hese og hoste etter en sesongkjølelse. Aktivstoffer i bladene myker slimhinnene, stimulerer sputumet og motvirker utviklingen av skadelige mikroorganismer.

Avkok og te fra epletrebladene er en utmerket kilde til vitaminer og mikroelementer.

Den antiinflammatoriske effekten av tørkede epleblader brukes med terapeutiske og forebyggende formål for fordøyelsessykdommer, gastritt og ulcerative lesjoner i mage og tarm. Frisk buljong og isbiter basert på appleblader er nyttige ved irritasjon og purulent betennelse i huden på hender og ansikter. Slike kluter og lotioner hindrer raskt dannelsen, forfriskningen og tonen.

Om vinteren, når det tradisjonelle dietten ikke kan gi kroppen med vitaminer, biologisk aktive stoffer og sporstoffer, vil naturlig te fra apple-tree blader være en stor hjelp.

Apple Leaf Tea

Te fra appleblader har frukt og honningtonerTebladene som er bestemt for te, tørkes ikke bare, men tørkes etter hvert, fermenteres, knuses og tørkes.

Fermentering vil bidra til å omdanne vannløselige næringsstoffer til en løselig form, noe som vil øke fordelene med epleblader og te fra dem. I tillegg har denne drikken en mer levende smak, farge og aroma.

  • Med de høstede bladene fjernes stiklinger.
  • Råmaterialer legges ut på tørre paller, dekkes med gasbind eller servietter og får stå ved romtemperatur i 4 til 6 timer, slik at bladene er litt bleknet.
  • Ifølge den klassiske teknologien for å lage te, så eple eller andre, for eksempel kiprejnye, blader bladene før utseendet av juice, rulles inn i tette tubuli og i denne formen er malt. Men du kan forenkle oppgaven ved å la de blåste applebladene gå gjennom kjøttkvernen.
  • Den resulterende halvfabrikata-teen fra applebladerbladene spres i et tykt lag i et glass eller emaljepanne, som er dekket med et fuktet håndkle eller serviett. Kapasiteten er satt i varme, hvor bladene må gjennomgå gjæring. Den optimale temperaturen for dette er 25-27 ° C.

Fremdriften av gjæring kan dømmes av en endring i fargen på råmaterialet, som blir fra grønt til brunaktig-gyldent. Bytte og lukte, forsvinner urte notater, og i deres sted kommer fruktige og honningtoner. Den siste fasen av å forberede teblader fra bladblader er tørking. Den bæres bort fra varmeapparater og solstråler, jevnlig tattering blader og beskytter dem mot insekter og støv.

For å tilberede drikken, bruk ferske epler, bladte og kanelFor å forberede drikken, bevare alle fordelene av eple blader, kan du ta ikke bare et hjem brygge, men også biter av tørkede eller ferske epler, legg te rose, kanel og sitronskall.

Å lage te fra blader – video