Frukt av hvite bønnerDen eldgamle kulturen – bønner har mer enn 200 varianter, forskjellig i fargene til kjernen, ved hjelp av en pod eller en planteform. Den vanligste blant artene som brukes til korn er hvite bønner. Den har en utmerket smak, er en bærer av mer kostfiber og den viktigste proteinkilden til mennesker som av en eller annen grunn ikke bruker animalske produkter.

Ernæringsmessig verdi og kaloriinnhold av hvite bønner

Høsting av hvite bønnerMed hver av matvarene mottar en person ikke bare energi for kroppens arbeid, men også stoffer som stimulerer arbeid og kreves av systemet i små mengder. De er vitaminer, mineraler og organiske aktivatorer av livsprosesser. Bønner er så rike på nyttige stoffer at ett glass bønner gir en tredjedel av kroppens behov for kalorier. I 100 g produkt inneholder:

 • proteiner – 21 g, 84 kcal;
 • fett – 2 g, 18 kcal;
 • karbohydrater – 47 g, 188 kcal.

Det totale kaloriinnholdet i hvite bønner er 298 kcal. Uavhengig av den store mengden karbohydrater, anbefales produktet for personer med diabetes, fordi fiber hemmer glukoseopptaket, og blodsukkernivåene går ned.

I den hvite bønnen 298 kcalBønnene inneholder vitalt viktige vitaminer fra gruppe B, C, A, K, PP. E-vitamin er av eksepsjonell betydning for ernæringen av hornceller. Arginin, som er tilstede i bønnen, virker som insulin, og folsyre optimaliserer funksjonen av hjertemuskulaturen og sirkulasjonssystemet.

Mineralstoffer i ulike mengder er representert av 23 elementer. I tillegg til de grunnleggende elementene i andre planteprodukter, i hvite bønner:

 • henholdsvis titan og nikkel, 150 og 173 ug;
 • aluminium – 640 mkg;
 • silisium – 92 mcg;
 • bor – 490 mkg;
 • kobber – 580 mkg;
 • svovel – 159 mcg.

Det er ikke mulig å liste alle elementene. Imidlertid har alle i komplekset en gunstig effekt på kroppen. Å ekskludere fra matretter fra bønner, så å frata deg selv av stoffer som bidrar til å være sunn.

Bønner nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

Regelmessig moderat forbruk av bønner stimulerer fordøyelsessystemetDen fordelaktige effekten av bønner skyldes sammensetningen. De vitaminer som er tilstede i produktet stimulerer arbeidet i alle organer. Og et stoff som svovel bidrar til å gjenopprette tarmmikrofloraen, svekket ved antibiotisk behandling eller tarmsykdommer. Jern er involvert i dannelsen av røde blodlegemer, bidrar til en økning i produksjonen av røde blodlegemer.

Related  Hemmeligheter for applikasjon og helbredende egenskaper av cedar eterisk olje

Effektiviteten av jern er høyere, jo flere bønner brukes samtidig med planteprodukter rik på ascorbinsyre. Samtidig kommer magnesium og folsyre i drift, hjelper til med å gjenopprette karene, og styrker hjertemuskelen.

Samtidig optimaliserer andre komponenter funksjonene til nyrene og blæren, lungene, påskynde metabolske prosesser, forhindrer dannelsen av kolesterol. Forskere som studerte fordelene og skadene av bønner kom til den konklusjon at spise bønner 2 ganger i uken vil beskytte en kvinne fra utviklingen av brystkreft.

Fra bønner kan du tilberede forskjellige retterVirkelig frelsesbønner blir i faste dager, når troende blir bedt om ikke å spise animalske produkter. Det er da at planteprotein er avgjørende for kroppens funksjon. Tallrike retter har lært å lage matematiske spesialister fra denne kulturen.

Med alle de fordelaktige egenskapene til bønner finnes kontraindikasjoner. Med forsiktighet må du spise mat fra hvite bønner eller helt forlate dem:

 • folk av avansert alder;
 • et gastritt med høy surhet eller magesår
 • med gikt;
 • med problemer i tarmene.

Spesiell oppmerksomhet bør tas til det faktum at bønner ikke kan spises rå, inkludert spire. Varmebehandling bør være lang for å ødelegge de skadelige substansene som finnes fra alle slags belgfrukter bare i bønner.

Irriterende er flatulens med bruk av visse retter fra bønner. For å redusere gassing, bør bønner bli gjennomvåt, ofte forandre vannet. Til matlaging, bruk ferskvann, tilsett dill, kok over lav varme uten omrøring. Etter belgfrukter, må du drikke mer væske for å mette det med fiber.

Bruk av bønneblader til medisinske formål

Bønneblader brukes til medisinske formålBladene fra bønner er et medisinsk råmateriale, etterspurt i tradisjonell medisin. For diabetikere brukes infusjon for å redusere sukker i blodet. Forbereder å drikke i en termos, for en halv liter kokt vann tar 3 ss flis og insisterer i flere timer. Drikk infusjoner og avkok også med edemas.

Aldri selvmedisinere. Kun en lege eller herbalist kan vite hvordan man bruker doseringsformer, deres konsentrasjon og dosering. Selvmedisinering kan bare skade en allerede sykdommen organisme.

Rengjøring av hvite bønner og tørkingTil slutt skal det bemerkes at hvite bønner er de mest berørte skadedyrene, ertfrøene. Derfor bør lageret av produktet oppbevares i en forseglet pakke eller i kulde.

Related  Planting og grooming på bakgården for en uvanlig verbena

Det viktigste med bønner er video